haal application

IOS

pwa

اندروید

google play

طاسی سکه ای در خانم‌ها و آقایان / درمان ریزش موی سکه ای

طاسی سکه ای
۲۲ آبان

طاسی سکه ای مهمترین نشانه ای که دارد این است که موهای سر، صورت یا بدن یک فرد به صورت تکه تکه بریزد. این شکل از ریزش مو بسیار شایع است؛ فرقی نمی‌کند که از چه جنسیت و سن و قومیتی باشید؛ این عارضه می‌تواند برای هرکسی پیش بیاید.

طاسی سکه‌ای زمانی اتفاق می‌‎افتد که سیستم ایمنی بدن به فولیکول‌های مو حمله کند و باعث ریزش آن‌ها شود. وقتی ریزش مو در چند تکه اتفاق بیفتد، ممکن است این تکه‌ها به هم وصل بشوند؛ در نتیجه طاسی بزرگتر می‌شود و جلب توجه می‌کند. به همین دلیل کسانی که دچار ریزش موی سکه‌ای می‌شوند، معمولا از ظاهر خود ناراضی‌اند و به دنبال درمان هستند.

در این مطلب تلاش کرده‌ایم دربارۀ این نوع از ریزش مو در زنان و مردان و کودکان بنویسیم، علائم و علل آن را توضیح بدهیم و از روش‌های درمانش بگوییم. اگر دچار طاسی سکه‌ ای هستید، پیشنهاد می‌کنیم که پس از خواندن این مطلب، با دکتر پوست آنلاین در سامانۀ «حال» مشورت کنید.

علت ریزش موی سکه ای چیست

بعضی از مردم گمان می‌کنند که استرس در ابتلا به این بیماری نقش دارد؛ اما شواهد علمی کمی وجود دارد که این حدس و گمان را تأیید بکند. همان‌طور که گفتیم، طاسی سکه ای زمانی رخ می‌دهد که گلبول‌های سفید خون به سلول‌های فولیکول مو حمله کنند. در چنین وضعیتی سلول‌های فولیکول‌ مو کوچکتر می‌شوند و تولید مو بسیار کاهش پیدا می‌کند.

علل ریزش مو در طاسی سکه ای معلوم نیست؛ یعنی هنوز دقیقاً مشخص نیست که چرا سیستم ایمنی بدن به فولیکول‌های مو حمله می‌کند؛ اما محققان این فرضیه را مطرح کرده‌اند که ژنتیک در ابتلا به این بیماری نقش زیادی دارد. یعنی اگر یکی از اعضای یک خانواده به ریزش موی سکه ای دچار باشد، احتمال اینکه عضو دیگری از آن خانواده به این عارضه مبتلا بشود، بالاست.

همچنین بر اساس پژوهش‌ها، در افراد مبتلا به ریزش سکه ای مو بیشتر می‌بینیم که خود فرد یا خانواده‌اش به بیماری‌های خودایمنی دیگر (برای مثال بیماری هایپرآلژزی) مبتلا باشند.

دربارۀ روش‌های جلوگیری از ریزش مو بیشتر بدانید.

علائم احتمالی همراه با ریزش موی سکه ای

طاسی سکه ای به ندرت علائم دیگری جز ریزش مو دارد. برای مثال این بیماری باعث ایجاد درد نمی‌شود. اما بعضی از افراد هم هستند که می‌گویند درست قبل از ریزش مو احساس سوزن‌سوزن شدن، خارش یا سوزش در آن ناحیه از پوست خود دارند. همچنین بعضی از افراد قبل از ریزش مو مشاهده می‌کنند که ناخن‌هایشان آسیب دیده یا مقداری تغییر در آن‌ها رخ داده، برای مثال در آن‌ها حفره یا شکافی ایجاد شده است.

بهترین شامپو برای ریزش مو را پس از مطالعه این مطلب انتخاب کنید

ریزش موی سکه ای

همچنین کسانی که دچار طاسی سکه ای هستند، ممکن است علائم زیر را تجربه کنند:

  • موهای خاکستری و سفید شدن مو در جایی که ریزش مو اتفاق افتاده، اغلب باقی می‌مانند و نمی‌ریزند.
  • موها در جایی که ریخته‌اند، خودبه‌خود شروع به رشد می‌کنند.
  • مو در یک نقطه که طاس شده شروع به رشد می‌کند و در ناحیۀ دیگری شروع به ریزش می‌کند.
  • ریزش مو معمولا در ماه‌های سرد سال اتفاق می‌ افتد. در واقع سرما ممکن است محرک ریزش موی سکه ای باشد.

درباره نقش کمبود ویتامین‌ها و مواد معدنی در ریزش مو بیشتر بدانید

ریزش مو سکه ای در کودکان

با وجود آنکه طاسی سکه ای معمولا در سنین 25 تا 36 سالگی شروع می‌شود، کسانی هم هستند که در دوران کودکی یا نوجوانی به ریزش موی سکه ای دچار می‌شوند و البته نیمی از آن‌ها در عرض یک سال دوباره شاهد رشد دوبارۀ موهایشان خواهند بود. وقتی موها دوباره رشد کنند، ممکن است دیگر هیچ‌وقت نریزند. البته ممکن است که کودک تا سال‌ها چرخه‌های غیرقابل‌پیش‌بینی از ریزش و رویش مجدد مو داشته باشد.

در مورد

ریزش مو سکه ای در کودکان، ارث نیز نقش پررنگی دارد. معمولا کودکانی دچار طاسی سکه ای می‌شوند که یکی از والدینشان یا یکی از خویشاوندان نزدیکشان هم ریزش سکه‌ای مو داشته باشد. اما لزوما والدینی که دچار این عارضه هستند، آن را به کودکانشان منتقل نمی‌کنند. ضمن اینکه کودکان 5 ساله و بیشتر ممکن است بر اثر طاسی سکه ای دچار آسیب‌های عاطفی و روانی شوند، زیرا آن‌ها متوجه تفاوت خودشان و کودکان دیگر می‌شوند.

بیشتر بخوانید: چگونه از شر ریزش مو خلاص شویم

کچلی سکه ای ریش در مردان

گاهی طاسی سکه ای موهای صورت را تحت تأثیر قرار می‌دهد. وقتی مردان دچار ریزش موی سکه ای در ریش خود می‌شوند، مشاهده می‌کنند که در گونه‌ها، چانه‌، گردن یا اطراف لب بالایی خود لکه‌هایی از کچلی وجود دارد. این لکه‌ها معمولا کوچک هستند.

در موارد نادری پیش آمده که طاسی سکه ای حتی باعث شود که فرد همۀ موهای ریش خود را از دست بدهد. اما ریزش موی سکه ای عموماً به صورت تکه‌ای است. این نوع از ریزش مو معمولاً حتی دائمی هم نیست و در طول چندسال باعث چرخه‌هایی از ریزش و رویش مجدد مو می‌شود.

کچلی سکه ای ریش در مردان معمولا به اندازۀ سکه هستند که بعضی از مردان هنگام ریزش مو خارش و سوزش و قرمزی را در پوست آن ناحیه تجربه می‌کنند.

علت طاسی سکه ای

ریزش مو سکه ای در زنان

شاید تصور کنید که ریزش موی سکه ای بیشتر در مردان دیده می‌شود. اما پژوهش‌های علمی هنوز نشان نداده که جنسیت در افزایش احتمال ابتلا به این بیماری نقش داشته باشد. زنان هم به اندازۀ مردان دچار طاسی سکه ای می‌شوند، اما معمولا زمانی از آن شکایت دارند که در موهای سرشان دچار ریزش مو شوند.

به نظر می‌رسد که تفاوت اصلی میان مردان و زنان در پیامدهای ریزش موی سکه‌ای است. برای مثال در سال 2021 یک مقالۀ پژوهشی دربارۀ پیامدهای روانشناختی ریزش موی سکه‌ای در میان زنان و مردان و کودکان منتشر شده است. نویسندگان این مقاله در مطالعه روی گروهی از بیماران به این نتیجه رسیده‌اند که در میان زنانی که دچار طاسی سکه ای شده‌اند، احتمال ابتلا به افسردگی بالاتر است.

بیشتر بخوانید: کاشت مو اقساطی

راه های درمان ریزش موی سکه ای

ریزش سکه ای مو درمان قطعی ندارد؛ اما پزشکان با تجویز برخی داروها می‌تواند به رشد مو در نواحی طاس‌شده کمک کنند.

رایج‌ترین شیوه در درمان ریزش موی سکه ای استفاده از داروهای کورتیکواستروئیدی است. همان‌طور که گفتیم طاسی سکه ای مو یک بیماری خود ایمنی است. کورتیکواستروئیدها یا کورتون‌ها داروهای سرکوب‌کنندۀ ایمنی هستند و از این طریق می‌توانند به درمان ریزش سکه ای مو کمک کنند. این داروها معمولا به صورت تزریقی تجویز می‌شوند؛ اما به صورت خوراکی و پمادهای موضعی هم در دسترس هستند.

داروهای دیگری که می‌توانند به رشد مو کمک کنند، محلول ماینوکسیدیل، آنترالین، اسید دی بوتیل استر (SADBE) و دیفنیل سیکو پروپنون (DPCP) هستند. البته این داروها بیشتر به رشد مجدد مو کمک می‌کنند و نمی‌توانند از ریزش مو و ایجاد لکه‌های کچلی جدید جلوگیری کنند.

ضمن اینکه باید به این نکته هم اشاره کرد که استفاده از این داروها به صورت تضمینی ریزش سکه ای مو را درمان نمی‌کند و نتیجۀ درمان از فردی به فرد دیگر متفاوت است،

درباره تاثیر زینک در رویش مو بیشتر بدانید

روش دیگری که اخیرا برای درمان طاسی سکه ای مو پیشنهاد شده، نوردرمانی یا فتوتراپی است. البته این روش برای انواع بیماری‌های پوستی دیگر هم توصیه شده است و محققان هنوز دربارۀ آن تحقیق می‌کنند. در این روش بیمار در معرض طول موج خاصی از نور قرار می‌گیرد. می‌گویند که ترکیب این روش با داروی موضعی متوکسالن می‌تواند به بهبود ریزش مو کمک کند.

ریزش سکه ای مو در زنان

آمپول ریزش مو سکه ای

آمپول ریزش مو سکه ای نیز یکی از روش هایی است که پزشک برای درمان ریزش سکه ای مو گاهی تزریق کورتیکواستروئید یا کورتون (آمپول تریامسینولون) را تجویز می‌کند. این آمپول به ناحیه‌ای از پوست که دچار ریزش مو شده تزریق می‌شود و تزریق آن هر 4 تا 6 هفته تکرار می‌شود.

تریامسینولون یک داروی ضدالتهابی است و در بیماری‌های خودایمنی مختلف نقش درمانی دارد. البته این دارو عوارض جانبی نیز دارد. برای مثال بیمار پس از تزریق ممکن است دچار علائمی مثل گلودرد، سرفه، آبریزش بینی، سرگیجه، افزایش فشار خون و … شود.

درمان خانگی برای طاسی سکه ای

در طب سنتی هم توصیه‌هایی برای درمان طاسی سکه‌ای وجود دارد. مثلا می‌گویند که مالیدن آب پیاز، آب سیر، چای سبز خنک شده، روغن بادام، روغن رزماری، عسل، شیرنارگیل و … روی پوست محلی که دچار طاسی شده، اثرگذار است. اما پژوهش‌های علمی این روش‌ها را تأیید نکرده است. همچنین بعضی افراد از طب سوزنی برای درمان ریزش مو کمک می‌گیرند که باز هم شواهد علمی برای تأیید آن وجود ندارد.

 

سخن پایانی درباره موضوع ریزش مو سکه ای

مهم‌ترین پیامد ریزش سکه ای مو مشکلات روانی مثل افسردگی و از دست دادن اعتماد به نفس است. بنابراین درمان این عارضه اهمیت دارد. اگر شما هم از طاسی سکه ای رنج می‌برید، به شما توصیه می‌کنیم که با متخصصان پوست در شرکت «حال» مشاوره کنید و قدم اول را برای درمان خود بردارید.

 

سوالات متداول درباره طاسی سکه ای

[sc_fs_multi_faq headline-0=”h2″ question-0=”آیا ریزش موی سکه ای خطرناک است؟” answer-0=”خیر. ریزش سکه ای مو خطر جسمی ندارد. پیامد آن عموما روانشناختی است و در پایین آمدن اعتماد به‌نفس فرد مبتلا اثرگذار است.” image-0=”” headline-1=”h2″ question-1=”آیا ریزش مو سکه ای درمان قطعی دارد؟” answer-1=”خیر این بیماری درمان قطعی ندارد. اما پزشکان با کمک دارودرمانی می‌توانند به تقویت رشد موها کمک کنند.” image-1=”” headline-2=”h2″ question-2=”آیا ریزش موی سکه ای واگیردار است؟” answer-2=”خیر این بیماری واگیردار نیست.” image-2=”” count=”3″ html=”true” css_class=””]

 

 

منابع

https://www.aad.org

https://en.wikipedia.org

https://www.medicalnewstoday.com

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov

https://www.healthline.com

https://www.forhims.co.uk

مقالات مرتبط

درمان جوش صورت
درمان جوش صورت / داروهای درمان آکنه صورت

درمان جوش صورت را باید جدی بگیرید. اگر همین حالا به پوست صورت خود در آینه نگاه کنید، احتمالا چند جوش یا جای جوش روی آن می‌بینید. جوش یا آکنه صورت یک عارضه پوستی بسیار رایج، به‌ویژه در میان جوانان است که حدود ۸۰ درصد افراد ۱۱ تا ۳۰ ساله را درگیر می‌کند.

سارا صاحبی
۱۸ / ۰۷ / ۰۱
ریزش مو
چطور از شر ریزش مو خلاص شویم؟!

ریزش مو به یکی از معضلات شایع در جامعه امروزی تبدیل شده که سن و سال و جنسیت هم نمی‌شناسد. ریزش موی سر مسئله‌ای است که افراد در برهه‌های زمانی مختلفی از زندگی خود دچار آن می‌شوند و سعی دارند تا علل ریزش مو را بدانند و برای درمان اقدام کنند.

پشتیبانی حال
۳۱ / ۰۳ / ۰۰
بیماری سرخجه
بیماری سرخجه چیست / هم چیز درباره سرخک آلمانی

سرخجه که با نام سرخک آلمانی نیز شناخته می شود، یک عفونت ویروسی مسری است که از طریق تماس با فرد آلوده منتقل می شود. سرخک یک بیماری خفیف است، اما می تواند عوارض جدی در زنان باردار و نوزادان متولد نشده آنها داشته باشد. این ویروس از طریق سرفه، عطسه، یا تماس با بزاق یا مخاط بینی یا گلوی فرد آلوده منتقل می شود. سرخجه بیشتر در کودکان شایع است، اما می تواند بزرگسالان را نیز درگیر کند.

تیم تحریریه حال
۰۱ / ۱۲ / ۰۱
قارچ پا
قارچ پا / شناسایی و راه های درمان قارچ پوست پا

اگر عادت دارید که به مدت طولانی کفش‌های تنگ و بسته بپوشید و پاهایتان در کفش زیاد عرق می‌کند، ممکن است به قارچ پا مبتلا بشوید. این عفونت پوستی معمولا از بین انگشتان پا شروع می‌شود. وقتی به قارچ پا مبتلا بشوید، پوست پاهایتان دچار خارش می‌شود، تغییر رنگ می‌دهد و شکل پوسته پوسته پیدا می‌کند.

تیم تحریریه حال
۱۴ / ۰۸ / ۰۱
بیماری پسوریازیس
درباره بیماری پوستی پسوریازیس بیشتر بدانید

شاید عنوان پسوریازیس برای بسیاری از ما ناشناخته باشد البته به غیر از گروهی از افراد که به این بیماری پوستی مبتلا شده‌اند. اگر شما هم از این دسته هستید، احتمالا نگرانی‌هایی از این بابت دارید؛ از یک دیدگاه می‌توان این نگرانی را به جا دانست، چرا که بیماری‌های پوستی علاوه بر مشکلاتی که تمام بیماری‌ها ایجاد می‌کنند، افراد را درباره ظاهرشان نیز دچار دغدغه می‌کنند. اما اگر خودتان یا نزدیکانتان به پسوریازیس مبتلا شده‌اید، نگران نباشید این بیماری نیز مانند بسیاری از دیگر بیماری‌ها درمان خود را دارد. ما نیز در این مقاله کوشیده‌ایم تا حد ممکن اطلاعاتی را درباره این بیماری در اختیارتان بگذاریم و به پرسش‌هایتان پاسخ دهیم.

زهرا علی‌دوست
۳۱ / ۰۳ / ۰۰
بیماری سرخک
سرخک چیست / نشانه ها و راه درمان بیماری سرخک

سرخک یا measles یک ویروس بسیار مسری است که می تواند باعث عوارض جدی سلامتی از جمله مرگ شود. این یک بیماری جدی است که می تواند به سرعت و به راحتی در بین افرادی که واکسینه نشده اند گسترش یابد. در این پست، در مورد بیماری سرخک، علل ایجاد آن، علائم، نحوه تشخیص و درمان، بهترین راه های پیشگیری آن بحث خواهیم کرد.

تیم تحریریه حال
۰۲ / ۱۲ / ۰۱