جستجو...

IOS

pwa

اندروید

google play

علت گریه نوزاد در شب / آیا گریه زیاد کودک خطرناک است؟

علت گریه نوزاد در شب
تاریخ بروزرسانی : ۳۰ بهمن

با تخفیف مشاوره آنلاین بگیر
OFF15

در اولین مشاوره آنلاین پزشکی یا روانشناسی 15 درصد تخفیف بگیر

دریافت مشاوره آنلاین

یافتن علت گریه نوزاد در شب کار آسانی نیست؛ چون هیچکس از درون ذهن این موجودات دوست‌داشتنی خبر ندارد! اما شما می‌توانید با بررسی شواهد موجود، علت احتمالی آن را شناسایی و برطرف کنید. کودکان به دلایل مختلفی در خواب گریه می‌کنند و این بی‌قراری ممکن است برای والدین جوان به یک چالش تبدیل شود.

اگر فکر می‌کنید نوزاد شما بی‌دلیل در خواب گریه می‌کند و نمی‌توانید علت واضحی برای آن پیدا کنید، بهتر است از یک متخصص اطفال آنلاین راهنمایی بگیرید. مشاوران آنلاین سامانه حال در تمام ساعات شبانه‌روز پاسخگوی سوالات شما در مورد علت گریه نوزاد در خواب و مشکلات دیگر هستند.

مشاوره آنلاین پزشکی


تصویر خدمات اقساطی

علت گریه و نخوابیدن نوزاد در شب

با توجه به این که سرعت رشد نوزادان زیاد است، آن‌ها به زمان بیش‌تری برای خواب نیاز دارند. یک نوزاد با توجه به سن خود، معمولا بین ۱۴ تا ۱۷ ساعت در شبانه‌روز می‌خوابد. با گذشت زمان، عادات خواب کودک بر اساس نیاز او تغییر می‌کند و او به دفعات خواب کم‌تر اما طولانی‌تری نیاز دارد.

منطقی نیست که از یک نوزاد انتظار داشته باشید در تمام طول شب بخوابد. یک نوزاد نمی‌تواند حداقل ۶ ساعت در شب بدون غذا بماند و به جز غذا، دلایل مختلفی برای بیدارشدن دارد. در ادامه یک چک لیست برای تشخیص علت گریه نوزاد در شب به شما معرفی می‌کنیم. شما می‌توانید بر اساس موارد ذکرشده، علت گریه نوزاد در خواب را شناسایی کنید:

برنامه غذایی نوزاد تا یک سالگی را در این مقاله بخوانید

گریه نوزاد به علت گرسنگی

همه افراد در زمان گرسنگی کمی بداخلاق می‌شوند! نوزادان هم از این قاعده مستثنی نیستند. کودکی که برای مدتی غذا نخورده است، به راحتی شروع به گریه و جیغ‌زدن می‌کند. گریه گرسنگی نوزادان به شکل صدایی ریتمیک، تکراری و اغلب کوتاه است. این گریه معمولا بعد از نشانه‌هایی مثل لب‌زدن، مکیدن دست یا چرخاندن سر به دنبال پستان مادر یا شیشه شیر شدت می‌گیرد.

پوشک کثیف

همه نوزادان واکنش یکسانی به کثیف‌شدن پوشک خود ندارند. برخی از نوزادان ساعت‌ها پوشک خیس یا کثیف خود را تحمل می‌کنند، اما بعضی دیگر حتی تحمل یک ثانیه کثیف‌بودن آن را ندارند. بنابراین برای تشخیص علت گریه نوزاد در شب، حتما وضعیت پوشک او را بررسی کنید.

مشکلات شکمی و نفخ

نوزادی که دچار نفخ باشد، احتمالا به سختی می‌خوابد یا شب در هنگام خواب گریه و بی‌قراری می‌کند. در این شرایط به حرکات بدن کودک توجه کنید. اگر نوزاد گریان شما همزمان با گریه، کمرش را می‌چرخاند یا پاها را تکان می‌دهد، احتمالا نفخ کرده است. اگر پزشک برای رفع مشکل گوارشی نوزاد دارو تجویز کرده است، می‌توانید آن را همین حالا از داروخانه آنلاین حال سفارش دهید و درب منزل تحویل بگیرید.

علت گریه نوزاد در شب

نیاز به آروغ زدن

نوزادی که آروغ او به خوبی گرفته نشده است، دچار تجمع گاز در معده می‌شود. این وضعیت می‌تواند باعث ناراحتی و درد معده و بیدارشدن نوزاد از خواب شود.

علت گریه نوزاد بخاطر خستگی و خواب

خستگی بیش از حد با ترشح هورمون‌هایی در بدن نوزاد، به‌خواب‌رفتن را دشوار می‌کند. پس فکر نکنید اگر جلوی خواب بعد از ظهر نوزاد را بگیرید او شب زودتر می‌خوابد! هر زمان که نوزاد احساس خواب‌آلودگی داشت باید بتواند بخوابد تا برنامه خواب سالمی داشته باشد.

دندان درد/ دندان درآوردن

فرآیند دندان‌درآوردن نوزاد معمولا از ۴ ماهگی شروع می‌شود. هر چه درد لثه‌ها بیش‌تر شود، گریه‌های نوزاد هم شدیدتر می‌شود. البته در این شرایط علائم دیگری مثل آب دهان بیش از حد و جویدن هر چیز در دسترس هم قابل مشاهده است.

احساس سرما یا گرما

کودکان قادر به بیان احساسات خود نیستند و ناچارند آن‌ها را به شکل گریه بیان کنند. اگر کودکی در خواب احساس گرما یا سرمای بیش از حد داشته باشد، با گریه‌های پی در پی یا کنار زدن پتو و رفتارهای مشابه آن را بیان می‌کند.

لمس/ آغوش/ تماس فیزیکی کودک یا نوزاد

زمانی که نوزاد در کنار والدین خود است، احتمالا آرام‌ترین نوزاد جهان خواهد بود. بسیاری از نوزادان به دلیل تنهایی و نیاز به لمس و آغوش والدین گریه می‌کنند. پس یک علت گریه نوزاد در شب این است که شما او را در تخت خود قرار می‌دهید و خبری از نوازش و تکان‌خوردن نیست.

بغل کردن کودک

چگونه کودک درحال گریه را آرام کنیم

گریه شبانه نوزاد به ویژه برای والدین جوان چیزی شبیه کابوس است. آن‌ها در بسیاری از مواقع نمی‌توانند تشخیص دهند نیاز نوزاد چیست و چه باید کرد. ما در این‌جا چند راهکار موثر برای آرام‌سازی نوزاد را به شما آموزش می‌دهیم. شما می‌توانید این از این روش‌ها بر اساس نیاز کودک خود کمک بگیرید.

الگو خواب کودک را بشناسیم

خواب با وجود این که یک نیاز اساسی انسان‌هاست، اما یک مهارت آموختنی هم هست! یعنی یک نوزاد ممکن است نتواند مثل یک بزرگسال به محض ورود به رختخواب بخوابد. کودکان تا حدود ۴ ماهگی الگوی خواب مشخصی ندارند و برای به خواب رفتن، نیاز به کمک والدین خود دارند. قنداق کردن، تکان‌دادن آرام، لالایی‌خواندن و… ممکن است به نوزاد احساس راحتی دهد و در به خواب رفتن به او کمک کند. پس از این مدت و با شناخت الگوی خواب نوزاد، احتمالا خواباندن او کار آسان‌تری خواهد بود و نوزاد کم‌تر با گریه از خواب بیدار می‌شود.

ماساژ دادن شکم و پشت کودک

قولنج شکم، کولیک، یبوست و مشکلات مشابه از جمله علت گریه نوزاد در خواب هستند. والدین از طریق ماساژ شکم و پشت نوزاد، علاوه بر لمس بدن و نزدیکی به او، می‌توانند به هضم غذا و رفع مشکلات گوارشی هم کمک کنند. درباره شناسایی و درمان کولیک نوزاد این مقاله می‌تواند به شما کمک کند

چرخاندن و تاباندن

نرمش‌دادن بدن نوزاد، جابه‌جاکردن او و تاباندن بدنش از جمله راهکارهایی است که می‌توان برای کاهش نفخ و بهبود خواب کودک به کار گرفت.

نرمش بدن نوزاد

صدای آرام و ملایم و ثابت/ لالایی

شنیدن لالایی آرام یا صدای زمزمه ملایم پدر یا مادر در هنگام خواب به کودک احساس آرامش و راحتی بیش‌تری می‌دهد. پس اگر نوزاد شما در خواب گریه می‌کند، کافی است کمی در کنار او دراز بکشید و لالایی آرامی برایش بخوانید تا دوباره به خواب برود.

غذا دادن

گرسنگی را می‌توان به عنوان اصلی‌ترین علت گریه نوزاد در شب دانست. بنابراین لازم است برنامه منظمی برای تغذیه او در شب داشته باشید. اگر کودک در خواب به دلیل گرسنگی گریه کرد، باید پس از درآغوش‌گرفتن و آرام‌کردن، به او شیر بدهید.

حمام آب گرم

حمام آب گرم برای نوزاد مثل قرص خواب عمل می‌کند. اگر برنامه حمام او را پیش از خواب قرار بدهید، متوجه می‌شوید که نوزادتان چقدر خوب می‌خوابد. اگر از گریه شبانه نوزاد کلافه شده‌اید و راهکاری به ذهنتان نمی‌رسد، می‌توانید حمام آب گرم را امتحان کنید.

نور ملایم محیط

اتاقی که نوزاد را در آن می‌خوابانید نباید خیلی تاریک یا خیلی روشن باشد. سعی کنید از یک نور ملایم برای اتاق استفاده کنید تا بیدارشدن در فضای تاریک باعث ترس او نشود.

نور مناسب اتاق نوزاد

بهترین پزشک برای تشخیص گریه نوزاد

گریه نوزاد در شب به عوامل مختلفی بستگی دارد. تشخیص علت آن توسط والدین جوان اغلب کار سختی است؛ اما با افزایش تجربه و تکرار موقعیت، به تدریج می‌توانید کنترل وضعیت را در دست بگیرید. اگر به دنبال یافتن علت گریه نوزاد در شب هستید و نیاز به راهنمایی دارید، می‌توانید از مشاوره آنلاین با متخصص اطفال کمک بگیرید. این مشاوران در ساعات مختلف شبانه‌روز آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند.

 

منابع

reidhealth.org

huckleberrycare.com

healthline.com

thebump.com

 

 

 

سوالات متداول

مقالات مرتبط

نظرات کاربران

الهه کابلی

5 ماه پیش

سلام ممنون از مطالب خوبتون من دخترم 14ماهه هست دوتا دندون پایین در اومده و داره دوتایی بالا در میاد در طول روز هیچ علایمی ندارن اما فقط شب ها خیلی نق نق می‌کنه دلیلش آیا دندان هست یا چیز دیگه می‌دونه باشه فقط با دادن استامینوفن می‌خوابه.نفخ نداره
پاسخ دهید
0

مدیریت سایت

5 ماه پیش

سلام وقت بخیر برای بررسی دقیق تر لطفا حضوری به پزشک اطفال مراجعه کنید.
پاسخ دهید
0

نرگس

1 سال پیش

خیلی ممنون از سایت خوبتون. واقعا مناسب و عالی بود با تشکر،...
پاسخ دهید
0

حسن وفایی

1 سال پیش

خیلی عالی
پاسخ دهید
0

جستجو

جدیدترین مقالات