haal application

IOS

pwa

اندروید

google play

۷روش برخورد مناسب با همسر خودشیفته

همسر-خودشيفته
۱۵ بهمن
غم‌انگیز است دانستن این‌که شما به اندازه‌ای که فکر می‌کنید برای شریک زندگی‌تان اهمیت ندارید. تنهایی در حین باهم‌بودن از بدترین حس‌ها در هر رابطه‌ای است. اگر شریک زندگی‌تان یا کسی که با او رابطه دارید همه‌ی حواسش به خود و دنیای خودش است، باید بگوییم در وضعیت بدی قرار گرفته‌اید . باید بدانید با همسر خودشیفته‌ی خود چگونه رفتار کنید.
خودشیفته‌ها خودشان در مرکز زندگی‌ خود قرار دارند و اولویت‌شان خودشان است. آنها به دنبال برآورده کردن نیازهای خودند و می‌توانند به راحتی تمام افراد دور و برشان حتی شمارا نادیده بگیرند. اما این جا پایان دنیا نیست و باید بدانید که می‌توانید با شریک خودشیفته‌تان کنار بیایید.
مهم ترین ویژگی‌های‌ افراد خودشیفته و  نارسیست:

  • به شدت خود را تحسین می‌کنند،
  • ظاهرشان را دوست دارند
  • دل‌شان می‌خواهد دیگران هم نظر مثبتی درباره‌ی ظاهر و رفتارشان داشته باشند
  • خودشیفتگی در مسیرش به خودخواهی، تحقیر، حسادت و فخرفروشی می‌رسد
  • خودشیفته‌ها مدام از خودشان حرف می‌زنند
  • دل‌شان می‌خواهد در جمع‌های دوستانه و خانوادگی در مرکز توجه باشند
  • بسیار مغرور و خود بزرگ بین است
  • فکر می کند استعدادهای خاص دارد
  • از همه افراد در جهت رسیدن به اهداف و آرزوهای خود بهره برداری می کند
  • همدلی کردن را بلد نیست و برای عذرخواهی پیش قدم نمیشود
  • نمی تواند به احساسات و نیازهای دیگران پاسخ دهد

خود-بزرگ-بینی

 

گاه در برخورد با همسر خودشیفته‌تان گمان می‌کنید که با یک کودک مواجه شده‌اید. خودشیفتگی انواع مختلفی دارد که تشخیص آن برعهده‌ی روانکاو است.

او از شما انتظار دارد برنامه های خود را به گونه ای تغییر دهید تا اولویت ها و آرزوهای او تأمین شود. در اینجا شما حس می کنید یک عمر نیازها، علایق و امیال خود را نادیده گرفته اید و به مرور دچار احساس استثمار خواهید شد.

همچنین هر زمانی که جرأت کنید و او را مورد انتقاد قرار دهید، آنچنان خشمگین می شود که از کرده خود پشیمان خواهید شد. در ابتدا باید بدانید زندگی با یک فرد خودشیفته، هر چقدر هم که صبور باشید، خیلی دشوار است.

 

برخی روش‌های کنار آمدن با همسرخودشیفته را با هم ببینیم:

 

1. تسلیم تاکتیک‌های جلب‌توجه شریک‌تان نشوید:

به خودتان بگویید که واقعا نیاز دارید زمانی برای خود و کارهایی که دوست‌شان دارید، داشته باشید و قرار نیست تمام روزها و لحظه‌ها مطابق میل او بگذرد. شما نباید هدف‌هایتان را از دست بدهید و بگذارید زیر سایه‌ی خودشیفتگی کسی که دوستش دارید مدفون شوند.

مراقب خودتان باشید‌ زمانی را به خودتان اختصاص دهید مثلا ورزش کنید، تنهائی قدم بزنید، استراحت کنید، یوگا و مدیتیشن کنید، علاقمندی های خود را بشناسید و به آنها بپردازید، دایره دوستی های اجتماعی خود را گسترده تر کنید، عضو گروه های دوستی جدید شوید، عزت نفستان را بالا ببرید.

 

2. خودتان را قوی کنید:

به خودتان یادآوری کنید که فرد فوق‌العاده‌ای هستید، می‌توانید دوست داشته باشید و تصمیم‌های عاقلانه بگیرید. هر روز به خودتان بگویید که شما شایسته‌ی عشق، احترام و تحسین هستید. لباس‌های خوب بپوشید و بهترین چیزها را برای خود بخرید.

 

3. با کسانی که دوست‌شان دارید ملاقات کنید:

شما نیاز به دیده‌شدن دارید و این دیده‌شدن را در فضای دوستان‌تان به دست می‌آورید. بیرون بروید و با دوستان‌تان حرف بزنید و از انرژی مثبت آنها استفاده کنید.

 

4. همسر خود را درک کنید چون تغییر به تدریج رخ می‌دهد:

به یاد داشته باشید که نمی‌توانید رفتار شریک زندگی‌تان را یک‌مرتبه تغییر دهید و برای این کار به زمان نیاز دارید. حتی ممکن است این تغییر هیچ‌گاه رخ ندهد. همسر خود را به همان صورت که هست، قبول کنید.

او عمیقا نیاز دارد که توجه و تحسین شما را جلب کند؛ پس به نیازهای جلب توجه او پاسخ دهید و اعتماد به نفس او را بهبود دهید. با لبخند، تحسینش کنید. با او همدردی کنید. این کار باعث می شود خشم او کاهش یابد. هرچند این تکنیک؛ همسر خودشیفته شما را تغییر نمی دهد، اما رابطه شما را آسان تر می کند. اگر کوچکترین نشانه ای از همدردی در همسرتان دیدید، با نهایت تحسین و تشویق آن را تقویت کنید. به خاطر داشته باشید که رفتارهای مطلوب، با تشویق تثبیت می شوند.اگر ادعاهای خود بزرگ بینی همسرتان را زیر سوال ببرید، او به شما می گوید که حسود هستید. اما این یک مکانیسم دفاعی اولیه است و فرافکنی نام دارد. در واقع این همسر شماست که عمیقا نسبت به شما و دیگران احساس حسادت می کند! اما با این مکانیسم، دارد از شخصیت شکننده خود محافظت می کند. اگر این تمایل را در همسرتان بشناسید، تعامل بهتری با آن خواهید داشت.

5. شنونده‌ی خوبی باشید:

همسر خودشیفته خواهان توجه بیش از حدی از جانب شماست پس خوب هست که به حرفایش کامل گوش دهید تا احساسات صمیمیت بیشتری بین شما ایجاد شود.

 

6.  از متخصصان کمک بگیرید:

از آن‌جایی که برخی از خودشیفته‌ها اعتمادبه‌نفس پایین و حس خودکم‌بینی عمیقی دارند، تشخیص این‌ نکته که ممکن است به متخصص نیاز داشته باشند مسئله‌ی مهمی است و شما به عنوان شریک زندگی بهترین فرد برای بررسی این مسئله‌اید.

افراد خودشیفته معمولا به فرآیند روان درمانی وارد نمی شوند. چون هم مقاومت بسیار بالایی دارند و هم احساس تهدید می کنند. اگر هم به عنوان بیمار وارد فرآیند درمان شوند، طوری رفتار می کنند که انگار پزشک آنها چیزی بلد نیست! بدین منظور بهتر است خودتان وارد درمان شوید و از همسرتان بخواهید در برخی جلسات به شما ملحق شود و برای ملاقات با روانشناستان به شما کمک کند. این تکنیک کمک می کند تا همسرتان احساس نکند که یک بیمار است و احساس تهدید نداشته باشد.

 

7. قوه‌ی طنزتان را از دست ندهید:

بهتر است گاهی به بلوف‌های همسر خودشیفته‌تان بخندید. کافی است بدون این‌که جدی باشید و بی‌رحمی از خود نشان دهید، با مطلبی طنز نادرست بودن حرف و استدلالش را به او گوشزد کنید و اطمینان داشته باشید در درازمدت تاثیر خوبی رویش می‌گذارید.

مراجعه به روانپزشک

به یاد داشته باشید به جای واژه شما یا تو، از واژه تاثیرگذار ما استفاده کنید. زمانی که اشتباهات همسرتان را به او گوشزد می کنید یا در جلسات مشاوره او را خطاب قرار می دهید، از واژه ما استفاده کنید. این باعث می شود که همسرتان احساس کند که تنها فردی نیست که مورد سرزنش قرار می دهد و سنگینی احساس عذاب وجدان کار اشتباه بین هر دو تقسیم می شود.
تیم کارشناسی سامانه مشاوره آنلاین می‌تواند شما را با یک کلیک به مشاور وصل کند. ما در مشورت باور داریم حق هر کسی‌ست که امکان مشاوره‌ی امن، راحت و با قیمت مناسب را داشته باشد. 

همین حالا مشاوره رایگان را شروع کنید

مقالات مرتبط

غر زدن
علت غر زدن در زنان و مردان و روش های کنترل آن

چرا هرگز سطل زباله را بیرون نمی‌گذاری؟ کی قرار است کمی با هم وقت بگذرانیم؟ چرا نمی‌توانی ظرف‌ها را در ماشین ظرفشویی بچینی؟ همیشه خرد کردن گوشت با منه! این جمله‌ها برای شما آشنا هستند؟ اگر این جمله‌ها زیاد توسط شما به زبان می‌آیند، احتمالا از افرادی هستید که همیشه غر می‌زنید. واژه غر زدن در زبان فارسی به معنی زیر لب و با خشم سخن گفتن است. در فرهنگ لغت وبستر هم به تحریک کردن یا سرزنش و اصرار مداوم تعریف می‌شود. یکی از اصلی‌ترین مشکلات غر مداوم این است که معمولا اثرگذار نیست و به ندرت آن‌چه که فرد در حین غر زدن می‌خواهد، به دست می‌آورد. اگر از این کار خسته شده‌اید و می‌خواهید علت غر زدن در خود یا همسرتان را شناسایی کنید، از روان شناس انلاین حال کمک بگیرید.

پشتیبانی حال
۲۳ / ۰۳ / ۰۰
نحوه برخورد صحیح با همسر پرخاشگر

پرخاشگری یکی از خصوصیت‌های رفتاری ناهنجار است که متاسفانه در میان افراد جامعه روز به روز در حـال گسترش است. برخورد با فرد پرخاشگر زمانی بسیار مهم می‌شود که این فرد همسر شما باشد و شما بارها در مقابل رفتارهای او قرار بگیرید. این مسئله می‌تواند روی شدت و کیفیت لذت بردن از زندگی تاثیر بگذارد. اما نحوه برخورد با همسر پرخاشگر چگونه است؟ باید در مقابل فریاد‌های او بی‌توجهی نشان داد؟ سکوت کرد؟ مقابله به مثل کرد؟ و یا چندین رفتار دیگری که هر شخص با توجه به ویژگی‌های رفتاری از خود نشان می‌دهد. در ادامه راهکارهایی را به شما ارائه می‌دهیم که نه تنها به شما کمک می‌کند برخورد صحیح با همسر پرخاشگر خود داشته باشید، بلکه به مرور شاهد اصلاح بسیاری از رفتارهای پرخاشگرانه همسر خود شوید.

پشتیبانی حال
۲۳ / ۰۴ / ۹۸
طلاق عاطفی چیست؟

گرچه طلاق یکی از مهم‌­ترین آسیب‌­های خانوادگی است، اما آمار رسمی ارائه شده از آن، نمی‌­تواند به درستی میزان ناکامی همسران را در زندگی زناشوئی نشان دهد. علت این مسئله، وجود جامعه بزرگی از زوج‌­هایی است که گرچه با هم زندگی می‌­کنند و ظاهرا یک خانواده هستند، اما از نظر عاطفی به هم وابستگی ندارند. چنین زوج‌­هایی به طلاق عاطفی دچارند. طلاق عاطفی یک مکانیسم روانشناختی است که در بعضی از زوج­ها اتفاق می‌­افتد. در چنین شرایطی ازدواج به تهدیدی برای آسایش آن­ها تبدیل می‌­شود. می‌­توان گفت که همه ازدواج‌­ها با طلاق پایان نمی‌یابند، بلکه به مروز تبدیل به یک رابطه توخالی، فاقد عشق و احساس و دوستی می‌­شوند.

سارا صاحبی
۲۶ / ۰۶ / ۹۹
بازیابی-رابطه-عاطفی
راه‌های بازيابی رابطه عاطفی بعد از سرد شدن

چطور رابطه‌ای را که دیگر آن گرمای سابق را ندارد، به روزهای خوشش نزدیک کنید؟ آیا می‌توانید خاطرات خوب‌تان را بار دیگر زنده کنید یا رابطه‌ای جدید و پویا را از دل رابطه‌ عاشقانه ای که سرد شده است بیرون بیاورید؟ باید بگوییم کار دشوار و مسیری طولانی در پیش دارید اما روش‌ها و راه‌کارهای زیادی است که می‌توانید برای احیای یک رابطه انجام دهید و اطمینان داشته باشید که به زحمتش می‌ارزد. در این مقاله به بررسی راهکارهای بازیابی رابطه عاطفی میپردازیم.

پشتیبانی حال
۲۵ / ۰۱ / ۹۸
همسر-شكاك
راه‌های برخورد با همسر شکاک کدامند؟

عشق و اعتماد به‌هم وابسته هستند. هر کدام نباشد، یک جای زندگی می‌لنگد. شک و بی‌اعتمادی رابطه را لرزان و عشق را کم‌رنگ می‌کند. همسر شکاک می‌خواهد از موقعیتش مطمئن شود. او می‌ترسد شما را از دست بدهد. اما شک آدم‌ها را به هم نزدیک نمی‌کند. خوب است راه‌های برخورد با همسر شکاک را بدانید و برای بهتر شدن رابطه‌ تلاش کنید. (بیشتر…)

پشتیبانی حال
۰۹ / ۱۱ / ۹۷
رفتار همسرم را دوست ندارم
رفتار همسرم را دوست ندارم، چکار کنم؟

هنگامی که در رابطه هستید برخی از ویژگی‌های طرف مقابل را عاشقانه می‌پذیرید و بعضی دیگر را فقط تحمل می‌کنید؛ این جمله که ممکن است چندان خوشایند نباشد گزاره‌ای درست است. اما وقتی رفتار همسرتان را دوست ندارید و آن را تحمل می‌کنید، در ناخودآگاه‌تان خشم دارید و گاه نمی‌توانید این خشم را پنهان کنید و این در حالی‌ست که با پذیرش ویژگی‌ها و رفتارهای شریک زندگی‌تان آن‌طور که هست درواقع مواردی را که ذهن‌ به آنها انتقاد دارد در یک پکیج بزرگ‌تر قبول کرده‌اید و می‌توانید تیغ انتقاد را از آنها بردارید و دیگر اصراری بر تغییرشان نداشته باشید. در این مقاله راهکارهایی را خواهیم دید که میتوانیم به دوستانی که مدام میگویند "رفتار همسرم را دوست ندارم" پیشنهاد دهیم.

پشتیبانی حال
۲۵ / ۰۱ / ۹۸

2 دیدگاه

  • با ادمای خودشیفته معاشرت کردن خیلی سخته واقعا

    • بله دقیقا. البته می توانیم با کمک یک مشاور خوب، راه برقراری ارتباطات موثرتر با این افراد را آموزش ببینم.