haal application

IOS

pwa

اندروید

google play

حال / آزمایش در منزل/ آزمایش چکاپ کامل

آزمایش چکاپ کامل

آزمایش چکاپ کامل، برای بررسی وضعیت کلی سلامت انجام می‌شود و وجود بیماری‌های مختلف در بدن را به شما نشان می‌دهد. آزمایش چکاپ به جنس و سن متقاضی هم بستگی دارد و شامل این موارد است: بررسی وضعیت سلامت قلب، قند خون و دیابت، بیماری‌های کبدی، بررسی عملکرد کلیه‌ها، چکاپ اختصاصی زنان (وضعیت هورمون‌ها، پاپ اسمیر، سرطان پستان و …)، چکاپ اختصاصی مردان (آزمایش پروستات، آزمایش‌های هورمونی و …)، چکاپ سالمندان (آزمایش‌های مربوط به آئورت شکمی، سرطان روده و پوکی استخوان). 

انتخاب شهر

خدمات نمایش داده شده فقط در شهر انتخاب شده ارائه میشوند

چکاپ کامل آقایان

650,000تومان

انتخاب
توضیحات
پاسخ دهی 72 ساعت

چکاپ خانم ها

577,000تومان

انتخاب
توضیحات
پاسخ دهی 192 ساعت

چکاپ قبل از بارداری زنان

1,505,000تومان

انتخاب
توضیحات
پاسخ دهی 192 ساعت

چکاپ کبد

220,000تومان

انتخاب
توضیحات
پاسخ دهی 192 ساعت

چکاپ کم خونی و تالاسمی

424,000تومان

انتخاب
توضیحات
پاسخ دهی 96 ساعت

چکاپ پیش بینی زمان یائسگی

707,220تومان

انتخاب
توضیحات
پاسخ دهی 72 ساعت

چکاپ دانش آموزان

1,314,669تومان

انتخاب
توضیحات
پاسخ دهی 48 ساعت

چکاپ ورزشکاران

826,727تومان

انتخاب
توضیحات
پاسخ دهی 48 ساعت

چکاپ کامل شامل چیست؟ (لیست موارد مورد بررسی در آزمایش کامل خون)

چکاپ کامل شامل موارد زیر می‌شود:

 

• آزمایش CBC یا شمارش سلول‌های خونی
• آزمایش FBS یا قند خون ناشتا
• آزمایش TG یا تری‌گلیسیرید
• آزمایش کلسترول شامل کلسترول خوب (HDL) و کلسترول بد (LDL)
• آزمایش AST و ALT یا آزمایش کبدی
• آزمایش ALP یا آلکالین فسفاتاز
• آزمایش Urea یا اوره
• آزمایش Creatinine یا کرایتینین
• آزمایش Uric Acid یا اسید اوریک
• آزمایش ESR یا نرخ رسوب گلبول قرمز
• آزمایش TSH یا هورمون محرک تیروئید
• آزمایش HB یا هموگلوبین
• آزمایش PLT یا شمارش پلاکت‌ها
• آزمایش PT یا درصد پلاکت
• آزمایش WBC یا تعداد گلبول‌های سفید
• آزمایش PRO یا اندازه‌گیری کل پروتئین‌های سرمی
• آزمایش HCTیا هماتوکریت یا درصد گلبول‌های قرمز خون

نحوه آزمایش چکاپ کامل در منزل «حال»

شما می‌توانید برای انجام آزمایش چکاپ کامل در منزل، از خدمات آنلاین و غیرحضوری استفاده کنید و آزمایشگاه را به منزل خود ببرید. به سایت یا اپلیکیشن «حال» مراجعه کنید و درخواست خود را برای آزمایش چکاپ کامل آقایان یا خانم ها ثبت کنید. کارشناسان آزمایشگاه با شما هماهنگی‌های لازم را انجام خواهند داد و در زمان مقرر نمونه‌گیر برای دریافت نمونه‌های آزمایش به منزل شما مراجعه خواهد کرد. پس از دریافت نمونه‌ها، آن‌ها را بلافاصله به آزمایشگاه انتقال می‌دهند. بعد از انجام مراحل لازم در آزمایشگاه، نتایج این آزمایش‌ها در کوتاه‌ترین زمان ممکن به صورت آنلاین به شما اعلام خواهد شد.

چکاپ کامل آقایان

آمارها نشان می‌دهند که مردان حدود 24 درصد کم‌تر از زنان به پزشک مراجعه می‌کنند. در صورتی که انجام معاینات، چکاپ و غربالگری منظم در مردان هم مانند زنان بسیار مهم و اثربخش است. بعضی از آیتم‌های چکاپ کامل آقایان عبارتند از:
– بررسی وضعیت پروستات که جزو مهم‌ترین سرطان‌ها در مردان است
– تست بیماری‌های مقاربتی یا STD به ویژه در افرادی که سابقه رابطه جنسی پرخطر دارند
– تست کلسترول و فشار خون برای بررسی خطر سکته و مشکلات قلبی در مردان
– تست دیابت برای مطلع شدن از ابتلا به دیابت یا پیش دیابت
– تست تراکم استخوان که وضعیت سلامتی مردان را از نظر ابتلا به پوکی استخوان بررسی می‌کند
به جز چکاپ، غربالگری‌هایی شامل غربالگری آنوریسم آئورت شکمی، سرطان پوست، شنوایی و بینایی، کولونوسکوپی و… هم نقش مهمی در کیفیت زندگی و سلامت مردان خواهد داشت. پزشک با توجه به سن، سابقه بیماری و وضعیت سلامتی عمومی مردان، توصیه‌های لازم را در مورد فواصل چکاپ کامل و موارد مورد نیاز برای بررسی را ارائه می‌کند.

چکاپ کامل خانم ها

آزمایش چکاپ کامل برای زنان در مواردی متفاوت از آزمایش چکاپ مردان است. آزمایش‌ هورمون‌های زنانه، بررسی سلامت پستان‌ها، تخمدان و رحم، از مواردی است که به صورت اختصاصی برای زنان انجام می‌شود. لازم است که همه خانم‌ها در فواصل مشخص بر اساس سن، وضعیت سلامتی و سابقه خانوادگی خود مورد ارزیابی قرار گیرند. برخی از مهم‌ترین مواردی که در چکاپ کامل خانم‌ها مورد بررسی قرار می‌گیرد عبارتند از:

  • آزمایش کامل خون شامل شمارش گلبول‌های خون، پلاکت، هموگلوبین و…
  • بررسی سطح کلسترول و فشار خون
  • تست بیماری‌های مقاربتی یا STD از جمله اچ پی وی، سفلیس، سوزاک و…
  • تست پاپ اسمیر برای تشخیص زودهنگام و پیشگیری از سرطان دهانه رحم
  • تست دیابت برای بررسی خطر ابتلا به بیماری دیابت و پیش دیابت
  • معاینه کامل لگن شامل وضعیت تخمدان‌ها، رحم و…
  • ماموگرافی و بررسی سلامت پستان برای بررسی خطر ابتلا به سرطان پستان
  • تست تراکم استخوان

یکی از مهم‌ترین آزمایش‌های مرتبط با خانم‌ها، تست‌های هورمونی است که شامل بررسی هورمون‌های مختلف از جمله استروژن، پرولاکتین، تستوسترون، FSH، LH و سایر هورمون‌های مرتبط با تخمدان است. بررسی میزان این هورمون‌ها در بدن می‌تواند در تشخیص و درمان مشکلات مرتبط با بلوغ، توانایی باروری و نزدیک‌شدن به دوران یائسگی به پزشک کمک کند.

اختلال در هورمون‌های زنانه، مشکلات متعددی مانند سندرم تخمدان پلی‌کیستیک، قاعدگی نامنظم، ناباروری، چاقی، رشد موهای زائد و افسردگی را به دنبال خواهد داشت. به همین دلیل، آزمایش هورمونی زنانه یک راه مفید و موثر برای تشخیص زودهنگام و درمان این مشکلات است.

چکاپ کامل کبد

تست عملکرد کبد که اصطلاحا به آن چکاپ کبد می‌گویند، شامل آزمایش‌های خونی است که برای کمک به تشخیص و بررسی بیماری‌ها یا آسیب‌های کبدی انجام می‌شود. در این آزمایش‌ها، سطح آنزیم‌ها و پروتئین‌های خاصی را در خون اندازه‌گیری می‌کنند. رایج‌ترین آزمایش‌های کبدی عبارتند از:

  • تست‌های عملکردی که شامل آزمایش بیلی روبین، سرم آلبومین و تست زمان پروترومبین (PT) است
  • تست آنزیم‌های کبدی که شامل تست آلانین ترانس آمیناز (ALT)، سرم آلکالین فسفاتاز (ALP)، آسپارتات ترانس آمیناز (AST)، گاما گلوتامیل ترانسفراز (GGT)، لاکتات دهیدروژناز (LD) و… است
  • آزمایش‌های تشخیصی اضافی شامل تست آلفا فتو پروتئین، آزمایش آنتی بادی‌های میتوکندریایی و تست سرم آلفا 1 آنتی تریپسین (A1AT) است

بعضی از آزمایش‌های کبدی، میزان عملکرد طبیعی کبد در تولید پروتئین و پاکسازی بیلی‌روبین را در خون اندازه می‌گیرند. تست‌های دیگری هم وجود دارند که در آن‌ها، آنزیم‌هایی که سلول‌های کبد در پاسخ به آسیب یا بیماری آزاد می‌کنند، اندازه‌گیری می‌شود. به طور کلی، هدف از چکاپ کبد این است که فرد از نظر شرایط زیر مورد بررسی قرار گیرد:

 

– اندازه‌گیری شدت یک بیماری مثل سیروز کبدی

– غربالگری عفونت‌های کبدی مثل هپاتیت

– نظارت بر پیشرفت بیماری‌هایی مثل هپاتیت، کبد چرب و تعیین میزان اثربخشی درمان‌های انجام شده

– بررسی عوارض جانبی داروهایی که بیمار مصرف می‌کند

چکاپ کم خونی و تالاسمی

تالاسمی نوعی اختلال خونی ارثی است که باعث می‌شود بیماران، علائم کم خونی را از نوع خفیف تا بسیار شدید تجربه کنند. چکاپ کم خونی و تالاسمی، ساده‌ترین و بهترین راه برای تشخیص این بیماری در افراد است. تشخیص کم خونی از طریق آزمایش CBC خون انجام می‌شود. وجود هموگلوبین کم‌تر از 5 میلی‌گرم در نمونه خون افراد می‌تواند، احتمال ابتلا به تالاسمی را نشان می‌دهد. البته کم خونی ناشی از فقر آهن هم یکی از عواملی است که منجر به کاهش غیرعادی میزان هموگلوبین می‌شود.

بررسی گلبول‌های قرمز در زیر میکروسکوپ هم یک راهکار موثر برای تشخیص وضعیت بیمار است. گلبول‌های قرمز بعضی از مبتلایان به انواع شدید تالاسمی ممکن است شکل و رنگ متفاوتی داشته باشد. یکی دیگر از راه‌های تشخیص کم خونی و تالاسمی در بیماران مبتلا به آن، آزمایش الکتروفورز است. در این آزمایش، هموگلوبین‌های غیرطبیعی از طریق جریان الکتریسیته، از هموگلوبین‌های عادی جدا می‌شوند.

چکاپ پیشبینی زمان یائسگی

زمانی که دوره‌های قاعدگی یک زن برای مدت 12 ماه متوقف شود، یعنی او یائسه شده و توانایی باروری خود را از دست داده است. یائسگی یک انتقال تدریجی است که با مرحله‌ای به نام پیش‌یائسگی در سنین بین 40 تا 50 سالگی شروع می‌شود. این مرحله بسیار مهم است و به دلیل تاثیراتی که در اثر تغییرات هورمونی در بدن زنان ایجاد می‌کند، می‌تواند مشکلاتی مثل گرگرفتگی، افسردگی، بی‌خوابی و… را به همراه داشته باشد.

برای یک زن، آگاهی از این که یائسگی او در چه زمانی روی می‌دهد بسیار مهم است. به همین دلیل، چکاپ پیش‌بینی زمان یائسگی برای آن‌ها انجام می‌شود تا با آمادگی ذهنی و روانی وارد این مرحله شوند. گاهی بر اساس نتایج این آزمایش، هورمون درمانی هم انجام می‌شود تا از عوارض این دوره و مشکلات آن کاسته شود. بعضی از تست‌های مرتبط با یائسگی شامل موارد زیر هستند:

 

– تست استروژن که میزان این هورمون را در نمونه خون افراد بررسی می‌کند

– آزمایش هورمون جسم زرد که وضعیت تخمک‌گذاری را در زنان بررسی می‌کند. این هورمون از طریق نمونه ادراری اندازه‌گیری می‌شود

– تست هورمون آنتی مولرین که شروع یائسگی را پیش‌بینی یا دلیل یائسگی زودرس را در زنان شناسایی می‌کند

چکاپ دانش آموزان

با وجود این که چکاپ دانش آموزان در کشور ما اجباری نیست، اما لازم است که خانواده در مورد سلامتی کودکان و نوجوانان خود حساس باشند و آزمایش‌های روتین نوجوانان را به صورت دوره‌ای انجام دهند. علاوه بر سنجش اولیه کودک که در آستانه ورود به مدرسه از طریق بررسی قد و وزن، سلامت چشم، گوش، توانایی ذهنی و… انجام می‌شود، عملا هیچ تست دیگری در طول دوران تحصیل از آن‌ها به عمل نمی‌آید.

با توجه به این که سبک زندگی کودکان به سمت کم‌تحرکی و مصرف خوراکی‌های ناسالم پیش می‌رود، لازم است که خانواده به طور منظم کودکان و نوجوانان خود را از نظر وضعیت سلامتی مورد بررسی قرار دهند. پس اگر به سلامت فرزندان خود اهمیت می‌دهید، می‌توانید برای انجام آزمایش‌های چکاپ دانش‌آموزان که شامل فاکتورهای رشدی، تجزیه و تحلیل ادرار و مدفوع کودک، میزان هورمون رشد، وضعیت هورمون تیروئید، میزان مواد معدنی و ویتامین‌های موجود در بدن و قند و چربی خون است اقدام کنید.

چکاپ ورزشکاران

بررسی سلامتی عمومی و ارزیابی عملکرد ارگان‌های مختلف بدن، در ورزشکاران به ویژه ورزشکاران حرفه‌ای بسیار مهم است. معمولا چکاپ ورزشکاران چند بخش پزشکی، فیزیوتراپی، تغذیه و… را در بر می‌گیرد. به هر حال، معاینات منظم و آزمایش‌های دوره‌ای می‌تواند تا حد زیادی به تشخیص مشکلات موجود و درمان آن‌ها و حتی پیشگیری از برخی مشکلات کمک کند. چکاپ ورزشکاران به صورت زیر انجام می‌شود:

 

– آزمایش کلی برای بررسی عملکرد تنفسی، عصبی، غدد درون‌ریز، بینایی و…

– یک آزمایش خون کامل، ادرار و مدفوع برای تعیین درصد چربی بدن، میزان عضله و…

– ارزیابی قلبی و عروقی که به شدت برای سلامت ورزشکاران حائز اهمیت است. این تست، توانایی ورزشکار برای ورزش با شدت‌های مختلف را اندازه‌گیری می‌کند

– ارزیابی اسکلتی و عضلانی شامل بررسی آسیب‌های فعلی و گذشته، تعیین عوامل خطر احتمالی و ضرورت مراقبت از عضلات و اندام‌های بدن

سوالات متداول

توصیه عمومی این است که افراد در شب قبل از آزمایش چکاپ کامل، همان برنامه غذایی همیشگی خود را داشته باشند. البته مصرف بیش از حد غذاهای چرب، شیرین و ناسالم می‌تواند نتیجه آزمایش را تحت تاثیر قرار دهد. در صورتی که نیاز به حذف یا اضافه‌کردن مواد خاصی به برنامه غذایی باشد، پزشک پیش از آزمایش به شما اطلاع می‌دهد. 

انجام چکاپ منظم یک راه مناسب برای پیشگیری از بیماری‌ها و تشخیص و درمان زودهنگام آن‌ها است. این آزمایش‌ها با توجه به سن افراد، وضعیت سلامتی و سابقه بیماری در خود یا سایر اعضای خانواده، می‌تواند با فاصله ماهه تا چند ساله انجام شود. هر زمان که پزشک انجام آزمایش را برای شما مناسب بداند می‌توانید آن را انجام دهید. اما باید دقت کنید که ابتلا به برخی از بیماری‌های عفونی، مصرف بعضی از داروها و شرایط خاص می‌تواند بر نتیجه آزمایش تاثیر بگذارد. معمولا توصیه می‌شود که این آزمایش را صبح‌ها و به صورت ناشتا انجام دهید.

خوردن و نوشیدن هر ماده غذایی می‌تواند تاثیر مستقیم یا غیرمستقیمی در خون شما داشته باشد. بنابراین ناشتا بودن بین 8 تا 12 ساعت باعث می‌شود تا دقت آزمایش شما بیش‌تر بوده و از تاثیر عوامل ناخواسته در آن جلوگیری شود. به طور کلی آزمایش کامل خون شامل تست‌های کلسترول، قند خون، عملکرد کبد و کلیه، متابولیک پایه و گلوکز به ناشتا بودن نیاز دارد. ناشتا بودن به این معنی است که شما از حدود 8 تا 12 ساعت قبل از آزمایش، به جز آب هیچ نوشیدنی و خوراکی دیگری مصرف نکرده‌اید.

این آزمایش وضعیت سلامتی افراد را از نظر عملکرد صحیح اندام‌های داخلی مثل کبد و کلیه، وضعیت هورمونی، میزان املاح و ویتامین‌ها، تعادل در تعداد گلبول‌های خون و… مورد ارزیابی قرار می‌دهد. از آزمایش چکاپ کامل برای پیگیری درمان، تشخیص بیماری، بررسی اثربخشی داروهای مصرفی و مواردی از این دست کمک می‌گیرند.

نکات قبل از آزمایش چکاپ کامل

اگر شما در بهترین و مجهزترین آزمایشگاه موجود، چکاپ کامل بدن خود را انجام دهید، اما نکات و توصیه‌های پیش از آزمایش را رعایت نکنید، عملا نتیجه درستی نخواهید گرفت. به همین دلیل لازم است که نکات قبل از آزمایش چکاپ کامل را بشناسید و با دقت نسبت به انجام آن‌ها اقدام کنید؛ مثلا:

– مصرف دارو می‌توانید تاثیر مستقیم یا غیرمستقیم در نتیجه آزمایش شما داشته باشد. به همین دلیل لازم است زمانی که آزمایش توسط پزشک تجویز می‌شود، در مورد داروهایی که در حال حاضر مصرف می‌کنید با او صحبت کنید. پزشک ممکن توصیه کند که مصرف بعضی از داروها را در روزها یا ساعات نزدیک به موعد آزمایش خود قطع یا نکات دیگری را رعایت کنید

– بعضی آزمایش‌ها نیاز به ناشتا بودن دارند؛ اما مدت زمان ناشتا بودن در این آزمایش‌ها می‌تواند متفاوت باشد. مثلا برای انجام آزمایش قند خون، حداقل به هشت ساعت و برای آزمایش چربی خون، حداقل به دوازده ساعت ناشتا بودن نیاز دارید. این مدت زمان در مورد ویتامین‌ها و املاح بدن در حدود 12 ساعت است. در این زمینه از توصیه پزشک یا متصدی آزمایشگاه استفاده کنید

– داشتن فعالیت بدنی سنگین پیش از آزمایش، بودن در دوران قاعدگی، بارداری، شیردهی، داشتن اضطراب و استرس بیش از حد و… می‌تواند نتیجه آزمایش شما را تحت تاثیر قرار دهد

– گاهی انجام دقیق بعضی از آزمایش‌های هورمونی باید در زمان دقیق و مشخصی انجام شود. پزشک می‌تواند در این زمینه شما را راهنمایی کند

چه زمانی به آزمایش چکاپ کامل نیاز داریم؟

انجام آزمایش چکاپ کامل یک روش مناسب برای شناسایی زودهنگام بسیاری از بیماری‌ها یا پیشگیری از آن‌ها است. به طور کلی، شما زمانی نیاز به آزمایش چکاپ کامل دارید که:

– علائم غیرمعمولی را تجربه می‌کنید؛ مثل خستگی غیرعادی، کاهش یا افزایش بی‌دلیل وزن و…

– می‌خواهید سلامت خود را بهینه کنید؛ مثلا آگاهی از میزان کلسترول خون به شما این امکان را می‌دهد تا رژیم غذایی خاصی را حفظ کنید و برخی از عادات غذایی و سبک زندگی خود را تغییر دهید

– می‌خواهید خطر بیماری یا عوارض آن را کاهش دهید. از آنجا که آزمایش کامل خون می‌‌تواند بسیاری از بیماری‌ها را در مراحل اولیه تشخیص دهد، امکان درمان زودهنگام و جلوگیری از پیشرفت بیماری را برای شما فراهم می‌کند

آزمایش کلی خون شامل چیست؟

چکاپ کامل بدن شامل چیست و آیا نیاز است که همه آن ها را انجام دهیم؟ پاسخ این است که تقریبا هر  سال یکبار نیاز است تا چکاپ کامل بدن انجام شود تا از بروز مشکلات در آینده پیشگیری شود. چکاپ کامل بدن شامل موارد زیر می‌شود.

آزمایش کلسترول

خون کلسترول یک ماده چرب است که بیشتر توسط کبد از غذاهای چرب موجود در رژیم غذایی شما ایجاد می شود و برای عملکرد طبیعی بدن حیاتی است.

سطح کلسترول خون را می توان با یک آزمایش خون ساده اندازه گیری کرد. ممکن است از شما خواسته شود که 12 ساعت قبل از آزمایش (که معمولاً شامل زمان خواب نیز می شود) غذا نخورید تا مطمئن شوید که تمام غذا به طور کامل هضم شده و تأثیری بر نتیجه نخواهد داشت.

کشت خون

این شامل گرفتن نمونه کوچکی از خون از ورید بازوی شما و از 1 یا چند قسمت دیگر بدن شما است. نمونه ها با مواد مغذی طراحی شده برای تشویق رشد باکتری ها ترکیب می شوند. این می تواند به نشان دادن وجود باکتری در خون شما کمک کند. حداقل 2 نمونه معمولا مورد نیاز است.

آزمایش گازهای خون

نمونه گازهای خون از یک سرخرگ، معمولاً در مچ دست گرفته می شود. احتمالاً دردناک است و فقط در بیمارستان انجام می شود. آزمایش گاز خون برای بررسی تعادل اکسیژن و دی اکسید کربن در خون و تعادل اسید و قلیایی در خون شما (تعادل pH) استفاده می شود.

آزمایشات قند خون (قند خون).

با بررسی سطح قند (گلوکز) خون می توان از تعدادی آزمایش برای تشخیص و پایش دیابت استفاده کرد. این موارد عبارتند از: آزمایش گلوکز ناشتا – که در آن سطح گلوکز در خون شما پس از ناشتایی (عدم خوردن یا آشامیدن چیزی غیر از آب) به مدت حداقل 8 ساعت بررسی می شود.

تست تحمل گلوکز که در آن سطح گلوکز در خون شما پس از ناشتا و دوباره 2 ساعت بعد از مصرف نوشیدنی گلوکز بررسی می شود. آزمایش HbA1C – آزمایشی که در جراحی عمومی یا بیمارستان برای بررسی میانگین سطح قند خون شما در 3 ماه گذشته انجام می شود.

گروه خونی

این کار قبل از اهدای خون یا تزریق خون برای بررسی گروه خونی شما انجام می شود. اگر به شما خونی داده شود که با گروه خونی شما مطابقت نداشته باشد، سیستم ایمنی شما ممکن است به گلبول های قرمز خون حمله کند که می تواند منجر به عوارض بالقوه تهدید کننده زندگی شود.

گروه خونی در دوران بارداری نیز مورد استفاده قرار می گیرد، زیرا خطر کوچکی وجود دارد که فرزند متولد نشده گروه خونی متفاوتی از مادرش داشته باشد، که می تواند منجر به حمله سیستم ایمنی مادر به گلبول های قرمز نوزاد شود. این بیماری به عنوان بیماری رزوس شناخته می شود.

آزمایش خون سرطان

تعدادی آزمایش خون می تواند برای کمک به تشخیص سرطان های خاص یا بررسی اینکه آیا شما در معرض خطر ابتلا به نوع خاصی از سرطان هستید انجام می شود.

آزمایش کروموزوم 

این آزمایش در چکاپ کامل بدن نیز برای بررسی دسته‌هایی از مواد ژنتیکی به نام کروموزوم است. با شمارش کروموزوم ها (هر سلول باید 23 جفت داشته باشد) و بررسی شکل آنها، ممکن است بتوان ناهنجاری های ژنتیکی را تشخیص داد.

آزمایشات انعقادی

ممکن است از آزمایش انعقاد برای بررسی لخته شدن خون به روش طبیعی استفاده شود. اگر زمان زیادی طول بکشد تا خون شما لخته شود، ممکن است نشانه یک اختلال خونریزی مانند هموفیلی یا بیماری فون ویلبراند باشد. نوعی تست انعقادی به نام نسبت نرمال شده بین المللی (INR) برای نظارت بر دوز داروهای ضد انعقاد مانند وارفارین و بررسی درست بودن دوز شما استفاده می شود. 

تست پروتئین واکنشی C (CRP)

این آزمایش دیگری برای چکاپ کامل بدن است که برای کمک به تشخیص شرایطی که باعث التهاب می شوند استفاده می شود. CRP توسط کبد تولید می شود و اگر غلظت CRP بالاتر از حد طبیعی باشد، نشانه التهاب در بدن شماست.

تست الکترولیت

الکترولیت ها مواد معدنی موجود در بدن هستند، از جمله سدیم، پتاسیم و کلرید که وظایفی مانند حفظ تعادل آب سالم در بدن شما را انجام می دهند. تغییرات در سطح الکترولیت ها می تواند دلایل مختلفی داشته باشد، از جمله کم آبی بدن، دیابت یا برخی داروها.

سرعت رسوب گلبول قرمز (ESR)

این آزمایش با اندازه‌گیری مدت زمانی که طول می‌کشد تا گلبول‌های قرمز به ته لوله آزمایش بیفتد، کار می‌کند. هر چه سریعتر سقوط کنند، احتمال وجود سطوح بالایی از التهاب بیشتر می شود.

شمارش کامل خون (FBC)

این آزمایشی برای بررسی انواع و تعداد سلول های خون شما از جمله گلبول های قرمز، گلبول های سفید و پلاکت ها است. این می تواند به نشان دادن سلامت عمومی شما کمک کند، و همچنین سرنخ های مهمی در مورد برخی از مشکلات سلامتی که ممکن است داشته باشید ارائه دهد.

آزمایش ژنتیک و غربالگری

این شامل استخراج نمونه ای از DNA از خون شما و سپس جستجوی نمونه برای یک تغییر ژنتیکی خاص (جهش) است.

تست سلامت کبد در منزل

هنگامی که کبد آسیب می بیند، موادی به نام آنزیم را در خون آزاد می کند و سطح پروتئین های تولید شده توسط کبد شروع به کاهش می کند. با اندازه‌گیری سطح این آنزیم‌ها و پروتئین‌ها، می‌توان تصویری از عملکرد خوب کبد ایجاد کرد.

برای این منظور می‌توانید تست سلامت کبد در منزل را با «حال» تجربه کنید و در سریع‌ترین زمان ممکن پاسخ آزمایش را دریافت کنید

تست عملکرد تیروئید

این آزمایش برای آزمایش خون شما از نظر سطح هورمون محرک تیروئید (TSH) و در صورت نیاز، تیروکسین و تری یدوتیرونین (هورمون های تیروئید) استفاده می شود.

چرا باید آزمایش کامل خون بدهیم

بدن ما به دلایل مختلف ممکن است دچار آسیب شود. البته همیشه آسیب‌ها نمود ظاهری ندارند و گاهی آن‌قدر در بدن پنهان می‌مانند که بعد از آشکار شدن علائم بیماری، عملا فرصتی برای درمان وجود ندارد. آزمایش کامل خون یک راه مفید و موثر برای بررسی وضعیت سلامت بدن، بدون در نظر گرفتن علائم و نشانه‌هایی از بیماری است. 

البته که انجام این آزمایش، با مشاهده نشانه‌های اولیه هر بیماری هم می‌تواند به تشخیص درست و درمان به‌موقع کمک کند. در هر صورت، آزمایش چکاپ کامل یک راهکار دردسترس و کارآمد است که شناسایی بیماری و دلایل آن، تشخیص راه‌های درمانی و بررسی اثربخشی درمان را از طریق یک آزمایش خون، ممکن می‌کند. پزشکان به همه افراد سالم بالای 35 سال توصیه می‌کنند که هر یک یا دو سال، یک بار آزمایش کامل خون را انجام دهند. مسلما فواصل آزمایش چکاپ کامل در افرادی که به بیماری خاصی دچار هستند، سبک زندگی ناسالمی دارند یا به صورت ژنتیکی در خطر ابتلا به برخی از بیماری‌های هستند، کوتاه‌تر خواهد بود.

تست سلامت کبد در منزل

تست‌های عملکرد کبد، آزمایش‌های خونی هستند که برای کمک به تشخیص و نظارت بر بیماری یا آسیب کبدی استفاده می‌شوند. این آزمایش ها سطح آنزیم ها و پروتئین های خاصی را در خون اندازه گیری می کنند.

برخی از این آزمایش‌ها میزان عملکرد طبیعی کبد در تولید پروتئین و پاکسازی بیلی روبین، یک محصول زائد خون را اندازه‌گیری می‌کنند. سایر تست های عملکرد کبد آنزیم هایی را که سلول های کبد در پاسخ به آسیب یا بیماری آزاد می کنند، اندازه گیری می کند.

نتایج غیرطبیعی تست عملکرد کبد همیشه نشان دهنده بیماری کبدی نیست. پزشک نتایج تست سلامت کبد در منزل را برای شما توضیح خواهد داد.

آزمایش چکاپ کامل ناشتا

البته آزمایش ناشتا بستگی به نوع آزمایش خون شما دارد. می توانید قبل از انجام برخی آزمایشات خون به طور معمول غذا بخورید و بنوشید. اما اگر “آزمایش خون ناشتا” انجام دهید، به شما گفته می شود که از قبل چیزی (غیر از آب) نخورید یا ننوشید. در آزمایش چکاپ کامل ناشتا همچنین ممکن است به شما گفته شود که قبل از آزمایش سیگار هم نکشید.

آزمایش کامل خون قبل از بارداری

بارداری یکی از مهم‌ترین و حساس‌ترین مراحل زندگی زنان است که بدن و سلامت آن‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دهد. وجود هر نوع اختلال یا مشکل در این شرایط، می‌تواند تاثیرات موقت و دائمی بر سلامت مادر و جنین داشته باشد. به همین ترتیب، ممکن است برخی از مشکلاتی که زنان پیش از بارداری به آن دچار هستند، در دوران بارداری تشدید و تهدیدکننده سلامتی آن‌ها و جنین‌شان باشد. این موضوع، اهمیت آزمایش کامل خون قبل از بارداری را آشکار می‌کند.

از سوی دیگر، انجام این آزمایش‌ها می‌تواند زنان را از وضعیت هورمونی، شرایط تخمک‌گذاری و… آگاه کند و یک بارداری آگاهانه را به دنبال داشته باشد. زنانی که آزمایش کامل خون قبل از بارداری انجام می‌دهند، فرصت کافی برای رفع مشکلات احتمالی را پیش از باردار شدن دارند و به این ترتیب، سلامت جنین آن‌ها تحت تاثیر مشکلات مادر قرار نمی‌گیرد.

مزایای آزمایش کامل خون در منزل

مراجعه به آزمایشگاه یک فرآیند زمان‌بر است و ایستادن در صف انتظار آزمایش، ممکن است برای همه امکان‌پذیر یا خوشایند نباشد. در حال حاضر، شما می‌توانید بدون نیاز به مراجعه حضوری و در منزل یا محل کار خود، چکاپ کامل بدن را انجام دهید و نتیجه آن را هم به شکل آنلاین دریافت کنید. برخی از مزایای آزمایش کامل خون در منزل عبارتند از:

– صرفه‌جویی در وقت به دلیل مراجعه کارشناسان آزمایشگاه به محل مورد نظر شما برای دریافت نمونه آزمایش

– صرف‌جویی در هزینه‌ها؛ چون شما در این روش تنها هزینه آزمایش را پرداخت می‌کنید و نیاز به پرداخت پول بابت استفاده از وسایل حمل و نقل و… ندارید

– از شلوغی و هیاهوی محیط آزمایشگاه خبری نیست و شما در آرامش خانه به راحتی آزمایش می‌دهید

– این روش برای کودکانی که از محیط آزمایشگاه واهمه دارند و دچار استرس می‌شوند بسیار مناسب است

– برخی آزمایش‌ها باید در ساعات مشخصی از یک روز تکرار شوند. انجام آزمایش در منزل بهترین گزینه برای انجام چنین آزمایش‌هایی است؛ چون شما دیگر نیاز به رفت‌و‌آمد چندباره به آزمایشگاه را نخواهید داشت

– نتایج این آزمایش در کوتاه‌ترین زمان ممکن در اختیار شما قرار می‌گیرد. شما می‌توانید لینک نتایج آزمایش خود را برای پزشک آنلاین خود بفرستید یا آن را به صورت پرینت شده، در هنگام ملاقات پزشک‌تان به همراه داشته باشید.

– شما می‌توانید کاملا به خدمات آزمایش چکاپ در منزل اعتماد کنید؛ انجام این آزمایش در منزل تفاوتی با انجام آن در آزمایشگاه ندارد. نمونه‌گیری که به منزل شما اعزام می‌شود، فردی متخصص و آموزش دیده است؛ نمونه‌ای که از شما دریافت شده، در آزمایشگاهی معتبر و زیر نظر متخصص آزمایش می‌شود؛ پاسخ آزمایش را در اسرع وقت دریافت می‌کنید و برای هزینه‌ها می‌توانید درخواست فاکتور معتبر بدهید.

تفسیر آزمایش چکاپ کامل 

وقتی نتیجۀ آزمایش چکاپ کامل خود را دریافت می‌کنید، برای تفسیر آزمایش باید حتما نزد پزشک خود بروید. پزشک با بررسی نتیجۀ آزمایش به شما می‌گوید که وضعیت سلامت بدنتان چگونه است و اگر بیماری خاصی داشته باشید، برای درمان آن اقدام می‌کند یا اینکه شما را به پزشک متخصص دیگری ارجاع می‌دهد.

خیلی از افراد مایلند خودشان پیش از مراجعه به پزشک نتیجۀ آزمایش خود را تفسیر کنند. دسترسی به منابع آنلاین این کار را تاحدی میسر کرده است؛ در این منابع علائم و اصطلاحات آزمایش توضیح داده شده و به شما کمک می‌کند که بتوانید آزمایش را بخوانید و متوجه شوید که به صورت کلی در چه وضعیتی به سر می‌برید. اما این روش اصلا کافی و قابل اعتماد نیست؛ تنها یک پزشک است که می‌تواند نتیجۀ آزمایش شما را به درستی تفسیر کند.