haal application

IOS

pwa

اندروید

google play

بیماری HPV / شناسایی بیماری زگیل تناسلی و درمان آن

بیماری hpv
۰۷ آبان

بیماری HPV بیماری عفونی بسیار رایجی است که در اثر فعالیت گروهی از ویروس‌ها ایجاد می‌شود. فعالیت این ویروس‌ها روی پوست تاثیر می‌گذارد و ده‌ها نوع مختلف دارد. اگرچه وجود این ویروس‌ها در اکثر مواقع مشکل جدی ایجاد نمی‌کند، اما در برخی افراد باعث بروز عوارضی مثل زگیل تناسلی یا سرطان می‌شود.

سرطان دهانه رحم از مهم‌ترین این بیماری‌هاست که بیش‌تر موارد ابتلا به آن، در میان افراد مبتلا به HPV دیده می‌شود. این موضوع نشان‌دهنده اهمیت و لزوم شناخت و آگاهی درباره این بیماری است. ما در این مقاله تلاش کردیم شما را با مواردی مانند انواع بیماری HPV، راه‌های انتقال و درمان آن آشنا کنیم.

مشاوره پزشکی

بیماری hpv چیست

بیماری hpv نام عمومی گروهی از عفونت‌های مقاربتی است که در اثر فعالیت ویروس پاپیلومای انسانی در بدن ایجاد می‌شود. این بیماری شایع‌ترین عفونت مقاربتی در آمریکا و بسیاری از نقاط جهان است. ویروس HPV می‌تواند باعث چند نوع عفونت در بدن شود که برخی از آن‌ها، خطر ابتلا به انواعی از سرطان را در انسان افزایش می‌دهند. سرطان دهانه رحم، واژن، مقعد، آلت تناسلی، حلق و حنجره از جدی‌ترین بیماری‌های مرتبط با HPV هستند. برای آشنایی با نحوه خرید واکسن پاپیلوگارد این مطلب را بخوانید و خرید را انجام دهید.

بیش‌تر افرادی که به بیماری hpv آلوده می‌شوند، دچار سرطان نمی‌شوند. چون سیستم ایمنی بدن با این ویروس مبارزه می‌کند. اما در صورتی که سیستم ایمنی نتواند به خوبی از پس این کار برآید و ویروس برای مدت طولانی در بدن باقی بماند، ممکن است باعث آسیب به سلول‌ها و ایجاد تغییرات غیرطبیعی شود که به سرطان منجر خواهد شد.

راه های انتقال اچ پی وی

استفاده از کاندوم اگرچه تاثیر قطعی در پیشگیری از HPV ندارد اما تا حدی از ابتلای به آن جلوگیری می‌کند

بیماری hpv مردان

مردان هم مانند زنان در معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند. آلوده‌شدن به ویروس اچ پی وی ریسک ابتلا به برخی از سرطان‌ها مثل سرطان پنیس (آلت تناسلی) و مقعد را در میان مردان افزایش می‌دهد. البته آلودگی به این ویروس در همه مردان باعث بروز علائم نمی‌شود؛ بلکه بسیاری از افراد ممکن است حتی از ابتلای خود بی‌خبر باشند.

برخی دیگر از مردان مبتلا، دچار زگیل تناسلی در ناحیه مقعد، آلت تناسلی یا سطح کیسه بیضه می‌شوند. چه فرد نشانه‌ای از ابتلا داشته باشند یا نه، می‌تواند این بیماری را به زن یا مرد دیگری که با او رابطه جنسی دارد انتقال دهد. گسترش بیماری HPV در میان کسانی که روابط جنسی متعدد و محافظت‌نشده دارند بسیار زیاد است.

درباره رضایت جنسی بیشتر بدانید

انواع بیماری اچ پی وی

بیش از صد نوع ویروس پاپیلومای انسانی وجود دارد. حدود ۴۰ نوع آن در طول تماس جنسی منتقل می‌شوند و می‌توانند دهان، گلو و ناحیه تناسلی یعنی واژن، دهانه رحم، آلت تناسلی، کیسه بیضه و مقعد و رکتوم را آلوده کنند. دو گروه از شایع‌ترین انواع ویروس HPV عبارتند از:

ویروس اچ پی وی ۱۶ و ۱۸

این دو ویروس اگرچه علامت خاصی در بدن ایجاد نمی‌کنند، اما عامل اصلی بیش‌تر موارد ابتلا به سرطان دهانه رحم در جهان هستند. این ویروس‌ها باعث ایجاد زگیل نمی‌شوند.

ویروس اچ پی وی ۱۱ و 6

این دو نوع ویروس نسبت به انواع قبلی، خطر کم‌تری دارند؛ اما در بیش‌تر مبتلایان باعث بروز زگیل‌های تناسلی می‌شوند. انواع زگیل‌هایی که در اثر این ویروس‌ها ایجاد می‌شوند شامل زگیل‌های مسطح، میخچه کف پا، زگیل‌های رایج و زگیل‌های پریونگال (اطراف ناخن‌های دست و پا) و زبانی هستند.

میتوانید سوالات خود را در زمینه بیماری های پوستی از بخش دکتر آنلاین پوست مجموعه حال بپرسید و راهنمایی های لازم را از پزشکان دریافت کنید.

علائم بیماری HPV

انواع ضایعات پوستی در نقاط مختلف بدن از جمله میخچه‌های پا می‌توانند در اثر ویروس HPV ایجاد شوند

راه های انتقال بیماری HPV

بیماری HPV به راحتی از طریق تماس با پوست فرد ناقل ویروس منتقل می‌شود. انتقال ویروس hpv در حین رابطه جنسی محافظت‌نشده بسیار آسان است و فرد ناقل می‌تواند آن را به همه افرادی که با آن‌ها رابطه جنسی دارد منتقل کند. به همین دلیل رابطه جنسی واژینال، مقعدی و دهانی را به عنوان اصلی‌ترین عامل انتقال این بیماری در نظر می‌گیرند. یک فرد مبتلا به بیماری HPV می‌تواند عفونت را به دیگران انتقال دهد؛ حتی اگر خود او هیچ نشانه یا علامتی از بیماری را نداشته باشد.

به این نکته توجه کنید که صرفا رابطه جنسی کامل عامل انتقال این بیماری نیست؛ بلکه هر نوع تماس پوست به پوست با فرد مبتلا می‌تواند شما را درگیر کند. همه افرادی که از نظر جنسی فعال هستند و فقط با یک نفر رابطه دارند هم ممکن است به این بیماری مبتلا شوند.

شناخت علائم hpv

برخی افراد تا سال‌ها بعد از ابتلا هیچ علامتی ندارند و این موضوع، تشخیص بیماری hpv را دشوار می‌کند. البته بیش‌تر مبتلایان به این بیماری، به زگیل دچار می‌شوند. این زگیل‌ها می‌توانند در نواحی مختلف بدن و به شکل‌های مختلفی دیده شوند. رایج‌ترین نوع آن، به شکل برآمدگی‌های کوچک تکی یا گروهی در ناحیه تناسلی است که می‌تواند برآمده یا مسطح باشد.

یک پزشک متخصص زنان یا یک متخصص پوست و مو می‌تواند به راحتی از طریق بررسی این زگیل‌ها، آن‌ها را تشخیص دهد. این زگیل‌ها معمولا درد و ناراحتی ایجاد نمی‌کنند؛ اما در برخی افراد باعث احساس خارش و حساسیت می‌شوند. زگیل‌ها مستعد آسیب و خونریزی هستند و لمس آن‌ها ممکن است آزاردهنده باشد.

تست پاپ اسمیر

تست پاپ اسمیر مهم‌ترین راه برای پیشگیری و تشخیص زودهنگام سرطان دهانه رحم در بیماران مبتلا به HPV است

درمان بیماری hpv

در حال حاضر هیچ روش قطعی برای درمان بیماری HPV وجود ندارد. اما با استفاده از راهکارهایی می‌توان از اثرات منفی این ویروس بر سلامتی بدن جلوگیری کرد. علاوه بر این، انواعی از واکسن‌ها هم وجود دارد که می‌تواند از افراد در برابر ابتلا به انواع خاصی از این ویروس محافظت کند. برای خرید واکسن گارداسیل خارجی و سایر واکسن ها می‌توانید این مطلب را نیز مطالعه کنید و یا از داروخانه آنلاین حال اقدام به خرید کنید.

پزشکان روش‌های خاصی را برای حذف زگیل تناسلی مورد استفاده قرار می‌دهند که به افراد مبتلا به این بیماری کمک می‌کند. استفاده از داروهایی مثل پودوفیلوکس یا روش‌های موضعی مثل فریزکردن زگیل‌ها از جمله راهکارهایی هستند که مشاوره با پزشک برای بیمار مشخص خواهد کرد.

بیماری HPV پرخطر هم پیش از تبدیل‌شدن به سرطان قابل کنترل است؛ به شرطی که وضعیت بیمار به طور منظم، از طریق تست پاپ‌ اسمیر و آزمایش hpv ارزیابی شود. استفاده از کاندوم هم اگرچه محافظت کاملی در برابر ویروس اچ پی وی ایجاد نمی‌کند، اما می‌تواند شانس ابتلا به آن را تا حدی کاهش دهد.

داروهای افزایش میل جنسی را بشناسید

درمان بیماری HPV

استفاده از داروهای موضعی یا جراحی می‌تواند به رفع زگیل‌های HPV کمک کند

آزمایش hpv در منزل

انجام آزمایش HPV معمولا از سوی پزشک برای کسانی که دارای ضایعات پوستی مثل زگیل هستند یا زنانی که نتیجه تست پاپ اسمیر آن‌ها غیرطبیعی است، تجویز می‌شود. انجام این آزمایش در آزمایشگاه ممکن است برای برخی افراد نگران‌کننده باشد یا همه، وقت کافی برای مراجعه به آزمایشگاه و انجام آزمایش hpv نداشته باشند.

در این صورت می‌توانید آزمایش HPV در منزل را از طریق خدمات آنلاین حال انجام دهید. این آزمایش نیاز به ناشتابودن ندارد و تنها شامل نمونه‌برداری سطحی از ضایعات پوستی مشکوک است. این نمونه‌ها در آزمایشگاه مورد بررسی قرار می‌گیرند و نتیجه، در کوتاه‌ترین زمان ممکن به بیمار ارسال می‌شود.

کلام پایانی درباره بیماری hpv

اچ پی وی عفونت شایعی است که ابتلا به آن در بیش‌تر مبتلایان نگران‌کننده نیست؛ اما این موضوع نباید شما را از پیگیری و کنترل آن غافل کند. افراد آلوده به ویروس HPV باید به طور منظم از نظر وضعیت سلامتی خود بررسی شوند. انجام آزمایش، غربالگری سرطان، تست پاپ اسمیر و… راهکارهایی هستند که می‌توانند هر نوع تغییر خطرناک در سلول‌های بدن را به سرعت شناسایی و درمان‌های جدی را امکان‌پذیر کنند. اگر برای طرح سوالات خود در مورد بیماری HPV نگران هستید یا احساس شرم و خجالت دارید، می‌توانید به صورت محرمانه با مشاوران آنلاین سامانه حال مشورت کنید.

 

سوالات متداول درباره بیماری hpv

[sc_fs_multi_faq headline-0=”h2″ question-0=”” answer-0=”” image-0=”” headline-1=”h2″ question-1=”” answer-1=”” image-1=”” headline-2=”h2″ question-2=”” answer-2=”” image-2=”” count=”3″ html=”true” css_class=””]

 

منابع

cdc.gov

mayoclinic.org

my.clevelandclinic.org

macmillan.org.uk

plannedparenthood.org

 

 

سوالات متداول

مقالات مرتبط

سندرم کوشینگ
سندرم کوشینگ و علائم آن در زنان و مردان

گاهی اوقات برخی بیماری‌ها، با علائمی نه چندان واضح بروز پیدا می‌کنند. به طوری که ممکن است فرد تا مدت‌ها نفهمد که بیمار شده است. مثلا ممکن است فردی بی‌دلیل و بدون تغییر در الگوی غذایی و فعالیت‌های جسمی‌اش، شاهد بالا رفتن وزن خود باشد. در حالی‌که چنین افزایش وزنی، می‌تواند یکی از نشانه‌های سندرم کوشینگ باشد. احتمالا نام این بیماری را زیاد نشنیده‌اید؛ اما اگر خودتان یا یکی از اطرافیانتان به این بیماری مبتلا شده باشید درمی‌یابید که سندرم کوشینگ تا چه حد می‌تواند آزاردهنده باشد، خصوصا اگر به درستی تشخیص داده و درمان نشود. اگر شما هم می‌خواهید درباره این بیماری اطلاعات بیشتری داشته باشید در ادامه همراه ما باشید. آگاهی درباره کوشینگ به شما کمک می‌کند تا با بروز نخستین نشانه‌ها، به وجود آن پی ببرید و به موقع به سراغ درمانش بروید.

زهرا علی‌دوست
۰۱ / ۰۵ / ۰۰
فتق
چگونه می‎‌توانیم فتق را درمان کنیم؟

فتق چیست؟ حتما بارها نام فتق به گوشتان خورده است؛ شاید هم تا به حـال افرادی از اطرافیانتان را دیده‌اید که عمل فتق انجام داده‌اند. با این حساب احتمالا بارها از خود پرسیده‌اید که دقیقا فتق چیست؟ چرا نیاز به جراحی پیدا می‌کند، چه عوارضی دارد و... . فتق یکی از بیماری‌های رایج، به خصوص در میان مردان است. اصل مطلب هم این است که لایه‌های داخلی عضلات شکم ضعیف می‌شوند؛ در نتیجه این ضعف در ناحیه جداره شکم، پارگی به وجود می‌آید. به این ترتیب ممکن است اعضایی که در این ناحیه قرار دارند جابه‌جا شوند یا تورمی را در آن قسمت به وجود بیاورند.

زهرا علی‌دوست
۱۲ / ۰۵ / ۰۰
انواع سر درد و روش های درمان آن

سر یکی از شایع‌ترین مکان‌های درد در بدن است. توصیف سر درد گاهی ممکن است دشوار باشد، اما برخی از علائم متداول آن شامل دردی مشابه فشار دادن، ضربان‌دار، مداوم و پیوسته یا متناوب است. محل درد می‌تواند یک قسمت از صورت یا جمجمه باشد و یا کل سر را درگیر کند. گاهی سر درد خود به خود و بدون دلیل مشخصی آغاز می‌شود. در برخی مواقع هم به محرکی مثل ورزش کردن یا سر و صدای زیاد مرتبط است. به هر حـال انواع سر درد بسیار متنوع هستند و هر یک به دلایل مختلفی ایجاد شده و درمان‌های خاصی دارند. اگر دچار سر درد مزمن هستید، لازم است برای بررسی علت آن حتما با یک پزشک مشورت کنید. برای تماس فوری و آسان با پزشکان متخصص و مجرب می‌توانید همین حالا از سامانه مشاوره آنلاین حال استفاده کنید.

سارا صاحبی
۱۱ / ۱۲ / ۹۹
۱۰ علت سوزش کف پا و روش های درمان آن

احساس سوزش کف پا یک تجربه ناخوشایند و گاهی دردناک است که می‌تواند گذران زندگی را برای فرد سخت کند. برخی آن را یک مسئله پیش پا افتاده و جزئی تلقی کرده و سعی می‌کنند در خانه به مداوای آن بپردازند. اما حقیقت این است که اگر دائما احساس سوزش در پاهایتان دارید، ممکن است اختلالی در وضعیت سلامتی شما روی داده یا در حـال وقوع باشد. دلیل سوزش کف پا بسیار متنوع است و ممکن است یک علامت خفیف از یک بیماری جزئی یا نشان دهنده یک بیماری جدی باشد که نیاز به مداخله پزشکی دارد. احساس سوزش در کف پا که با گرم شدن آن همراه بوده و در شب تشدید می‌شود را سندروم Grierson-Gopalan می‌نامند که ممکن است به مچ و حتی ساق پا هم منتقل شود. این بیماری بیشتر در سنین بالای ۵۰ سالگی رخ می‌دهد و گاهی با گزگز و خواب رفتن پاها هم همراه است.

سارا صاحبی
۲۰ / ۱۱ / ۹۹
کلسترول
کلسترول چیست و چه روش‌هایی برای درمان آن وجود دارد؟

کلسترول یکی از مولکول‌های زیستی است که با ساختاری موم شکل و چند حلقه‌ایی در دسته استروئیدها قرار می‌گیرد و در خون یافت می‌شود. این مولکول تاثیر بسزایی در استحکام‌بخشی و انعطاف‌پذیری غشاهای سلولی دارد. بدن انسان برای انجام دادن صحیح کارکرد خود و ساختن سلول‌های سالم نیاز به مقدار قابل توجهی کلسترول دارد.

پشتیبانی حال
۲۴ / ۰۳ / ۰۰
آلرژی
آلرژی چیست / بررسی انواع حساسیت و راه های درمان آن

آلرژی یک بیماری شایع است که می تواند افراد را در هر سنی تحت تاثیر قرار دهد. آنها می توانند طیف وسیعی از علائم را از خفیف تا شدید ایجاد کنند. در این پست وبلاگ، بررسی خواهیم کرد که آلرژی چیست، چه چیزی باعث آن می شود و چگونه آن را درمان کنیم.

ندا ناجی
۰۴ / ۰۴ / ۰۱

5 دیدگاه