haal application

IOS

pwa

اندروید

google play

بعد از دعوا با همسر چه کنیم؟

آشتي-بعد-از-دعوا
۱۰ بهمن

دعوا کردن زوج‌ها اتفاق عجیبی نیست. هر قدر همسرتان را دوست داشته باشید و رابطه‌تان گرم باشد، باز هم اختلاف نظر و بعد داد و دعوا پیش می‌آید. دعوا کردن با همسر می‌تواند باعث محکم شدن رابطه یا دور شدن آدم‌ها از همدیگر بشود. آن‌چه مهم به‌نظر می‌رسد، رفتار زن و شوهرها بعد از دعواست. دلخوری‌ها را می‌شود به فرصتی برای ترمیم رابطه تبدیل کرد. ببینیم بعد از دعوا با همسر باید چه کار کنیم تا رابطه‌مان در درازمدت آسیب نبیند.

۱– نگذارید دلخوری طولانی شود:

شاید وسوسه شوید دعوا را کش بدهید تا طرف مقابل از شما عذرخواهی کند.
اما درواقع طولانی شدن ناراحتی‌ها باعث خوشحالی هیچ‌کدام از شما نخواهد شد. بهترین کار ممکن این است که در اولین فرصت به ناراحتی‌ها پایان بدهید.

۲– وانمود نکنید اتفاقی نیفتاده است:

وقتی صبح روز بعد وانمود کنید همه چیز در روال طبیعی خودش درجریان است و اشاره‌ای به جنگ و دعوای روز قبل نکنید،‌ مشکل را حل نکرده‌اید.

۳– قهر نکنید:

سکوت شما چیزی را جبران نمی‌کند، بلکه باعث می‌شود ناراحتی‌ها ادامه پیدا کند و بیشتر شود. بهتر است بعد از دعوا روی زخم یکدیگر نمک نپاشید. اگر کودکی در خانه باشد، اوضاع بدتر هم می‌شود. سردی بین پدر و مادر حس ناامنی و گناه به کودک می‌دهد و او تصور می‌کند کار بدی کرده است.

۴– عذرخواهی کنید:

این تصور که معذرت خواستن یعنی شما مقصرید، درست نیست. وقتی معذرت می‌خواهید یعنی می‌دانید که احساسات طرف مقابل را جریحه‌دار کرده‌اید. عذرخواهی کردن یعنی مسوولیت خودتان را در دعوایی که اتفاق افتاده، پذیرفته‌اید. برای نمونه می‌توانید بگویید: «متاسفم که داد زدم. حتما ناراحت شده‌ای و حس کردی به شما بی‌احترامی می‌کنم. از این‌که سرت داد زدم حس بدی دارم و معذرت می‌خواهم.»

۵– فاصله بگیرید:

اگر بخواهید بی‌درنگ درباره‌ی مشکلی که پیش آمده حرف بزنید، ممکن است دعوا ادامه پیدا کند. بعد از دعوا با همسر اجازه بدهید طرف مقابل کمی با خودش خلوت کند. اگر همسرتان بگوید می‌خواهد کمی تنها باشد، به احساس او احترام بگذارید و به خودتان نگیرید. لازم است شما هم روی احساس‌ها و فکرهایی که دارید، تمرکز کنید. چای بنوشید، دراز بکشید، مجله ورق بزنید و در آرامش فکر کنید. درباره دعوای زن و شوهر و راه های حل آن در این مطلب بیشتر اطلاعات بدست آورید.

دعوا-زن-و-شوهر

۶– مسوولیت خودتان را بپذیرید:

دعوا بر سر هر موضوعی که باشد، شما هم یکی از طرف‌های بحث بوده‌اید. اشتباه‌های خودتان را بپذیرید. برای مثال ممکن است بگویید: «من قبل از این‌که به شما گوش کنم، پیش‌‌داوری کردم. شنونده‌ی خوبی نبودم و این تقصیر من است.» اگر مدام از خودتان دفاع کنید، دعوا هم ادامه پیدا می‌کند.

درباره دعوای زن و شوهر و راهکارهای آن بیشتر بدانید

۷– توهین نکنید:

مشکلات قدیمی را وسط نکشید و داد و فریاد راه نیندازید. سعی نکنید تندترین انتقادها و حرف‌هایی را که گوشه‌ی دل‌تان مانده بود، مطرح کنید.

۸– محکم شدن رابطه مهم‌تر از این‌ است که حق با چه کسی بوده:

به حرف‌های همسرتان گوش دهید و فقط بر درک مشکل تمرکز کنید. برای مثال می‌شود گفت: «من می‌دانم این موضوع از دید خودم چگونه است، اما حرف شما را درک نمی‌کنم. ممکن است بیشتر درمورد نظر و احساست توضیح بدهی؟» فراموش نکنید هر دو نفر شما در یک تیم هستید. قرار نیست بار تقصیر بر گردن یک نفر بیفتد. دو نفری باید به راه حل برسید. خوب است نقطه‌ی مشترکی پیدا کنید که هر دو آن‌را قبول دارید. همین نقطه‌ی شروعی برای حل مشکل است.

۹– ببخشید:

بعد از دعوا با همسر، و بعد از این‌که درباره‌ی احساس و مشکلات حرف زدید، وقتش رسیده او را ببخشید. کینه به دل نگیرید. می‌توانید یادداشتی بنویسید و بگویید که هر چه شده، دیگر گذشته و شما او را بخشیده‌اید.

۱۰– جبران کنید:

اگر همسرتان سعی دارد دعوا را جبران کند، شما هم در همان مسیر حرکت کنید. هیچ‌کدام از شما کامل و بدون عیب نیستید و قرار است رابطه‌تان را ترمیم کنید. زباله‌ها را بیرون ببرید، از سوپرمارکت جنس‌های موردنیاز خانه را بخرید، ظرف‌ها را بشویید، یا هر کار دیگری که کمک به همسرتان تلقی می‌شود.

۱۱– مهربان باشید:

که خشم‌ فرونشسته و درباره‌ی بحث و دعوا حرف زده‌اید، وقتش رسیده کمی مهربان باشید. برای شام دونفره، رفتن به موزه، دوچرخه‌سواری یا هر چه دوست دارید، برنامه‌ریزی کنید. ممکن است برای همسرتان یک جلسه ماساژ رزرو کنید یا هدیه‌ی کوچکی بخرید.

۱۲– کمک بگیرید:

گاهی مشکل حل نمی‌شود و بعد از چند روز مثل زخمی کهنه سر باز می‌کند. اگر شما و همسرتان نتوانستید راه‌حلی برای مشکلات پیدا کنید و بحث و دعوا ادامه پیدا کرد، لازم است سری به مشاور بزنید. کمک گرفتن نشانه‌ی قوی بودن و اراده‌ی شما برای حل کردن مشکلات است.

بیشتر بخوانید: چطور از دعوا در رابطه عاطفی جلوگیری کنیم؟

تیم کارشناسی سامانه مشاور آنلاین «حال» می‌تواند شما را با یک کلیک به مشاور وصل کند. ما در «حال» باور داریم حق هر کسی‌ست که امکان مشاوره‌ی امن، راحت و با قیمت مناسب را داشته باشد.
اگر شما هم می‌خواهید از شر فکرهای آزاردهنده و مشکلات فکری راحت شوید، همین الان اپلیکیشن موبایل را نصب کنید. یا از نسخه‌ی وب آن استفاده کنید و به یکی از مشاوران آنلاین «حال»‌ وصل شوید.

 

مقالات مرتبط

حال-عشق و دوست داشتن
مدیریت روابط: نمی دونم عاشقشم یا فقط دوستش دارم

[video width="1280" height="720" mp4="https://haal.ir/wp-content/uploads/2019/12/و-دوست-داشتن.mp4"][/video]

پشتیبانی حال
۱۸ / ۰۹ / ۹۸
خودشیفتگی
خودشیفتگی چطور روی روابط ما تاثیر می‌گذارد؟

خودشیفتگی چیست؟ خودشیفتگی توجه زیاد از حد به خود است، تا حدی که باعث می‌شود فرد نیازهای اطرافیانش را نادیده بگیرد. در حالی که هر کس ممکن است گه‌گاه حالاتی از خودشیفتگی را نشان دهد، خودشیفتگان واقعی غالبا دیگران یا احساسات ‌‌‌آن‌ها را نادیده می‌گیرند. ‌‌‌آن‌ها همچنین تاثیری را که رفتارشان روی دیگران دارد درک نمی‌کنند.

پشتیبانی حال
۱۱ / ۰۵ / ۰۰
حال-مثلث کارپمن و تکنیک‌های قربانی نشدن در رابطه
روابط عاطفی: چطور در رابطه قربانی نباشیم؟ + توضیحات مثلث کارپمن

داشتن روابط عاطفی سالم  به توانایی افراد برای مقابله درست با تفاوت‌ها و برخوردهای موجود در رابطه‌شان وابسته است.

پشتیبانی حال
۱۸ / ۱۰ / ۹۸
بعد از طلاق چه میگذرد؟
بعد از طلاق دنیا چه رنگی است؟

زندگی بعد از طلاق برای زنان و مردان با حاشیه‌ها و مشکلاتی همراه است. اما جدا از گرو کشیدن‌های مهریه، تقسیم اموال، دادگاه، حضانت فرزندان و غیره، جدایی بیشتر شبیه یک دوراهی است. بعد از جدایی دو انتخاب دارید: فرصتی دوباره برای بازسازی زندگی یا نابود کردن باقی عمرتان.

پشتیبانی حال
۲۴ / ۰۶ / ۹۸
بهترین رفتار بعد از خیانت همسر
بهترین رفتار بعد از خیانت همسر / در مقابل خیانت همسرم چه کار کنم

شاید شما هم از آن دسته افراد باشید که با دیدن عنوان این مطلب با خودتان گفته‌اید: بهترین رفتار بعد از خیانت همسر جدایی و طلاق است! حق دارید. خیانت درد عاطفی بزرگی است. اما برخلاف تصورتان، گاهی این درد قابل التیام است و لزوما طلاق بهترین راهکار نیست.

تیم تحریریه حال
۲۷ / ۰۹ / ۰۱
رابطه زناشویی
رضایت از رابطه زناشویی / راه های افزایش رضایت جنسی در خانواده

رابطه زناشویی خوب یکی از بزرگترین مشکلات زوجین در روابط عاشقانه و زندگی مشتریک است. بعضی افراد فکر می‌کنند با گذشت زمان و طولانی شدن ازدواجشان ممکن است رابطه زناشویی آنها تکراری و خسته کننده شود. در حالی که این یک قاعده کلی نیست و شما میتوانید با استفاده از تکنیک‌های ساده‌ای روابط صمیمانه جنسی و رضایت‌تان از زندگی زناشویی را افزایش دهید.

پشتیبانی حال
۳۰ / ۰۷ / ۹۸

3 دیدگاه

  • omidvaram in rahkar ha betoone b karam biad va komakam kone
    mamnoonam

    • حالی عزیز، شما می توانید در کنار این راهکارها، از طریق وبسایت و یا نصب اپلیکیشن حال، از راهنمایی های مشاورین ما نیز کمک بیشتری بگیرید.
      برای شما زندگی مشترک موفق و شادی را آرزو می کینم.

  • اهمیت یه خری بش نزاریم