haal application

IOS

pwa

اندروید

google play

تشنج / راه های پیشگیری و درمان تشنج ناشی از تب

تشنج
۳۰ بهمن

تشنج در کودکان که ناشی از تب باشد یک اتفاق رایج است، اما می‌تواند برای والدینی که شرایط را درک نمی‌کنند، ترسناک باشد. تشنج ناشی از تب در اثر افزایش ناگهانی دمای بدن، معمولاً به دلیل عفونت، ایجاد می شود و می تواند باعث تشنج کودک شود. در حالی که این تشنج ها می توانند ترسناک باشند، اگر به سرعت تشخیص داده شده و درمان شود، بی ضرر هستند و هیچ مشکلی برای سلامتی طولانی مدت ایجاد نمی کنند. اما مهم است که علل، علائم و درمان تشنج‌ را درک کنید و از وقوع آن پیشگیری کنید.

 

تشنج ناشی از تب چیست؟

تشنج ناشی از تب تشنج هایی است که در کودکان بین شش ماه تا پنج سال به دلیل افزایش ناگهانی دمای بدن که معمولاً به دلیل عفونت ایجاد می شود، رخ می دهد. این تشنج ها معمولا چند دقیقه طول می کشد و می تواند باعث شود کودک دچار تشنج، از دست دادن هوشیاری و سفتی عضلات شود. بیشتر تشنج های ناشی از تب بی ضرر هستند و هیچ مشکلی برای سلامتی طولانی مدت ایجاد نمی کنند.

علت ایجاد تشنج

تشنج در اثر افزایش ناگهانی دمای بدن، معمولاً به دلیل عفونت ایجاد می شود. عفونت های رایجی که می توانند باعث تشنج ناشی از تب شوند عبارتند از عفونت گوش، عفونت های دستگاه تنفسی فوقانی و عفونت های دستگاه ادراری. در برخی موارد، علت تب ناشناخته است.

علائم تشنج ناشی از تب

شایع ترین علامت تشنج ناشی از تب، افزایش ناگهانی دمای بدن است. علائم دیگر ممکن است شامل تشنج، از دست دادن هوشیاری و سفتی عضلات باشد.

تشخیص تشنج ناشی از تب

پزشک می تواند تشنج ناشی از تب را با گرفتن سابقه پزشکی و انجام معاینه فیزیکی تشخیص دهد. همچنین ممکن است پزشک آزمایش‌های خون یا آزمایش‌های دیگری را برای رد سایر علل تشنج تجویز کند که برای انجام آن می‌توانید از بخش آزمایش در منزل استفاده کنید و این آزمایشات را در خانه خود انجام دهید.

تشنج ناشی از تب

درمان تشنج ناشی از تب

درمان تشنج ناشی از تب معمولاً شامل درمان عفونت زمینه‌ای و مدیریت علائم می‌باشد. اگر کودک تب داشته باشد، پزشک ممکن است برای کاهش تب به او استامینوفن یا ایبوپروفن بدهد. همچنین ممکن است پس از انجام نوار مغزی توسط متخصص مغز و اعصاب، استفاده از داروهای ضد تشنج مانند کاربامازپین برای کاهش خطر تشنج های بعدی نیز تجویز شود.

بهترین راه پیشگیری از تشنج

بهترین راه برای جلوگیری از تشنج ناشی از تب، جلوگیری از عفونت زمینه ای است. این کار را می توان با رعایت بهداشت به خوبی انجام داد، مانند شستن مرتب دست ها و اجتناب از تماس با افراد بیمار. همچنین مهم است که اطمینان حاصل کنید که کودک شما در مورد واکسیناسیون خود به روز بوده و مشکلی نداشته است. مرتب دمای کودک را چک کنید تا در صورت داشتن تب به خواب نرود.

درمان خانگی برای تشنج ناشی از تب

برخی از داروهای گیاهی که برای بیماری صرع و یا تشنج تحویز شده اند را در ادامه ذکر کرده‌ایم که می‌تواند از زاه های خانکی برای کنترل تشنج باشند.

  • فاشرای سفید
  • گل صد تومانی
  • اسطوخودوس
  • سکبینه
  • آنغوزه
  • گشنیز
  • بوت کش
  • باریجه
  • افتیمون
  • سدر مقدس
  • مرزنگوش

البته عناب نیز در کشور هند از گیاهان ضد تشنج به حساب می‌آید

درمان بیماری تشنج با بهترین متخصص

اگر کودک شما تشنج ناشی از تب داشته است، مهم است که مشاوره انلاین دکتر مغز و اعصاب را در نظر بگیرید و با او مشورت کنید. پزشک یا متخصص مغز و اعصاب می تواند وضعیت را تشخیص دهد و گزینه های درمانی را توصیه کند که شامل قرص یا نوار مغزی و آزمایشات مورد نیاز است.

مقالات مرتبط

پروستات چیست
دلیل مبتلا شدن به پروستات و علائم آن

پروستات عضوی در سیستم تناسلی مردانه است که درست در زیر مثانه قرار گرفته و وظیفه آن، تولید و محافظت از اسپرم از طریق ترشح موادی برای تقویت آن است. برای آگاهی از نقش این عضو و کسب اطلاع از این که پروستات چیست باید بدانید که این عضو دارای عملکردهای مهم دیگری هم هست. از اصلی‌ترین‌ترین عملکردهای آن می‌توان به ترشح بخش زیادی از مایع منی، تولید هورمون و تنظیم جریان ادرار اشاره کرد. مشکلات مربوط به این بخش از بدن به خصوص در مردان مسن معمول است. شایع‌ترین این مشکلات شامل التهاب پروستات، بزرگ شدن پروستات و سرطان آن است. علائم مشکلات آن اغلب به صورت مشکل در ادرار کردن شامل کنترل ضعیف مثانه یا ضعف در جریان ادرار است. برای دریافت راهنمایی تخصصی پزشکی در مورد پروستات می‌توانید از حال مشاوره آنلاین بگیرید.

سارا صاحبی
۰۹ / ۰۳ / ۰۰
بیماری hpv
بیماری HPV / شناسایی بیماری زگیل تناسلی و درمان آن

بیماری HPV بیماری عفونی بسیار رایجی است که در اثر فعالیت گروهی از ویروس‌ها ایجاد می‌شود. فعالیت این ویروس‌ها روی پوست تاثیر می‌گذارد و ده‌ها نوع مختلف دارد. اگرچه وجود این ویروس‌ها در اکثر مواقع مشکل جدی ایجاد نمی‌کند، اما در برخی افراد باعث بروز عوارضی مثل زگیل تناسلی یا سرطان می‌شود.

سارا صاحبی
۰۷ / ۰۸ / ۰۱
پایین آوردن تب کودک
روش های پایین آوردن تب و درمان تب کودک

پایین آوردن تب کودک با نمک یکی از راهکارهای قدیمی و ثابت شده است. میانگین دمای بدن ما در حدود ۳۷ درجه سانتی‌گراد است. زمانی که دمای بدنمان به 37/8 تا 39 درجه می‌رسد، یعنی دچار تب شده‌ایم. اما اگر درجه حرارت بدن به بالای ۳۹ درجه برسد، یعنی تب شدید داریم. وقتی دچار تب شدید می‌شویم، باید از روش‌هایی برای پایین آوردن تب استفاده کنیم. در ادامه علاوه بر پاشویه برای تب سایر روش ها را نیز بررسی خواهیم کرد.

سارا صاحبی
۱۱ / ۰۳ / ۰۰
سیاهی دور چشم
سیاهی دور چشم و چند معجزه برای رفع آن

حتی اگر از آن دسته افرادی که مجبورند همیشه با سیاهی دور چشم خود سروکله بزنند نباشید، حتما بعد از یک شب بی‌خوابی مجبور شده‌اید به دنبال راهی برای پوشاندن تیرگی چشم خود بگردید. سیاهی دور چشم برای بسیاری از افراد موقتی است و اغلب به دلیل افزایش سن یا کمبود خواب است. اگرچه تعدادی از روش‌های درمانی خانگی و پزشکی برای بهبود ظاهر چشم شما وجود دارد، اما سیاهی چشم معمولا دلیلی برای نگرانی نیست.

پشتیبانی حال
۰۳ / ۰۴ / ۰۰
درمان آنفولانزا در کودکان
بهترین دارو برای آنفولانزا در کودکان / درمان آنفولانزا در کودکان

درمان آنفولانزا در کودکان از مسائلی است که والدین هرسال با آن سروکار دارند؛ مخصوصاً اگر فرزندشان دانش‌آموز باشد. کودکان مدرسه‌ای معمولاً این بیماری را در مدرسه از هم‌کلاسی‌های خود می‌گیرند.

تیم تحریریه حال
۲۳ / ۰۸ / ۰۱
علت درد مزمن چیست
علت درد مزمن چیست؟

درد واکنش طبیعی بدن در مقابل آسیب یا بیماری است. در واقع احساس درد، یک زنگ هشدار است که نشان می‌دهد فرد احتمالا دچار مشکلی شده و یا آسیبی در بدن روی داده است. زمانی که وضعیتی غیرعادی در بدن ایجاد می‌شود، سیگنال‌های درد از ناحیه آسیب دیده به مغز و نخاع منتقل شده و احساس درد را ایجاد می‌کنند. دردها معمولا پس از مدت کوتاهی برطرف می‌شوند؛ اما این وضعیت برای برخی از افراد طولانی شده و تا مدت‌ها با آن‌ها باقی می‌ماند. احتمالا با التیام آسیب،‌ شدت درد هم کم می‌شود. اما درد معمولی با درد مزمن متفاوت است. در درد مزمن، بدن حتی پس از التیام جراحت هم سیگنال‌های درد را به مغز و نخاع می‌فرستد. این وضعیت می‌تواند از چند هفته تا چند سال تداوم داشته باشد.

سارا صاحبی
۱۰ / ۰۷ / ۰۰