haal application

IOS

pwa

اندروید

google play

تفاوت حمله اضطراب و حمله پانیک

مشاوره-آنلاین-حمله-اضطراب
۲۴ مرداد

دانستن تفاوت بین حمله اضطراب و حمله پانیک (وحشت) بیش از یک مسئله معناشناختی است. این می تواند سلامت روان شما را شکل دهد. اگر شما نمی دانید که کدام یک از این دو اختلال را دارید ، یافتن درمان مناسب یا یادگیری مهارت های مقابله ای مفید دشوار خواهد بود.شما ممکن است وقت خود را صرف حل مسائل اشتباه کنید.با درک مسئله حملات اضطراب و حملات پانیک (وحشت)، شما می توانید به طور موثر به سلامت روحی و مسائل مربوط به حملات بپردازید . با درک بیشتر گیج کننده از دو حمله اضطراب شروع می شود.

 حمله اضطراب

یک حمله اضطراب یک دوره شدید و یا طولانی اضطراب است. این شدیدتر از احساس ساده اضطراب است، اما کمتر از یک حمله ترسناک است. این می تواند از هر دقیقه تا چند ساعت، حتی روزها و هفته ها طول بکشد.

معمولا یک یا چند مورد از علائم زیر را شامل می شود:

  • به راحتی احساس خستگی کردن
  • دشواری تمرکز یا داشتن احساسی که ذهن شما خالی است
  • تحریک پذیری
  • تنش عضلانی
  • دشواری کنترل نگرانی
  • مشکلات خواب (مشکل در حـال خوابیدن  و یا خواب ماندن و یا بی قرار، خواب نا مطلوب )

یک مشاور روانشناس یک حمله اضطراب را به عنوان “دوره ای از وقوع حوادث احتمالی آینده” تعریف کرد. گاهی اوقات یک حمله اضطراب، مقدمه ای برای حمله پانیک (وحشت) است.

برخلاف حملات پانیک ، حملات اضطراب لزوما علائمی از اختلال اضطراب نیست. اضطراب یک پاسخ طبیعی به محرک ها یا شرایط خاص است و حملات اضطرابی تنها شکل های شدیدتری از این احساسات است.

حملات اضطراب اغلب موجب شکل گیری الگوهای اجتناب و یا احتیاط بیش از حد می شود. به عنوان مثال، فردی که به دلیل اضطراب اجتماعی ، حملات اضطرابی را تجربه می کند ممکن است از مکان یا موقعیتی که موجب اضطراب او می شود اجتناب کند .

درباره اختلال اضطراب بیشتر بدانید

 حمله پانیک  

تعریف حملات وحشت آسان است، زیرا تعریف بالینی در تعریف آن  وجود دارد.

در اینجا یک تعریف وجود دارد :

“یک حمله وحشت ناگهانی یک ترس شدید است که باعث ایجاد واکنش شدید فیزیکی می شود، زمانی که هیچ خطر واقعی یا علت ظاهری وجود ندارد.”

آنها معمولا حداقل چند مورد از علائم زیر را دارند:

  • احساس سرخوردگی یا خطر
  • ترس از دست دادن کنترل یا مرگ
  • ضربان قلب سریع، تپش قلب
  • تعریق
  • لرزیدن
  • ضعف نفس یا تنگی در گلو
  • حالت تهوع
  • گرفتگی شکم
  • درد قفسه سینه
  • سردرد
  • سرگیجه، سرگیجه یا ضعف
  • احساس مورمور
  • احساس بی اعتمادی یا انزوا

حمله-پانیک

این علائم معمولا 10-15 دقیقه طول می کشد. گاهی اوقات افراد مبتلا به این فکر می کنند که آنها دچار حمله قلبی هستند. بعضی از آنها به بیمارستان مراجعه می کنند یا با اورژانس تماس می گیرند؛ زیرا نمی دانند این یک حمله وحشت است.

با حملات پانیک معمولا مردم احساس تهدید فوری می کنند. این باعث می شود که آنها از طریق گریستن برای کمک و یا تلاش برای فرار از هر مشکلی که در آن هستند، به آن واکنش نشان دهند.

گاهی اوقات مردم تنها یک یا دو حمله وحشت در زندگی خود را تجربه می کنند . آنها معمولا زمانی اتفاق می افتد که فرد تحت مقادیر شدید فشار یا استرس است .

تجربه حملات پانیک  به طور مداوم یک نشانه اختلال وحشت است. اگر شما این نوع اختلال رادارید ، با یک مشاور روانشناس مشورت کنید.

در نهایت برخی حوادث تروماتیک باعث ایجاد اختلال پانیک ( وحشت )  فردی می شوند. به عنوان مثال، درمانگر شانون نونز ، با مراجعانی که بعد از مشاهده مرگ ناگهانی فردی متوجه اختلال وحشت در خود شده اند، کار کرده است. مشاهده مرگ ناگهانی می تواند موجب شود مردم احساس کنند که می توانند در یک لحظه و در هر زمانی جان خود را از دست بدهند و باعث حملات پانیک شوند.

شما می توانید به سرعت با مقایسه تفاوت های کلیدی بین حمله اضطراب و حملات وحشت، با استفاده از جدول زیر ، تفاوت بین این دو را دریابید :

چرا ما باید مطمئن شویم مردم تفاوت را درک می کنند

بسیاری از مردم و حتی مشاوران این حوزه اعتقاد داردند عبارت «حمله اضطراب» و «حمله وحشت» مترادف هستند.. از آنجا که “حمله اضطرابی” یک اصطلاح بالینی نیست، آنها تصور می کردند که این عبارات به معنای “حمله پانیک” است. این باعث شد که آنها از اصطلاحات به جای یکدیگر استفاده کنند.

افرادی که با حملات اضطرابی یا حملات پانیک ( وحشت ) برخورد می کنند اغلب اشتباهات مشابهی را انجام می دهند. برخی از حملات پانیک رنج می برند اما از عبارت “حمله اضطرابی” برای توصیف علائم آنها استفاده می کنند و بالعکس.

این که چرا مراجعان بالقوه درمانی و دیگر افراد مبتلا به اضطراب باید خود را آموزش دهند و یا با یک متخصص اضطراب کار کنند بدلیل جلوگیری از سردرگمی در تشخیص و درمان آن است . اگر اصطلاحات و تفاوت های آنها را درک نکنید، ممکن است در معرض یک اختلال وحشت قرار گیرید که واقعا به آن دچار نیستید. در بدترین سناریو، شما می توانید وابسته به یک دارویی شوید که اصلا نیازی به مصرف آن ندارید. به همین دلیل ضروری است که اطلاعات مربوط به وضعیت خاص خود را پیدا کرده و با مشاور با تجربه در زمینه اضطراب و وحشت مشورت کنید .

امیدواریم این پنج نکته بتوانند به شما انگیزه دهند.

تیم کارشناسی سامانه مشاور آنلاین «حال» می‌تواند شما را با یک کلیک به مشاور وصل کند. ما در «حال» باور داریم حق هر کسی‌ست که امکان مشاوره‌ی امن، راحت و با قیمت مناسب را داشته باشد.
اگر شما هم می‌خواهید از شر فکرهای آزاردهنده و مشکلات فکری راحت شوید، همین الان اپلیکیشن موبایل را نصب کنید. یا از نسخه‌ی وب آن استفاده کنید و به یکی از مشاوران آنلاین «حال»‌ وصل شوید.

همین حالا مشاوره رایگان را شروع کنید

مقالات مرتبط

کمک-به-فرد-افسرده
پیشنهادهای ساده برای کمک به فرد افسرده

این که بدانیم باید به یک فرد مبتلا به افسردگی چه چیزهایی بگوییم همیشه هم کار آسانی نیست. چیزی که می‌گوییم قرار نیست عمیق یا شاعرانه باشد و فقط کاربردی‌ بودنش مهم است. باید بتوانیم بدون انتقال نگرانی‌مان حرف درست را بزنیم، هم‌دردی کنیم و راه‌حل داشته باشیم.خیلی وقت‌ها گفتن این‌که «نمی‌دانم چه باید بگوییم» کمک بزرگی است و در ادامه بهتر است اضافه کنیم که «حواس‌مان به او هست.» اما خیلی وقت‌ها هم باید بیشتر بگوییم و این‌جا انتخاب کلمات درست برای کمک به فرد افسرده اهمیت زیادی دارد.

پشتیبانی حال
۱۹ / ۰۱ / ۹۸
مقابله-با-افسردگی
مقابله با افسردگی

اگر با افسردگی دست و پنجه نرم می کنید، به یاد داشته باشید که تنها نیستید بیش از 300 میلیون نفر در سراسر جهان با افسردگی زندگی می کنند و علت اصلی ناتوانی است.

پشتیبانی حال
۰۸ / ۰۷ / ۹۷
خوب خوابیدن
خوب خوابیدن – چگونه خوب بخوابیم؟

بیشتر افراد بعد از یک خواب شبانه نامناسب، احساس خواب آلودگی، خستگی و بدخلقی می‌کنند. بی قراری شبانه و خستگی صبحگاهی ممکن است با افزایش سن و تغییر الگوی خواب تغییر کند و بیشتر اتفاق بیفتد. این موضوع در زنان در دوران یائسگی و درگیری با علائم آن بیشتر مشاهده می‌شود. همه ما هر از چند گاهی در خوب خوابیدن به مشکل بر می‌خوریم؛ اما وقتی بی‌خوابی به صورت مداوم تکرار شود، به یک مشکل واقعی تبدیل خواهد شد. فراتر از خستگی و بدخلقی، این کمبود خواب می‌تواند تاثیرات جدی بر سلامت ما گذاشته و احتمال ابتلا به چاقی، بیماری‌های قلبی و دیابت نوع ۲ را افزایش دهد. اگر در زمینه خواب به راهنمایی تخصصی پزشکی نیاز دارید، می‌تواند از مشاوره آنلاین حال استفاده کنید.

سارا صاحبی
۱۱ / ۰۳ / ۰۰
افسردگی فصلی
افسردگی فصلی / راههای پیشگیری و درمان افسردگی فصلی

افسردگی فصلی نوعی افسردگی است که مربوط به تغییرات در فصول است. این نوع افسردگی هر سال تقریباً در همان زمان آغاز می شود و به پایان می رسد. اگر مانند اکثر افراد مبتات به این افسردگی باشید، علائم شما از پاییز شروع می شود و تا ماه‌های پایانی زمستان ادامه می یابد، انرژی شما را می گیرید و باعث می‌شود احساس خستگی کنید. این علائم اغلب در ماه های بهار و تابستان برطرف می شود. افسردگی فصلی گاهی اوقات به عنوان "افسردگی زمستانی" نیز شناخته می شود زیرا علائم معمولاً در زمستان آشکارتر و شدیدتر هستند. برخی از افراد مبتلا به آن ممکن است در طول تابستان علائمی داشته و در طول زمستان احساس بهتری داشته باشند. درمان آن نیز ممکن است شامل نور درمانی (فوتوتراپی) ، روان درمانی و داروها باشد.

پشتیبانی حال
۰۸ / ۰۷ / ۹۸
افسردگی بعد از طلاق
افسردگی بعد از طلاق / با طلاق و افسردگی بعد از آن چه کنیم

افسردگی بعد از طلاق یک تجربه رایج در بین بسیاری از افرادی است که مراحل سخت جدایی از همسر خود را پشت سر گذاشته اند. این می تواند یک تجربه هیجانی پیچیده و چالش برانگیز باشد که شامل احساس غم و اندوه، انزوا، ناامیدی و از دست دادن هدف یا جهت گیری در زندگی باشد.

تیم تحریریه حال
۲۲ / ۰۹ / ۰۱
داروهای ضد افسردگی
داروهای ضد افسردگی / شناخت انواع داروی ضد افسردگی

داروهای ضد افسردگی مانند فانوسی روشن در تاریکی شب، به ما کمک کنند تا از افکار منفی رهایی پیدا کرده و رویای روزهای بهتر را در سایه آن ها ببینیم. در حالی که داروهای ضد افسردگی می‌توانند در مدیریت علائم افسردگی و سایر شرایط سلامت روان موثر باشند، اما راه حلی برای درمان دائمی نیستند. استفاده از راهنمای پزشکی در بخش مشاوره افسردگی آنلاین برای یافتن دارو و دوز مناسب و همچنین رسیدگی به هر گونه عوارض جانبی یا تداخلات احتمالی بسیار مهم است.

میلاد توکلی
۰۵ / ۰۲ / ۰۲

8 دیدگاه

  • اصلا شناختی روی حمله پانیک نداشتم خیلی خیلی به کارم اومد

  • من سالهاست panic attack میشم. اولش که بیهوش میشم بعدم همش میلرزم. تمام عضلاتم مخصوصا شکمم میگیره. نمیتونم حرف بزنم. یه بار توی یه کافه اینطوری شدم. اونقدر احساس بدی بهم دست داد که همش خجالت می‌کشیدم. یه بار هم از همون کافه بیرون اومدم ۱۰۰ متر دور نشده بودم که دچار panic attacks شدم. اونقدر شدید بود که با اینکه مردم زنگ زدن اورژانس اومد بهم آرامبخش زدن باز تا ۳ روز منگ بودم. همش دهنم قفل میشد. یا سرم به سمت عقب فشار میدادم. نمیتونستم نفس بکشم. احساس خفگی.این مریضی یک طرف رفتار و بازخورد بقیه یک طرف.فکر میکنن صرع داری. تو چشماشون میشه احساس ترحم رو دید. همش خجالت میکشم. به خاطر همین اصلا دوستی ندارم. جایی هم نمی‌رم.

    • دوست عزیز لطفا با استفاده از اپلیکیشن یا سایت افدام به گرفتن مشاوره کنید. چون راهنمایی نیاز به دونستن جزئیات بیشتری داره و با اتصال به مشاور میتونید راهنمایی کاملی در رابطه با مشکل خود دریافت کنید.

    • باسلام. حتما بایستی بری پیش روانشناس و روانپزشک . روانپزشک دارو تجویز میکنه و روان شناس کمک کننده هستش اما به یکی دو جلسه جواب نمیده در ضمن همین که به خودت تلقین میکنی تشدید میکنه بیماری تو .

  • mam 8 mahi hast dargiram be shedat tarsom karde jorate ghors khurdan nadaram mitarsam ghors bokhuram roi medam tasire mostaghimi gozashte faghat mitonam begam mordan behtar az en marizie man bache 8 mahe daram va 1 gorohe paniki daram ke onja harf mizanim arom mishim

    • دوست عزیز، پیشنهاد ما به شما این است که حتما از طریق وبسایت ما و یا با نصب اپلیکیشن حال، به یکی از مشاورین ما متصل شوید و از راهنمایی های ایشان استفاده کنید.
      از همراهی شما سپاسگزاریم.

  • من ۴ساله درگیرم زندگی ازم گرفته .من نه از چیزی ترس داشتم نه فکر ترس تو سرم میومد .خیلی زندگی سخت شده بخدا الان که اینو دارم میگم تو اوج حمله هستم روزی راحت ۳بار اینجوری میشم .من فوبیا ترس از همه چی پیدا کردم .سر این داستان خیلی ها درک نمیکنن ادمو .فقط از خدامیخام کمکم کنه هم منو هم همه شماهارو دوستان