جستجو...

IOS

pwa

اندروید

google play

آزمایش سوزاک در منزل / تست تشخیص سوزاک و راه های درمان

آزمایش سوزاک
تاریخ بروزرسانی : ۲۹ خرداد

با تخفیف مشاوره آنلاین بگیر
OFF15

در اولین مشاوره آنلاین پزشکی یا روانشناسی 15 درصد تخفیف بگیر

دریافت مشاوره آنلاین

آزمایش سوزاک یک راه ساده اما بسیارکاربردی برای تشخیص بیماری سوزاک در افراد است. از آن‌جا که بیماری سوزاک معمولا در مراحل اولیه فاقد علائم جدی است، بسیاری از مبتلایان ممکن است از آلودگی خود بی‌اطلاع باشند. این موضوع می‌تواند زمینه‌ای برای انتقال آسان آن به سایر افراد را فراهم کند.

به همین دلیل پزشکان به همه افرادی که از نظر جنسی فعال هستند، توصیه می‌کنند که در فواصل زمانی مشخص آزمایش سوزاک را انجام دهند. سوزاک پس از کلامیدیا، دومین بیماری مقاربتی است و هر ساله میلیون‌ها مبتلای جدید که اغلب آن‌ها در بازه سنی ۱۵ تا ۲۴ سال قرار دارند، به شمار مبتلایان آن اضافه می‌شود.

اگر با شرکای جنسی متعدد رابطه دارید یا می‌دانید که شریک جنسی فعلی شما به این باکتری آلوده بوده است، به انجام آزمایش سوزاک نیاز دارید. خوشبختانه این روزها امکان انجام آزمایش سوزاک در منزل برای شما فراهم است تا بتوانید به راحتی آن را در منزل و بدون نیاز به صرف وقت در آزمایشگاه و مراکز درمانی انجام دهید. مطالعه مقاله پیش رو به شما کمک می‌کند تا درباره بیماری سوزاک، آزمایش و درمان آن بیش‌تر بدانید. ضمن اینکه می‌توانید از بخش آزمایش در منزل تمامی آزمایشات را به صورت آنلاین ثبت سفارش کرده و منتظر نمونه گیر در خانه خودتان باشید.


تصویر خدمات اقساطی

سوزاک چیست

سوزاک (gonorrhea) یک عفونت شایع مقاربتی است که توسط نوعی باکتری به نام نایسریا گونوره (N.gonorrhoeae) ایجاد می‌شود. این باکتری به راحتی از طریق مایعات جنسی یعنی ترشحات واژن یا مایع منی از فرد ناقل به سالم منتقل می‌شود.

البته ممکن است شما آن را از طریق رابطه جنسی مقعدی، دهانی و حتی استفاده از اسباب بازی‌های جنسی مشترک هم دریافت کنید. بیماری سوزاک اغلب همراه با بیماری مقاربتی کلامیدیا روی می‌دهد. و با آزمایش کلامیدیا قابل تشخیص است. این دو بیماری علائم مشابهی دارند و آزمایش آن‌ها معمولا همزمان با هم انجام می‌شود.

سوزاک در مراحل اولیه ابتلا علائم قابل توجهی در مبتلایان ایجاد نمی‌کند. این موضوع باعث می‌شود تا شما بتوانید به راحتی شریک جنسی خود را آلوده کنید. انجام آزمایش دوره‌ای با تجویز پزشک و اقدامات جنسی ایمن‌تر می‌تواند خطر ابتلا به عفونت را کاهش دهد. نکته مهمی که باید در مورد این بیماری بدانید این است که سوزاک از طریق بوسیدن، در آغوش گرفتن، استفاده از توالت مشترک و ترشحات ناشی از سرفه یا عطسه به دیگران منتقل نمی‌شود.

آزمایش سوزاک

آزمایش سوزاک چیست

برای اطلاع از این که به سوزاک مبتلا هستید یا خیر، باید آزمایش سوزاک بدهید. این آزمایش با دو هدف غربالگری (در افراد مشکوک بدون علائم) و تشخیص (در افراد دارای علائم بیماری) انجام می‌شود. این یک آزمایش است که از طریق جمع‌آوری نمونه به دو شکل زیر قابل انجام است:

آزمایش ادرار سوزاک

دریافت یک نمونه کوچک ادرار از فرد مبتلا و بررسی آن می‌تواند به شناسایی باکتری‌های موجود در مجاری ادرار افراد کمک کند.

تست PCR سوزاک

متخصصان با استفاده از یک سواب می‌توانند نمونه‌ای از ترشحات گلو، واژن، مقعد یا سر آلت تناسلی مردان را دریافت کنند. برای این کار لازم است در ابتدا یک معاینه لگنی انجام شود و سپس از سواب مخصوص برای برداشتن نمونه استفاده کنند.

امروزه تست‌های تشخیص سریع سوزاک هم وجود دارد که استفاده از آن‌ها در منزل امکان‌پذیر است. با این حال برای افزایش دقت آزمایش بهتر است این کار تحت نظر یک فرد متخصص انجام شود. اگر برای دادن این نمونه در محیط آزمایشگاه یا مطب پزشک راحت نیستید، می‌توانید آن را به سادگی در خانه و توسط کارشناسان آموزش دیده انجام دهید. این نمونه در محیط کشت مخصوصی در آزمایشگاه مورد بررسی قرار می‌گیرد و وجود باکتری در آن می‌تواند بیان‌گر ابتلای فرد به سوزاک باشد.

در حال حاضر بهترین راه برای تشخیص سوزاک، تست PCR است و به صورت اختصاصی از طریق برداشتن نمونه ترشحات نواحی تناسلی، مقعد و گلو انجام می شود. اما برخی دیگر از عفونت‌های مقاربتی از جمله سیفلیس از طریق آزمایش بیماری های مقاربتی و یا آزمایش سیفلیس قابل تشخیص هستند. تشخیص کلامیدیا هم اگرچه از طریق خون امکان‌پذیر است، اما قدرت تشخیص آن در مقایسه با بررسی ترشخات کم‌تر است. بنابراین معمولا از آزمایش خون برای سوزاک و کلامیدیا استفاده نمی‌شود.

افرادی که باید آزمایش سوزاک بدهند

افراد فعال جنسی در هر سن و جنس ممکن است به سوزاک مبتلا شوند. متاسفانه باکتری عامل این بیماری به راحتی به شریک جنسی فرد منتقل می‌شود و می‌تواند مشکلات جدی برای هر دو ایجاد کند. از سوی دیگر یک مادر مبتلا به سوزاک می‌تواند این بیماری را در حین زایمان به نوزاد خود انتقال دهد.

با توجه به اهمیت آگاهی از ابتلا و درمان بیماری در زمان مناسب، پزشکان به افراد زیر توصیه می‌کنند که حتما آزمایش سوزاک را انجام دهند:

  • جوانان زیر ۲۵ سال
  • زنانی که به تازگی باردار شده‌اند
  • کسانی که در حین رابطه جنسی از کاندوم یا سایر ابزارهای محافظت‌کننده استفاده نمی‌کنند
  • افرادی که سابقه ابتلا به سایر بیماری های مقاربتی را دارند
  • کسانی که با یک یا چند شریک جنسی مبتلا یا مشکوک به سوزاک رابطه داشته‌اند
  • مردانی که با مردان دیگر رابطه جنسی دارند

شریک جنسی

زمان مناسب برای آزمایش سوزاک

به گفته وب سایت medlineplus.gov پزشکان به همه مردان دارای رابطه جنسی با مردان دیگر و زنان زیر ۲۵ سال که از نظر جنسی فعال هستند، توصیه می‌کنند که یک بار در سال آزمایش سوزاک بدهند. مردان دگر جنس‌گرای بدون علائم بیماری سوزاک، کاندید آزمایش مداوم نیستند. اما در صورتی که شما به هر دلیلی خود را در معرض ابتلا به آن می‌دانید، می‌توانید به راحتی این آزمایش را در چکاپ سالانه خود انجام دهید.

زنان باردار هم باید در اوایل بارداری تست سوزاک بدهند تا در صورت ابتلا، فرصت کافی برای درمان آن وجود داشته باشد. عدم درمان سوزاک در مادر باردار می‌تواند باعث کوری یا ایجاد سایر عوارض جانبی خطرناک و تهدیدکننده زندگی در نوزاد شود.

تفسیر جواب آزمایش سوزاک

نتایج به دست آمده از آزمایش سوزاک به دو صورت منفی یا طبیعی و مثبت یا غیرطبیعی به افراد اعلام می‌شود. در ادامه شما را با تفسیر جواب آزمایش سوزاک آشنا می‌کنیم:

نتیجه منفی یا طبیعی سوزاک

زمانی که آزمایش سوزاک شما نتیجه منفی (negative) داشته باشد، یعنی باکتری عامل بیماری سوزاک در نمونه شما یافت نشده است. اگر با وجود منفی بودن نتیجه همچنان با علائم این بیماری مواجه هستید، ممکن است به تکرار تست سوزاک یا آزمایش‌های دیگری برای تشخیص دقیق مشکل نیاز داشته باشید.

نتیجه مثبت یا غیرطبیعی سوزاک

وقتی آزمایش سوزاک نتیجه مثبت (positive) دارد، یعنی شما به باکتری عامل بیماری سوزاک آلوده شده‌اید. در این صورت پزشک از تکنیک‌های درمانی این بیماری که مهم‌ترین آن‌ها تجویز آنتی بیوتیک است، برای درمان کمک می‌گیرد.

به طور معمول، درمان آنتی بیوتیکی در دوره تجویز شده باعث توقف عفونت و درمان آن می‌شود. در صورتی که با پایان دوره مصرف آنتی بیوتیک نشانه‌هایی از کاهش علائم در شما وجود نداشت، لازم است برای بررسی بیش‌تر و تجویز بهترین دارو، از بخش مشاوره آنلاین پزشکی ستفاده کرده و پزشک مورد نظر را انتخاب کنید. سپس می‌توانید با او به صورت آنلاین گفتگو کنید.

جواب آزمایش سوزاک

راه های درمان سوزاک

سوزاک یک بیماری قابل درمان است و هر چه درمان آن زودتر انجام شود، عوارض کم‌تری به جا خواهد گذاشت. عدم توجه به علائم اولیه و درمان زودهنگام بیماری ممکن است باعث انتشار عفونت به سمت رحم و لوله‌های فالوپ و تخمدان‌های زنان شود و در بلندمدت، بیماری التهابی لگن، ناباروری و بارداری خارج از رحم را ایجاد کند.

مردان مبتلا به سوزاک هم در صورت عدم درمان با عوارضی مثل التهاب بیضه‌ها، درد و التهاب پروستات و ناباروری مواجه شوند. انتشار این عفونت باکتریایی در سراسر بدن زنان و مردان می‌تواند التهاب کبد، التهاب و تورم مفاصل و آسیب به مغز را در پی داشته باشد.

شما برای درمان سوزاک به آنتی بیوتیک نیاز دارید. به جز شما، شریک جنسیتان هم باید دارو مصرف کند تا درمان کامل انجام شود. در حال حاضر دوزهای مشخصی از سفتریاکسون تزریقی بر اساس وزن برای بیماران تجویز می‌شود:

  • برای افراد دارای وزن کم‌تر از ۱۵۰ کیلوگرم: مقدار ۵۰۰ میلی‌گرم سفتریاکسون
  • برای افراد دارای وزن بالاتر از ۱۵۰ کیلوگرم: یک گرم سفتریاکسون

پزشک برای کسانی که به این دارو حساسیت دارند، مقدار ۲۴۰ میلی‌گرم آمپول جنتامایسین به همراه دو گرم آزیترومایسین را جایگزین می‌کند. مصرف آزیترومایسین خوراکی هم می‌تواند به درمان سوزاک کمک کند.

در صورتی که ابتلا به سوزاک و کلامیدیا به صورت همزمان روی دهد، داروهای دیگری مثل داکسی سایکلین هم برای بیماران تجویز می‌شود. توجه کنید که این داروها فقط بدن شما را از وجود باکتری‌ها خلاص می‌کند و نمی‌تواند اثری بر آسیب‌های وارد شده ناشی از رشد عفونت در بدن باشد.

ضمنا درمان آنتی بیوتیکی مانع از ابتلای مجدد شما به این بیماری نمی شود. پس لازم است بعد از درمان از راهکارهای محافظتی مناسب برای رابطه جنسی خود استفاده کنید.

تفسیر آزمایش خون را در این مطلب بخوانید.

راه های درمان سوزاک

هزینه آزمایش سوزاک ۱۴۰۲

اغلب بیماری‌های مقاربتی از جمله سوزاک خاموش هستند و بدون علامت، فرصت کافی برای انتقال به افراد دیگر را دارند. بنابراین انجام آزمایش برای تشخیص به موقع آن‌ها بسیار مهم و موثر است. چنانچه قصد انجام آزمایش سوزاک را دارید، می‌توانید برای این کار به مراکز درمانی و آزمایشگاه‌های معتبر مراجعه کنید.

مبلغ پرداختی بابت انجام این آزمایش با توجه نوع بیمه پایه و تکمیلی شما محاسبه می‌شود. هزینه انجام آزمایش سوزاک در منزل به صورت آزاد هم حدود ۸۰۰ هزار تومان است. در صورتی که تحت پوشش بیمه قرار دارید، نوع بیمه شما در تعیین هزینه پرداختی نهایی تاثیر خواهد داشت. می‌توانید برای استعلام هزینه آزمایش سوزاک و نحوه انجام آن با پشتیبانی «حال» تماس بگیرید.

آزمایش سوزاک در منزل

انجام زودهنگام آزمایش سوزاک در تشخیص بیماری و اثربخشی درمان آن بسیار مهم است. بنابراین در صورتی که زمان کافی برای مراجعه حضوری به مراکز درمانی ندارید یا برای انجام آن در چنین مکان‌هایی راحت نیستید، می‌توانید آزمایش سوزاک در منزل را امتحان کنید.

آزمایش سوزاک در منزل

در این روش پس از ثبت درخواست آزمایش توسط شما، کارشناسان آموزش‌دیده در زمان مقرر به آدرس شما مراجعه و نمونه مورد نظر را دریافت می‌کنند. سپس نمونه به سرعت به آزمایشگاه منتقل و تحت بررسی قرار می‌گیرد.

نتیجه آزمایش سوزاک در منزل معمولا در کوتاه‌ترین زمان ممکن در اختیار شما قرار می‌گیرد. برای بررسی نتیجه هم می‌توانید با هویت خودتان یا به صورت ناشناس با پزشکان آنلاین حال گفتگو کنید و در صورت نیاز، اقدامات لازم برای درمان را در پیش بگیرید.

مقالات مرتبط

نظرات کاربران

جستجو

جدیدترین مقالات