haal application

IOS

pwa

اندروید

google play

افسردگی مقاوم به درمان / بهترین درمان برای افسردگی مقاوم به دارو

افسردگی مقاوم به درمان
۲۶ فروردین

افسردگی مقاوم به درمان یک نوع شدید افسردگی است که به درمان های مرسوم مانند داروهای ضد افسردگی و روان درمانی پاسخ نمی دهد. طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی، افسردگی بیش از 264 میلیون نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار می دهد و حدود یک سوم از این افراد به درمان های رایج پاسخ نمی دهند. این وضعیت مزمن و ناتوان کننده می تواند به طور قابل توجهی بر کیفیت زندگی افراد تأثیر بگذارد و خطر خودکشی را افزایش دهد.

علت دقیق افسردگی مقاوم به درمان ناشناخته است، اما عوامل متعددی ممکن است در ایجاد آن نقش داشته باشند، از جمله ژنتیک، نوروبیولوژی و عوامل محیطی. تحقیقات نشان داده است که افسردگی مقاوم به درمان ممکن است با تغییرات در شیمی و ساختار مغز مرتبط باشد و درمان آن را دشوارتر کند. علاوه بر این، افراد مبتلا به افسردگی مقاوم به دارو ممکن است به شکل شدیدتری از افسردگی یا شرایط بهداشت روانی زمینه‌ای که نیاز به درمان تخصصی دارند، داشته باشند. در این زمینه دکتر روانپزشک آنلاین می‌تواند بسیار کارآمد و کمک کننده باشد.

 

افسردگی مقاوم به درمان چیست

افسردگی مقاوم به درمان وضعیتی است که در آن علائم افسردگی فرد علیرغم دریافت درمان مناسب و کافی با دو یا چند داروی ضد افسردگی ادامه می یابد. درواقع یک نوع شدید افسردگی است که می‌تواند تأثیرات ناتوان‌کننده‌ای بر زندگی افراد داشته باشد و در نتیجه منجر به پریشانی مزمن فیزیکی و عاطفی، کاهش بهره‌وری و افزایش هزینه‌های مراقبت‌های بهداشتی دچار شود.

علل افسردگی مقاوم به درمان می تواند پیچیده و چند عاملی باشد. ممکن است ناشی از ترکیبی از عوامل ژنتیکی، محیطی و فیزیولوژیکی و همچنین عوامل روانی و اجتماعی باشد. برخی از رایج ترین عوامل خطر عبارتند از: سابقه ضربه، سابقه خانوادگی افسردگی یا سایر شرایط سلامت روان، شرایط پزشکی مزمن و اختلالات سوء مصرف مواد. گزینه های درمانی برای افسردگی مقاوم به دارو ممکن است شامل انواع رویکردهای دارویی و غیردارویی، مانند درمان تشنج الکتریکی (ECT)، تحریک مغناطیسی ترانس کرانیال (TMS)، روان درمانی، و تغییر سبک زندگی باشد.

نشانه های افسردگی مقاوم به دارو

افسردگی مقاوم به دارو، همچنین به عنوان افسردگی مقاوم به درمان نیز شناخته می شود که نوعی افسردگی است که به درمان های ضد افسردگی استاندارد پاسخ نمی دهد. برخی از علائم آن عبارتند از:

1. غم و اندوه مداوم یا خلق کم: افراد مبتلا به افسردگی مقاوم به دارو ممکن است برای مدت طولانی، اغلب برای دو هفته یا بیشتر، احساس غمگینی، ناامیدی یا پوچی کنند.

2. افکار خودکشی: افکار خودکشی یا آسیب رساندن به خود ممکن است در افراد مبتلا به افسردگی مقاوم به دارو رخ دهد، به خصوص اگر احساس کنند که وضعیتشان رو به بهبود نیست.

3. مشکل در خوابیدن یا خواب زیاد: افراد مبتلا به افسردگی مقاوم به دارو ممکن است برای به خواب رفتن یا خواب ماندن دچار مشکل شوند یا ممکن است بیش از حد بخوابند.

4. از دست دادن علاقه به فعالیت ها: افراد مبتلا به افسردگی مقاوم به دارو ممکن است علاقه خود را به فعالیت هایی که قبلاً از آنها لذت می بردند از دست بدهند یا ممکن است نتوانند از آنها لذت ببرند.

5. خستگی یا کم انرژی: افراد مبتلا به افسردگی مقاوم به دارو ممکن است احساس خستگی یا تنبلی کنند، حتی اگر به اندازه کافی بخوابند.

6. تغییرات اشتها یا وزن: افراد مبتلا به افسردگی مقاوم به دارو ممکن است تغییرات قابل توجهی در اشتها یا افزایش/ کاهش وزن داشته باشند.

7. مشکل در تمرکز یا تصمیم گیری: افراد مبتلا به افسردگی مقاوم به دارو ممکن است در تمرکز یا تصمیم گیری مشکل داشته باشند که می تواند منجر به مشکلاتی در محل کار یا مدرسه شود.

توجه به این نکته ضروری است که این علائم بسته به فرد ممکن است از نظر شدت و مدت متفاوت باشد. اگر شما یا شخصی که می شناسید این علائم را تجربه می کند، مهم است که به دنبال کمک حرفه ای باشید. نشانه های افسردگی را می‌توانید در این مطلب مطالعه کنید.

راه های درمان افسردگی را در اینجا بخوانید

افسردگی مقاوم به دارو

راه های درمان افسردگی مقاوم به دارو

در ادامه چند راه برای درمان افسردگی مقاوم به دارو اشاره شده است که انتخاب مناسب‌ترین راه برعهده پزشک و مشاور می‌باشد. درواقع این مهم است که با یک متخصص سلامت روان کار صحبت کنید تا بهترین گزینه های درمانی را برای نیازهای فردی خود تعیین کنید.

روان درمانی

روان درمانی که به عنوان گفتار درمانی نیز شناخته می شود، نوعی درمان است که شامل بحث درباره افکار، احساسات و رفتار شما با یک متخصص سلامت روان است. این می تواند به شما کمک کند افسردگی خود را بهتر درک کنید و راهبردهای مقابله ای را بیاموزید. در این زمینه مشاوره روانشناسی آنلاین می‌توانید بسیار مفید و موثر باشد.

درمان تشنج الکتریکی (ECT)

ECT یک درمان پزشکی است که در آن جریان الکتریکی کوچکی از مغز عبور می کند که باعث ایجاد تشنج کنترل شده می شود. این درمان می تواند برای برخی از افراد مبتلا به افسردگی شدید که به درمان های دیگر پاسخ نمی دهند، تسکین دهد.

تحریک مغناطیسی ترانس کرانیال (TMS)

یک روش غیر تهاجمی است که در آن یک سیم پیچ مغناطیسی روی پوست سر قرار می گیرد تا سلول های عصبی مغز را تحریک کند. این درمان همچنین می تواند برای برخی از افراد مبتلا به افسردگی مقاوم به دارو تسکین دهد.

درمان با کتامین

کتامین دارویی است که نشان داده شده است به سرعت علائم افسردگی را در برخی افراد، حتی افرادی که افسردگی مقاوم به درمان دارند، بهبود می بخشد. معمولاً در یک محیط بالینی تجویز می شود.

ورزش

نشان داده شده است که ورزش منظم باعث بهبود خلق و خو و کاهش علائم افسردگی می شود، حتی در افراد مبتلا به افسردگی مقاوم به دارو.

افسردگی غیر معمول را در این مطلب بیشتر بشناسید

تفاوت افسردگی معمولی و افسردگی مقاوم به دارو

افسردگی مقاوم به درمان معمولاً زمانی تشخیص داده می‌شود که فرد حداقل دو داروی ضد افسردگی مختلف را بدون بهبود قابل توجهی در علائم در طول زمان امتحان کرده باشد. از سوی دیگر، افسردگی عادی یک وضعیت سلامت روان رایج است که با احساس مداوم غم، ناامیدی، و از دست دادن علاقه یا لذت در فعالیت هایی که زمانی از آن لذت می بردید، مشخص می شود. این بیماری با ترکیبی از داروها، درمان، تغییرات سبک زندگی و حمایت خانواده و دوستان قابل درمان است. تفاوت اصلی بین این دو پاسخ به درمان‌های استاندارد است که درمان افسردگی مقاوم به درمان بسیار دشوارتر است.

افسردگی بعد از زایمان و راه های درمان آن را بشناسید

مشاوره با روانپزشک برای افسردگی مقاوم به درمان

هنگامی که یک بیمار افسردگی دارد و به درمان های استاندارد مانند دارو و درمان پاسخ خوبی نداده است، ممکن است با روانپزشک مشورت شود. روانپزشک سابقه پزشکی و همچنین درمان های قبلی که انجام شده است را ارزیابی می کند. آنها همچنین ممکن است آزمایش‌های اضافی را برای رد سایر شرایط پزشکی که می‌توانند در افسردگی نقش داشته باشند، انجام دهند.

بر اساس این ارزیابی، روانپزشک یک برنامه درمانی فردی ایجاد می کند که ممکن است شامل ترکیبی از داروها، درمان و درمان های جایگزین مانند درمان تشنج الکتریکی (ECT) یا تحریک مغناطیسی ترانس کرانیال (TMS) باشد.

برخی از بیماران افسردگی مقاوم به درمان نیز ممکن است واجد شرایط آزمایش های بالینی داروهای جدید یا درمان هایی باشند که هنوز به طور گسترده در دسترس نیستند.

مقالات مرتبط

اختلال چند شخصیتی
اختلال چند شخصیتی چطور زندگی ما را مختل می‌کند؟

اختلال چند شخصیتی با عنوان اختلال تجزیه هویت معرفی شده و یکی از انواع اختلالات روانی می‌باشد که با تقسیم هویت فرد به دو یا چند حالت شخصیتی متمایز تعریف می‌شود. افراد مبتلا به این بیماری اغلب قربانیان آزار شدید هستند. اختلال چند شخصیتی امروزه به عنوان آسیب روانی شناخته می‌شود که ریشه در کودکی دارد و اغلب در پاسخ به آزار شدید در دوران کودکی ایجاد می‌شود. اگرچه این اختلال ریشه در دوران کودکی دارد، اما اکثر بیماران در بازه ۲۰ تا ۵۰ سالگی به این بیماری مبتلا نمی‌شوند. بسیاری از آن‌ها چندین تشخیص اشتباه قبلی از اختلالات روانی یا جسمی یا هر دو را در یک دوره ۷ ساله یا بیشتر تجربه کرده‌اند. عدم تشخیص درست این اختلال، نشانه عوامل متعددی است که در تبدیل آن به یک اختلال پنهان نقش دارند.

ندا ناجی
۱۵ / ۰۸ / ۰۰
خوب خوابیدن
خوب خوابیدن – چگونه خوب بخوابیم؟

بیشتر افراد بعد از یک خواب شبانه نامناسب، احساس خواب آلودگی، خستگی و بدخلقی می‌کنند. بی قراری شبانه و خستگی صبحگاهی ممکن است با افزایش سن و تغییر الگوی خواب تغییر کند و بیشتر اتفاق بیفتد. این موضوع در زنان در دوران یائسگی و درگیری با علائم آن بیشتر مشاهده می‌شود. همه ما هر از چند گاهی در خوب خوابیدن به مشکل بر می‌خوریم؛ اما وقتی بی‌خوابی به صورت مداوم تکرار شود، به یک مشکل واقعی تبدیل خواهد شد. فراتر از خستگی و بدخلقی، این کمبود خواب می‌تواند تاثیرات جدی بر سلامت ما گذاشته و احتمال ابتلا به چاقی، بیماری‌های قلبی و دیابت نوع ۲ را افزایش دهد. اگر در زمینه خواب به راهنمایی تخصصی پزشکی نیاز دارید، می‌تواند از مشاوره آنلاین حال استفاده کنید.

سارا صاحبی
۱۱ / ۰۳ / ۰۰
اختلال اضطراب پس از سانحه
اختلال اضطراب پس از سانحه چیست؟

اختلال اضطراب پس از سانحه یکی از انواع اختلال اضطراب است که به اختصار با PTSD نشان داده می‌شود، می‌تواند پس از یک واقعه بسیار استرس‌زا یا ناراحت کننده یا پس از یک تجربه آسیب‌زای طولانی مدت ایجاد شود. اختلال اضطراب پس از سانحه یک بیماری واقعی است. ممکن است شما پس از زندگی در یک محیط پر از تشویش و یا تجربه یک رویداد آسیب‌زا مانند جنگ، طوفان، تجاوز جنسی، آزار فیزیکی یا یک حادثه بد، دچار PTSD شوید. PTSD باعث می‌شود پس از پایان خطر نیز همچنان احساس استرس و ترس کنید که زندگی شما و اطرافیانتان را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

پشتیبانی حال
۱۷ / ۰۸ / ۰۰
تشخیص-افسردگی
۴ راه تشخیص افسردگی

این طبیعی است که یک وقت هایی  احساس تنش و یا اضطراب بکنید ، زیرا فشارهای کاری و اجتماعی می تواند باعث انفجار غم و اندوه شما شود و شما احساس خستگی کنید. ولی اگر نمی توانید هر روز حس خوشی را احساس کنید و اگر شما با احساس ناامیدی که مانع از لذت بردن از زندگی میشود ، روبرو می شوید، ممکن است زمان آن باشد که نگاه دقیق تری به احساسات خود بکنید. درباره زمان و دلایل مراجعه به روانپزشک می‌توانید مطلب مشخص شده را نیز مطالعه کنید

پشتیبانی حال
۲۴ / ۰۴ / ۹۷
علائم افسردگی در جوانان
علائم افسردگی در جوانان / چرا جوانان افسرده می‌شوند

علائم افسردگی در جوانان با مشکلات داخلی بدن و یا مشکلات خارج از بدن بروزمی‌کند. افسردگی یک اختلال خلقی است که با احساس مداوم غم، ناامیدی و پوچی مشخص می شود و می تواند در زندگی روزمره اختلال ایجاد کند. افسردگی می‌تواند در هر سنی رخ دهد، اما اغلب اولین بار در دوران نوجوانی یا اوایل بزرگسالی ظاهر می شود.

سارا صاحبی
۲۹ / ۰۷ / ۹۹
اختلال اضطراب فراگیر
اختلال اضطراب فراگیر / علائم جسمی و روحی در اضطراب فراگیر

اختلال اضطراب فراگیر (Generalized Anxiety Disorder) یکی از انواع اختلالات روانی است که باعث ترس، نگرانی دائمی و اضطراب بیش از حد در مورد مسائل روزمره می‌شود. این بیماری با نوعی از اضطراب که همه افراد گهگاه در طول زندگی خود با آن مواجه می‌شوند متفاوت است. در واقع اختلال اضطراب فراگیر یا GAD با با نگرانی بیش از حد و اغراق‌آمیز درباره رویدادهای زندگی روزمره تعریف می‌شود.

سارا صاحبی
۲۸ / ۰۱ / ۰۲