سونوگرافی کیسه صفرا یک روش تصویربرداری تشخیصی است که انقلابی در تشخیص و درمان بیماری های مختلف مرتبط با دستگاه گوارش از جمله سنگ کیسه صفرا، کوله سیستیت و انسداد مجاری صفراوی ایجاد کرده است. در ابتدا، سونوگرافی بیشتر برای موارد مربوط به مامایی و نظارت بر رشد جنین در دوران بارداری استفاده می شد. در اواخر دهه 1960 بود که محققان شروع به کاوش در مورد استفاده از سونوگرافی برای کاربردهای پزشکی غیر از آن مانند تصویربرداری از کبد، طحال و کیسه صفرا کردند.
امروزه سونوگرافی به طور گسترده برای تصویربرداری تشخیصی از کیسه صفرا استفاده می شود و به پزشکان اجازه می دهد طیف وسیعی از شرایطی را که بر این اندام حیاتی تأثیر می گذارد شناسایی و درمان کنند. با ادامه پیشرفت فناوری، ما فقط میتوانیم انتظار دقت بیشتر در استفاده از اولتراسوند برای تصویربرداری پزشکی را داشته باشیم. اگر نیاز به انجام سونوگرافی دارید میتوانید این خدمت را از بخش سونوگرافی در منزل ثبت سفارش کنید و توسط متخصص این کار را در خانه خودتان انجام دهید.
سونوگرافی کیسه صفرا چیست
سونوگرافی کیسه صفرا یک روش پزشکی غیر تهاجمی است که از امواج صوتی با فرکانس بالا برای ایجاد تصاویری از کیسه صفرا استفاده میکند. این آزمایش معمولاً برای ارزیابی ساختار و عملکرد کیسه صفرا و همچنین هرگونه مشکل یا ناهنجاری احتمالی در آن انجام می شود. در زمان انجام سونوگرافی کیسه صفرا، یک تکنسین، ژل گرم را روی شکم میمالد و از یک دستگاه دستی به نام مبدل برای انتشار امواج صوتی از طریق پوست و بدن استفاده می کند. امواج صوتی از کیسه صفرا و بافتهای اطراف آن منعکس میشوند و تصاویر دقیقی را ایجاد میکنند که میتوان آنها را روی مانیتور کامپیوتر مشاهده کرد.
سونوگرافی کیسه صفرا معمولا برای تشخیص بیماری هایی مانند سنگ کیسه صفرا، التهاب، عفونت و تومورها استفاده می شود و برای ارزیابی عملکرد مجاری صفراوی نیز مفید میباشد. به طور کلی، سونوگرافی کیسه صفرا یک روش بی خطر و بدون درد است که اطلاعات ارزشمندی در مورد سلامت این اندام مهم ارائه می دهد.
درباره سیروز صفراوی بیشتر بدانید
کیسه صفرا و بیماریهای آن
کیسه صفرا نقش مهمی در سیستم گوارش دارد که بیماری های آن نیز بسیار شایع هستند و می توانند از خفیف تا شدید متغیر باشند. برخی از شایع ترین بیماری های کیسه صفرا که با سونوگرافی کیسه صفرا قابل تشخیص هیتند عبارتند از:
- سنگ کیسه صفرا: سنگ صفرا وضعیتی است که در آن رسوبات کوچک و سخت کلسترول یا بیلی روبین در کیسه صفرا یا مجاری صفراوی تشکیل می شود. این سنگ ها می توانند باعث درد، التهاب و سایر عوارض شوند.
- کوله سیستیت: به التهاب کیسه صفرا اشاره دارد که می تواند در اثر سنگ کیسه صفرا یا عوامل دیگر ایجاد شود. علائم شامل درد شدید شکم، تب، حالت تهوع و استفراغ است.
- کلدوکولیتیازیس: وضعیتی است که در آن سنگ های صفراوی در مجاری صفراوی گیر می کنند و باعث درد شدید و زردی می شوند.
- دیسکینزی صفراوی: یک اختلال عملکردی کیسه صفرا است که در طی هضم به درستی منقبض نمی شود و می تواند باعث درد و ناراحتی شود.
- سرطان کیسه صفرا: اگرچه نادر است اما ممکن است رخ دهد و نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارد.
با داروی اورسودیول و درمان سنگ صفرا بیشتر آشنا شوید
افرادی که باید سونوی کیسه صفرا بدهند
سونوگرافی کیسه صفرا معمولاً برای افرادی که علائمی مانند درد شکم، حالت تهوع، استفراغ و تب را تجربه می کنند توصیه می شود که ممکن است نشان دهنده بیماری کیسه صفرا باشد. البته ممکن است برای افرادی که در معرض افزایش خطر ابتلا به بیماری کیسه صفرا هستند، مانند افرادی که سابقه خانوادگی این بیماری را دارند، افرادی که اضافه وزن داشته یا چاق هستند و یا کسانی که شرایط پزشکی خاصی مانند دیابت یا بیماری کبدی دارند، توصیه شود. اما در نهایت، تصمیم به انجام سونوگرافی کیسه صفرا باید با نظر دکتر انلاین داخلی باشد.
هزینه سونوگرافی کیسه صفرا در منزل
يك دستگاه تصويربردارى وجود دارد كه امكان مشاهده اندام ها و ساختارهاى بدن را فراهم مى كند و توسط متخصص در منزل شما انجام خواهد شد. هزینه سونوگرافی کیسه صفرا در منزل در سال 1402 مبلغ 800 هزار تومان است که این قیمت ممکن است در آبنده با توجه به تورم و افزایش هزینه ها تغییر قیمت داشته باشد. اگر بیمه تکمیلی دارید و سونوگرافی تحت پوشش آن است میتوانید مبلغ را پرداخت و فاکتورهای آن را برای بیمه ارسال کنید تا مبلغ خود را از بیمه دریافت کنید.
قبل از سونوگرافی کبد و کیسه صفرا
قبل از انجام سونوگرافی کبد و کیسه صفرا، مهم است که تاثیری که ممکن است بر کار شما داشته باشد را در نظر بگیرید. بسته به نوع کاری که انجام میدهید، ممکن است لازم باشد کمی مرخصی بگیرید یا برنامه خود را بر اساس آن تنظیم کنید.
اما به طور کلی چند کار وجود دارد که باید قبل از سونوگرافی کبد و کیسه صفرا انجام شود.
- غذا نخوردن: ممکن است از شما خواسته شود 6 تا 8 ساعت قبل از سونوگرافی کیسه صفرا چیزی نخورید زیرا کیسه صفرا بعد از خوردن غذا منقبض می شود و می تواند بر روی تصویربرداری تأثیر بگذارد.
- لباس: لباس های گشاد و راحت بپوشید. ممکن است لباسی به شما داده شود که در طول سونوی کیسه صفرا آن را بپوشید.
- داروها: شما باید تمام داروهای خود را طبق دستور مصرف کنید، مگر اینکه پزشکتان دستور دیگری بدهد.
- به پزشک خود اطلاع دهید: در صورت داشتن هرگونه آلرژی، شرایط پزشکی یا بارداری، باید به پزشک اطلاع داده شود.
پیروی از دستورالعمل های خاص ارائه شده بسیار مهم است و باید قبل از سونوگرافی کبد و کیسه صفرا انجام شوند.
سونوگرافی کیسه صفرا در منزل چگونه انجام میشود
سونوگرافی کیسه صفرا یک آزمایش تصویربرداری پزشکی است و در طول کار، بیمار به پشت دراز می کشد و یک متخصص، ژل مخصوصی را روی شکم میمالد. این ژل به انتقال امواج صوتی از مبدل اولتراسوند به بدن کمک می کند.
سپس تکنسین مبدل را روی شکم حرکت میدهد و امواج صوتی را در بدن ارسال میکند و پژواکهایی را دریافت میکند که این پژواک ها برای ایجاد تصاویر از کیسه صفرا، کبد، مجاری صفراوی و دیگر ساختارهای مجاور استفاده می شود. کل این عمل معمولا بین 30 تا 60 دقیقه طول می کشد و به نوعی یک فرایند سرپایی است که در بخش سونوگرافی در منزل میتوانید این سرویس را درخواست کرده و در خانه خودتان عملیات سونو را توسط متخصص انجام دهید.
با انواع خدمات پزشکی در منزل حال بیشتر آشنا شوید.
مزایای سونوگرافی صفرا در منزل
انجام سونوگرافی کیسه صفرا در منزل چندین مزیت بالقوه دارد که به آنها اشاره شده است.
- راحتی: با انجام سونوگرافی در منزل خود، می توانید از دردسر و هزینه رفتن به یک مرکز پزشکی جلوگیری کنید.
- تشخیص زودهنگام: تشخیص زودهنگام مشکلات کیسه صفرا می تواند به نتایج درمانی بهتر منجر شود.
- حریم خصوصی: برخی از افراد ممکن است ترجیح دهند سونوگرافی را در خلوت خانه خود انجام دهند تا در یک مرکز پزشکی
- آسایش کودکان یا سالمندان: کودکان و سالمندان معمولا برای رفتن به یک مرکز پزشکی مشکلاتی دارند که با انجام سونوگرافی کیسه صفرا در منزل این مشکل برطرف خواهد شد.