جستجو...

haal application

IOS

pwa

اندروید

google play

تاثير و عوارض استرس بر عملكرد بدن

اثرات-استرس
۰۶ مرداد

با تخفیف مشاوره آنلاین بگیر
OFF15

در اولین مشاوره آنلاین پزشکی یا روانشناسی 15 درصد تخفیف بگیر

دریافت مشاوره آنلاین

به همه ما گفته شده است که استرس برای بدن ما مضر است، اما چند نفر از ما واقعا می دانیم که چرا اینگونه است؟ در حالی که نادانی ممکن است در مواردی خاص خوب باشد، ولی برای ما مفید است که کمی بیشتر درباره تاثیر استرس بر سلامت خودمان یاد بگیریم. اثرات آن ممکن است شما را متعجب کند.استرس بخشی از مکانیسم کلی بقای ما است. چگونه ما به تهدیدات روانی یا فیزیکی واکنش نشان می دهیم. در حضور خطر، بدون در نظر گرفتن واقعی بودن یا تصور، سیستم های عصبی ما بدن ما را به حالت دفاع می کشد و یک پاسخ استرس را به وجود می آورد که معمولا “رفلکس مبارزه ” نامیده می شود.

هدف اصلی پاسخ استرس به ما کمک می کند که چالش ها را در دستمان بگیریم. یک پاسخ استرس عادی ما را  جسورتر، سریعتر و هشیارتر نسبت به حالت معمول میکند. ما به نوعی تبدیل به انسان فوق العاده، مانند مرد عنکبوتی می شویم. اما چون ما در همه زمان ها با خطر مواجه نیستیم، پاسخ بلند مدت استرس می تواند برای سلامتی مان مضر باشد.وقتی استرس های مزمن را تجربه می کنیم یا درلحظه ای که در خطر هستیم، مغز ما سیستم های کلیدی بدن ما را برای اقدامات اضطراری آماده می کند:سیستم های عصبی و غدد درون ریز با سیل هورمونهای استرس بدرون بدن ما پاسخ می دهند. دو مورد از این هورمون ها، کورتیزول و آدرنالین، سیستم های ایمنی بدن ما را سرکوب می کنند و کارکرد قلب ما را سرعت می بخشند.سیستم عضلانی اسکلتی ، عضلات ما را منقبض می کند . این خوب است اگر ما می خواهیم ازیک خرس فرار کنیم ، اما می تواند یک سردرد یا سایر انواع ناراحتی های فیزیکی را ایجاد کند.سیستم تنفسی ما باعث تنفس سریع مان می شود تا اطمینان حاصل شود که عضلات ما اکسیژن کافی برای عمل فرار ما را دارند. با این حال، این امر می تواند منجر به هیپنوتفیسیون شود که می تواند باعث ایجاد یک حمله وحشت ( panic)  شود.سیستم قلبی عروقی ما رگ های خونی ما را گسترش می دهد که به نوبه ی خود باعث التهاب رگ های کرونر می شود. در موارد شدید، می تواند یک حمله قلبی را ایجاد کند.سیستم های دستگاه گوارش بدن ما را تحریک می کند برای غذاهای چرب و شیرین. اگر چه آنها موقتا سطح انرژی ما را افزایش می دهند، آنها در طولانی مدت باعث سوزش معده و روده شوند.از آنجایی که تاثیر استرس بر تنش ذهن، بدن و رفتار ما متفاوت است، توانایی ما برای تحمل استرس طولانی مدت یا انفجار کوتاه مدت آن نیز متفاوت است. یک متخصص روان درمانی، جنی سی ایوانز، توضیح داد که چگونه قرار گرفتن در معرض استرس طولانی مدت می تواند مغز ما را مجددا باز کند و ما را به اضطراب و افسردگی دچارکند. او یادآور می شود که این امر همچنین بر حافظه ما، توانایی یادگیری و رفتار ما تاثیر می گذارد.چه کاری می توانیم برای جلوگیری از تاثیرات مخرب استرس در بدن مان انجام دهیم؟از استرس های غیر ضروری اجتناب کنید با شناسایی عوامل ایجادشان و از آنها فاصله گرفتن.تغییر موقعیت ما با تلاش برای مقابله با مشکلات پیشرو به جای درونی کردن آنها .خودمان را با عوامل استرس زا وفق دهیم با تغییر نگرشمان درباره آنها.آنچه را که فراتر از کنترل ما است بپذیریم.

البته ما همچنین می توانیم با تمرکز بر یک اتاق پر از بچه گربه تلاش کنیم تا با استرس کنار بیاییم. با این وجود، به دنبال راهنمایی از یک مشاور متخصص باشیم ،مشاوره با یک متخصص روانشناس تا حد زیادی موثرترین ابزار برای مقابله با استرس و محافظت از ذهن و بدن ما از اثرات مضر آن است.

 

تیم کارشناسی سامانه مشاور آنلاین «حال» می‌تواند شما را با یک کلیک به مشاور وصل کند. ما در «حال» باور داریم حق هر کسی‌ست که امکان مشاوره‌ی امن، راحت و با قیمت مناسب را داشته باشد.
اگر شما هم می‌خواهید از شر فکرهای آزاردهنده و مشکلات فکری راحت شوید، همین الان اپلیکیشن موبایل را نصب کنید. یا از نسخه‌ی وب آن استفاده کنید و به یکی از مشاوران آنلاین «مشورت»‌ وصل شوید.

مقالات مرتبط

اختلال شخصیت مرزی و روش های درمان موثر آن

ممکن است شما تجربه ارتباط با افرادی را داشته باشید که به سرعت با کسی صمیمی شده و به همان سرعت، از ادامه ارتباط کناره‌گیری می‌کنند یا دارای رفتار بی‌ثباتی در روابط، تصمیم‌‌گیری­‌ها و قضاوت هستند. وقتی این بی‌ثباتی در زوایای مختلف زندگی فرد مشاهده شود و به نوعی، روال طبیعی زندگی را دچار اختلال کند، می­‌توان احتمال داد که او به اختلال شخصیت مرزی دچار است. این اختلال از جمله اختلالات شخصیت است. افراد مبتلا به این بیماری درباره نحوه تفکر و احساس در مورد خود و سایر افراد مشکل داشته و در نتیجه لذت بردن از زندگی خود با چالش مواجه می­‌شوند. این بیماران به شدت و برای مدت طولانی شرایط احساساتی را تجربه می­‌کنند و پس از یک رویداد عاطفی تحریک کننده، بازگشت به یک خط ثابت پایدار برای آن­ها دشوار بوده و شخصیت متزلزلی خواهند داشت. این دشواری می‌­تواند منجر به آشفتگی، تصویر ذهنی ضعیف از خود، روابط طوفانی و واکنش‌­های شدید احساسی نسبت به عوامل استرس‌‌زا شود. در موارد شدید، این اختلال ممکن است درجات مختلفی از خودآزاری را در پی داشته باشد.

سارا صاحبی
۲۹ / ۱۰ / ۹۹
خوب خوابیدن
خوب خوابیدن – چگونه خوب بخوابیم؟

بیشتر افراد بعد از یک خواب شبانه نامناسب، احساس خواب آلودگی، خستگی و بدخلقی می‌کنند. بی قراری شبانه و خستگی صبحگاهی ممکن است با افزایش سن و تغییر الگوی خواب تغییر کند و بیشتر اتفاق بیفتد. این موضوع در زنان در دوران یائسگی و درگیری با علائم آن بیشتر مشاهده می‌شود. همه ما هر از چند گاهی در خوب خوابیدن به مشکل بر می‌خوریم؛ اما وقتی بی‌خوابی به صورت مداوم تکرار شود، به یک مشکل واقعی تبدیل خواهد شد. فراتر از خستگی و بدخلقی، این کمبود خواب می‌تواند تاثیرات جدی بر سلامت ما گذاشته و احتمال ابتلا به چاقی، بیماری‌های قلبی و دیابت نوع ۲ را افزایش دهد. اگر در زمینه خواب به راهنمایی تخصصی پزشکی نیاز دارید، می‌تواند از مشاوره آنلاین حال استفاده کنید.

سارا صاحبی
۱۱ / ۰۳ / ۰۰
افسردگی بارداری
افسردگی بارداری / علائم+دلایل و درمان افسردگی در بارداری

دوران بارداری برای مادران باردار یک دوره خاطره‌انگیز در زندگی است اما برای برخی از زنان، آنچه قرار است یک تجربه شاد باشد، می‌تواند به کابوس غم، اضطراب و ناامیدی تبدیل شود. این بیماری، افسردگی بارداری نام دارد که 20 درصد از زنان را در دوران بارداری تحت تاثیر قرار دهد.

میلاد توکلی
۱۱ / ۰۲ / ۰۲
بیش فعالی
نشانه‌های بیش فعالی چیست؟

بیش فعالی چیست در سال‌های اخیر لفظ « بیش فعالی » بیش‌تر از قبل به گوشمان می‌خورد، دیگر همه بچه‌ها صرفاً « بچه شیطان‌تری نسبت به سایر بچه‌ها » نیستند، بعضی‌هاشان ADHD دارند یا بیش فعال هستند. اما چه فرقی بین یک بچه شیطان و سرزنده و کودکی که بیش فعالی دارد، وجود دارد؟ بیش فعالی چیست و چه نشانه‌هایی دارد؟ باید فقط به دنبال فعالیت‌های بیش‌تر از حد معمول بگردیم یا علائم دیگری هم می‌توانند نشان‌دهنده ADHD باشند؟ این بیماری فقط مختص کودکان است یا بزرگسالان هم به آن دچار می‌شوند؟ اصلاً از کجا می‌شود تشخیص داد که کسی بیش فعال هست یا نه؟ فرق ADHD با ADD چیست؟ همه این‌ها سوالاتی هستند که در مقاله پیش رو به آن‌ها پاسخ خواهیم داد.

پشتیبانی حال
۰۶ / ۰۴ / ۰۰
افسردگی بعد از زایمان
افسردگی بعد از زایمان و علائم و روش های درمان آن

افسردگی بعد از زایمان یکی از دغدغه های پدر و مادران بعد از فرزندآوری است. دوره بارداری یک دوره متفاوت و منحصر به فرد در زندگی زنان است که می‌تواند برای برخی چالش برانگیز باشد. این دوره با فرآیندی به نام زایمان به پایان می‌رسد. برای آشنایی با آن‌چه که یک مادر باردار در طول این دوره تجربه می‌کند می‌توانید به مقاله مرتبط با آن در وب‌سایت حال مراجعه کنید. پس از زایمان، مادر با تغییراتی در روح و جسم خود مواجه می‌شود که می‌تواند زمینه ساز افسردگی بعد از زایمان در او شود. این بیماری نوعی افسردگی اساسی است که معمولا از چهار هفته اول پس از زایمان شروع می‌شود. این اختلال با تغییرات شیمیایی، اجتماعی و روانی مرتبط است که به علت تولد نوزاد رخ می‌دهد.

سارا صاحبی
۲۶ / ۱۱ / ۹۹
اختلال چند شخصیتی
اختلال چند شخصیتی چطور زندگی ما را مختل می‌کند؟

اختلال چند شخصیتی با عنوان اختلال تجزیه هویت معرفی شده و یکی از انواع اختلالات روانی می‌باشد که با تقسیم هویت فرد به دو یا چند حالت شخصیتی متمایز تعریف می‌شود. افراد مبتلا به این بیماری اغلب قربانیان آزار شدید هستند. اختلال چند شخصیتی امروزه به عنوان آسیب روانی شناخته می‌شود که ریشه در کودکی دارد و اغلب در پاسخ به آزار شدید در دوران کودکی ایجاد می‌شود. اگرچه این اختلال ریشه در دوران کودکی دارد، اما اکثر بیماران در بازه ۲۰ تا ۵۰ سالگی به این بیماری مبتلا نمی‌شوند. بسیاری از آن‌ها چندین تشخیص اشتباه قبلی از اختلالات روانی یا جسمی یا هر دو را در یک دوره ۷ ساله یا بیشتر تجربه کرده‌اند. عدم تشخیص درست این اختلال، نشانه عوامل متعددی است که در تبدیل آن به یک اختلال پنهان نقش دارند.

ندا ناجی
۱۵ / ۰۸ / ۰۰
نظرات کاربران
افزودن نظر

بله دوست من، استرس و اضطراب زمانی که از حد طبیعی خود بیشتر باشند، اثرات جسمی، روانی و اجتماعی برجای می گذارند. اگر تحمل و کنترل این موضوع برایتان سخت است، پیشنهاد ما به شما این است که از راهنمایی های مشاورین ما در این راه کمک بگیرید. باتشکر از همراهی شما.

مدیریت
4 سال پیش
0

به شخصه افت عملکرد بدن رو در زمانی که استرس وجود داشته دیدم کاملا موافقم

ساغر
5 سال پیش
0