جستجو...

IOS

pwa

اندروید

google play

بیماری اسهال / از علت تا داروهای مناسب درمان اسهال

بیماری اسهال 
تاریخ بروزرسانی : ۲۹ مرداد

با تخفیف مشاوره آنلاین بگیر
OFF15

در اولین مشاوره آنلاین پزشکی یا روانشناسی 15 درصد تخفیف بگیر

دریافت مشاوره آنلاین

بیماری اسهال (diarrhea) یک بیماری شایع پزشکی است که میلیون ها نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار می دهد. اسهال با مدفوع مکرر و آبکی مشخص می شود و می تواند از خفیف تا شدید متغیر باشد. اسهال می تواند در اثر عوامل مختلفی از جمله عفونت های باکتریایی یا ویروسی، عدم تحمل غذایی یا برخی داروها ایجاد شود. درک علل، علائم و درمان اسهال به منظور پیشگیری و مدیریت موثر در درمان اسهال بسیار مهم است.


تصویر خدمات اقساطی

بیماری اسهال چیست؟

اسهال یک وضعیت پزشکی است که با مدفوع مکرر و آبکی بروز می‌کند. ممکن است خفیف یا شدید متغیر باشد و از چند روز تا چند هفته ادامه داشته باشد. بیماری اسهال معمولاً به دلیل عفونت باکتریایی یا ویروسی ایجاد می شود، اما می تواند به دلیل عدم تحمل غذایی یا برخی داروها نیز ایجاد شود.

اسهال می تواند حاد (کوتاه مدت) یا مزمن (طولانی مدت) باشد. اسهال حاد معمولاً توسط یک ویروس یا باکتری ایجاد می شود و معمولاً در عرض چند روز برطرف می شود. اسهال مزمن معمولاً به دلیل یک بیماری زمینه ای مانند سندرم روده تحریک پذیر (IBS) یا بیماری التهابی روده (IBD) ایجاد می شود.

علت ایجاد اسهال

اسهال می تواند در اثر عوامل مختلفی از جمله عفونت های باکتریایی یا ویروسی، عدم تحمل غذایی یا برخی داروها ایجاد شود. عفونت های باکتریایی مانند E.coli و سالمونلا شایع ترین علت اسهال هستند. عفونت های ویروسی مانند روتاویروس و نورویروس نیز می توانند باعث اسهال شوند. عدم تحمل غذایی مانند عدم تحمل لاکتوز نیز می تواند باعث اسهال شود. برخی داروها مانند آنتی بیوتیک ها نیز می توانند باعث اسهال شوند.

علائم بیماری اسهال

شایع ترین علائم اسهال، مدفوع مکرر و آبکی است. علائم دیگر ممکن است شامل گرفتگی شکم، حالت تهوع، استفراغ، تب و نفخ باشد. اسهال همچنین می تواند منجر به کم آبی بدن شود که می تواند باعث سرگیجه، خستگی و خشکی دهان شود.

بیشتر بدانید: اسهال در پریودی

علت اسهال

نحوه تشخیص بیماری اسهال

اسهال معمولا بر اساس علائم و سابقه پزشکی بیمار تشخیص داده می شود. ممکن است یک معاینه فیزیکی برای بررسی علائم کم آبی انجام شود. نمونه مدفوع ممکن است برای آزمایش عفونت های باکتریایی یا ویروسی گرفته شود. آزمایش خون ممکن است برای بررسی عدم تعادل الکترولیت انجام شود. برای انجام آزمایش های خود می‌توانید از بخش آزمایش در منزل نیز استفاده کنید و بدون مراجعه به آزمایشگاه، کار خود را انجام دهید.

شما میتوانید از بخش پزشک آنلاین سایت حال با پزشکان و مشاوران آنلاین در هر ساعت از شبانه روز ارتباط برقرار کنید.

نحوه درمان بیماری اسهال

درمان اسهال به علت اصلی آن بستگی دارد. اگر علت عفونت باکتریایی یا ویروسی باشد، ممکن است آنتی بیوتیک یا داروهای ضد ویروسی تجویز شود. اگر علت عدم تحمل غذایی باشد، اجتناب از غذای مزاحم ممکن است کمک کند. اگر علت آن داروهای خاصی باشد، ممکن است نیاز به قطع یا تغییر دارو باشد اما معمولا برای درمان آن اگر همراه با دلپیچه یا حالت تهوع باشد، از آمپول های تزریقی مانند آمپول اکتراوتاید استفاده می‌شود تا به سرعت درمان شود. البته شما می‌توانید این آمپول را نیز در منزل تزریق کنید. کافیست از بخش تزریقات در منزل، خدمت مورد نظر را انتخاب و منتظر حضور تزریقاتچی در منزل باشد

راه های درمان اسهال در بارداری را از اینجا بخوانید

داروی مناسب برای بیماری اسهال

نوع دارویی که برای درمان اسهال استفاده می شود به علت اصلی آن بستگی دارد. ممکن است برای درمان عفونت های باکتریایی آنتی بیوتیک تجویز شود. برای درمان عفونت های ویروسی ممکن است داروهای ضد ویروسی تجویز شود. قرص لوپرامید ممکن است برای کاهش دفعات مدفوع و کمک به علائم تجویز شود و یا همانطور که گفته شد آمپول اکتراوتاید نیز تجویز می‌شود. می‌توانید درباره قرص اسهال نیز این مطلب را بخوانید

بهترین راه برای پیشگیری از بیماری اسهال

بهترین راه برای پیشگیری از اسهال رعایت بهداشت در مصرف مواد غذایی است. قبل از دست زدن به غذا، دست های خود را کاملا با آب و صابون بشویید. از خوردن غذاهای آلوده به باکتری یا ویروس خودداری کنید. از نوشیدن آب از منابع مشکوک نیز خودداری کنید.

راه های مدیریت بیماری اسهال

بهترین راه برای مدیریت کردن بیماری اسهال، هیدراته ماندن است. مایعات زیادی مانند آب، آبگوشت شفاف یا نوشیدنی های الکترولیتی بنوشید. از نوشیدنی های کافئین دار و الکلی خودداری کنید. وعده های غذایی کوچک و مکرر بخورید. از غذاهایی که دارای چربی و فیبر بالا هستند خودداری کنید.

بیشتر بدانید: درمان سریع اسهال کودکان

بیماری اسهال 

درمان های خانگی برای اسهال

چندین درمان خانگی وجود دارد که ممکن است به کاهش علائم اسهال کمک کند. چای زنجبیل ممکن است به کاهش حالت تهوع و گرفتگی شکم کمک کند. پروبیوتیک ها، مانند ماست، ممکن است به بازگرداندن تعادل باکتری های مفید در روده کمک کنند. موز، برنج، سس سیب و نان تست ممکن است به سفت شدن مدفوع کمک کند. ضمن اینکه چای نبات نیز در این دوران بسیار توصیه می‌شود.

بهترین متخصص برای درمان بیماری اسهال

اسهال یک بیماری شایع پزشکی است که می تواند در اثر عوامل مختلفی از جمله عفونت های باکتریایی یا ویروسی، عدم تحمل غذایی یا برخی داروها ایجاد شود.

اگر مدفوع مکرر و آبکی دارید، مهم است که با یک پزشک عمومی آنلاین مشورت کنید. او علت اصلی را تشخیص دهد و بهترین درمان را توصیه کند. اگر اسهال شما شدید یا مداوم است، ممکن است لازم باشد با دکتر گوارش آنلاین نیز مشورت کنید.

“مراقبت از سلامت فردی یک امر مهم انسانیست، زیرا بر فرصت‌های ما برای پیگیری اهداف زندگی تأثیر مستقیم دارد؛ درد و رنج را کاهش داده و شرایط مورد نیاز برای برنامه ریزی درباره آینده را فراهم می‌کند. «حال» با شعار حال خوب برای همه شکل گرفت تا خدمات پزشکی به شکلی کامل و جامع در اختیار همه افراد قرار بگیرد”

سوالات متداول

مقالات مرتبط

نظرات کاربران

غزال محمدی

2 سال پیش

سلام خسته نباشین من خانم غزال محمدی هستم از شهرستان سلماس آزربایجان غرب من مشگل درد معده دارم درد شدید و اول اسهال داشتم بعدن رفتم دکتر آمپول زدم قرض خوردم الان چند روزه معدم خیلی درد میکنه نمیتونم هیچ بخورم حتا نمیتونم یه قرره اب بخورم خیلی درد میکنه میزنه به دندانم به گلوم حالم خیلی خراب میشه و مریض کبر چرب خون و ترویید دارم چرب خون خیلی بالا هست مشگل افسردگی دارم داروه عضاب میخورم مادر دوتا بچه هستم ۲۸ساله هستم این چهار سال داروی عضاب میخوام
پاسخ دهید
0

کارشناس حال

1 سال پیش

سلام خانم محمدی از شرحی که ارائه داده‌اید، به نظر می‌رسد که نیاز به ارزیابی پزشکی فوری دارید. درد شدید معده، اسهال، چربی بالای خون، و احساس خواب آلودگی ممکن است نشان‌دهنده مشکلات جدی در گوارش یا دیگر اعضای بدن باشد. اولین گام مهم، مراجعه به پزشک خود یا مراکز درمانی است. پزشک شما می‌تواند از طریق بررسی‌های فیزیکی، آزمایش‌ها و تست‌های مختلف، دلایل درد معده و سایر علائم شما را تشخیص دهد و برنامه درمان مناسبی را برای شما تدوین کند. از شما خواهش می‌کنم که هر چه سریعتر به پزشک مراجعه کنید تا بهترین مراقبت‌ها و درمان‌ها را دریافت کنید. این مسائل نیاز به بررسی دقیق و تخصصی دارند و تا زمانی که نیاز به درمان شما مشخص نشود، خودداری از هرگونه تصمیم یا مصرف دارو به شدت توصیه می‌شود.
پاسخ دهید
0

جستجو

جدیدترین مقالات