جستجو...

IOS

pwa

اندروید

google play

هفته بیست و هفتم بارداری یعنی ماه چندم

در هفته بیست و هفتم بارداری، مادران باردار با توجه به نزدیک شدن به سه ماهه سوم بارداری و البته تاریخ زایمان، ترکیبی از احساسات از جمله هیجان و دلهره را تجربه می‌کنند. در طول این مرحله، زنان با تغییرات و علائم مختلف جسمی، روحی و روانی روبرو می‌شوند که بخشی از پیشرفت طبیعی در بارداری است. در ادامه با مراحل و تغییرات هفته 27 بارداری  بیشتر آشنا خواهید شد. ضمن اینکه هفته بیست و هفتم بارداری یعنی ماه چندم را نیز خواهیم گفت.

مشاوره آنلاین با خانم دکتر آمنه حدادان


تصویر خدمات اقساطی

هفته بیست و هفتم بارداری یعنی ماه چندم

بسیاری از مادران این سوال در ذهنشان به وجود می‌آید که هفته بیست و هفتم بارداری یعنی ماه چندم؟. در واقع هفته بیست و هفتم بارداری به طور کلی سه ماهه سوم بارداری محسوب می‌شود، یعنی مادر اکنون حدودا شش ماه و نیم باردار است. ماه اول بارداری معمولاً از اولین روز آخرین قاعدگی یک زن محاسبه می شود و حاملگی معمولاً حدود دو هفته بعد از آن اتفاق می‌افتد.

علائم هفته بیست و هفتم بارداری

در ادامه برخی از علائم رایجی که در هفته 27 بارداری ممکن است تجربه کنید ذکر شده است. البته این علائم به طور گسترده ای از فردی به فرد دیگر متفاوت است.

  • افزایش حرکات جنین: حرکات کودک بارزتر و قابل توجه‌تر می‌شود.
  • کمردرد و فشار لگن: با رشد کودک، مادر ممکن است احساس ناراحتی بیشتری در پشت و لگن داشته باشد.
  • تنگی نفس: رحم در حال رشد می‌تواند به دیافراگم فشار وارد کند و نفس‌های عمیق را سخت‌تر کند.
  • انقباضات براکستون هیکس: این انقباضات بدون درد هستند که رحم را برای زایمان آماده می‌کنند.
  • تورم در پاها و مچ پا: این به دلیل افزایش فشار روی وریدهای پا از رحم در حال رشد است.
  • خارش شکم
  • کشش پوست در ناحیه شکم و سینه
  • درد رباط گرد
  • ابتلا به دیابت بارداری
  • گرفتگی بینی

تغییرات مادر در هفته بیست و هفتم بارداری

در هفته بیست و هفتم بارداری، افزایش هورمون‌های آندروژن به رشد سریع موهای صورت و بدن منجر می‌شود. سندرم پاهای بی قرار نیز می تواند ظاهر شود که با تمایل به حرکت مداوم یا تکان دادن پاها به دلیل گزگز و بی حسی مشخص می‌شود و سینه‌ها نیز برای شیردهی پس از زایمان آماده می‌شوند.

یبوست در بارداری، که درصد قابل توجهی از مادران باردار را تحت تاثیر قرار می‌دهد و به دلیل مشکل در حرکات روده و فشار رحم باعث بواسیر می‌شود نیز از عوارض و تغییراتی است که در این هفته ایجاد می‌شود. همین موضع باعث تورم ورید رکتوم شده و منجر به هموروئید یا خارش و سوزش شود. رسیدگی به این مشکل باید از طریق متخصص گوارش آنلاین انجام شود.

رحم در حال انبساط ظرفیت تنفس را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد و منجر به تنگی نفس خفیف در طول فعالیت‌های شدید می‌شود. برای کاهش ناراحتی ناشی از کاهش حجم تنفس، تنفس عمیق و نزدیک شدن به کارهای روزانه با افزایش آرامش توصیه می‌شود.

بیشتر بدانید: سینوزیت در بارداری

اندازه و شکل جنین در هفته 27 باردرای

جنین شما از سر تا پاشنه حدود 36.6 سانتی متر طول دارد. این تقریباً به اندازه یک سر گل کلم است. ریه های کودک شما اکنون قادر به تنفس هستند و کودک شما نیز روز به روز پرتر می‌‎شود.

چند هفته پیش، کودک شما شبیه به آلویی کوچک و چروک بود اما اکنون چین‌های پوست با چربی پر شده و تمام اندام‌های او در حال رشد است، زیرا کودک شما برای زندگی خارج از رحم (رحم) آماده می‌شود.

تغییرات جنین در هفته بیست و هفتم بارداری

در هفته بیست و هفتم بارداری، جنین مراحل رشد قابل توجهی را پشت سر می‌گذارد. توانایی باز شدن و واکنش به نور باعث تحریک واکنش‌هایی مانند لرزش و لگد زدن در زمانی که نور به سمت شکم مادر می‌تابد، می‌شود. علاوه بر این، سکسکه جنین به صورت حرکات موزون ظاهر می‌شود و به عنوان مکانیسم‌های رشدی عمل می‌کند که تنها چند ثانیه طول می‌کشد.

رشد عصبی و سیناپسی در مغز جنین با شبکه‌های پیچیده انتقال پیام که پیام‌رسان‌های عصبی و هورمونی را در بر می‌گیرد به مرحله پیشرفته‌ای می‌رسد. در همین حال، گسترش مداوم ریه ها و تشکیل آلوئول ها نشان دهنده گامی مهم به سوی بلوغ ریه است، اگرچه تولید سورفکتانت های ریوی هنوز به بلوغ کامل نرسیده است اما پیش‌بینی می‌شود که این مایع محافظ سلول‌های ریه در هفته‌های بعدی به سطح مطلوب و متعادلی برسد.

کارهایی که باید در هفته بیست و هفتم بارداری انجام دهید

حصول اطمینان از بارداری سالم در هفته بیست و هفتم بارداری شامل پذیرش نوسانات در سطوح انرژی و اولویت دادن به استراحت شخصی خودتان است زیرا بدن با کودک در حال رشد و علائم همراه آن مقابله می‌کند.

اجرای تکنیک‌های افزایش خواب در این مرحله مفید بوده و نکات زیر برای بهبود خواب بسیارمفید است.

  • یک برنامه خواب ثابت داشته باشید.
  • از یک رژیم غذایی مناسب و غنی از مواد مغذی ضروری برای مادر و نوزاد استفاده کنید.
  • برای کاهش اختلالات خواب ناشی از  رفتن به سرویس بهداشتی، مصرف مایعات عصر را محدود کنید.
  • برای تمدد اعصاب و کاهش استرس فیزیکی و عاطفی ورزش کنید.

تکنیک‌های آرام‌سازی مانند تنفس عمیق یا کشش ملایم را قبل از خواب را انجام دهید تا حالتی آرام و راحت برای خواب ایجاد شود.

بهترین حالت خوابیدن در دوران بارداری

آیا باید به پشت بخوابید یا به پهلو؟ نظر پزشکان این است که خوابیدن به هر طرف بهتر از خوابیدن به پشت است.

زیرا تحقیقات می‌گوید خوابیدن به پشت می‌تواند خطر مرده زایی را دو برابر کند. همچنین به احتمال زیاد کمردرد، یبوست نیز ایجاد می‌کند.

برای خوابی راحت، زانوها و پاهای خود را خم نگه دارید و بالش دیگری بین پاهای خود قرار دهید و اگر به پشت رفتید، نگران نباشید، فقط دوباره به پهلو بچرخید.

آزمایش های هفته ۲۷ بارداری

دیابت بارداری معمولاً مادران باردار را در سه ماهه دوم تحت تأثیر قرار می‌دهد و باعث می‌شود که آزمایش دیابت بارداری بین هفته بیست و چهارم بارداری تا 27 برای جلوگیری یا مدیریت سطوح بالای قند خون انجام شود. علاوه بر این، زمان مناسب برای غربالگری سوم نیز اوایل هفته 27 بارداری است.

چکاپ های معمول بارداری و غربالگری‌ها برای نظارت بر سلامت مادر و نوزاد انجام می‌شود. علاوه بر این، آزمایش خون معمولا برای ارزیابی وضعیت گلبول های قرمز، تشخیص کم خونی و ارزیابی وجود آنتی بادی ها و عفونت های مختلف انجام می‌شود. تست Combos نیز برای تعیین گروه خونی مادر و پدر و همچنین برای شناسایی ناسازگاری های Rh استفاده می‌شود. می‌توانید برای انجام تمامی این آزمایشات از بخش آزمایش در منزل استفاده کرده و این کار را در خانه خودتان انجام دهید

اهمیت تست های قبل از تولد نوزاد

تست های بارداری در این دوران نقشی حیاتی در تضمین سلامت مادر و جنین در حال رشد دارند. این آزمایش‌ها اطلاعات ارزشمندی را ارائه می‌دهند و به پزشکان این امکان را می‌دهند تا خطرات یا عوارض احتمالی را که ممکن است ایجاد شود، پیشگیری کنند.

با انجام آزمایش خون بارداری در منزل هر گونه مشکلی را در مراحل اولیه تشخیص دهید و به آن‌ها رسیدگی کنید. این آزمایش همچنین می‌تواند به شناسایی هر گونه اختلال ژنتیکی یا نقص مادرزادی که ممکن است در کودک در حال رشد وجود داشته باشد کمک کند.

نگرانی‌های دیابت بارداری در هفته 27

در هفته بیست و هفتم بارداری، نگرانی هایی در مورد دیابت بارداری ایجاد می‌شود. دیابت بارداری نوعی دیابت است که به طور خاص در دوران بارداری ایجاد می شود و منجر به افزایش سطح قند خون می‌شود.

یکی از نگرانی های اولیه مرتبط با دیابت بارداری، افزایش خطر عوارض برای نوزاد است. سطح بالای قند خون در مادر منجر به بزرگتر شدن جنین از حد متوسط می‌شود، وضعیتی که به نام ماکروزومی شناخته می‌شود. این موضوع خطر عوارض در حین زایمان را نیز افزایش می‌دهد. عوارزضی مانند دیستوشی شانه (جایی که شانه نوزاد در هنگام تولد گیر می‌کند). علاوه بر این، نوزادانی که از مادران مبتلا به دیابت بارداری کنترل نشده متولد می شوند، ممکن است پس از تولد در معرض خطر بیشتری برای هیپوگلیسمی (قند خون پایین) باشند.

برای مادر نیز دیابت بارداری خطراتی را به همراه دارد. زنان مبتلا به دیابت بارداری در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به پره اکلامپسی هستند، وضعیتی که با فشار خون بالا و آسیب احتمالی اندام مشخص می‌شود. علاوه بر این، دیابت بارداری، خطر ابتلای مادر به دیابت نوع 2 را در مراحل بعدی زندگی افزایش دهد.

برای زنانی که در هفته بیست و هفتم بارداری مبتلا به دیابت بارداری می‌شوند لازم است تا از طریق تغییرات رژیم غذایی، ورزش منظم و در برخی موارد داروها، وضعیت خود را مدیریت کنند.

زایمان در هفته 27 بارداری

در این مرحله، ریه‌های جنین ممکن است هنوز به بلوغ کامل نرسیده باشد و توانایی کودک برای تنظیم دمای بدن هنوز در حال رشد باشد. علاوه بر این، رشد مهم مغز و سیستم عصبی در حال انجام است اما با وجود این، پیشرفت های پزشکی در مراقبت از نوزادان نارس اکنون به درجه‌ای رسیده که می‌توانند جنین را در دستگاه‌هایی حفظ و نگهداری کنند تا جنین کامل شده و آماده خروج از دستگاه شود.

با مراقبت های مناسب قبل از زایمان و هشیاری برای هرگونه نشانه ای از زایمان زودرس، می توان بهترین نتایج را هم برای مادر و هم برای نوزاد به دست آورد. بنابراین هرگونه علائم زایمان زودرس مانند انقباضات منظم و دردناک، خونریزی واژینال یا افزایش ترشحات واژن را جدی بگیرید و حتما با پزشک مشورت کنید.

تغذیه و سبک زندگی در هفته بیست و هفتم بارداری

در هفته بیست و هفتم بارداری، تغذیه برای رشد بهتر جنین بسیار مهم می‌شود. از آنجایی که جنین رشد سریعی را تجربه می‌کند، یک متخصص تغذیه آنلاین و البته آموزش دیده با تأکید بر اهمیت غذاهای غنی از مواد مغذی، افزایش اندکی در دریافت کالری را توصیه می‌کند. البته نظارت دقیق بر افزایش وزن و اجتناب از پرخوری یا مصرف غذاهای پرچرب برای کاهش خطر ابتلا به دیابت بارداری را نیز نباید فراموش کنید.

کلسیم برای رشد اسکلتی جنین بسیار مهم است. در طول سه ماهه دوم، بدن به طور معمول روزانه به 1000 میلی گرم کلسیم نیاز دارد. غذاهایی مانند شیر، پنیر و ماست منابع عالی کلسیم هستند و دکتر زنان و زایمان آنلاین در صورت نیاز به شما مکمل را پیشنهاد خواهد کرد.

برای جلوگیری از کم خونی و حمایت از خون سازی جنین، مصرف روزانه آهن، حدود 27 میلی گرم، در پایان سه ماهه دوم مورد نیاز است. غذاهای غنی از آهن عبارتند از اسفناج، کشمش، مویز، کدو تنبل، کنجد و همچنین گوشت قرمز، مرغ و ماهی.

اسیدهای آمینه موجود در مواد غذایی مانند تخم مرغ، گوشت، عدس و محصولات لبنی نقش مهمی در تامین نیاز روزانه پروتئین مادر و جنین دارند. مصرف پروتئین برای تقویت سیستم عضلانی جنین و تقویت عملکرد مغز و اعصاب حیاتی است.

منیزیم نیز برای جذب کلسیم و سلامت کلی ضروری است. مصرف کافی منیزیم در کاهش گرفتگی عضلات، افزایش آرامش در عضلات دست و پا و پیشگیری از افسردگی بارداری مفید است. مصرف روزانه حدود 350 میلی گرم منیزیم برای زنان باردار توصیه می شود. غذاهایی مانند لوبیا، دانه کدو تنبل، سوپ جو و بادام منابع غنی منیزیم هستند.

بایدها و نبایدهای هفته بیست و هفتم بارداری

مادران باردار باید دستورات خاصی را برای اطمینان از سلامت خود و کودک در حال رشدشان رعایت کنند که شامل موارد زیر است:

بایدهای هفته 27 باداری

1. هیدراته بمانید: نوشیدن آب فراوان برای عملکرد صحیح بدن و رشد کودک ضروری است.
2. رژیم غذایی خوبی داشته باشید: مصرف انواع غذاهای مغذی و غنی از ویتامین ها و مواد معدنی برای سلامت مادر و نوزاد بسیار مهم است.
3. استراحت کافی داشته باشید: خواب کافی در دوران بارداری برای کمک به بدن جهت مقابله با نیازهای فیزیکی رشد کودک بسیار مهم است.
5. فعال بمانید: ورزش های ملایم مانند پیاده روی یا یوگای دوران بارداری به بهبود گردش خون و کاهش ناراحتی کمک می‌کند.

نبایدهای هفته 27 باداری

1. از مواد مضر پرهیز کنید: از سیگار کشیدن، نوشیدن الکل یا استفاده از داروها خودداری کنید، زیرا می‌توانند به رشد کودک آسیب برسانند.
2. مصرف کافئین را محدود کنید: مصرف بیش از حد کافئین برای نوزاد مضر است، بنابراین بهتر است مصرف قهوه و چای را تعدیل کنید.
3. از فعالیت‌های پرخطر خودداری کنید: از فعالیت‌هایی که می‌تواند برای کودک خطرآفرین باشد، مانند بلند کردن اجسام سنگین یا ورزش‌های تماسی دوری کنید.
4. غذاهای غیر پاستوریزه را کنار بگذارید: برای جلوگیری از خطر ابتلا به بیماری های ناشی از غذا، از مصرف لبنیات و سایر مواد غذایی غیر پاستوریزه خودداری کنید.
5. ویتامین های دوران بارداری را نادیده نگیرید و حتما طبق نظر پزشکتان مصرف کنید.

با رعایت این بایدها و نبایدها در هفته بیست و هفتم بارداری، سلامت خود و کودکتان را تضمین کنید.

 

منابع:

nhs.uk

thebump.com

این مقاله را به اشتراک بگذارید:

سوالات مرتبط به بارداری در تالار گفتگو:

ازمایش خون برای بارداری چه زمانی باید انجام بشه؟

مشاهده پاسخ

چندتا قرص ال دی بخوریم باعث سقط جنین میشه ؟

مشاهده پاسخ

ممکنه ازمایش خون بارداری را تشخیص نده؟

مشاهده پاسخ

مامانا من ماه آخر بارداریمه چی بخورم بچه زردی نگیره ؟؟؟

مشاهده پاسخ

کسی میدونه با بیمه سلامت عمل سزارین توی بیمارستان های دولتی چقدره؟

مشاهده پاسخ

توی بارداری چی بخورم بچم خوشگل و باهوش بشه ؟

مشاهده پاسخ
نظرات کاربران