جستجو...

haal application

IOS

pwa

اندروید

google play

فتق کشاله ران / شناختی از اینگوینال و جراحی لاپاروسکوپی

فتق کشاله ران
۰۸ آبان

با تخفیف مشاوره آنلاین بگیر
OFF15

در اولین مشاوره آنلاین پزشکی یا روانشناسی 15 درصد تخفیف بگیر

دریافت مشاوره آنلاین

فتق کشاله ران یا فتق اینگوینال (Inguinal hernia) قسمت برآمده‌ای است که در ناحیه کشاله ران، بین قسمت پایین شکم و ران ایجاد می‌شود. این عارضه به دلیل ضعیف‌شدن ماهیچه‌های زیر شکم روی می‌دهد و در مردان بسیار شایع‌تر از زنان است.

فتق کشاله ران می‌تواند مادرزادی هم باشد؛ یعنی کودک با آن به دنیا می‌آید، اما معمولا علائم بیماری بعد از بلوغ ظاهر می‌شود. اگر به تازگی متوجه یک برآمدگی در قسمت داخلی لگن خود شده‌اید، لازم است برای بررسی بیش‌تر با پزشک مشورت کنید. ما در این مقاله سعی می‌کنیم اطلاعاتی کلی درباره فتق کشاله ران، علل و علائم و روش‌های درمانی آن در اختیار شما قرار دهیم.

مشاوره پزشکی

فتق کشاله ران چیست

ماهیچه‌های بدن انسان معمولا به اندازه‌ای قوی و محکم هستند که بتوانند روده‌ها و اندام‌های داخلی بدن را در جای خود نگه دارند. اما وجود یک نقطه ضعیف در آن می‌تواند باعث ایجاد فتق شود. در این حالت، بخشی از بافت چربی یا روده به قسمت داخلی کشاله ران نفوذ می‌کند. این عارضه که به نام فتق مغبنی هم نامیده می‌شود، در مسیری به نام کانال اینگوینال روی می‌دهد و به صورت یک توده یا ورم در کشاله ران یا کیسه بیضه دیده می‌شود.

فتق اینگوینال شایع‌ترین نوع فتق است و تورم ناشی از آن ممکن است دردناک باشد. آمارها نشان می‌دهد که حدود یک چهارم مردان و ۳ درصد زنان در مقطعی از زندگی خود به آن دچار می‌شود. مردان میانسال و مسن بیش‌ترین مبتلایان به آن را تشکیل می‌دهند. برآمدگی فتق می‌تواند در هر دو طرف کشاله ران ایجاد شود؛ اما در بیش‌تر مبتلایان در یک سمت روی می‌دهد که به آن فتق کشاله ران می‌گویند.

علائم فتق کشاله ران

فتق کشاله ران معمولا نشانه‌های مشخصی دارد. این علائم در بیش‌تر موارد با ورزش شدید، سرفه‌کردن، بلندشدن یا ایستادن طولانی شدت می‌یابند و پس از درازکشیدن یا استراحت بهتر می‌شود. فتق کشاله ران در بیش‌تر مبتلایان باعث بروز علائم زیر می‌شود:

  • وجود یک برآمدگی در ناحیه کشاله ران و دو طرف استخوان شرمگاهی (بخش بین شکم و ران‌ها)
  • احساس درد به ویژه هنگام اجابت مزاج، خم‌شدن و بلندکردن اشیاء سنگین
  • برآمدگی در کیسه بیضه مردان یا لابیا (بخش قابل مشاهده دهانه واژن) در زنان
  • احساس سوزش شبیه نیشگون‌گرفتن در بخش پایینی بدن
  • احساس فشار و سنگینی در کشاله ران
علائم فتق اینگوینال

احساس درد تیرکشنده و فشار و سنگینی در زیر شکم و کشاله ران از رایج‌ترین علائم فتق اینگوینال است

عوامل موثر در تشدید اینگوینال

یکی از عواملی که باعث شدید و دردناک‌شدن فتق کشاله ران می‌شود، اضافه وزن زیاد، بلندکردن اجسام سنگین و زورزدن در هنگام دفع مدفوع است. خودداری از این موارد می‌تواند به کاهش گسترش فتق و درد و ناراحتی ناشی از آن کمک کند.

اگرچه این فتق کشاله ران در هر سنی دیده می‌شود، اما احتمال ایجاد یا تشدید آن با افزایش سن بالاتر خواهد رفت. این موضوع می‌تواند به ضعیف‌شدن عضلات اطراف شکم در اثر افزایش سن مرتبط باشد. به طور کلی سابقه جراحی در ناحیه شکم، سابقه خانوادگی ابتلا به فتق، درگیری مداوم با یبوست یا سرفه شدید و سیگار کشیدن هم از عواملی هستند که در ایجاد یا تشدید فتق اینگوینال موثرند.

فتق کشاله ران در زنان

زنان به دلایل مختلفی مثل وزن زیاد، بلندکردن اجسام سنگین، بارداری‌های چندقلویی، سابقه خانوادگی و یبوست مزمن به فتق اینگوینال دچار می‌شوند. آمارها نشان می‌دهند که از هر ۵۰ زن، یک نفر ممکن است دچار این عارضه شود. فتق کشاله ران در زنان معمولا علامت مشخصی ندارد و این موضوع باعث تاخیر در تشخیص بیماری می‌شود.

با پیشرفت فتق، احساس درد در کشاله ران، سوزن‌ سوزن‌شدن و کشیدگی در این ناحیه ایجاد می‌شود. این عارضه در زنان نباید نادیده گرفته شود و لازم است اقدامات درمانی مناسب برای رفع فتق و راهکارهایی برای پیشگیری از عود مجدد آن انجام شود.

درباره علت درد زیر شکم بیشتر بدانید

بلند کردن جسم سنگین

بلندکردن اجسام سنگین یکی از اصلی‌ترین دلایل ایجاد فتق یا تشدید آن است

جراحی و ورزش مناسب بعد از عمل فتق کشاله ران

همه بیماران مبتلا به فتق کشاله ران نیاز به جراحی ندارند. انجام عمل جراحی معمولا برای کسانی که درد یا علائم شدید دارند تجویز می‌شود و طی عمل، پزشک برآمدگی را برطرف و دیواره شکم را تقویت می‌کند. عمل جراحی برای درمان با این بیماری به دو شکل جراحی باز و لاپاراسکوپی انجام می‌شود. هر دو روش مزایا و معایبی دارند که پزشک با توجه به شرایط بیمار، مناسب‌ترین روش را انتخاب می‌کند.

برخی افراد بعد از عمل ممکن است مجددا به فتق دچار شوند. فرآیند بهبودی بیماران به حدود شش هفته زمان نیاز دارد؛ اما آن‌ها می‌توانند از هفته دوم به کار و انجام فعالیت‌های سبک روی آورند. در این دوره لازم است که خوردن غذاهای مناسب برای جلوگیری از یبوست، مراقبت از زخم و خودداری از فعالیت‌های سنگین را جدی بگیرند. هر فعالیتی که منجر به احساس درد در ناحیه عمل می‌شود، باید فورا متوقف شود.

فتق کشاله ران در زنان

پزشک برای تشخیص فتق کشاله ران از معاینه فیزیکی بیمار و بررسی عکس‌های سونوگرافی یا سی تی اسکن کمک می‌گیرد

پزشکان به افراد توصیه می‌کنند که در ماه اول بعد از جراحی ورزش نکنند. بعد از گذشت شش هفته از جراحی، آن‌ها می‌توانند ورزش‌های سبک مثل شنا و پیاده‌روی را ادامه دهند. دوچرخه‌سواری هم در برخی از بیماران مفید است؛ اما به شرطی که باعث درد و ناراحتی در کشاله ران نشود. کسانی که می‌خواهند بعد از عمل به ورزش حرفه‌ای برگردند، حتما باید مشاوره پزشکی بگیرند. این کار با توجه به شرایط جسمی بیمار و از ماه سوم به بعد پیشنهاد می‌شود.

درمان فتق کشاله ران بدون جراحی (طب سنتی)

فتق‌هایی که بزرگ و دردناک نیستند معمولا به عمل جراحی نیاز ندارند. پزشکان با استفاده از راهکارهایی به رفع این مشکل یا جلوگیری از پیشرفت عارضه در افراد کمک می‌کنند. یکی از ساده‌ترین این روش‌ها، استفاده از فتق‌بند است. فتق بند از حرکت فتق جلوگیری می‌کند و آن را سر جای خود نگه می‌دارد. به همین دلیل یک راه حل موقت برای کنترل اوضاع و بدتر‌نشدن فتق است و نمی‌تواند راه حل درمانی قطعی برای آن باشد.

خوراک مناسب فتق کشاله ران

رژیم غذایی پرفیبر که از یبوست جلوگیری می‌کند یکی از ساده‌ترین روش‌ها برای پیشگیری و درمان فتق اینگوینال است

طب سنتی برای درمان فتق کشاله ران که آن را باد فتق می‌نامد، راهکارهایی دارد. در طب سنتی برای درمان فتق از ریشه زنجبیل، آلوئه ورا، پودر ریشه شیرین بیان، دارچین و… استفاده می‌کنند. پیشگیری از مصرف غذاهای التهاب‌زا مثل غذاهای فرآوری‌شده یا حاوی گلوتن زیاد هم به این کار کمک می‌کند. در سال‌های اخیر، گرایش به تمرینات یوگا برای تقویت عضلات شکم و کاهش فشار شکم در درمان فتق اینگوینال محبوبیت زیادی پیدا کرده است.

راه درمان فتق را در اینجا بخوانید

کلام پایانی درباره فتق کشاله ران

فتق کشاله ران زمانی روی می‌دهد که یک عضو مثل روده یا بخشی از بافت چربی بدن از نقطه ضعیفی از عضلات اطراف کشاله ران خارج شود. این وضعیت منجر به بیرون‌زدگی و برآمدگی در این ناحیه می‌شود. فتق در بخش‌های مختلفی از بدن ممکن است ایجاد شود اما فتق اینگوینال به ویژه در مردان از همه شایع‌تر است. اگر دچار علائم این بیماری هستید یا می‌خواهید درباره فتق کشاله ران با یک پزشک مشورت کنید، می‌توانید از مشاوره آنلاین جراح عمومی حال کمک بگیرید.

مشاوره پزشکی

سوالات متداول درباره فتق کشاله ران

[sc_fs_multi_faq headline-0=”h2″ question-0=”آیا فتق کشاله ران خطرناک است؟” answer-0=”این فتق یک بیماری خطرناک نیست؛ اما از آن‌جا که نمی‌تواند خودبه‌خود درمان شود، نیاز به رسیدگی پزشکی دارد. بی‌توجهی نسبت به علائم و درمان مناسب ممکن است باعث درد و ناراحتی شدید شود. در نهایت، عدم درمان فتق اینگوینال در موارد شدید می‌تواند منجر به انسداد روده، قطع جریان خون در بخشی از روده و مرگ بافت آن شود.” image-0=”” headline-1=”h2″ question-1=”نحوه تشخیص فتق کشاله ران چگونه است؟” answer-1=”پزشک در مرحله اول، علائم این فتق را که شامل تورم یا برآمدگی در کشاله ران است به صورت فیزیکی بررسی می‌کند. برای تشخیص دقیق‌تر هم ممکن است به تصویر حاصل از سونوگرافی، سی تی اسکن یا ام آر آی نیاز باشد.” image-1=”” headline-2=”h2″ question-2=”آیا درمان فتق کشاله ران در خانه امکانپذیر است؟” answer-2=”اگر علائمی از فتق در خود مشاهده کردید بهتر است به پزشک مراجعه کنید. فتق‌های خفیف را می‌توان با رعایت رژیم غذایی، پرهیز از فعالیت‌های سنگین و کاهش وزن کنترل کرد. اما در صورت شدید و دردناک‌بودن، انجام عمل جراحی بهترین راه درمانی است.” image-2=”” count=”3″ html=”true” css_class=””]

 

منابع

pristyncare.com

surgicaloasis.com

webmd.com

hopkinsmedicine.org

niddk.nih.gov

my.clevelandclinic.org

 

 

مقالات مرتبط

خستگی دائم بدن
خستگی دائم بدن / درمان احساس خستگی و کمبود انرژی

آیا احساس می‌کنید همیشه خسته هستید؟ آیا بیدار ماندن جهت کار یا مطالعه برای شما دشوار است؟ همه ما می‌دانیم که خستگی چیست و چه حالی دارد، مخصوصا وقتی که به سرماخوردگی، آنفولانزا یا بیماری دیگری دچار شده باشیم. اما هنگامی که به طور مداوم کمبود انرژی داشته و با خستگی دائم بدن درگیر باشید، لازم است که برای بررسی علل و درمان آن با یک پزشک مشورت کنید. مشاوره آنلاین پزشکی در مجموعه حال آماده ارائه خدمات به شما می‌باشد.

سارا صاحبی
۱۵ / ۰۱ / ۰۰
دفع پروتئین از طریق ادرار
علائم دفع پروتئین از طریق ادرار

دفع پروتئین از طریق ادرار یکی از مشکلات دوران بارداری است. دوران بارداری دوران بسیار حساسی‌ست که بدن خانم‌های باردار را دچار تغییرات فراوانی می‌کند. آگاهی افراد نسبت به این تغییرات و شناخت کافی نسبت به آنها بسیار مهم است. یک مادر باردار باید بداند که در طی ماه‌های بارداری چه تغییراتی پیش روی او خواهد بود، کدام‌یک از این آنها طبیعی هستند و در صورت رخ دادن چه تغییراتی نیاز به مشورت با پزشک خواهد داشت. دانش کافی نسبت به این مسائل، به او در گذراندن دوره بارداری موفق کمک فراوانی خواهد کرد. یکی از مشکلاتی که بسیاری از زنان در دوران بارداری با آن مواجه می‌شوند، دفع پروتئین از طریق ادرار است که پروتئینوری (Proteinuria) هم نامیده می‌شود. این عارضه به خودی خود بیماری نیست ولی می‌تواند زنگ خطری درباره سلامتی مادر باردار باشد.

سارا صاحبی
۱۰ / ۰۶ / ۹۹
انواع سر درد و روش های درمان آن

سر یکی از شایع‌ترین مکان‌های درد در بدن است. توصیف سر درد گاهی ممکن است دشوار باشد، اما برخی از علائم متداول آن شامل دردی مشابه فشار دادن، ضربان‌دار، مداوم و پیوسته یا متناوب است. محل درد می‌تواند یک قسمت از صورت یا جمجمه باشد و یا کل سر را درگیر کند. گاهی سر درد خود به خود و بدون دلیل مشخصی آغاز می‌شود. در برخی مواقع هم به محرکی مثل ورزش کردن یا سر و صدای زیاد مرتبط است. به هر حـال انواع سر درد بسیار متنوع هستند و هر یک به دلایل مختلفی ایجاد شده و درمان‌های خاصی دارند. اگر دچار سر درد مزمن هستید، لازم است برای بررسی علت آن حتما با یک پزشک عمومی آنلاین مشورت کنید. برای تماس فوری و آسان با پزشکان متخصص و مجرب می‌توانید همین حالا از سامانه مشاوره آنلاین حال استفاده کنید.

سارا صاحبی
۱۱ / ۱۲ / ۹۹
التهاب
آنچه باید درباره التهاب بدانید

التهاب را می‌توان پاسخ طبیعی سیستم ایمنی بدن به بیماری و آسیب‌ و جراحت دانست. آن دسته از مواد شیمیایی که به‌ دلیل التهاب در بدن بوجود می‌آیند، در برابر مهاجمان خارجی مانند باکتری‌ها و ویروس‌ها از بدن شما محافظت می‌کنند. زمانی که شما مجروح می‌شوید، التهاب موضعی واکنش مناسبی در بدن است که نقشی کلیدی در بهبود سلامت ایفا می‌کند. دو نوع التهاب در بدن ممکن است رخ دهد. التهاب حاد و التهاب مزمن. می‌توان این‌گونه فرض کرد که التهاب حاد، نوع بدی از التهاب نیست. زیرا می‌تواند در راستای درمان باشد. اما التهاب مزمن آن چیزی است که به بررسی‌های بیشتر نیاز دارد. چرا که به ‌طور عمده، وجود آن با بیماری‌های مزمن در ارتباط است. تحقیقات نشان می‌دهد التهاب مزمن می‌تواند با بسیاری از بیماری‌های مزمن مانند آرتروز، بیماری قلبی، دیابت نوع ۲، سرطان و آلزایمر مرتبط است.

ندا ناجی
۱۴ / ۰۷ / ۰۰
لوپوس چیست؟
لوپوس چیست و چه روش هایی برای درمان آن وجود دارد؟

لوپوس نوعی بیماری خود ایمنی است که در آن سیستم ایمنی بدن بیش‌فعال شده و به بافت سالم و طبیعی حمله می‌کند. علائم این بیماری شامل التهاب، تورم و آسیب به مفاصل، پوست، کلیه‌ها، خون، قلب و ریه‌هاست. به دلیل ماهیت پیچیده لوپوس، مردم گاهی اوقات آن را «بیماری هزار چهره» می‌نامند.

پشتیبانی حال
۱۹ / ۰۳ / ۰۰
بهترین روش‌های درمان خروپف
بهترین روش های درمان خروپف

اگر خودتان خروپف نمی‌کنید، به احتمال زیاد در خانه کسی را دارید که هر شب برایتان کنسرت بگذارد! اما دلیل این خروپف‌های شبانه که حتی گاهی به خرناس شیر شبیه می‌شوند، چیست؟ آیا روشی برای درمان خروپف وجود دارد یا تا آخر عمر باید از صدای خروپف نزدیکانمان بد خواب شویم؟ شاید هم برعکس، نزدیکانمان را بد خواب کنیم؟ اصلاً دلیل این صداهای نخراشیده و نتراشیده چیست که فقط هم در خواب اتفاق می‌افتد؟ بیایید از خودِ خروپف شروع کنیم و بعد به راه‌های درمان خروپف بپردازیم.

پشتیبانی حال
۱۲ / ۰۳ / ۰۰
نظرات کاربران
افزودن نظر