۷ روش درمان کشیدگی عضله بازو

کشیدگی عضله بازو
تاریخ بروزرسانی : ۱۴ مرداد

مسیر بهبودی و درمان کشیدگی عضله بازو تحت تأثیر عوامل مختلفی از جمله سن، سلامتی کلی بدن هر فرذ و همچنین شدت آسیب است. سویه های خفیف این مشل، معمولاً به 10 هفته یا بیشتر برای بهبود نیاز دارند و این زمان ممکن است بیشتر نیز بشود. در این مقاله درباره علت، علائم و عوارض کشیده شدن عضلات بازو و همچنین راه های درمان آن صحبت خواهیم کرد تا شما نیز با توجه به شرایط خودتان بهتر بتوانید برای درمان، تصمیم بگیرید.

ضمن اینکه در هر لحظه و هر ساعت از شبانه روز، می‌توانید با پزشک آنلاین مشورت کرده و با گفتن شرایط خودتان بهترین راه درمان را دریافت کنید.


تصویر خدمات اقساطی

کشیدگی عضله بازو یعنی چه؟

کشیدگی عضله بازو یک آسیب نسبتا جدی است و زمانی رخ می دهد که عضله دوسر نزدیک شانه بیش از حد کشیده شده یا پاره شوند. شدت آسیب نیز از خفیف تا شدید متفاوت بوده و علائم آن از ناراحتی خفیف تا از دست دادن کامل قدرت و تحرک متغیر است.

در موارد خفیف، عضله دوسر یا تاندون بیش از حد کشیده می‌شود، اما در موارد شدیدتر، پارگی جزئی یا کامل نیز رخ می‌دهد. شدت آسیب به سه درجه طبقه بندی می شود که شدیدترین موارد نیاز به جراحی خواهند داشت.

آناتومی و عملکرد طبیعی عضلات

یک عضله توسط یک غلاف بیرونی احاطه شده است که به آن اجازه می‌دهد در هنگام انقباض به آرامی روی بافت های اطراف حرکت کند. در داخل غلاف بیرونی دسته‌هایی از فیبرهای عضلانی به نام فاسیکل وجود دارد که بیشتر از میوفیبریل‌ها ساخته شده‌اند.

این میوفیبریل‌ها از میلیون ها واحد میکروسکوپی به نام سارکومر تشکیل شده‌اند که مسئول انقباض عضلانی هستند. در سارکومر، پروتئین‌های ماهیچه‌ای به نام میوزین زمانی که توسط اعصاب تحریک می‌شوند به طناب‌های باریکی از پروتئین به نام اکتین کشیده می‌شوند. هنگامی که این اتفاق می‌افتد، سارکومرها کوتاه شده و در نتیجه انقباض ایجاد می‌شود. هنگامی که پروتئین‌های میوزین شل می‌شوند، سارکومرها به موقعیت اصلی خود باز می‌گردند و عضله نیز به همین ترتیب.

ترکیبی از انقباض عضلانی و آرامش از طریق سیستم عصبی هماهنگ می شود. این همان چیزی است که به ورزشکاران اجازه می دهد تا بدوند، لگد بزنند، پرتاب کنند، و حتی راه بروند و نفس بکشند.

آناتومی عضلات بازو

علائم کشیدگی عضله بازو

بارزترین علامت کشیدگی عضلات بازو، درد ناگهانی و شدید در ناحیه بالای بازو و شانه است. این درد ممکن است شدید باشد و با صدای مشخصی مانند احساس ضربه خوردن یا ترکیدن همراه باشد. سایر علائم کشیدگی عضله بازو عبارتند از:

  • کاهش تحرک یا سفتی در بازو
  • کبودی قابل مشاهده روی بازو
  • درد در ناحیه شانه
  • تغییرات در ظاهر عضلات بازو، مانند تورم یا برآمدگی
  • اسپاسم شدید عضلانی

این علائم از نظر شدت متفاوت هستند و ممکن است با سایر احساسات فیزیکی مانند سفتی، بی حسی یا گزگز نیز همراه باشند.

عوارض کشیدگی تاندون بازو

در حالی که صدمات شدید ممکن است ماه‌ها طول بکشد تا به طور کامل بهبود یابد اما به طور کلی عوارض ناشی از کشیدگی عضله بازو معمولا شامل موارد زیر می‌شود:

  • درد مداوم، سفتی و تحرک محدود در بازوی آسیب دیده
  • عفونت، خونریزی یا عوارض محل جراحی در صورت نیاز به جراحی
  • درد مزمنی که می تواند پس از بهبودی کامل ادامه یابد و در اثر عواملی مانند سرمای شدید یا فشار مکرر ایجاد شود

برای پیشگیری از ابتلا به این عوارض، حتما از یک برنامه درمانی شخصی و و مناسب پیروی کنید.

بیشتر بدانید: همه چیز درباره درد بازو

عوارض کشیدگی تاندون بازو

نحوه تشخیص کشیده شدن عضله بازو

پزشک یک معاینه فیزیکی کامل برای تشخیص پارگی یا کشیدگی عضله بازو انجام خواهد داد که با بررسی علائم و سابقه پزشکی شما شروع می شود. پارگی کامل بازو، معمولاً به دلیل ظاهر شدن یک برآمدگی قابل مشاهده روی بازو مشهود است. برای تعیین شدت آسیب، پزشک ممکن است دو آزمایش فیزیکی انجام دهد: تست سرعت و تست یرگاسون.

این تست ها قدرت و دامنه حرکتی عضلات بازوی شما و همچنین علائم بی ثباتی را ارزیابی می‌کنند. در صورت لزوم، پزشک ممکن است آزمایش‌های تشخیصی مانند اشعه ایکس یا MRI را نیز برای رد سایر بیماری‌ها مانند آسیب‌های روتاتور کاف، گیرافتادگی شانه یا تاندونیت شانه تجویز کند. در برخی موارد، تصویربرداری اولتراسوند از عضلات بازو می تواند تصاویر دقیقی از ساختارهای آسیب دیده داخل بازو ارائه دهد.

درمان کشیدگی عضله بازو

برنامه درمانی برای کشیدگی عضلات بازو با توجه به شدت آسیب و میزان آسیب عضلانی تنظیم می‌شود. دو عامل اصلی روی رویکرد درمانی تأثیر می‌گذارند: میزان آسیب تاندون و وجود التهاب یا کشش.

در بیشتر موارد، درمان‌های خانگی، علائم پارگی یا کشیدگی عضله دوسر بازو را کاهش می‌دهد که شامل استراحت، یخ، داروهای ضد التهابی و یا گرم کردن محل است. پلاسمای غنی از پلاکت نیز برای بهبود روند، استفاده می‌شود. با تزریق فاکتورهای رشد متمرکز از خون خود بیمار به شانه آسیب دیده یا پی آر پی، بهبودی تسریع می‌شود.

بیشتر بدانید: برنامه غذایی برای عضله سازی

درمان دارویی کشیدگی تاندون بازو

برای کشیدگی عضلات بازو، پزشکان معمولا مسکن‌های بدون نسخه مانند ایبوپروفن، استامینوفن و قرص ناپروکسن را برای کاهش درد تجویز می‌کنند. داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) نیز به کاهش التهاب کمک می‌کنند که باید با تجویز دکتر ارتوپد آنلاین تجویز شوند.. در موارد شدیدتر، ممکن است مسکن های قوی‌تری نیز تجویز شود. ضمن اینکه شل کننده های عضلانی را نیز می‌توان برای به حداقل رساندن تورم و التهاب استفاده کرد.

در برخی موارد و با تشخیص پزشک، تزریق کورتیکواستروئید ممکن است برای تسکین درد، توقف فرآیند التهابی و بازگرداندن عملکرد عضلات بازو و تاندون توصیه شود. این کار با توجه به شدت آسیب و سطح ناراحتی بیمار و همچنین وضعیت سلامت او انجام می‌شود.

درمان خانگی کشیدگی عضله بازو

خودمراقبتی برای کشیدگی عضله بازو، یک برنامه ساده و در عین حال موثر است. این راهکارهای خانگی به کاهش التهاب کمک می‌کند.

1. برای جلوگیری از آسیب بیشتر عضلات آسیب دیده را استراحت دهید.
2. فشرده سازی با یخ
3. عضله را فشرده و بانداژ کنید.

4. گرم کردن محل
5. برای کاهش تورم و افزایش جریان خون، ناحیه آسیب دیده را بالا ببرید.

یخ گذاری روی بازو

درمان گیاهی کشیدگی عضله بازو

اگرچه این درمان‌های طبیعی ممکن است تسکین دهنده باشند، اما حتما قبل از شروع هر رژیم غذایی حتما با دکتر تغذیه آنلاین مشورت کنید.

کورکومین ترکیب فعال زردچوبه دارای خواص ضد التهابی قوی است که به کاهش درد و التهاب کمک می‌کند. به طور مشابه، بروملین آناناس، آنزیمی با خواص ضد التهابی نیز درد و التهاب را کاهش می‌دهد.

جایگزین طبیعی دیگر، پوست درخت بید است که حاوی سالیسین است، ترکیبی شبیه آسپرین که برای تسکین درد و کاهش التهاب استفاده می‌شود.

بیشتر بدانید: درمان کشیدگی کشاله ران

جراحی برای کشیدگی تاندون بازو

جراحی به ندرت برای کشیدگی عضلات بازو انجام می‌شود، اما ممکن است برای بیماران مبتلا به گرفتگی مزمن، درد شدید و مداوم، یا محدوده حرکتی محدود توصیه شود. ورزشکارانی که نیاز به بهبودی کامل دارند ممکن است از این روش استفاد ه کنند.

روش های جراحی مورد استفاده برای ترمیم عضلات بازو، بسته به نوع آسیب، متفاوت است. به عنوان مثال، در جراحی تانودزیس عضله دوسر تاندون پاره شده با استفاده از یک پیچ به استخوان متصل می‌شود. آکرومیوپلاستی و تانودیس مستقیم نیز روش دیگری است که اغلب در بیماران جوان با سابقه آسیب‌های قبلی شانه انجام می‌شود.

درمان کشیدگی عضله بازو با فیزیوتراپی

علاوه بر دارو درمانی، فیزیوتراپی نیز نقش مهمی در درمان کشیدگی عضلات بازو دارد. یک تیم از جمله یک فیزیوتراپ و یک جراح، برنامه تمرینی و توانبخشی را با توجه به وضعیت هر فرد برای بازگرداندن انعطاف پذیری و دامنه حرکتی عضلات ایجاد می‌کنند. برنامه درمانی خاص و تعداد جلسات مورد نیاز نیز به همین ترتیب و توسط متخصص مشخص می‌شود.

می‌توانید از بخش فیزیوتراپی در منزل نیز استفاده کنید و متخصص را به منزل خودتان بیاورید تا مراحل درمان در خانه خودتان انجام شود.

درمان کشیدگی عضله بازو با فیزیوتراپی

ورزش برای درمان کشیدگی تاندون بازو

پس از جراحی بازو یا در دوره نقاهت، بازیابی تدریجی عملکرد و تحرک بازو انجام می‌شود. یک برنامه ورزشی در این امر به شما کمک می‌کند. یک جراح ارتوپد یا فیزیوتراپ شما را از طریق یک سری تمرینات ملایم و کشش‌های متناسب با نیازهای خاص شما راهنمایی می‌کند. با پیروی از این برنامه می توانید استفاده کامل از بازوهای خود را به دست آورید و خطر آسیب دیدگی مجدد را کاهش دهید.

1. حرکت آهسته آونگ: بازوی خود را مستقیماً به سمت بیرون نگه دارید و به آرامی آن را به جلو و عقب حرکت دهید و حرکت پاندول را تقلید کنید.
2. کشش متقاطع بازو: با بازوی سالم خود، آرنج بازوی آسیب دیده خود را بگیرید و آن را زیر چانه خود بیاورید و ناحیه آسیب دیده را بکشید.
3. چرخش خارجی: یک نوار کششی در دست خود بگیرید و آرنج خود را به صورت دایره ای حرکت دهید، بازو را با زاویه 90 درجه خم کنید و دست خود را به سمت چانه ببرید.
4. چرخش داخلی: این تمرین مشابه تمرین قبلی است، اما آرنج های خود را به صورت دایره ای به سمت داخل بدن خود حرکت خواهید داد.
5. چرخش جانبی: در حالت ایستاده یا دراز کشیده، شانه خود را از بدن خود دور کنید و عضلات اطراف را بکشید.
6. کشش خلفی: بازوی سالم خود را به آرامی بازوی آسیب دیده خود را به سمت بالاتنه فشار دهید و کشش ملایمی ایجاد کنید.
7. حرکت عصا: روی زمین دراز بکشید و از عصا برای حرکت بازوها استفاده کنید و به تدریج دامنه حرکت را افزایش دهید.

البته فراموش نکنید که این تمرینات را باید به طور منظم انجام دهید تا کشیدگی عضله بازو را خوبی درمان شود

درمان کشیدگی عضلات بازو با لیزر

لیزر درمانی کم توان، در تحریک فرآیندهای درمانی طبیعی بدن بسیار موثر است. این نوع لیزر درمانی با افزایش جریان خون، تولید کلاژن و فعالیت فیبروبلاست‌ها و همچنین آزادسازی سیتوکین‌ها می‌تواند به کاهش درد و التهاب و در عین حال به بهبود وضعیت تاندون کمک کند.

لیزر درمانی کم توان زمانی که همراه با فیزیوتراپی و سایر روش های درمانی باشد، می‌تواند پیشرفت‌های سریع و قابل توجهی در نتایج بیمار ایجاد کند. در واقع، بیماران اغلب پس از لیزردرمانی تسکین درد فوری را تجربه می‌کنند و بهبودهای بیشتری پس از چند جلسه مشاهده می‌شود.

به این ترتیب استفاده از لیزر درمانی کم توان به عنوان بخشی از یک برنامه درمانی جامع برای پارگی تاندون شانه می تواند به طور قابل توجهی بهبود را تسریع کند و نتایج بیمار را بهبود بخشد.

درمان کشیدگی عضلات بازو با لیزر

ریسک فاکتورهای ابتلا به کشیدگی عضله بازو

عوامل خطر پارگی یا کشیدگی تاندون بازو در صورتی که همراه با یکی از موارد زیر باشد، بیشتر می‌شود.

  • در ورزش هایی شرکت کنید که نیاز به حرکت مداوم از عضلات دوسر بازو، شانه و آرنج دارند. به عنوان مثال بیسبال.
  • اگر گردش خون ضعیفی دارید
  • قبل از ورزش یا فعالیت های ورزشی گرم نکنید
  • آسیب دیدگی قبلی در شانه یا بازو داشته باشید

راه های پیشگیری از کشیدگی بازو

اما چگونه می‌توانید در وهله اول از بروز کشیدگی عضلات بازو جلوگیری کنید؟ نکته کلیدی این است که با اتخاذ عادات سالم و پرهیز از فعالیت‌هایی که فشار بیش از حد بر عضلات بازو وارد می‌کنند می‌توانید به این مهم دست پیدا کنید. با کاهش سرعت حرکات خود شروع کنید و به تدریج سطح فعالیت خود را افزایش دهید. حرکات تکراری را محدود کنید و از اعمال نیرو یا فشار بیش از حد به بازور خودداری کنید.

در طول ورزش یا فعالیت بدنی، مراقب هر گونه درد یا ناراحتی غیرعادی باشید. در صورت احساس درد، فوراً آن را متوقف کرده و با یک متخصص مشورت کنید. علاوه بر این، حتما قبل از ورزش بدن خود را گرم کنید و بعد از آن خنک شوید تا از کشیدگی عضلات جلوگیری شود.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد

سویه های خفیف کشیدگی عضله بازو را می‌توان در خانه درمان کرد اما اگر علائم شما با وجود درمان بدتر شد – به خصوص اگر درد غیرقابل تحمل شود و یا همراه با بی حسی یا گزگز کردن باشد باید بلافاصله به پزشک مراجعه کنید و مراحل درمان را طی کنید.

 

منابع:

hss.edu

bonsecours.com

mayoclinic.org

سوالات متداول

تصویر نویسنده
میلاد توکلی

میلاد توکلی

از سال 95 کار تولید محتوا را شروع کردم و علاوه بر اینکه حدود 5 سال است که در بخش پزشکی فعالیت دارم، علاقمند به تولید محتوا در این زمینه هم هستم.

مقالات مرتبط

نظرات کاربران

جستجو

جدیدترین مقالات