haal application

IOS

pwa

اندروید

google play

اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟

اختلال-شخصیت
۱۳ تیر

اختلال شخصیت اسکیزوئید (PSD) یکی از انواع اختلالات روانی بوده و وضعیتی است که عمدتا ناشی از عدم تمایل به تشکیل روابط بین فردی است. اختلالات شخصیتی مانند SPD از دیگر شرایط روحی روانی متفاوت است ، زیرا عمیقا در ساختار روان فرد جای می گیرد. این اختلال شخصیت مقداری پیچیده است ولی قابل درمان .انجمن روانپزشکی آمریکا خاطرنشان می کند که افرادی که اختلالات شخصیت دارند یک روش تفکر، احساس و رفتاری که از انتظارات فرهنگ دور است رو دارند و این امر ممکن است موجب ناراحتی دیگران و یا به وجود آمدن مشکل در برخی کارهای جامعه شود . حاصل این اتفاقات میتواند باعث طرد شدن این شخص توسط خانواده و جامعه باشد ؛ به همین دلیل است که ، بیشتر افراد  مبتلا به این اختلال شخصیت از خانواده و دوستان خود دور هستند.

تشخیص اختلال شخصیت اسکیزوئید

تشخیص بیماری اختلال شخصیت معمولا بوسیله ارزیابی ها و مشاهدات بسیار پیچیده و دقیق توسط یک روانشناس متخصص صورت می گیرد.
اختلال شخصیت اسکیزوئید باعث به وجود آمدن رفتارهایی میشود که از نظر جامعه«رفتار عجیب و غریب یا غیر عادی» در نظر گرفته می شود، یعنی فردی که با SPD زندگی می کند، رفتارهایی از خود به نمایش میگذارد که با هنجارهای فرهنگی نرمال جامعه متفاوت است . همانطور که مشخص است این اختلال شخصیتی میتواند باعث گوشه گیری و کمتر شدن روابط با دیگران شود ؛ با این حـال ، معمولا کسانی که با این بیماری زندگی میکنند این مسائل رو مشکل نمیدانند و با بیماری خود کنار نمی آیند.

برای کسی که با اختلال شخصیت اسکیزوئید زندگی می کند، حفظ روابط عاطفی با دیگران می تواند بسیار دشوار باشد.آن ها میلی به ارتباط ، دوستی و نزدیکی با دیگران ندارند و حتی امکان دارد هیچ رابطه ای با خانواده خود هم برقرار نکنند. ولی در نقطه مقابل این افردا معمولا به ارتباط و دوستی با حیوانات علاقه مند هستند.

اختلال-اسکیزوئید

برخی علائم این بیماری عبارتند از:

  • لذت نبردن از انجام کارها و فعالیت های مختلف
  • وابستگی به تنهایی یا فعالیت انفرادی
  • عدم علاقه به توسعه روابط با دیگران
  • تمایل نداشتن به برقراری رابطه های صمیمی و عمیق

یک مثال از اختلال شخصیت اسکیزوئید

خانواده ی بیمار مورد نظر همیشه از او بعنوان شخصی متفاوت یاد میکند . هنگامی که او جوان بود، اغلب خود را از دیگران جدا می کرد و پیدا کردن دوست در مدرسه برایش دشوار بود . با این حال، او همیشه جذب حیوانات میشد و اغلب به تنهایی غرق در افکار خود بود .
وقتی او بزرگ شد،  هیچ علاقه ای به رابطه جنسی و یا حفظ ارتباطات نزدیک با دیگران نداشت. او کارهایی را انجام داد که عمدتا او را از دیگران جدا میکرد، به تنهایی برای ساعت ها کار می کرد. اغلب اوقات وقتی که او مجبور بود با دیگران ارتباط برقرار کند، وقتی که مجبور بود تا با مردم معاشرت کند ، مردم به سختی می توانستند او را درک کنند زیرا او احساسات خود را از طریق صدای خود و چهره اش نشان نمی داد.

همانطور که می توانید از این مثال ببینید، در اوایل زندگی بیمار برخی الگوهای رفتاری غیر معمول را درباره روابط با دیگران و نشان داد. به همین دلیل برایش اکنون یافتن دوست بسیار سخت است .

یک مسیر رو به جلوهمانطور که می توانید تصور کنید، با اختلال شخصیت اسکیزوئید زندگی می تواند دشوارباشد ، چون ما به طور کلی خود را به عنوان موجودات بسیار اجتماعی می بینیم . کسانی که سعی در ایجاد روابط نزدیک با دیگران نمی کنند، مانند افرادی که دارای SPD هستند، ممکن است خودشان را منزوی و گوشه گیر ببینند.
درمان کوتاه مدت ممکن است به افرادی که با اختلال شخصیت اسکیزوئید زندگی می کنند، مهارت های اجتماعی را یاد بگیرند تا بتوانند با محیطشان رابطه بهتری برقرارکنند.

اغلب، حمایت از آنها در حفظ مشاغلشان و کمک به مدیریت امور منزلشان ، روش های اولیه مراقبت و درمان است.
نیاز به صبر زیادی دارید اگر شخصی را که دوست میدارید دارای این نوع از اختلال شخصیتی است . ونکته مهمی که باید توجه داشته باشیم اینکه درک رفتار آنها و عدم میل به نزدیکی ممکن است به عنوان سرد مزاجی و روحیه خشن آنها تلقی شود ، حتی اگر هدف آنها اینگونه نباشد .

 

تیم کارشناسی سامانه مشاور آنلاین «حال» می‌تواند شما را با یک کلیک به مشاور وصل کند. ما در «حال» باور داریم حق هر کسی‌ست که امکان مشاوره‌ی امن، راحت و با قیمت مناسب را داشته باشد.
اگر شما هم می‌خواهید از شر فکرهای آزاردهنده و مشکلات فکری راحت شوید، همین الان اپلیکیشن موبایل را نصب کنید. یا از نسخه‌ی وب آن استفاده کنید و به یکی از مشاوران آنلاین «مشورت»‌ وصل شوید.

همین حالا مشاوره رایگان را شروع کنید

مقالات مرتبط

اینسومنیا چیست؟
بی‌خوابی یا اینسومنیا چیست؟

بی‌خوابی یک اختلال خواب است که به طور منظم میلیون‌ها نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار می‌دهد. فردی که به اینسومنیا دچار است، به سختی می‌تواند به خواب برود. طبق گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها (CDC)، بزرگسالان بسته به سن خود به حداقل ۷ تا ۹ ساعت خواب در هر دوره ۲۴ ساعته که معادل یک روز است، نیاز دارند. تحقیقات نشان می‌دهد که حدود ٢۵ درصد از مردم هر سال بی‌خوابی را تجربه می‌کنند، اما حدود ۷۵ درصد از این افراد، با بی‌خوابی خود مشکل جدی پیدا نمی‌کنند. بی‌خوابی در کوتاه مدت می‌تواند به خستگی در طول روز، عدم تمرکز و مشکلات دیگر منجر شود و در دراز مدت، ممکن است خطر ابتلا به بیماری‌های مختلف را افزایش دهد. این متن به تعریف اینسومنیا یا بی‌خوابی و همچنین علل، علائم، تشخیص و درمان آن می‌پردازد.

ندا ناجی
۰۸ / ۰۹ / ۰۰
اختلال کم توجهی
اختلال کم توجهی / علت ها و درمان کمبود توجه یا ADD

اختلال کم توجهی یکی از انواع اختلالات روانی است که شاید با آن درگیر شده باشید اما خودتان از آن بی اطلاع باشید. آیا برایتان دشوار است که برای مدت طولانی تمرکز کنید؟ آیا به راحتی حواستان پرت می‌شود؟ یا اینکه فراموشکارید و هرروز وسایلتان را گم می‌کنید؟ آیا خیلی زود از شغلتان خسته می‌شوید؟ به جزئیات توجه نمی‌کنید؟ در دوران مدرسه چطور؟ حوصله نداشتید که تکالیفتان را انجام بدهید؟ آیا فرزندی دارید که این علائم را در او مشاهده کنید؟ اگر پاسختان به بیشتر این سوالات مثبت است، ممکن است خود یا فرزندتان دچار اختلال کم توجهی باشید.

تیم تحریریه حال
۲۱ / ۰۸ / ۰۱
پانیک چیست
پانیک چیست و چطور می‌توان یک پنیک اتک را کنترل کرد؟

پانیک (panic attack) چیست ؟ آیا تا به حـال افزایش ناگهانی اضطراب و ترس شدید را تجربه کرده‌اید، بدون آنکه علت مشخصی برایش داشته باشید؟ اگر پاسختان مثبت است، ممکن است دچار پنیک اتک یا حملۀ هراس شده‌ باشید. اگر می‌خواهید بدانید که حمله پانیک چیست، چگونه باید آن را کنترل کرد یا درمان پانیک چیست، خواندن این مطلب می‌تواند به شما کمک کند. پنیک اتک یا حمله هراس ترس ناگهانی و شدیدی است که بدون وجود هیچ خطر واقعی و علت ظاهری بروز می‌کند. پنیک اتک یا حمله پانیک با واکنش‌های فیزیکی شدید در بدن همراه است. این نوع حملات می­‌توانند بسیار ترسناک باشند. افرادی که دچار حمله عصبی پانیک می­‌شوند، تصور می­‌کنند که کنترل خود را از دست داده‌­اند، دچار حمله قلبی شده‌اند یا در حـال مرگ هستند. بسیاری از افراد در طول زندگی خود فقط یک یا دو حملۀ هراس را تجربه می­‌کنند و این مسئله یا خودبه‌خود، و یا با پایان یافتن موقعیتی که برای فرد استرس‌­زاست، برطرف می­‌شود. اما افرادی که حمله‌های پانیک مکرر و غیرمنتظره داشته‌­اند و مدت طولانی را در ترس مداوم از تکرار مجدد حمله سپری کرده‌­اند، ممکن است به یک بیماری به نام اختلال هراس یا اختلال پانیک دچار باشند.

پشتیبانی حال
۱۶ / ۱۱ / ۹۷
علائم افسردگی
علائم افسردگی / شناخت نشانه های افسردگی در همه افراد

علائم افسردگی ویژگی‎‌های خاص و متفاوتی از یک ناراحتی چند روزه دارند. احساس غم و ناراحتی که در زمان فقدان‌‎ها، چالش‌‎های زندگی و... پشت سر می‎‌گذاریم، در واقع واکنش طبیعی بدن در برابر آن‎‌هاست. اما وقتی این احساسات طاقت‎‌فرسا شوند، نشانه‌‎های جسمی ایجاد کنند و برای مدت طولانی ادامه یابند، ممکن است ما را از زندگی طبیعی و فعال بازدارند. مخصوصا علائم افسردگی در جوانان می‌تواند خیلی متغیر باشد. تعیین این که آیا احساسات تاریک، دائمی و متزلزل ما در نتیجه افسردگی است یا نه، باید اولین قدم برای درمان و بهبودی باشد.

پشتیبانی حال
۲۸ / ۱۰ / ۹۹
دلایل حواس پرتی و روش های جلوگیری از آن

حواس پرتی به حالتی گفته می‌شود که در آن فرد تمرکز کافی ندارد؛ یعنی حواس و توجه او به راحتی از کار یا فکر موجود منحرف شده و به سمت فکر یا کار غیر مرتبط دیگری می‌رود. این عارضه احتمالا به دلیل ناتوانی در فیلتر کردن محرک‌های بیرونی مثل صدا یا افکار داخلی در هنگام تلاش برای تمرکز کردن روی می‌دهد. پرتی حواس می‌تواند در افراد خواب آلود یا خسته اتفاق بیفتد یا در موارد جدی‌تر، نشانه‌ای از برخی بیماری‌ها از جمله اختلال بیش‌فعالی همراه با کم توجهی (ADHD) باشد. گرچه این یک عارضه شایع است، اما تداوم و تشدید آن می‌تواند آزاردهنده بوده و روند عادی زندگی را مختل کند. در چنین شرایطی لازم است که کمک‌های پزشکی دریافت کنید. برای این منظور می‌توانید از سامانه حال مشاوره آنلاین بگیرید.

سارا صاحبی
۱۱ / ۰۲ / ۰۰
مقابله-با-افسردگی
مقابله با افسردگی

اگر با افسردگی دست و پنجه نرم می کنید، به یاد داشته باشید که تنها نیستید بیش از 300 میلیون نفر در سراسر جهان با افسردگی زندگی می کنند و علت اصلی ناتوانی است.

پشتیبانی حال
۰۸ / ۰۷ / ۹۷

4 دیدگاه

  • man hamin ekhtelal ro zamane bachegim dashtam k ba morajee b k moshaver in mozoo hal shod

    • دوست عزیز، از شنیدن این خبر بسیار خوشحالیم.
      امیدواریم در تمام مراحل زندگی موفق و شاد باشید. از همراهی شما سپاسگزاریم.

  • من از DSM5 خوندم و اینجوری ام. خیلی هم خوبه. وقتی همه چیز رو منطقی و شفاف میبینم و حماقت های دیگران رو میبینم ناراحت میشم واسه همین میخوام کمتر ادما رو بشناسم یا راجع بهشون بدونم. به من هر انکه نزدیک از او جدا جدا من

    • دوست من، صرفا با مطالعه کتاب راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی، نمی توانیم علائم یک اختلال را به خودمان برچسب بزنیم و اگر چنین احساسی دارید، پیشنهاد می کنیم از طریق وبسایت و یا نصب اپلیکیشن حال، به یکی از روانشناسان بالینی ما متصل شوید و از راهنمایی های ایشان استفاده کنید.
      باتشکر از توجه شما.