IOS
اندروید
حال / آزمایش در منزل / آزمایشات بارداری
خدمات نمایش داده شده فقط در شهر انتخاب شده ارائه میشوند
1,058,000تومان
685,000تومان
280,000تومان
185,000تومان
199,000تومان
508,000تومان
آزمایش قبل بارداری، برای اطمینان یافتن از سلامت کامل جسمی مادر هنگام بارداری انجام می شود. در واقع با انجام آزمایشات قبل بارداری مانند تست ژنتیک، سلامت رحم و … مادر با آگاهی کامل وارد فرآیند فرزندآوری می شود؛ که در کاهش نگرانی او در مورد احتمالاتی مانند انتقال بیماری یا اختلال ژنتیکی، نقص مادرزادی و سقط جنین بسیار کمک کننده است.
توصیه «حال» این است که اگر قصد باردار شدن دارید، به خصوص بعد از ۳۰ سالگی، آزمایش های قبل بارداری و حین بارداری را حتما انجام دهید.
مزایای آزمایش های قبل بارداری
وقتی یک زوج قصد بچهدار شدن دارند، لازم است که قبل از بارداری، آزمایشهای مختلفی از جمله آزمایشهای ژنتیکی، هورمونی، عفونی، اندازهگیری ویتامینها و غیره را انجام دهند؛.انجام همۀ این آزمایشها نیازمند آن است که زوج وقت زیادی را صرف کنند و به صورت مکرر به مراکز درمانی و آزمایشگاهها رفتوآمد کنند. این کار برای زوجهای امروز که معمولا پرمشغله هستند دشوار است؛ ضمن آنکه محیط آزمایشگاهها آلوده است و احتمال بیماری افراد را بالا میبرد.بنابراین درخواست انجام آزمایشهای قبل از بارداری در منزل علاوه بر آنکه به راحتی و آسایش زوجها کمک میکند و موجب صرفهجویی در وقتشان میشود، سلامت آنها را هم تضمین میکند. پیشنهاد ما به شما آن است که مجموعۀ آزمایشهای مورد نیاز در مراحل پیش از بارداری را از اپلیکیشن «حال» سفارش دهید.
برای بررسی اینکه آیا ناقل یک بیماری ژنتیکی هستید یا خیر، پزشک قبل از بارداری، نمونه کوچکی از بزاق یا خون شما را در طول معاینه می گیردو آن ها را برای آزمایش به آزمایشگاه می فرستند.
تست ژنتیک DNA افراد را تجزیه و تحلیل میکند تا نشان دهد که آیا فرد ناقل بیماری ژنتیکی است یا خیر. در حالت ایدهآل، بهتر است تست ژنتیک قبل از بارداری انجام شود، اما اغلب در سه ماهه اول و دوم نیز انجام میشود.
ناقلان بیماریهای ژنتیکی معمولاً سالم هستند و نمیدانند که ناقل هستند. اگر هر دو والدین ناقل نقص ژنتیکی یکسانی باشند، خطر ابتلای کودک به بیماری ژنتیکی افزایش مییابد. در مواردی اگر فقط مادر بیولوژیکی ناقل باشد نیز ممکن است کودک دچار مشکل ژنتیکی شود.
انواع تست ژنتیک عبارتند از:
تست پاپ اسمیر و تست HPV از جمله آزمایشات قبل بارداری هستند که انجام آنها ضروری است.
پاپ اسمیر به تشخیص سرطان دهانه رحم در زنان کمک میکند. از طریق این تست پزشک به راحتی میتواند سلولهای پیش سرطانی را شناسایی کند تا درمان آن را قبل از گسترش سرطان آغاز کند. در صورتی که این تست اجرا نشود، ممکن است بر سلامت مادر و جنین تاثیر گذاشته شود.
تست HPV یا بیماری زگیل تناسلی نیز پیش از بارداری و یا در دوران بارداری انجام میشود. با کمک این تست انواع پرخطر HPVشناسایی شده و تشخیص داده میشوند. به این ترتیب با درمان فوری و سریع، این بیماری مهار شده و از پیشروی آن جلوگیری میشود. در غیر این صورت ممکن است HPV تاثیر نامطلوبی بر سلامتی جنین داشته باشد.
سونوگرافی واژینال و عکس رنگی از رحم دیگر آزمایشات قبل بارداری هستند که در مورد سلامت رحم اطلاعاتی را به پزشک میدهند.
لازم است که قبل از بارداری از سلامت تخمدان مادر نیز اطمینان داشته باشیم. به خصوص در مواردی که یک تخمدان پیش از این به دلایلی برداشته شده باشد و یا سن بالایی داشته باشد، این آزمایش قبل بارداری ضرورت بیشتری خواهد داشت.
اختلالاتی مانند فیبروم و کیست تخمدان میتوانند بارداری را سخت و در مواردی غیر ممکن کنند.
همچنین لازم است ذخیره تخمدان مورد بررسی قرار بگیرد تا از این طریق توانایی تخمک گذاری سنجیده شود.
تست غربالگری جنین دابل مارکر (مرحله اول)
مرحله اول تست غربالگری جنین دابل مارکر، در سه ماهه اول بارداری یا هفته ۱۰ تا ۱۳ حاملگی انجام می شود.
تست دابل مارکر یکی از مهمترین تستهای غربالگری بارداری است. این تست برای تشخیص هر گونه ناهنجاری کروموزومی که میتواند به طور قابل توجهی بر رشد کودک در هنگام تولد تأثیر بگذارد، انجام میشود. این آزمایش برای تعیین رشد سالم جنین ضروری است. از طریق این تست میزان گنادوتروپین کوریونی یا هورمون بارداری و پروتئین پلاسمای مرتبط با بارداری در گلبول های قرمز اندازهگیری میشود. در نتیجه تست دابل مارکر به زنان باردار کمک میکند تا هرگونه ناهنجاری کروموزومی و اختلال عصبی در جنین را بررسی کنند. این آزمایش همچنین میتواند بیماری های عصبی مانند سندرم ادوارد، سندرم داون و سندرم پاتو را تشخیص دهد.
تست غربالگری دابل مارکر برای زنان بالای ۳۵ سال و همچنین زنانی که سابقه خانوادگی نقص مادرزادی و دیابت نوع ۱ دارند، ضروریتر از دیگران است. توصیه میشود
نرخ تشخیص این تست بسیار بالا است و نتایج آن تا حد زیادی دقیق است. بنابراین اگر پس از انجام این آزمایش، نتیجه مثبت باشد، زوج ها فرصت دارند تا کل وضعیت را تجزیه و تحلیل کنند و آزمایشات بیشتری را انجام دهند.
تست غربالگری کواد مارکر قبل از تولد و در 3 ماهه دوم بارداری انجام میشود. کواد مارکر یک آزمایش خونی است که در هفته ۱۵ تا ۲۰ بارداری و برای شناسایی برخی ناهنجاریهای کروموزومی و نقصهای مادرزادی در جنین انجام میشود. این تست سطح چهار ماده را در خون زنان باردار اندازه گیری میکند.
• گنادوتروپین جفتی انسانی: هورمونی است که توسط جفت تولید میشود.
• آلفا فتوپروتئین: پروتئینی است که توسط کودک در حال رشد تولید میشود.• اینهیبین A: هورمونی است که توسط جفت تولید میشود.• استریول غیر کونژوگه: هورمونی است که توسط کبد و جفت کودک تولید میشود.
سطوح چهار مادهای که در بالا ذکر شد، در دوران بارداری بهطور هفتگی تغییر میکند. به همین دلیل قبل از انجام آزمایش، ضروری است که بدانید در کدام مرحله از بارداری و در هفته چندم قرار دارید. این آزمایش قبل بارداری برای نوزاد بی خطر است و به شناسایی هرگونه ناهنجاری کمک میکند. این موارد میتواند شامل ناهنجاری کروموزومی، نقصهای ژنتیکی یا مشکلاتی مانند سندرم داون باشد. همچنین با کمک آزمایشات قبل بارداری مشکلات نخاعی، مغزی یا مشکلات سایر بافتهای عصبی سیستم عصبی مرکزی قابل تشخیص خواهند بود.
سوالات متداول
تست غربالگری دابل مارکر در هفته ۱۱ بارداری و تست کواد مارکر در هفته ۱۷ بارداری باید انجام شود. همچنین تستهای ژنتیک و تست سلامت رحم و تخمدان بهتر است قبل از بارداری انجام شوند.
برای برخی از آزمایشات قبل بارداری لازم است ناشتا باشید. اما برای برخی دیگر، ضرورتی ندارد.
رشد سالم جنین، به دنیا آمدن نوزاد سالم، پیشگیری از بیماری ژنتیکی و سندرم داون در نوزاد و سپری کردن دوران بارداری ایمن
آزمایش های قبل بارداری شامل موارد مختلفی است. تست غربالگری جنین، انواع تستهای ژنتیکی و تست سنجش سلامت رحم و تخمدان مادر برخی از آنها هستند.
آزمایشات قبل بارداری باید بهطور دقیق انجام شوند، زیرا نتیجه این آزمایشات میتواند بر زندگی شما و نوزادتان تاثیر بسیار زیادی داشته باشد. بنابراین مهم است که آزمایش های قبل بارداری در آزمایشگاه مطمئنی انجام شود. همچنین لازم است تمام موارد ضروری در مورد شما تست و آزمایش شوند.به همین منظور باید با یک متخصص زنان و زایمان، یک پزشک متخصص در زمینه بیماری خاصی که دارید و یک پزشک ماما مشورت کنید. در این صورت میتوانید مطمئن باشید که چیزی را از قلم نینداختهاید. برای انجام هرکدام از انواع آزمایش قبل بارداری، با پزشک خود صحبت کنید تا از رعایت موارد ضروری اطمینان حاصل کنید. برخی از تست ها باید در زمان خاصی از تخمک گذاری یا بارداری انجام شوند. همچنین برای برخی از آزمایشات قبل بارداری لازم است که در زمان خاصی از روز یا بهطور ناشتا مراجعه کنید.
در آزمایش قبل بارداری پزشک سلامت کلی شما مانند وزن و فشار خون و مشکلات سلامتی را بررسی میکند. سابقه سلامت خانوادگی را میپرسد و واژن، دهانه رحم، رحم و تخمدان ها را معاینه میکند. تست پاپ اسمیر و HPV نیز آزمایشهای دیگری است که باید انجام شود.در صورتی که سابقۀ بیماریهای خاصی در خانواده شما وجود داشته باشد، لازم است که به یک مشاور ژنتیک نیز مراجعه کنید. تست ژنتیک قبل بارداری انواع مختلفی دارد. آزمایش قبل از بارداری به شما کمک میکند تا از اختلالات ژنتیکی که ممکن است ناقل آن باشید، اطلاع پیدا کنید. از طریق آزمایش های ژنتیک قبل بارداری میتوانید در مورد ژنها، نقایص مادرزادی و شرایط پزشکی خطرناکی که در خانواده ها وجود دارند بیشتر بدانید.
سلامت جسمی زوجها، به ویژه سلامت زنان، در مراحل پیش از لقاح و بارداری اهمیت زیادی دارد. زوجها حتما باید پیش از بارداری با یک پزشک متخصص مشورت کنند و ارزیابی دقیقی از وضعیت سلامت خود داشته باشند. پزشک معاینات لازم را انجام میدهد، و آزمایشهای موردنیاز را تجویز میکند تا ارزیابی کند که آیا بدن زن برای بادار شدن آمادگی لازم را دارد؛ و آیا رحم او محیط مناسبی برای شکلگیری نطفه و رشد جنین است یا نه.در صورتی که این معاینات و آزمایشها نشان دهد که بدن زن از سلامتی کافی برای بارداری برخوردار نیست و باردار شدن برای او و جنین خطرناک است، پزشک اقدامات لازم را برای درمان مشکلات و بیماریها انجام میدهد. وقتی وضعیت جسمی زوج به سلامتی مطلوبی رسید، آنها میتوانند برای بارداری اقدام کنند.بنابراین انجام این آزمایشها برای حفظ سلامت مادر و نوزاد اهمیت زیادی دارد و نادیده گرفتنش میتواند پیامدهای جبرانناپذیری داشته باشد.