haal application

IOS

pwa

اندروید

google play

حال / آزمایش در منزل/ آزمایش تیروئید

آزمایش تیروئید در منزل (تست تیروئید را در خانه انجام دهید)

آزمایش تیروئید در منزل، به عنوان اصلی‌ترین راه برای تشخیص اختلالات غده تیروئید شناخته می‌شود. به همین دلیل هم به تنهایی و هم به عنوان بخشی از آزمایش چکاپ کامل قابل انجام است. رایج‌ترین آزمایش تیروئید که برای همه افراد –از نوزادان تا سالمندان- تجویز می‌شود از سه بخش تست TSH، T3 و T4 تشکیل شده است. به طور کلی آزمایش تیروئید با هدف تعیین پرکار یا کم‌کار بودن غده تیروئید انجام می‌شود و می‌تواند عملکرد کلی غده تیروئید و هیپوفیز را نشان دهد.

شما می‌توانید تنها با مراجعه به سامانه «حال»، اقدام به ثبت درخواست آزمایش تیروئید در منزل کنید.
پس از آن، سفیران این سامانه، برای دریافت نمونه خون به آدرس شما (منزل، محل کار و…) مراجعه می‌کنند و نمونه خون دریافتی را در کوتاه‌ترین زمان ممکن به آزمایشگاه انتقال می‌دهند. دسترسی به نتیجه تست تیروئید در منزل هم بسیار سریع و ساده است و شما از طریق لینک ارسال‌شده از سوی سامانه حال، می‌توانید نتیجه آزمایش خود را مشاهده کنید.
این آزمایش مزایای زیادی دارد که مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از:
– صرفه‌جویی در وقت و هزینه به دلیل عدم نیاز به معطل‌شدن در صف‌های انتظار آزمایشگاه
– انجام آزمایش در هر ساعت از روز
– کاهش استرس حضور در آزمایشگاه به ‌ویژه برای کودکان

انتخاب شهر

خدمات نمایش داده شده فقط در شهر انتخاب شده ارائه میشوند

تست تیرویید جهت بررسی کم کاری و پرکاری تیرویید

396,000تومان

انتخاب
توضیحات
پاسخ دهی 168 ساعت

سوالات متداول درباره آزمایش تیروئید در منزل

بر اساس نتایج به دست آمده، آزمایش تیروئید نیاز به ناشتا بودن ندارد  اما به این دلیل که برخی غذاها و مواد خوراکی (چربی ها و افزایش چربی خون) می تواند بر روی جواب آزمایش تیروئید تاثیر گذار باشد بهتر است حداقل دو، سه ساعت قبل از آزمایش چیزی نخورید

از طریق وب سایت یا اپلیکیشن حال می‌توانید بخش آزمایش در منزل و سپس آزمایش تیرویید را انتخاب کنید که در هنگام انتخاب این گزینه، هزینه تمام شده آن نیز به شما نمایش داده می‌شود

یک هفته، حداکثر زمانی است که برای جواب آزمایش تیروئید در منزل، در نظر گرفته شده است.

تشخیص اینکه تیروئید دارید یا نه باید توسط پزشک انجام شود اما در تست خون باید TSH، T3 و T4 لحاظ شده باشد.

آزمایش TSH در منزل

هورمون محرک تیروئید با نام هورمون TSH شناخته می‌شود. این هورمون از غده هیپوفیز در مغز ترشح می‌شود و مقدار هورمون‌های ترشح‌شده از غده تیروئید (T3 و T4) را تنظیم می‌کند. آزمایش TSH بررسی می‌کند که میزان این هورمون در خون افراد چقدر است. زیاد یا کم‌بودن غیرطبیعی این هورمون می‌تواند نشانه‌ای از پرکار با کم‌کار‌بودن غده تیروئید باشد.

آزمایش T3 در منزل

هورمون تری ‌یدوتیرونین یا T3، هورمونی است که از غده تیروئید ترشح می‌شود و در کنار هورمون T4 در تنظیم سوخت و ساز و دمای بدن، ضربان قلب و… نقش دارد. آزمایش T3 و اندازه‌گیری سطح این هورمون به شکل کلی و آزاد در خون نشان می‌دهد که فرد به اختلال تیروئید دچار است یا خیر. این آزمایش به طور اختصاصی برای سنجش پرکاری غده تیروئید هم مورد استفاده قرار می‌گیرد.

آزمایش T4 در منزل

هورمون تیروکسین، یکی از مهم‌ترین هورمون‌های تیروئیدی است که با نام T4 در آزمایش‌ها نشان داده می‌شود. این هورمون نقش مهمی در سوخت و ساز و رشد دارد. پزشکان معمولا آزمایش T4 را به همراه T3 و TSH درخواست می‌کنند تا وضعیت کلی بدن را از نظر پرکاری یا کم‌کاری تیروئید و کم‌کاری غده هیپوفیز بررسی کنند.

شرایط مناسب برای آزمایش تیروئید در منزل (قبل از آزمایش تیروئید بخوانید!)

تست تیروئید نیازی به آمادگی خاص یا ناشتا بودن ندارد. اما طیف وسیعی از داروها می‌توانند بر نتیجه این تست تاثیر داشته باشند. لازم است پیش از انجام آزمایش با پزشک خود در مورد داروهای مصرفی صحبت کنید. در صورت نیاز، پزشک می‌تواند مصرف دارو را برای مدت معین قطع کند یا زمان مصرف را تغییر دهد تا حداقل تاثیر را بر نتیجه آزمایش تیروئید شما داشته باشد. داروهای حاوی ید، لیتیوم، آمینوگلوتتیمیدها، اتیونامیدها و استروئیدها، بیش‌ترین تاثیر را بر میزان هورمون‌های تیروئیدی بدن می‌گذارند. همچنین اگر دارو یا قرص تیروئید مصرف می‌کنید، قبل از آزمایش نباید آن را مصرف کنید.

تست tsh چیست؟

تست TSH برای بررسی میزان این هورمون که از غده هیپوفیز مغز ترشح می‌شود، انجام می‌گیرد. علت انجام این تست به عنوان بخشی از آزمایش تیروئید در منزل این است که هورمون TSH تاثیر مستقیمی بر تولید و ترشح هورمون‌های غده تیروئید یعنی T3 و T4 دارد. زمانی که سطح این هورمون‌ها در بدن کم می‌شود، هیپوفیز TSH بیش‌تری تولید می‌کند و سطح آن در بدن بالا می‌رود. در نتیجه از تست TSH می‌توان برای تعیین پرکاری یا کم‌کاری غده تیروئید استفاده کرد.

دلایل انجام آزمایش T4

آزمایش T4 به تشخیص اختلالات غده تیروئید مثل پرکاری یا کم‌کاری تیرویید و مشکلات غده هیپوفیز کمک می‌کند. ضمنا پزشکان از این آزمایش برای بررسی روند درمان بیماری در افراد مبتلا به این مشکلات کمک می‌گیرند. نزدیک‌شدن میزان این هورمون به اندازه طبیعی در بیماران، می‌تواند نشان‌دهنده اثربخشی داروهای مصرف‌شده بر روند درمان باشد. گاهی ممکن است افراد با علائمی مثل تغییرات در ضربان قلب، ریزش مو، لرزش دست‌ها یا تورم صورت و بدن به پزشک مراجعه کنند. یکی از دلایل انجام آزمایش T4، بررسی عملکرد غده تیروئید با توجه به علائم ذکر شده است.

عوارض بالا بودن هورمون T4 در آزمایش تیروئید در منزل

یکی از مهم‌ترین نشانه‌های پرکاری غده تیروئید، بالا بودن میزان هورمون T4 در آزمایش تیروئید است. پرکاری تیروئید با عوارضی مانند افزایش فشار خون و ضربان قلب، ریزش مو، تعریق شدید، کاهش وزن و لرزش دست‌ها همراه است و باید حتما توسط پزشک متخصص غدد، پیگیری و درمان لازم انجام شود. البته گاهی این هورمون در اثر مصرف برخی از داروها یا سایر شرایط ویژه مثل بارداری به بالاتر از حد طبیعی خود می‌رسد.

تفسیر آزمایش تیروئید در منزل

برای تفسیر آزمایش تیروئید باید سابقه پزشکی بیمار و سایر عواملی که می‌تواند بر نتیجه تاثیر بگذارد را در نظر بگیرید. برای تفسیر تست تیروئید لازم است که اعداد به دست آمده با اعداد مرجع مقایسه شوند. اعداد مرجع ممکن است در آزمایشگاه‌های مختلف و با توجه به روش‌های انجام آزمایش متفاوت باشند. به طور کلی، این تفسیر به شکل زیر انجام می‌شود:

تفسیر تست TSH در آزمایش تیروئید در منزل

اگر میزان TSH در خون از حد طبیعی کم‌تر باشد، نشان‌دهنده پرکاربودن تیروئید است. بالابودن این هورمون هم می‌تواند نشانه کم‌کاربودن تیروئید باشد. دلیل این امر این است که وقتی عملکرد تیروئید کم می‌شود، غده هیپوفیز اقدام به ترشح TSH بیش‌تری می‌کند؛ چون می‌خواهد باعث تحریک غده تیروئید برای تولید هورمون‌های بیش‌تری شود.

تفسیر تست T4 در آزمایش تیروئید در منزل

سطح بالای T4 احتمالا به معنی پرکاری تیروئید و سطح پایین آن نشان‌دهنده کم‌کاری این غده است. البته این هورمون در زنان باردار ممکن است بالاتر از محدوده طبیعی باشد؛ در حالی که این افراد واقعا مبتلا به تیروئید پرکار نیستند. همچنین سطح T4 در کسانی که تحت درمان با داروهای استروئیدی هستند، به پایین‌تر از حد طبیعی می‌رسد ولی این افراد دچار کم‌کاری تیروئید نیستند. بنابراین در تفسیر آزمایش تیروئید باید وضعیت بیمار و نوع داروهای مصرفی بررسی شود.

تفسیر تست T3 در آزمایش تیروئید در منزل

این آزمایش به نوعی مکمل تست T4 است. به دلیل این که در برخی از افراد مبتلا به پرکاری تیروئید، نتیجه تست T4 طبیعی است، اما میزان T3 بالاتر از حد طبیعی خواهد بود. این آزمایش به نتیجه‌گیری و تشخیص بهتر کمک می‌کند.

راهنمای تفسیر آزمایش تیروئید (جدول تفسیر آزمایش تیرویید)

شما می‌توانید با مشاهده نتایج تست تیروئید در منزل خود، یک ارزیابی اولیه از نتایج داشته باشید. اما همیشه نتجه‌گیری نهایی بر عهده پزشک معالج است؛ چون عوامل مختلفی می‌توانند بر نتایج آزمایش شما تاثیر بگذارند. مثلا بالابودن T4 یکی از نشانه‌های اصلی پرکاری تیروئید است؛ اما در صورتی که یک زن باردار باشد یا از قرص‌های ضدبارداری استفاده کند، با این که مقدارT4 در آزمایش او بالاتر از حد طبیعی خواهد بود، اما این فرد به پرکاری تیروئید دچار نیست. حدود طبیعی هورمون‌های تیروئیدی در بزرگسالان سالم به شرح زیر هستند:
– TSH بین 0.5 تا 6 میکروواحد بر میلی‌لیتر
– T4 بین 4.6 تا 12 میکروگرم بر دسی‌لیتر
– T3 بین 80 تا 180 نانوگرم بر دسی‌لیتر (این اعداد در آزمایشگاه‌های مختلف و با توجه به شیوه انجام آزمایش، نوع دستگاه و… می‌تواند متفاوت باشد).
به طور کلی شما می‌توانید برای تفسیر آزمایش تیروئید خود از این جدول کمک بگیرید:

سطح TSH

سطح T3

سطح T4

عارضه احتمالی

کم‌تر از حد طبیعی

طبیعی یا بالاتر

طبیعی یا بالاتر

پرکاری تیروئید

بالاتر از حد طبیعی

طبیعی یا پایین‌تر

پایین

کم‌کاری تیروئید

پایین

پایین یا طبیعی

پایین یا طبیعی

اختلال غده هیپوفیز یا کم‌کاری ثانویه تیروئید

انواع تست تیروئید در منزل

پزشک برای بررسی دقیق و تشخیص مشکلات مربوط به غده تیروئید، به نتایج آزمایش‌های مختلفی نیاز دارد. از مهم‌ترین این آزمایش‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

– تست T4

-تست T3

-تست TSH

-تست ایمونوگلوبولین محرک تیروئید یا TSI

-تست آنتی بادی ضدتیروئید (آنتی بادی تیروئید پراکسیداز) یا TPOab

راهنمای آزمایش تیروئید نوزاد

آمارها نشان می‌دهند که حدود 10 درصد نوزادان در نخستین ماه‌های تولد خود، نشانه‌هایی از کم‌کاری تیروئید نشان می‌دهند. با توجه به این که تنها راه تشخیص این بیماری، انجام آزمایش تیروئید نوزاد است، همه نوزادان در بدو تولد از نظر ابتلا به این بیماری غربالگری می‌شوند.

آزمایش تیروئید نوزادان در ابتدا از طریق نمونه خونی که از کف پای او گرفته می‌شود انجام می‌گیرد. نتیجه این آزمایش که نهایتا دو روز بعد اعلام می‌شود، نشان می‌دهد که کودک به کم‌کاری تیروئید دچار است یا خیر. در صورت مثبت بودن نتیجه آزمایش، نوزاد برای اقدامات بعدی جهت انجام آزمایش‌های تکمیلی و دریافت خدمات درمانی ارجاع داده می‌شود. نوزادانی که با وزن کم‌تر از محدوده طبیعی یا پیش از موعد متولد شده‌اند، به جز آزمایش غربالگری، نیاز به آزمایش تکمیلی هم دارند و تست تیروئید آن‌ها در دو مرحله نجام می‌شود.

هزینه تست تیروئید در منزل

هزینه تست تیروئید درمنزل، در مقایسه با سایر آزمایش‌ها زیاد نیست و معمولا به صورت آزاد در حدود 300 هزار تومان است. البته مبلغی که برای انجام این تست می‌پردازید به نوع بیمه، داشتن بیمه تکمیلی، نوع قرارداد بیمه تکمیلی و حتی آزمایشگاهی که در آن تست را انجام می‌دهید بستگی دارد. بعضی از آزمایشگاه‌ها خدمات ویژه‌ای به مراجعان خود ارائه می‌دهند یا ارسال نتیجه فوری دارند که در این صورت قطعا مبلغی بر هزینه تست افزوده می‌شود.