جستجو...

haal application

IOS

pwa

اندروید

google play

هفته سی و پنجم بارداری؛ همه چیز درباره هفته ۳۵ بارداری

همانطور که وارد هفته سی و پنجم بارداری خود می‌شوید، احتمالاً ترکیبی از احساسات را نیز تجربه خواهید کرد. هیجان، اضطراب و انتظار که همه در یک جا جمع شده‌اند. در این مرحله، کوچولوی شما همچنان در حال افزایش وزن است و چربی‌هایی را که برای گرم نگه داشتن پس از تولد به آن نیاز دارد، تولید می‌کند. ممکن است فشار حرکت او را احساس کنید و حس مادر شدن را بهتر درک کنید.

در چند پاراگراف بعدی از سری مقالات هفته به هفته بارداری، آنچه را که باید در هفته 35 بارداری انتظار دارید، از علائم و رشد نوزاد گرفته تا نکاتی برای آمادگی برای زایمان و بعد از آن را بررسی خواهیم کرد.

گفتگوی آنلاین به صورت چت متنی، صوتی و یا تصویری با خانم دکتر سوسن رضایی


تصویر خدمات اقساطی

علائم هفته 35 بارداری

در هفته 35 بارداری و از سه ماهه سوم احتمالا علائم مختلفی را تجربه می‌کنید. این علائم عبارتند از:

1. خستگی: افزایش مصرف انرژی در دوران بارداری منجر به خستگی می‌شود.
2. تنگی نفس: همانطور که رحم شما بزرگ می‌شود، به دیافراگم فشار وارد کرده و ظرفیت ریه کاهش می‌یابد.
3. تکرر ادرار: رحم در حال رشد به مثانه فشار وارد کرده و باعث می‌شود که بیشتر به دستشویی بروید.
4. مشکل در خواب
5. سوزش سر دل: رحم در حال رشد به معده شما فشار وارد کرده  و باعث برگشت اسید معده به مری شود.

برای سوزش معده در بارداری چه بخوریم؟

6. تورم مچ پا، انگشتان دست یا صورت: در نتیجه احتباس مایعات به دلیل افزایش حجم خون در دوران بارداری است.
7. بواسیر: افزایش فشار در لگن باعث متورم شدن سیاهرگ‌ها در ناحیه رکتوم می‌شود.
8. کمردرد خفیف ناشی از سیاتیک: رحم در حال رشد به عصب سیاتیک فشار وارد کرده و باعث ایجاد درد در ناحیه کمر و پاها می‌شود.
9. حساسیت پستان: تغییرات هورمونی و آماده سازی برای تولید شیر، باعث ناراحتی در سینه شود.
10. ترشحات آبکی و شیری (آغوز) از سینه‌ها: یک فرآیند طبیعی است زیرا بدن شما برای تولید شیر آماده می‌شود.

ضمن اینکه همانطور که کودک شما پایین‌تر و به سمت لگن می‌رود، تنگی نفس باید بهبود یابد. اما با این حال شاید منجر به افزایش تکرر ادرار به دلیل فشار روی مثانه نیز بشود.

قد و وزن جنین در هفته 35 بارداری

بیایید قد و وزن یک نوزاد 35 هفته ای را بررسی کنیم.

به طور معمول، یک نوزاد در هفته سی و پنجم بارداری حدود 2500 گرم وزن دارد و قد او تقریباً 45 تا 50 سانتی‌متر است. در طول این دوره، در مقایسه با هفته قبل یعنی هفته 34 بارداری، حدود 300 گرم وزن اضافه می‌کند، زیرا سرعت رشد افزایش یافته است. وزن نوزاد ممکن است تحت تأثیر عوامل مختلفی مانند افزایش مایع آمنیوتیک و جفت نیز قرار بگیرد، بنابراین تخمین وزن دقیق جنین امکانپذیر نیست.

علاوه بر این، در هفته 35 بارداری، سلول‌های مغزی کودک شما به سرعت در حال رشد هستند که باعث افزایش اندازه سر او می‌شود. در هفته سی و پنجم بارداری، کودک شما ممکن است سر خود را به سمت لگن بچرخاند. این موقعیت سفالیک به این معنی است که سر کودک ابتدا در هنگام تولد ظاهر می شود و به روند زایمان آسان‌تر کمک می‌کند. البته علاوه بر بزرگ بودن، سر نوزاد نرم بوده و عبور نوزاد از کانال زایمان را آسان‌تر می‌کند.

شکل جنین در هفته 35 بارداری

در هفته 35 بارداری، جنین جنین تقریباً به اندازه یک آناناس است که تمام اندام های حیاتی از جمله کلیه ها و کبد بالغ شده و اکنون در حال کار هستند. با نزدیک شدن به زمان زایمان، وزن جنین با سرعت بیشتری افزایش می‌یابد. این رشد شامل چربی زیر پوستی می‌شود که برای سلامت جنین بسیار ضروری است، زیرا به تنظیم دمای بدن کمک می کند و باعث ذخیره انرژی می‌شود.

بیشتر بدانید: علت سردرد پریودی

دردهای زایمان در هفته سی و پنجم بارداری

اگر هر یک از علائم و دردرهای زیر را تجربه کردید، بهتر است به بیمارستان بروید.و تحت نظر باشید.

1. پارگی کیسه آمنیوتیک: پارگی کیسه آب ممکن است مانند یک فوران یا چکه ناگهانی مایع از واژن باشد که در برخی موارد، کیسه ممکن است به دلیل فشار پاره شود و همراه با درد باشد.

2. انقباضات شدید: باید از تفاوت بین انقباضات برکستون هیکس و انقباضات واقعی زایمان آگاه باشید. اگر به جای گرفتگی خفیف، درد شدید، ناگهانی و مداوم شکم و کمر را دارید، ممکن است ای موضوع نشانه شروع زایمان باشد.

3. انقباضات منظم: انقباضات واقعی به طور مداوم رخ می‌دهند و فروکش نمی‌کنند. وقتی انقباضات دردناک‌تر شوند، معمولاً توصیه می‌شود، زمانی که انقباضات با فاصله پنج دقیقه شد باید به بیمارستان مراجعه کنید زیرا ممکن است علائم زایمان باشد.

هفته 35 بارداری یعنی چند ماهگی

هفته سی و پنجم بارداری تقریبا اواخر سفر بارداری شماست و به معنای تکمیل دوره هشت ماهه بارداری است. اکنون تقریباً پنج هفته باقی مانده و شما اکنون در آخرین دوره بارداری 40 هفته‌ای خود هستید.

بارداری به سه دوره سه ماهه تقسیم می‌شود که هر سه ماه تقریبا 12 هفته طول می‌کشد. هفته سی و پنجم بارداری در آخرین نیمه ماه هشتم قرار دارد که نشان دهنده گذر از سه ماهه سوم است.

وزن شما در هفته 35 چقدر باید باشد؟

با نزدیک شدن به هفته سی و پنجم بارداری، نظارت بر افزایش وزن بمهم‌تر از قبل می‌شود. وزن مادری که در هفته سی و پنجم بارداری قرار دارد باید بین 10.8 تا 13 کیلوگرم باشد که یک وزن نرمال است.

توصیه می‌شود که زنان باردار روزانه حدود 1900-2200 کالری برای رشد بهتر و تکامل کودک خود مصرف کنند. برای اطمینان از بهترین راه برای تغذیه مناسب می‌توانید با یک دکتر زنان و زایمان آنلاین و یا یک دکتر تغذیه آنلاین مشورت کنید.

تغییرات بدن مادر در هفته سی و پنجم بارداری

با ورود به هفته سی و پنجم بارداری، وزن کودک شما تقریباً 1225 گرم و طول آن حدود 46 سانتی متر است. در این هفته بدن شما دستخوش تغییرات قابل توجهی از جمله تولید آغوز می‌شود.

آغوز، یک مایع زرد رنگ و غنی از مواد مغذی که توسط غدد پستانی تولید می‌شود و غنی از آنتی بادی است. ممکن است به دلیل نشت آغوز روی لباس خود لکه‌هایی مشاهده کنید که این فرآیند طبیعی به محافظت از کودک شما در برابر سایر عفونت‌ها کمک می‌کند و در عین حال مواد مغذی ضروری را برای او فراهم می‌کند. همانطور که کودک شما به رشد و تکامل خود ادامه می دهد، تولید شیر شما افزایش می‌یابد و سینه های شما در حدود 3 تا 5 روز پس از تولد بزرگتر می‌شود.

علاوه بر تولید آغوز، تغییرات دیگری مانند افزایش ترشحات واژن، تنگی نفس و اختلالات خواب را نیز تجربه خواهید کرد که البته همه این‌ها جنبه‌های طبیعی در بارداری هستند و جای نگرانی وجود ندارد.

بارداری دوقلو در هفته سی و پنجم بارداری

در هفته 35 بارداری، تشکیل دوقلوها ممکن است منجر به افزایش عوارض در هنگام زایمان شود. در نتیجه، پزشک شما عمل سزارین را برای زایمان ایمن نوزادانتان توصیه می‌کند. درباره هزینه سزارین و هزینه زایمان طبیعی این مقاله می‌تواند به شما کمک کند.

اگر دوقلوهای شما در زمان زایمان سزارین کمتر از 39 هفته دارند، پزشک ابتدا بلوغ ریه آن‌ها را ارزیابی می‌کند. در روز سزارین برنامه ریزی شده شما، تیم پزشکی ابتدا شکم شما را ضدعفونی می‌کند و یک خط وریدی (IV) برای ارائه دارو تجویز می کند. متعاقباً، متخصص بیهوشی یک بی حس کننده نخاعی یا سایر داروهای بیهوشی را تجویز می‌کند. سپس پزشک زایمان برای دسترسی به دوقلوها برشی ایجاد می‌کند و پس از تولد نوزادان، از طریق برش دیگری، جفت را نیز خارج می کند. پس از آن، شکم با بخیه بسته شده و به شما امکان می‌دهد نوزادان خود را در آغوش بگیرید.

زایمان سزارین یا طبیعی؟

در حالی که اکثر زایمان‌ها، زایمان طبیعی واژینال هستند اما مواردی نیز وجود دارد که سزارین توسط متخصص، توصیه می‌شود.

دلایل زایمان سزارین عبارتند از:

1. نوزاد در وضعیت بریچ یا غیر طبیعی: اگر نوزاد شما برای زایمان سرش را پایین نیاورده باشد، ممکن است سزارین لازم باشد.
2. جفت سرراهی: این وضعیت زمانی رخ می‌دهد که جفت دهانه رحم را می پوشاند و از خروج ایمن نوزاد از رحم جلوگیری می‌کند. در چنین مواردی، سزارین اغلب روش درست‌تری برای زایمان است.
3. اندازه نوزاد: اگر کودک شما برای عبور از لگن و واژن، خیلی بزرگ باشد، ممکن است برای به حداقل رساندن خطر عوارض در حین زایمان، سزارین توصیه شود.
4. سزارین قبلی: اگر قبلاً سزارین شده‌اید، احتمالاً پزشک شما زایمان سزارین دیگری را برای اطمینان از بهترین نتیجه ممکن، توصیه می‌کند.

زایمان در هفته 35 بارداری

اگر نوزاد شما قبل از هفته سی و هفتم بارداری متولد شود، نارس محسوب می‌شود اما با توجه به پیشرفت تکنولوژیريال شانس بسیار بالایی برای زنده ماندن وجود دارد. در موارد شدیدتر، زمانی که کودک قبل از هفته 28 متولد شود، در گروه پرخطر قرار می‌گیرد و نوزادانی که بین 20 تا 25 هفتگی متولد می‌شوند، شانس کمی برای زنده ماندن دارند.

در هفته 35 بارداری، کودک شما با تقریباً یک لیتر مایع آمنیوتیک احاطه شده که تا زمان تولد به تدریج کاهش می‌یابد. این مایع نقش مهمی در محافظت و ایجاد یک محیط پرورشی برای کودک شما دارد. اکثر رشد فیزیکی و اندام‌های حیاتی در حال حاضر کامل شده است و او برای زندگی خارج از رحم آماده شده است.

آزمایشات هفته 35 بارداری

در طول هفته 35 بارداری، ممکن است آزمایشات و معاینات گسترده انجام نشود، زیرا پزشک معمولا قرار ملاقات بعدی شما را برای هفته سی و ششم برنامه ریزیخواهد کرد. با این حال، آگاهی از علائم غیرعادی برای مراجعه به پزشک الزامی است.

در بیشتر موارد، سونوگرافی نیز در هفته سی و پنجم ضروری نیست و بسته به شرایط فردی ممکن است توسط پزشک متخصص، تجویز شود.

در هفته 35 بارداری چه بخوریم؟

در هفته سی و پنجم بارداری باید مانند گذشته، یک رژیم غذایی بسیار مناسب داشته باشید تا هم خودتان و هم کودکتان بهترین نتیجه را بگیرید. مصرف مولتی ویتامین‌های دوران بارداری در سه ماهه سوم تضمین می‌کند که تمام نیازهای لازم برای رشد جنین را برآورده کرده‌اید.

برای رشد بهینه مغز کودک خود، غذاهای غنی از اسیدهای چرب امگا 3 را در رژیم غذایی خود بگنجانید. برخی از گروه های غذایی ضروری که باید در این مرحله آن‌ها را در اولویت قرار دهید عبارتند از:

1. میوه ها و سبزیجات: که شامل ویتامین‌ها، مواد معدنی و فیبر است.
2. نان‌های سبوس دار: این نان‌ها کربوهیدرات، فیبر و مواد مغذی مهمی مانند اسید فولیک و آهن دارند.
3. محصولات لبنی کم چرب: لبنیات مانند شیر، پنیر و ماست منابع حیاتی کلسیم هستند.
4. گوشت و ماهی بدون چربی: منابع پروتئین بدون چربی مانند مرغ، بوقلمون یا ماهی برای کمک به رشد عضلات، لازم و ضروری است.

هیدراته ماندن در این مرحله ماننند هفته های قبل بارداری از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

مصرف کافئین خود را به کمتر از 200 میلی گرم در روز محدود کنید، زیرا کافئین بیش از حد، اثرات نامطلوبی بر بارداری شما دارد.

 برای حفظ سطح قند خون، وعده های غذایی کوچکتر و مکرر را به جای وعده‌های بزرگتر انتخاب کنید و برای پیشگیری از سردرد، مراقب غذاهای خاصی باشید که ممکن است باعث ایجاد سردرد شوند. توصیه می‌شود مصرف مواد زیر را در هفته های آخر بارداری کاهش دهید:

  • شکلات: شکلات سرشار از کافئین می‌تواند در برخی افراد باعث سردرد شود.
  • ماست: برخی از زنان باردار ممکن است به دلیل حساسیت به لبنیات یا عدم تحمل لاکتوز دچار سردرد شوند.
  • بادام زمینی: اگرچه بادام زمینی یک میان وعده سالم است، اما در برخی موارد باعث سردرد می‌شود.
  • نان مخمر: فرآیند تخمیر در نان مخمر برای برخی از زنان باردار منجر به سردرد می‌شود.
  • گوشت: انواع خاصی از گوشت، به ویژه انواع فرآوری شده، ممکن است باعث سردرد شوند.
  • خامه ترش: محصولات لبنی مانند خامه ترش در برخی افراد باعث سردرد می شود.

علاوه برموارد گفته شده، مراقب غذاهایی که باعث سوزش سر دل می‌شوند نیز باشید که معمولا شامل غذاهای چرب یا تند است.

در هفته 35 بارداری چه زمانی به پزشک مراجعه کنم؟

با نزدیک شدن به هفته سی و ششم بارداری، لازم است بدانید چه زمانی باید با پزشک خود مشورت کنید. در صورت مشاهده موارد زیر حتما یا با پزشک آنلاین مشورت کنید و یا به ضورت حضوری به بیمارستان یا کلینیک بروید.

  • خونریزی
  • افزایش ترشحات واژن به صورت غیر طبیعی
  • تب یا لرز
  • درد در هنگام ادرار
  • سردردهای شدید
  • تغییرات بینایی
  • پارگی کیسه آب
  • انقباضات منظم و دردناک

حرکات جنین در هفته 35 بارداری

در هفته 35 بارداری جنین فضای کمتری برای لگد زدن دارد و به همین دلیل احتمالا حرکاتی که احساس می‌کنید، حرکاتی مانند حرکت‌های کوتاه و ظریف است. درواقع کودک شما در حال حاضر در رحم جمع شده و پاهایش به سمت قفسه سینه خم شده است. فضای کمی برای حرکت وجود دارد، اما او همچنان موقعیت خود را تغییر می‌دهد، بنابراین شما همچنان حرکات را احساس می‌کنید و می‌توانید آن‌ها را روی سطح شکم خود ببینید.

درد پریودی در هفته 35 بارداری

دردهای پریود در دوران بارداری برای مادران باردار نگران کننده و ناراحت کننده است. درواقع همانطور که بدن برای زایمان آماده می‌شود، رحم نیز منقبض شده و باعث گرفتگی، ناراحتی و دردی مشابه دردهای قاعدگی می‌شود. در حالی که گرفتگی عضلات، بخشی طبیعی از بارداری است اما می‌تواند نشانه‌ای از شرایط زمینه‌ای مانند حاملگی خارج از رحم، پره اکلامپسی یا عفونت نیز باشد که نیاز به مراقبت فوری دارد.

این مقاله را به اشتراک بگذارید:

سوالات مرتبط به بارداری در تالار گفتگو:

ازمایش خون برای بارداری چه زمانی باید انجام بشه؟

مشاهده پاسخ

چندتا قرص ال دی بخوریم باعث سقط جنین میشه ؟

مشاهده پاسخ

ممکنه ازمایش خون بارداری را تشخیص نده؟

مشاهده پاسخ

مامانا من ماه آخر بارداریمه چی بخورم بچه زردی نگیره ؟؟؟

مشاهده پاسخ

کسی میدونه با بیمه سلامت عمل سزارین توی بیمارستان های دولتی چقدره؟

مشاهده پاسخ

توی بارداری چی بخورم بچم خوشگل و باهوش بشه ؟

مشاهده پاسخ
نظرات کاربران