IOS
اندروید
حال / آزمایش در منزل / آزمایش hpv
در آزمایش hpv در منزل، با استفاده از ابزاری مثل کاردک یا برس، از سلولهای پوستی نمونه برداری میکنند و نمونۀ جمعآوری شده را برای بررسی به آزمایشگاه میفرستند.
آزمایش اچ پی وی را به کسانی توصیه میکنند که از نظر جنسی فعال هستند؛ به ویژه کسانی که درگیر روابط جنسی متعدد و پرخطر بودهاند. زیرا ویروس HPV در هر شکلی از رابطۀ جنسی به سادگی منتقل میشود. همچنین آزمایش hpv برای زنانی که نتیجۀ آزمایش پاپاسمیر آنها طبیعی نیست، توصیه میشود. این آزمایش نیازی به ناشتا بودن ندارد، تحت پوشش بیمههای عادی نیست و نتیجۀ آن بین 3 تا 5 روز اعلام میشود.
شرکت «حال» خدمات انجام آزمایش hpv در منزل را به شما ارائه میدهد. برای درخواست آزمایش HPV به سایت یا اپلیکیشن «حال» مراجعه کنید، شهر خود و زمان مراجعه را مشخص کنید و هزینه را به صورت آنلاین پرداخت کنید. نمونهگیر یا پرستار در زمان مشخصشده به منزل شما مراجعه میکند و نمونهگیری را انجام میدهد.
شرکت «حال» کل فرایند آزمایش HPV را طبق پروتکلهای بهداشتی و زیر نظر متخصصان مجرب انجام میدهد.
خدمات نمایش داده شده فقط در شهر انتخاب شده ارائه میشوند
آیا برای آزمایش اچ پی وی باید ناشتا بود؟
خیر. ناشتا بودن یا نبودن تاثیری بر نتیجۀ آزمایش اچ پی وی ندارد. ناشتا بودن برای بعضی از آزمایشهای خون لازم است، زیرا غذاهایی که میخورید ممکن است روی نتایج این آزمایشها تأثیر بگذارد.
جواب آزمایش اچ پی وی (HPV) در منزل چقدر طول می کشد؟
جوابدهی آزمایش HPV به آزمایشگاه بستگی دارد. اما معمولا بین 3 تا 5 روز کاری طول میکشد تا نتیجۀ آزمایش اچ پی وی خود را دریافت کنید.
تفاوت آزمایش HPV با آزمایش پاپ اسمیر در چیست؟
شیوۀ انجام آزمایش HPV و آزمایش پاپ اسمیر مشابه است. در هر دو آزمایش از ابزاری برای جمعآوری نمونههای سلول استفاده میشود. اما تفاوتهای مهمی میان این دو آزمایش وجود دارد.اولین تفاوت مهم میان این دو آزمایش این است که تست پاپ اسمیر برای تشخیص تغییرات سلولی یا سلولهای غیرطبیعی در دهانۀ رحم زنان انجام میشود، این سلولهای غیرطبیعی ممکن است پیشسرطانی یا سرطانی باشند یا به دلیل مشکلات دیگری مثل التهاب و عفونت به وجود آمده باشند؛ اما آزمایش اچ پی وی نوعی از نمونهبرداری است که برای تشخیص HPV در کلیۀ اندامهای جنسی یا سایر اندامهای مشکوک به عفونت در زنان و مردانی که در معرض خطر این ویروس هستند، کاربرد دارد.تفاوت دیگر آن است که معمولاً آزمایش پاپ اسمیر، حتی در صورتی که زنان احساس بیماری نداشته باشند یا نشانهای مشکوک از ابتلا به سرطان دهانۀ رحم در آنها مشاهده نشود، به صورت مرتب انجام میشود. آزمایش اچ پی وی معمولا به صورت منظم انجام نمیشود؛ اما اگر آزمایش پاپ اسمیر حاکی از وجود سلولهای غیرطبیعی باشد، پزشک احتمالا آزمایش HPV را نیز برای بیمار تجویز میکند.
آیا آزمایش مثبت برای HPV به معنای ابتلا به سرطان دهانه رحم است؟
خیر! اگر آزمایش HPV شما مثبت شد، نگران نباشید. قبل از هرچیز باید بدانید که عفونت اچ پی وی در 90 درصد موارد طی دو سال و به طور کامل از بین میرود. در میان ده درصد باقیمانده هم عمدتاً عفونت از میان خواهد رفت. تنها در میان تعداد اندکی از زنان که نتیجۀ تست پاپ اسمیرشان هم غیرطبیعی است، باید بررسی شود که آیا دچار سرطان دهانۀ رحم هستند یا نه.نکتهای که باید به آن توجه داشته باشید، این است که در صورت مثبت بودن نتیجۀ آزمایش اچ پی وی لازم است وضعیت سلامت خود را منظمتر از قبل پیگیری کنید. به خصوص اگر تست پاپ اسمیرتان هم نتیجۀ غیرطبیعی داشته است.هم در آزمایش اچ پی وی و هم در تست پاپ اسمیر، نتیجۀ مثبت به معنای وجود یک بیماری صعب العلاج نیست. اولا احتمال ابتلا به سرطان دهان رحم در میان افرادی که نتیجۀ آزمایش آنها مثبت است، پایین است. دوم اگر کسی در معرض ابتلا به سرطان باشد، با انجام آزمایشهای منظم از هرگونه تغییرغیرطبیعی به موقع باخبر میشود و میتواند به محض مشاهده علائم اولیه برای درمان خود اقدام کند.
آزمایش HPV در منزل برای تشخیص زگیل تناسلی انجام میشود. زگیل تناسلی یک بیماری پوستی است که عاملش ویروس پاپیلومای انسانی است و ممکن است باعث بیماریهایی مثل سرطان در اندام جنسی زنان و مردان بشود.
آزمایش اچ پی وی نوعی نمونهبرداری از سلولهای پوستی به ویژه در اندامهای جنسی زنان و مردان است تا وجود هرگونه عفونت ویروس اچ پی وی تشخیص داده شود. در این آزمایش با استفاده از ابزاری مثل کاردک از سلولهای پوستی نمونهبرداری میشود و برای غربالگری به آزمایشگاه ارسال میشود. دریافت پاسخ این آزمایش معمولا بین 3 تا 5 روز کاری طول میکشد.
آزمایش اچ پی وی درمنزل به افرادی توصیه میشود که از نظر جنسی فعال هستند و درگیر فعالیتهای جنسی مثل رابطۀ دهانی، واژینال و مقعدی بودهاند. زیرا این ویروس در رابطۀ جنسی به سادگی قابل سرایت است. این آزمایش به ویژه به زنانی توصیه میشود که نتیجۀ تست پاپ اسمیر آنها نشاندهندۀ وجود سلولهای غیرطبیعی در دهانۀ رحم بوده است.
عفونت HPV معمولا از طریق رابطه و تماس جنسی منتقل میشود. این سرایت معمولا در افرادی رخ میدهد که روابط جنسی پرخطر و متعدد با افراد متفاوت دارند. انواع روابط جنسی اعم از رابطۀ دهانی، مقعدی و واژینال میتواند این عفونت را به فرد دیگر منتقل کند. در نتیجه صرفا استفاده از کاندوم نمیتواند عدم انتقال این ویروس را تضمین کند؛ زیرا کاندوم تنها قسمت محدودی از اندام جنسی را میپوشاند. انتقال اچ پی وی به شیوههای دیگر نیز امکان دارد. از جمله:
جواب آزمایش HPV در منزل، یا مثبت است یا منفی. پاسخ منفی تست اچ پی وی یعنی شما به این عفونت مبتلا نیستید. در مقابل، اگر جواب آزمایش مثبت باشد، یعنی فرد به ویروس اچ پی وی آلوده است. البته این نتیجه نباید باعث ترس و وحشت شما بشود، زیرا عفونت اچ پی وی معمولا ظرف دو سال از بین میرود. نتیجۀ مثبت آزمایش HPV به این معنی است که شما باید وضعیت سلامت خود را بیشتر تحت نظر داشته باشید، چون احتمال ابتلای شما به بیماریهایی مثل سرطان دهانه رحم بالاتر از بقیه است؛ و همچنین از رفتارهای پرخطری که ممکن است این عفونت را به دیگران انتقال دهد، خودداری کنید. اگر نتیجۀ آزمایش اچ پی وی شما مثبت باشد، معمولا لازم است که تستهای دیگری مثل پاپ اسمیر یا کولونوسکوپی انجام بدهید.
علاوه بر پاسخ مثبت یا منفی، نتیجۀ آزمایش اچ پی وی ممکن است به صورت کاذب مثبت یا منفی باشد. وقتی جواب آزمایش HPV منفی کاذب است، یعنی آزمایش وجود عفونت HPV را نشان نداده، در حالیکه فرد به این ویروس آلوده است. همچنین وقتی نتیجۀ آزمایش به صورت کاذب مثبت است، یعنی فرد به ویروس آلوده نیست، اما تست مثبت گزارش میشود. برای آنکه بتوانید مطمئن باشید که نتیجۀ آزمایش اچ پی وی شما کاذب نیست، بهتر است معاینات تکمیلی و آزمایشهایی مثل پاپاسمیر یا کولونوسکوپی انجام بدهید. همچنین به مراکز معتبری مراجعه کنید که در انجام این تست غربالگری تخصص و مهارت بالایی دارند.
هزینۀ آزمایش اچ پی وی در منزل دو بخش دارد: نمونهبرداری و آزمایشگاه. پزشکان و متصدیان بهداشت و درمان معمولا برای نمونهبرداری هزینهای دریافت میکنند؛ پس از ارسال نمونه به آزمایشگاه، مراجع باید هزینۀ غربالگری را جداگانه به آزمایشگاه بپردازد.
آزمایش HPV تحت پوشش بیمههای نیست. فرد تنها در صورتی که بیمۀ تکمیلی داشته باشد، میتواند هزینۀ آزمایش اچ پی وی را از بیمه دریافت کند. در نتیجه این هزینه معمولا کمی بالاست. اما با توجه به عواقب احتمالی عفونت HPV بهتر است که فرد این هزینه را برای خود انجام بدهد.
میزان این هزینه بستگی به مرکز درمانی که شخص به آن مراجعه کرده، دارد. همچنین قیمت این آزمایش طی یک سال گذشته افزایش یافته است. به نظر میرسد که هزینۀ کلی این آزمایش در مراکز مختلف درمانی از 500 تومن تا بالای یک میلیون تومان متغیر است. همچنین اگر در کنار آزمایش HPV نیاز به انجام تست پاپ اسمیر یا هر معاینه و آزمایش تکمیلی دیگری داشته باشید، این هزینه افزایش مییابد.
اگر شرکت «حال» را برای انجام آزمایش HPV در منزل انتخاب کردهاید، میتوانید مطمئن باشید که پروتکلهای بهداشتی در این شرکت به صورت کامل رعایت میشود؛ نمونهگیرانی که به منزل شما اعزام میشوند، آموزشدیده و باتجربه هستند؛ همچنین نمونۀ دریافتی از شما در آزمایشگاهی معتبر و زیرنظر بهترین متخصصان آزمایش میشود.
دومین مزیت آزمایش اچ پی وی در منزل این است که پاسخ آزمایش در اسرع وقت به دستتان میرسد و شما نتیجۀ آزمایش خود را به صورت آنلاین در اختیار دارید و همچنین میتوانید درخواست بدهید که نسخۀ کاغذی آن برای شما ارسال شود.
نکتۀ بعدی آن است که شما میتوانید از بیمۀ خود برای آزمایش HPV یا هر آزمایش دیگری که در شرکت «حال» انجام میدهید، استفاده کنید. البته باید توجه داشته باشید که آزمایش HPV معمولا تحت پوشش بیمههای عادی قرار ندارد؛ اما در شرکت «حال» شما امکان استفاده از بیمۀ تکمیلی خود را دارید. میتوانید از کارشناسان «حال» بخواهید که رسید یا فاکتور هزینه را برای شما ارسال کنند تا بتوانید آن را به سازمان بیمۀ خود ارائه دهید.
علاوه بر این، زمانی که شما آزمایش HPV را در منزل انجام میدهید، آسایش بیشتری را تجربه میکنید؛ دیگر نیازی به این ندارید که برای انجام این آزمایش حتما در مطب یا آزمایشگاه حضور داشته باشید. این شیوه به خصوص برای کسانی که به دلیل بیماری و مشکلات جسمی نمیتوانند به آزمایشگاه مراجعه کنند، مزیت بزرگی محسوب میشود. انجام آزمایش HPV در منزل به صرفهجویی در زمان شما هم کمک میکند، به ویژه اگر مشغلههای زیادی داشته باشید. شرکت «حال» تلاش میکند که برای آسایش شما، خدمات آزمایشگاهی باکیفیتی را ارائه کند.