haal application

IOS

pwa

اندروید

google play

سرخک چیست / نشانه ها و راه درمان بیماری سرخک

بیماری سرخک
۰۲ اسفند

سرخک یا measles یک ویروس بسیار مسری است که می تواند باعث عوارض جدی سلامتی از جمله مرگ شود. این یک بیماری جدی است که می تواند به سرعت و به راحتی در بین افرادی که واکسینه نشده اند گسترش یابد. در این پست، در مورد بیماری سرخک، علل ایجاد آن، علائم، نحوه تشخیص و درمان، بهترین راه های پیشگیری آن بحث خواهیم کرد.

بیماری سرخک چیست

سرخک قرمز یک بیماری مسری است که توسط ویروس ایجاد می شود. همچنین به عنوان سرخجه یا موربیلی نیز شناخته می شود. این یکی از شایع ترین بیماری های دوران کودکی است و با بثورات قرمز رنگی که تمام بدن را می پوشاند مشخص می شود. این بیماری بسیار مسری است و می تواند به سرعت در بین کودکان و بزرگسالانی که واکسینه نشده اند گسترش یابد.

سرخک یکی از شایع ترین بیماری های دوران کودکی است و تخمین زده می شود که سالانه حدود 20 میلیون نفر به سرخک مبتلا می شوند. علائم سرخک شامل تب، آبریزش بینی، سرفه و بثورات پوستی است که در سراسر بدن پخش می شود.

چه چیزی باعث سرخک می شود

سرخک توسط ویروس سرخک، که عضوی از خانواده پارامیکسو ویروس ها است، ایجاد می شود. این ویروس از طریق تماس با فرد مبتلا یا از طریق هوا منتقل می شود. این بیماری بسیار مسری است و می تواند از طریق سرفه، عطسه یا حتی نفس کشیدن منتقل شود.

علائم بیماری سرخک

شایع ترین علامت سرخک، بثورات پوستی است که در سراسر بدن پخش می شود. علائم دیگر عبارتند از تب، آبریزش بینی، سرفه، قرمزی چشم و لکه های سفید داخل دهان.

بیماری سرخجه را کامل‌تر بشناسید

نحوه تشخیص بیماری سرخک

سرخک معمولا بر اساس علائم و معاینه فیزیکی تشخیص داده می شود. اما ممکن است پزشک در موارد خاصی، آزمایش خون نیز تجویز کند تا ویروس و یا نوع آن مشخص شود که برای این کار می‌توانید از بخش آزمایش در منزل استفاده نمایید

درمان بیماری سرخک

سرخک معمولا با استراحت و مایعات درمان می شود. برای کاهش تب و ناراحتی می توان از مسکن هایی مانند ایبوپروفن یا استامینوفن استفاده کرد. معمولاً برای درمان سرخک نیازی به آنتی بیوتیک نیست، اما در صورت وجود عفونت ثانویه ممکن است تجویز شود.

داروی مناسب برای سرخک

داروی خاصی برای سرخک وجود ندارد. با این حال می توان از مسکن هایی مانند ایبوپروفن یا استامینوفن برای کاهش تب و ناراحتی استفاده کرد. در صورت وجود عفونت ثانویه ممکن است آنتی بیوتیک نیز تجویز شود که تشخیص نوع آن با پزشک متخصص است.

درمان های خانگی برای بیماری سرخک

چندین درمان خانگی وجود دارد که می‌توان از آنها برای مدیریت علائم سرخک استفاده کرد که شامل نوشیدن مایعات زیاد، استراحت زیاد، استفاده از کمپرس خنک برای کاهش تب و مصرف مسکن‌هایی مانند ایبوپروفن یا استامینوفن برای کاهش درد است.

سرخک

بهترین راه پیشگیری از بیماری سرخک

بهترین راه برای پیشگیری از سرخک، واکسیناسیون است. واکسن سرخک بی خطر و موثر است و برای همه کودکان و بزرگسالان توصیه می شود. همچنین رعایت بهداشت خوب مانند شستن مکرر دست ها و اجتناب از تماس با افراد بیمار بسیار مهم است. بهترین راه حل برای مدیریت سرخک، واکسینه شدن است. این واکسن بی خطر و موثر است و برای همه کودکان و بزرگسالان توصیه می شود. همچنین رعایت بهداشت خوب مانند شستن مکرر دست ها و اجتناب از تماس با افراد بیمار بسیار مهم است.

ذرباره واکسن سرخک در بزرگسالان بیشتر بدانید

بهترین متخصص برای درمان بیماری سرخک

اگر شما یا فرزندتان به سرخک مبتلا شده اید، مهم است که به دنبال مراقبت های پزشکی باشید. یک دکتر پوست آنلاین یا سایر ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی می توانند درمان و راهنمایی در مورد نحوه مدیریت علائم ارائه دهند.

“مراقبت از سلامت فردی یک امر مهم انسانیست، زیرا بر فرصت‌های ما برای پیگیری اهداف زندگی تأثیر مستقیم دارد؛ درد و رنج را کاهش داده و شرایط مورد نیاز برای برنامه ریزی درباره آینده را فراهم می‌کند. «حال» با شعار حال خوب برای همه شکل گرفت تا خدمات پزشکی به شکلی کامل و جامع در اختیار همه افراد قرار بگیرد”

مقالات مرتبط

قارچ پا
قارچ پا / شناسایی و راه های درمان قارچ پوست پا

اگر عادت دارید که به مدت طولانی کفش‌های تنگ و بسته بپوشید و پاهایتان در کفش زیاد عرق می‌کند، ممکن است به قارچ پا مبتلا بشوید. این عفونت پوستی معمولا از بین انگشتان پا شروع می‌شود. وقتی به قارچ پا مبتلا بشوید، پوست پاهایتان دچار خارش می‌شود، تغییر رنگ می‌دهد و شکل پوسته پوسته پیدا می‌کند.

تیم تحریریه حال
۱۴ / ۰۸ / ۰۱
درمان کهیر پوستی / بهترین قرص برای درمان کهیر

کهیر پوستی به برجستگی‌ها یا لکه‌های پوستی که به رنگ قرمز کمرنگ بوده و معمولا به صورت ناگهانی بر روی پوست ظاهر می‌شوند، گفته می‌شود. مرز لکه‌های قرمز رنگ معمولا مشخص است و مرکز آن نسبت به اطراف کمرنگ‌تر است. این عارضه می‌تواند فارغ از سن، جنس و نژاد در هر فردی ایجاد شود. پزشکان تخمین می‌زنند که حدود ۱۵ تا ۲۳ درصد بزرگسالان حداقل یک دوره در زندگی خود به انواعی از کهیرها دچار شده‌اند.

سارا صاحبی
۲۱ / ۰۱ / ۰۰
درمان جوش صورت
درمان جوش صورت / داروهای درمان آکنه صورت

درمان جوش صورت را باید جدی بگیرید. اگر همین حالا به پوست صورت خود در آینه نگاه کنید، احتمالا چند جوش یا جای جوش روی آن می‌بینید. جوش یا آکنه صورت یک عارضه پوستی بسیار رایج، به‌ویژه در میان جوانان است که حدود ۸۰ درصد افراد ۱۱ تا ۳۰ ساله را درگیر می‌کند.

سارا صاحبی
۱۸ / ۰۷ / ۰۱
نقش کمبود ویتامین‌ها و مواد معدنی در ریزش مو

اگر شما هم جزو افرادی هستید که تلاش می­‌کنید موهای سالمی داشته باشید، باید بدانید که این مسئله ارتباط نزدیکی با رژیم غذایی شما دارد. موها برای رشد، نیاز به مواد مغذی و ویتامین­‌هایی دارند که از طریق غذا خوردن تامین می­‌شوند.

سارا صاحبی
۲۷ / ۰۷ / ۹۹
۸ علت سفید شدن مو در جوانی

پیری دوره‌ای از زندگی است که زنان و مردان با بالا رفتن سن با آن مواجه می‌شوند. یکی از اولین علائم و بارزترین نشانه‌های ورود به این دوره، سفید شدن مو است. این مسئله در اثر افزایش سن، طبیعی به نظر می‌رسد، اما فقط مختص میان‌سالان در شرف پیری نیست. بسیاری از جوانان هم ممکن است با این موضوع درگیر شوند. علت سفید شدن مو در جوانی می‌تواند به عوامل مختلفی وابسته باشد. چنان‌چه در مورد سفید شدن موهای خود  نیاز به مشاوره پزشکی دارید، میتوانید از خدمات مشاوره دکتر آنلاین پوست استفاده کنید.

سارا صاحبی
۰۳ / ۰۲ / ۰۰
واکسن سرخک در بزرگسالان
واکسن سرخک در بزرگسالان / راهی برای نجات بزرگسالان از سرخک

با گسترش واکسیناسیون علیه انواعی از بیماری‌های همه‌گیر در جهان، بخشی از آن‌ها به خوبی کنترل شده‌اند. اما هنوز مواردی از ابتلا به بعضی از بیماری‌های واگیردار در نقاط مختلف جهان گزارش می‌شود. به عنوان مثال، سازمان بهداشت جهانی در سال 2019، بیش از 200 هزار مرگ ناشی از بیماری سرخک را تایید کرده است. این موضوع، ضرورت تزریق واکسن سرخک در بزرگسالان و کودکان را آشکار می‌کند.

سارا صاحبی
۲۸ / ۰۶ / ۰۱