جستجو...

haal application

IOS

pwa

اندروید

google play

بیماری سرماخوردگی / هر آنچه که برای درمان سرماخوردگی باید بدانید

بیماری سرماخوردگی
۱۶ بهمن

با تخفیف مشاوره آنلاین بگیر
OFF15

در اولین مشاوره آنلاین پزشکی یا روانشناسی 15 درصد تخفیف بگیر

دریافت مشاوره آنلاین

بیماری سرماخوردگی یکی از شایع ترین بیماری ها در جهان است، اما همچنان یکی از ناشناخته ترین بیماری ها باقی مانده است. در حالی که به طور کلی به عنوان یک بیماری جزئی در نظر گرفته می شود، اما همچنان می تواند باعث ناراحتی قابل توجهی شود و در صورت عدم درمان حتی می‌تواند منجر به مشکلات سلامتی جدی تری شود. در این مقاله به بررسی سرماخوردگی، علل آن، علائم، نحوه تشخیص و درمان و بهترین راه‌های پیشگیری آن می‌پردازیم. اگر نیاز به مشورت با پزشک را دارید می‌توانید هم اکنون با پزشک عمومی آنلاین گفتگو کنید.

بیماری سرماخوردگی چیست

سرماخوردگی یک عفونت ویروسی است که دستگاه تنفسی فوقانی از جمله بینی، گلو و سینوس ها را درگیر می کند. این بیماری توسط انواع ویروس های مختلف ایجاد می شود که شایع ترین آنها راینوویروس است. در حالی که سرماخوردگی معمولی معمولاً خفیف است، اما همچنان می تواند باعث ناراحتی قابل توجهی شود و در صورت عدم درمان می تواند منجر به مشکلات جدی تری شود.

علت بیماری سرماخوردگی

سرماخوردگی توسط ویروس‌های مختلفی ایجاد می‌شود که شایع‌ترین آنها راینو ویروس است. سایر ویروس هایی که می توانند باعث سرماخوردگی شوند عبارتند از آدنوویروس، کروناویروس و ویروس سنسیشیال تنفسی (RSV). ویروس ها از طریق تماس با یک فرد آلوده، یا از طریق تماس مستقیم یا از طریق هوا در هنگام سرفه یا عطسه فرد آلوده منتقل می شوند.

علائم بیماری سرماخوردگی

علائم سرماخوردگی از فردی به فرد دیگر متفاوت است، اما معمولاً شامل آبریزش یا گرفتگی بینی، گلودرد، عطسه، سرفه و تب خفیف است. برخی از افراد ممکن است سردرد، بدن درد و خستگی را نیز تجربه کنند. علائم معمولاً چند روز طول می کشد، اما می تواند تا یک هفته یا بیشتر ادامه یابد.

درباره تب یونجه و راه درمان آن این مطلب را بخوانید

علائم بیماری سرماخوردگی

نحوه تشخیص بیماری سرماخوردگی

پزشک معمولاً می تواند سرماخوردگی را بر اساس علائمی که گفته شده تشخیص دهد. با این حال، اگر علائم شدید باشد یا اگر عفونت بهبود نیابد، پزشک ممکن است آزمایش را برای تأیید بیماری تجویز کند که البته این کار معمولا در زمانی که علائم بسیار شدید است اتفاق می‌افتد و در بیشتر موارد داروی سرماخوردگی داده می‌شود. برای آشنایی با تفاوت آنفولانزا و سرماخوردگی این مطلب را مطالعه کنید.

درمان بیماری سرماخوردگی معمولی

سرماخوردگی معمولاً یک بیماری خفیف است که نیازی به درمان دارویی ندارد و با غذای مناسب سرماخوردگی درمان می‌شود. با این حال، اگر علائم شدید باشد یا عفونت بهبود نیابد، پزشک ممکن است داروهای ضد ویروسی یا انواع آنتی بیوتیک را برای کمک به درمان عفونت تجویز کند.

داروی مناسب برای درمان سرماخوردگی

داروهای ضد ویروسی رایج ترین داروها برای درمان سرماخوردگی هستند. این داروها با جلوگیری از تکثیر و انتشار ویروس در سراسر بدن باعث جلوگیری از انتشار ویروس سرماخوردگی می‌شوند. قرص کلداکس و کلدستاپ، کافوکلد از داروهای مناسب درمان سرماخوردگی هستند. آنتی بیوتیک ها معمولا برای درمان سرماخوردگی توصیه نمی شوند، زیرا در برابر ویروس ها موثر نیستند. با این حال، در صورت وجود عفونت باکتریایی، ممکن است آنها تجویز شوند.

برای درمان سرماخوردگی گربه خواندن این مطلب توصیه می‌شود.

بهترین راه برای پیشگیری از سرماخوردگی

بهترین راه برای پیشگیری از سرماخوردگی رعایت بهداشت است که شامل شستن مکرر دست‌ها با آب و صابون، اجتناب از تماس نزدیک با افراد بیمار، و اجتناب از دست زدن به چشم‌ها، بینی و دهان است. همچنین مهم است که استراحت کافی  و یک رژیم غذایی سالم داشته باشید تا سیستم ایمنی بدن خود را قوی نگه دارید.

راه مدیریت بیماری سرماخوردگی

بهترین راه برای کنترل سرماخوردگی، استراحت کافی و نوشیدن مایعات فراوان است. داروهای بدون نسخه مانند کلداکس، استامینوفن و داروهای ضد احتقان نیز می توانند به کاهش علائم سرماخوردگی کمک کنند. مهم است که دستورالعمل های روی بسته بندی را به دقت دنبال کنید، زیرا برخی از داروها می توانند عوارض جانبی نیز داشته باشند.

درمان های خانگی برای سرماخوردگی

درمان های خانگی زیادی وجود دارد که می تواند به کاهش علائم سرماخوردگی کمک کند که شامل نوشیدن مایعات زیاد و انواع دمنوش، غرغره کردن آب نمک، استفاده از مرطوب کننده و دوش آب گرم است. برخی از افراد با نوشیدن چای گرم با عسل و لیمو یا شستشوی بینی با دستگاه‌های موجود سرماخوردگی خود را در خانه درمان می‌کنند.

درمان خانگی سرماخوردگی

متخصص مناسب برای درمان سرماخوردگی

سرماخوردگی یکی از شایع ترین بیماری ها در جهان است، اما همچنان یکی از ناشناخته ترین بیماری ها باقی مانده است. در حالی که به طور کلی به عنوان یک بیماری جزئی در نظر گرفته می شود، همچنان می تواند باعث ناراحتی قابل توجهی شود و در صورت عدم درمان حتی می تواند منجر به مشکلات سلامتی جدی تری شود.

اگر علائم سرماخوردگی شدید باشد یا به نظر می رسد عفونت رو به بهبود نیست، مهم است که با پزشک مشورت کنید. پزشک می تواند عفونت را تشخیص دهد و داروهایی را برای کمک به درمان آن تجویز کند. یک پزشک عمومی آنلاین می‌توانید در این زمینه به شما کمک کند.

مقالات مرتبط

بیماری پروگریا
بیماری پروگریا یا پیری زودرس و روش های درمان آن

بیماری پروگریا یا پروجریا یک بیماری بسیار نادر است که به پیری زودرس منجر می‌شود. این بیماری نوعی از سندروم پروگروید یا پروجروید است که مبتلایان به آن، مسن‌تر از سن واقعی خود به نظر می‌آیند. به دلیل شباهت علائم این بیماری با شخصیت اصلی داستان ماجرای عجیب بنجامین باتن اثر فیتز جرالد، برخی به آن بیماری بنجامین باتن هم می‌گویند. احتمال بروز جهانی این بیماری یک مورد در هر چهار میلیون تولد است. برای طرح سوالات خود در این زمینه از مشاوره آنلاین حال کمک بگیرید.

سارا صاحبی
۳۰ / ۰۴ / ۰۰
فتق
چگونه می‎‌توانیم فتق را درمان کنیم؟

فتق چیست؟ حتما بارها نام فتق به گوشتان خورده است؛ شاید هم تا به حـال افرادی از اطرافیانتان را دیده‌اید که عمل فتق انجام داده‌اند. با این حساب احتمالا بارها از خود پرسیده‌اید که دقیقا فتق چیست؟ چرا نیاز به جراحی پیدا می‌کند، چه عوارضی دارد و... . فتق یکی از بیماری‌های رایج، به خصوص در میان مردان است. اصل مطلب هم این است که لایه‌های داخلی عضلات شکم ضعیف می‌شوند؛ در نتیجه این ضعف در ناحیه جداره شکم، پارگی به وجود می‌آید. به این ترتیب ممکن است اعضایی که در این ناحیه قرار دارند جابه‌جا شوند یا تورمی را در آن قسمت به وجود بیاورند.

زهرا علی‌دوست
۱۲ / ۰۵ / ۰۰
واریکوسل چیست؟ – آشنایی با عوامل و روش های درمان

واریکوسل چیست و چرا ایجاد می‌شود؟ واریکوسل وقتی به وجود می‌آید که رگ‌های شبکه پمپی در کیسه بیضه، بزرگ و متورم شوند. ‌کیسه بیضه از جنس پوست و محفظه‌ای برای نگهداری از بیضه است. ۱۰ تا ۱۵ درصد از مردان بزرگسال به این بیماری مبتلا هستند که این مقدار در نوجوانان به ۲۰ درصد می‌رسد. واریکوسال دقیقا مشابه رگ‌های واریسی است که از رگ‌های پیچ خورده و متورم در ساق پا پدید می‌آید. واریکوسل در دوران بلوغ تشکیل می‌شود اما به احتمال زیاد در این سن قابل تشخیص نیست و در آینده با پیشرفته‌تر شدن مشخص خواهد شد. این بیماری بیشتر در سنین ۱۵ تا ۲۵ سال دیده می‌شود.

پشتیبانی حال
۲۹ / ۰۱ / ۰۰
علت پف زیر چشم و روش های درمان آن

پف زیر چشم که به شکل کیسه‌های کوچک متورم در زیر چشم نمایان می‌شود، عارضه‌ای است که بیشتر با بالا رفتن سن به وجود می‌آید. اما بروز آن در افراد جوان‌تر هم دور از ذهن نیست. با افزایش سن، بافت اطراف چشم از جمله عضلات پشتیبانی کننده پلک‌ها ضعیف می‌شوند. چربی‌های طبیعی که از بافت اطراف چشم حمایت می‌کند ممکن است به داخل پلک‌های پایین حرکت کرده و باعث پف کردن زیر چشم‌ها شود.

سارا صاحبی
۰۶ / ۱۲ / ۹۹
بیماری آسم
بیماری آسم / علائم آسم عصبی و هرآنچه باید بدانید

آسم یک بیماری مزمن تنفسی است که راه های هوایی را تحت تأثیر قرار می دهد و تنفس را دشوار می کند. این یک بیماری شایع است که افراد در هر سنی را تحت تاثیر قرار می دهد و تخمین زده می شود که بیش از 25 میلیون آمریکایی از آسم رنج می برند. در حالی که هیچ درمانی برای بیماری آسم وجود ندارد، درمان هایی برای کمک به مدیریت علائم و جلوگیری از شعله ور شدن آن وجود دارد.

ندا ناجی
۰۶ / ۰۴ / ۰۰
درمان سرفه
روش‌ های خانگی درمان سرفه

درمان سرفه با روش‌های خانگی مناسب زمانی است که سرفه‌های شما نشانۀ یک بیماری جدی و خطرناک نباشد. سرفه مداوم آزاردهنده است، اما خودش بیماری نیست. سرفه واکنشی طبیعی در برابر آلودگی، ترشحات و عوامل محرکی است که وارد دستگاه تنفسی شده است. بنابراین سرفه یک مکانیسم دفاعی است که هدفش محافظت از مجاری تنفسی و پاکسازی آن‌هاست.

تیم تحریریه حال
۲۰ / ۰۲ / ۰۱
نظرات کاربران
افزودن نظر