میگرن فقط یک سردرد نیست، یک بیماری پیچیده است که می تواند به طور قابل توجهی بر کیفیت زندگی فرد تأثیر بگذارد. ممکن است باعث غیبت افراد از محل کار یا مدرسه شود و از شرکت در فعالیت هایی که از آن لذت می برند جلوگیری کند.
اما خبر خوب این است که درمان هایی برای کمک به مدیریت علائم میگرن و بهبود عملکرد روزانه وجود دارد. از تغییرات سبک زندگی گرفته تا داروها و رویکردهای درمانی، گزینه های زیادی برای بررسی با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی وجود دارد. با یک برنامه درمانی مناسب، میتوانید تأثیر این وضعیت را بر زندگی روزمره به حداقل برسانید و به انجام کارهایی که دوست دارید بازگردید.
گفتگو با پزشک برای درمان میگرن
احتمال بروز میگرن در میان افرادی با سابقه ژنتیکی و بیماران مبتلا به صرع، افسردگی، آسم یا اختلالات عصبی بیشتر از دیگران است. تشخیص انواع مختلف سردرد گاهی بسیار دشوار است. افراد مبتلا به میگرن ممکن است در طول زندگی خود سردردهای غیر میگرنی را هم تجربه کنند. به همین دلیل به آنها توصیه میشود که حملات سردرد خود را با جزئیات یادداشت کنند. این نکات میتواند در درمان این بیماری بسیار موثر باشد. بالاترین میزان این حملات در سنین بین ۲۰ تا ۶۰ سال روی میدهد و سالمندان کمتر به آن دچار میشوند.
برای آشنایی بیشتر با افسردگی، مقاله افسردگی چیست را از وبسایت حال مطالعه کنید.
میگرن چیست؟
کسی که میگرن یا Migraine دارد سردردهای واقعا بدی را تجربه میکند؛ اما او فقط دچار سردرد نیست؛ بلکه با یک بیماری عصبی مزمن سروکار دارد. این بیماری علاوه بر سردردهای مزمن و شدید و ضرباندار، با علائمی مثل تهوع، حساسیت به نور و صدا، بیحسی، سوزنسوزن شدن و غیره همراه است.
علت دقیق مبتلا شدن به سردردهای میگرنی هنوز مشخص نیست. این بیماری عموما در خانوادهها دیده میشود؛ تقریبا نیمی از افراد مبتلا حداقل یک نفر را در بستگان نزدیکشان دارند که میگرن داشته باشد. یعنی ارث و ژنتیک نقش مهمی در ابتلا به این بیماری دارد.
بعضی از منابع میگویند که تعداد زنانی که دچار سردردهای میگرنی میشوند، سه برابر مردان است؛ یا به طور کلی در میان کسانی که به صورت ژنتیکی و در بدو تولد گرفتار این بیماری هستند، زنان بیش از مردان هستند.
شما میتوانید از بخش پزشک آنلاین سایت حال با پزشکان و مشاوران آنلاین در هر ساعت از شبانه روز ارتباط برقرار کنید.
بروز دردهای میگرنی عموما نتیجۀ این تغییرات است:
- تغییراتی در رگهای خونی و جریان خون در مغز؛
- تغییر در ترکیبات شیمیایی؛
- تغییراتی در سطح هورمونهای استروژن و سروتونین.
همچنین محرکهای بیرونی نقش مهمی در بروز علائم میگرنی دارند؛ برای مثال:
- هنگامی که شخص دچار خستگی زیاد میشود.
- وقتی شخص فشار و استرس تحمل میکند.
- زمانی که شخص غذاها یا نوشیدنیهای خاصی را مصرف میکند.
- وقتی یک زن مبتلا در آستانۀ پریود یا قاعدگی خودش قرار دارد.
- شخص در شرایط آبوهوایی خاصی قرار گرفته یا در معرض صدا و نور زیاد باشد
سردرد میگرنی
برای اینکه بدانید میگرن چیست باید نشانههای آن را بشناسید. در گذشته پزشکان معتقد بودند که نوسانات جریان خون در مغز باعث میگرن میشود. اما امروزه محققان باور دارند که تغییر در جریان خون و رگهای خونی میتوانند تنها یکی از عوامل ایجاد این نوع سردرد باشند. تحقیقات جدید در مورد این بیماری بیشتر به سمت منبع مشکل پیش رفتهاند تا بتوانند درک بهتری از آن به دست آورند. امروزه محققان دریافتهاند که ترکیبات شیمیایی و هورمونها مانند سروتونین و استروژن، اغلب در حساسیت به درد بیماران نقش دارد. در واقع میتوان گفت که با تغییر در سطح این هورمونها، برخی از افراد دچار سردرد میگرنی میشوند.
درباره بهترین دارو برای سردرد میگرنی این مطلب را بخوانید
سروتونین میتواند هر دو جنس یعنی زنان و مردان را تحت تاثیر قرار دهد، در حالی که استروژن مختص زنان است. سطح استروژن به طور طبیعی در طول چرخه ماهیانه زنان متغیر است و پس از دوران یائسگی کاهش مییابد. میگرن در زنان، اغلب با نوسانات این هورمون در ارتباط است و ممکن است به این سوال که «چرا زنان بیش از مردان دچار میگرن میشوند»، پاسخ دهند. انقباضات رگهای خونی در اثر تغییرات هورمونی، باعث ایجاد دردهای ضرباندار میشود و کاهش سطح استروژن میتواند به حساسیت بیشتر اعصاب صورت و پوست سر در برابر درد منجر شود.
البته فقط مشکلات هورمونی در این بیماری نقش ندارند. عوامل مختلفی مانند استرس، مواد غذایی خاص، شرایط محیطی مثل وجود چراغهای چشمکزن، صداهای بلند، الکل و… هم در بروز این حملات و یا تشدید آن موثرند. برای اطلاع از نقش استرس در سلامتی، میتوانید به مقاله عوارض استرس در وبسایت حال مراجعه کنید. همینطور راجع به راهکارهای کاهش استرس میتوانید این مطلب را مطالعه کنید
علائم میگرن چیست
برای آنکه هر سردردی را با سردرد میگرنی اشتباه نگیرید، لازم است که با علائمش بیشتر آشنا بشوید. میگرن با دردهای خیلی شدید و ناگهانی شروع میشود. این دردها یک طرف صورت را درگیر میکند. وقتی دردهای میگرنی بروز کند، معمولا شقیقه، گونه یا پشت چشم در یک طرف سر درگیر دردهای شدید میشوند.
بارزترین نشانه آن دردهای یک طرفه تپشی یا ضرباندار است که با انجام فعالیتهایی مثل بالار فتن از پله بدتر میشود. اما علائم میگرن چیست ؟ از مهمترین علائم میگرن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- حالت تهوع و استفراغ که در برخی افراد با اسهال هم همراه است.
- عدم توازن درد در همه نقاط سر و احساس درد شدیدتر در یک طرف آن، از بارزترین علائم آن است.
- حساسیت به نور و صدا و برخی بوها
- بیحسی یا سوزن سوزن شدن دست، صورت و پاها که باعث تشدید اضطراب در فرد هم میشود.(راجع به گزگز دست و پا بیشتر بخوانید.)
- اختلال بینایی که با تاربینی در هنگام بروز درد شدید رخ میدهد.
مرحلۀ مقدماتی یا پیشنشانه در میگرن
شخص از ساعتها یا چندروز قبل از بروز دردهای میگرنی علائمی را تجربه میکند. برای مثال به نور و صدا و بو حساسیت پیدا میکند؛ احساس خستگی یا بیاشتهایی یا تشنگی شدید میکند؛ دچار نفخ، یبوست یا اسهال میشود؛ در خلقوخوی او تغییراتی مشاهده میشود.
مرحلۀ آورا در میگرن
شخص قبل از سردرد دچار علائم دیگری میشود که معمولا به صورت اختلالات عصبی در بینایی هستند. این علائم ظرف چند دقیقه ظاهر میشوند و کمتر از یک ساعت طول میکشند. برای مثال ممکن است شخص دچار تاری دید بشود؛ خطوط مواجی را ببیند؛ نقاط سیاه ببیند؛ یا به صورت موقت بیناییاش را از دست بدهد.
بعضی از افراد مبتلا به این بیماری، در مرحلۀ آورا علائم حسی-حرکتی را هم تجربه میکنند. برای مثال خوابرفتگی و بیحسی و سنگینی در دست و پا، احساس خارش، اختلالات گفتاری و غیره.
مرحلۀ حمله دردهای میگرنی
سردرد میگرنی ابتدا با یک درد مبهم شروع میشود و سپس به حالت نبضدار تبدیل میشود. درد ممکن است از یک سمت سر به سمت دیگر حرکت کند؛ در جلوی سر باشد؛ یا حتی کل سر درگیر درد شود.
شخص ممکن است در طول سردرد حالت تهوع و استفراغ داشته باشد؛ دچار بیحالی و ضعف و رنگپریدگی شود.
مرحلۀ پایانی یا پس از دردهای میگرنی
وقتی درد اصلی تمام میشود، تازه علائم دیگری بروز میکند! عوارض این بیماری حتی ممکن است چندروز طول بکشد. البته این عوارض و علائم شخص به شخص متفاوت است. احساس خستگی و خماری، احساس کسالت و افسردگی، یا برعکس احساس خوشحالی و سرخوشی و یا عوارض گوارشی از جملۀ این علائم هستند.
میگرن چشمی
میگرنی که در سیستم بینایی اختلال ایجاد کند، میگرن چشمی نامیده میشود. این نوع سردرد که به نوع کلاسیک هم معروف است، همراه با مشاهده هاله، خطوط لرزان یا جرقه است و یا باعث ایجاد نقاط کور در دید شما میشود. حدود یک مورد از هر چهار یا پنج مورد میگرن، با ایجاد هاله در بینایی همراه است. با این که این علائم موقتی هستند و بیماری جدی تلقی نمیشوند،
اما در صورتی که شدید و طولانی شود، ممکن است خواندن، نوشتن، رانندگی و… را برای فرد، دشوار یا غیر ممکن کند. علت دقیق این بیماری هنوز مشخص نیست اما ژنتیک و اسپاسم عروق خونی چشم عوامل شناخته شده برای آن هستند. نوع نادری از این بیماری هم وجود دارد که باعث نابینایی یا کوری موقت در یک چشم میشود. این بیماری میگرن شبکیه نام دارد که نباید با نوع چشمی آن اشتباه گرفته شود.
علت بروز میگرن چشمی
شاید نام میگرن چشمی نگرانتان کند. شاید بپرسید: مگر مهمترین علامت این بیماری سردرد نیست؟ پس میگرن چشمی چیست؟ آیا اگر دچار این بیماری باشم، ممکن است چشمهایم آسیب ببینند؟
نگران نباشید! دردهای میگرنی حتی ممکن است باعث از دست دادن دید بشود. اما معمولا موقتی است.
میگرن چشمی همراه با سردرد است؛ اما مهمترین علامتش کاهش دید در شخص، دوبینی چشم یا از دست دادن موقت بینایی است. در این حالت چشم تحتتأثیر سردرد و اختلالات عصبی قرار میگیرد. معمولاً گرفتگی در رگهای خونی شبکیۀ چشم و تغییر در سلولهای عصبی آن باعث بروز میگرن چشمی میشوند.
تنها نکتهای که شخص مبتلا به میگرن باید به آن توجه داشته باشد، مدیریت دردهای میگرنی زیر نظر پزشک است. در این صورت او میتواند از آسیب بلندمدت به چشمهایش جلوگیری کند.
درباره راه های درمان سردرد خوشه ای نیز میتوانید این مطلب را بخوانید.
میگرن را چطور درمان کنیم
میگرن یک اختلال عصبی است که باعث سردردهای شدید می شود که اغلب با حالت تهوع، استفراغ و حساسیت به نور و صدا همراه است. علت دقیق میگرن به طور کامل شناخته نشده است، اما اعتقاد بر این است که به تغییرات در مواد شیمیایی مغز و جریان خون مربوط می شود. در حالی که هیچ درمانی برای میگرن وجود ندارد، چندین گزینه درمانی وجود دارد که می تواند به کاهش علائم و بهبود کیفیت زندگی کمک کند.
خط اول درمان میگرن معمولاً مسکنهای بدون نسخه مانند استامینوفن، ایبوپروفن یا آسپرین است. این داروها با کاهش التهاب و مسدود کردن برخی مواد شیمیایی در مغز که باعث درد می شوند، عمل می کنند. اگر داروهای بدون نسخه موثر نباشند، ممکن است داروهای تجویزی مانند تریپتان ها یا ارگوتامین ها تجویز شوند. این داروها با تنگ کردن عروق خونی در مغز و کاهش التهاب عمل می کنند.
علاوه بر دارو، تغییر سبک زندگی نیز می تواند در مدیریت میگرن مفید باشد. شناسایی و اجتناب از محرک هایی که میگرن را ایجاد می کنند، مانند استرس، برخی غذاها یا کمبود خواب بسیار مهم است. ورزش منظم، تکنیک های تمدد اعصاب مانند یوگا یا مدیتیشن و حفظ یک رژیم غذایی سالم نیز می تواند مفید باشد. در برخی موارد، داروهای پیشگیرانه ممکن است برای کاهش فراوانی و شدت میگرن تجویز شود. به طور کلی، ترکیبی از داروها و تغییرات سبک زندگی می تواند در درمان میگرن و بهبود کیفیت زندگی افرادی که از این عارضه رنج می برند موثر باشد.
داروهای میگرن
شاید از خودتان بپرسید بهترین دارو برای میگرن چیست ؟ حملههای میگرنی معمولا با دارو قابل کنترل هستند و میتوان تا حدودی، شدت علائم را به وسیله مصرف دارو کاهش داد. البته باید توجه کرد که مصرف بیش از حد قرص هم میتواند باعث سردردهای برگشتی در اثر مصرف بیش از حد دارو شود. بنابراین بهتر است داروها با تجویز پزشک و مطابق دوز تجویزی مصرف شوند تا بهترین اثربخشی را داشته باشند. بعضی از مهمترین داروهای میگرن برای درمان میگرن عبارتند از:
مسکنها
برخی از این مسکنها بدون نسخه در دسترس هستند، اما بهتر است در مورد مصرف آنها با پزشک مشورت کنید. اثرگذارترین مسکنها در درمان میگرن عبارتند از:
- آسپرین
- استامینوفن
- دیکلوفناک
- ایبوپروفن
- کتورولاک
- ناپروکسن
بسیاری از داروهای OTC که به طور خاص به عنوان قرص میگرن شناخته میشوند، یک یا چند مورد از داروهای فوق را با مقدار کمی کافئین ترکیب میکنند تا درمان سردرد به ویژه انوع خفیف آن به وسیله آنها، سریعتر و موثرتر باشد. مصرف زیاد و طولانی مدت این داروها عوارضی مثل زخم معده، آسیب کلیه، مشکلات قلبی و… را در پی دارد.
ارگوتامینها
این داروها جزو اولین داروهای اختصاصی برای میگرن هستند که باعث انقباض رگهای خونی اطراف مغز میشوند و در مدتی کوتاه میتوانند سردرد را تسکین دهند. این نوع داروها با نامهای تجاری مختلف و به شکلهای متنوعی مثل قرص، محلول، اسپری بینی، شیاف و تزریقی در دسترس هستند و بهتر است برای مصرف آنها با پزشک مشورت کنید. مصرف این داروها در زنان باردار و شیرده یا مبتلایان به بیماریهای قلبی مجاز نیست و مصرف بیش از حد آنها ممکن است با عوارضی مثل مسمومیت یا مشکلات قلبی و نقایص مادرزادی همراه باشد.
تریپتانها
این داروها نوع جدیدتری از داروها هستند که با افزایش سروتونین و کاهش التهاب در مغز، رگهای خونی را منقبض میکنند. این کار به تسکین سردرد میانجامد. انواع مختلفی از این دارو به شکلهای قرص، اسپری بینی و قرص زیر زبانی در دسترس است که برخی از مهمترین آنها عبارتند از:
- التپریتان
- فرواتریپتان
- ریزاتریپتان
- سوماتریپتان
- زولمی تریپتان
این داروها دارای عوارض جانبی از جمله خوابآلودگی، سرگیجه، حالت تهوع، احساس سوزن سوزن شدن در پا و ناراحتی در سینه و گلو هستند و مصرف آنها در افراد دارای مشکلات قلبی یا در معرض سکته مغزی مجاز نیست. شما میتوانید راجع به علت سرگیجه و روشهای درمان آن بیشتر بخوانید.
در مواردی که سردرد با داروهای گفته شده تسکین پیدا نکند، ممکن است که پزشک به تجویز داروهای دیگری مثل مورفین، کدئین، اکسی کدون و… مجبور شود. البته این داروها اعتیاد آور هستند و تجویز آنها باید با حداقل دوز ممکن باشد. برای کاهش تهوع و استفراغ ناشی از میگرن هم میتوان از داروهایی مانند قرص دیمن هیدرینات، متوکلوپرامید، پروکلرپرازین و… استفاده کرد.
سوماتریپتان
سوماتریپتان یک داروی ضدمیگرن و گیرندۀ سروتونینی است. این دارو به صورت قرصهای 50 و 100 میلیگرمی در دسترس است. این دارو با انقباض عروق مغزی و کاستن از التهاب عصبی باعث بهبود سردردهای میگرنی میشود. نام دیگر این قرص میگراستاپ است.
زومیگ یا زولمی تریپتان
این دارو را هنگام حملۀ دردهای میگرنی مصرف میکنند. قرص زولمی تریپتان به دو صورت 2.5 و 5 میلیگرمی در بازار وجود دارد. این دارو اعث انقباض عروق و کاهش التهاب عصبی میشود. قرص زومیگ را باید روی زبان قرار داد تا حل شود. این قرص معمولا بین نیم تا یک ساعت اثر میکند.
ریزاتریپتان
ریزاتریپتان هم باعث انقباض عروق و کاهش التهاب میشود؛ این دارو علاوه بر سردرد، علائم دیگری مثل تهوع و حساسیت به نور و صدا را کاهش میدهد. این قرص به صورت 5 و 10 میلی گرمی در داروخانهها وجود دارد. این دارو با نام مگزالت، مکسالت یا ماکسالت (Maxalt) هم شناخته میشود.
نورتریپتیلین
نورتریپتیلین در اصل برای بیماریهایی مثل افسردگی، اضطراب و حتی اختلال توجه و تمرکز (ADHD) تجویز میشود. اما یکی از موارد تجویز آن دردهای میگرنی هم هست. این قرص دارای سه دوز ۱۰ و ۲۵ و ۵۰ میلیگرم است.
ترکسیمت
ترکسیمت یک داروی ترکیبی است و با نام سوماتریپتان و قرص ناپروکسن هم شناخته میشود. این دارو هم علاوه بر دردهای میگرنی، علائمی مثل تهوع و حساسیت به نور و صدا را تخفیف میدهد. این قرص برای درمان میگرن در افراد بالای 12 سال مناسب است. دوز این دارو 10/60 میلیگرم (سوماتریپتان ۱۰ میلیگرمی و ناپروکسن سدیم ۶۰ میلیگرمی) در هر قرص است.
ناراتریپتان یا آمرگ
ناراتریپتان هم داروی دیگری است که برای کاهش سردردهای میگرنی تجویز میشود. البته مثل داروهای بالا، برای جلوگیری از درد کاربرد ندارد. این دارو هم گیرندۀ سروتونین و انقباض دهندۀ عروق است. اثربخشی آن زمانی بیشتر است که فرد در یک اتاق تاریک و ساکت دراز بکشد.
التریپتان یا رلپاکس
الترپیتان داروی دیگری است که کارکردش کاهش دردهای میگرنی است. این دارو برای بزرگسالان است و برای افراد زیر 18 سال توصیه نمیشود.
باز هم یادآوری میکنیم که مصرف این داروها بدون تجویز و مشاورۀ پزشک ممنوع است و عوارض جدی دارد به همین جهت میتوانید از مشاوره انلاین دکتر مغز و اعصاب استفاده کنید و بهترین دارو را به صورت آنلاین دریافت کنید.
میگرن عصبی چه علائمی دارد
تفاوت میگرن عصبی با میگرن چیست ؟ اضطراب یکی از عواملی است که میتواند باعث بروز سردرد و حملات میگرنی شود. البته باید به این نکته توجه کنید که میگرن عصبی با حمله اضطرابی تفاوت دارد. محققان دریافتهاند که افراد مبتلا به میگرن تا پنج برابر بیش از دیگران به اضطراب و استرس دچار هستند. این میتواند یک عامل تشدید کننده به حساب آید. تشخیص این که سردرد شما ریشه عصبی دارد یا خیر همیشه آسان نیست. تنش، اضطراب و هیجان میتوانند به عنوان محرکی برای شروع یک حمله عمل کنند. در هنگام بروز میگرن عصبی، باید از فعالیت شدید خودداری کرده و در محیطی آرام به استراحت بپردازید تا از تشدید علائم جلوگیری شود. علائم این بیماری مشابه حملههای میگرنی است که ممکن است در مواردی شدیدتر یا خفیفتر شود. این نشانهها عبارتند از:
- سردرد ضرباندار در یک طرف سر یا صورت
- احساس سوزن سوزن شدن در یک طرف صورت یا بازو
- دیدن نقاط نورانی یا جرقه
- حساسیت شدید به نور، صدا و بو
- احساس سبکی سر یا غش کردن
- تهوع و استفراغ
درمان میگرن در خانه
افرادی که به طور منظم دچار حملات میگرن میشوند، میتوانند با توصیه پزشک از داروهایی برای پیشگیری از این حملهها یا کاهش شدت آنها استفاده کنند. استفاده از مکملهای ویتامین و داروهای گیاهی، داشتن خواب کافی و دوری از تنش و استرس هم میتواند به این افراد کمک کند. در صورتی که به هر دلیلی دچار یک حمله ناگهانی میگرن شدید، با کمک روشهای زیر میتوانید درمان میگرن در خانه را امتحان کنید. در این زمینه نیز میتوانید از بخش مشاوره آنلاین پزشکی بهترین پزشک را انتخاب کرده و از او مشاوره بگیرید.
استراحت و دوری از عوامل محرک
از نور شدید و حتی نور صفحه موبایل و مانیتور، سر و صدای زیاد، عوامل محرک عصبی و… تا حد امکان فاصله بگیرید و در محیطی آرام استراحت کنید.
استفاده از کمپرس آب سرد
قرار دادن کمپرس آب سرد بر روی سر باعث تنگ شدن عروق سر و در نتیجه کاهش سردرد میگرنی میشود.
رایحه درمانی
استفاده از بوهای آرامشبخش مثل اسطوخودوس در کاهش اضطراب و تنش و سردرد ناشی از آن نقش دارد.
ماساژ درمانی
با کمک یک روغن گیاهی میتوانید نواحی سر، پیشانی و شانهها را آرام ماساژ دهید تا تنش و درد را از خود دور کرده و ریلکس شوید.
داروهای گیاهی
داروهای گیاهی به ویژه دمنوشهای گرم و آرامشبخش مثل دمنوش گل مینا یا ترکیب ضد التهاب دارچین و عسل میتوانند دردهای شدید ناشی از میگرن را تسکین دهند. برای آشنایی بیشتر با خواص دارچین و عسل میتوانید به مقاله خواص دارچین و عسل از وبسایت حال مراجعه کنید.
نوشیدن آب
در بسیاری از موارد ممکن است سردرد شما با کمآبی بدن تشدید شود. پس سعی کنید با نوشیدن آب با فواصل منظم، کمآبی بدن را برطرف کرده و از شدت سردرد خود بکاهید.
ارگوتامین سی چیست
ارگوتامین سی یکی از شناخته شدهترین داروهای خانواده ارگوتامینها با نام کامل ارگوتامین کافئین است. از آن برای درمان یا پیشگیری از انواع سردردها از جمله میگرن استفاده میشود. گفتیم که گشاد شدن رگهای خونی میتوانند باعث ایجاد سردرد شوند. ارگوتامین با تنگ کردن این عروق به درمان و تسکین سردرد کمک زیادی میکند. کافئین هم مادهای است که سرعت جذب ارگوتامین را افزایش داده و به درمان سریعتر سردرد منجر میشود.
برای دریافت بهترین نتیجه از این دارو، توصیه میشود که با شروع اولین نشانه سردرد آن را مصرف کنید. هر چه مدت زمان بیشتری از شروع درد گذشته و علائم شدیدتر شود، تاثیرگذاری این دارو هم کاهش مییابد. البته مصرف این دارو باید با تجویز پزشک متخصص و تحت نظر او باشد، چون شما نیاز به معاینه وضعیت قلب پیش از مصرف آن دارید. مصرف ارگوتامین سی در افراد مبتلا به مشکلات قلبی توصیه نمیشود و یکی از عوارض استفاده طولانی مدت از آن، احساس درد در قفسه سینه است.
مشاوره با پزشک برای درمان میگرن
مشاوره با پزشک برای درمان میگرن به چند دلیل مهم است. ابتدا، پزشک می تواند به تشخیص اینکه آیا علائم شما واقعاً به دلیل میگرن است یا بیماری دیگری کمک می کند. این مهم است زیرا شرایط دیگری مانند عفونت سینوسی، سردرد تنشی یا حتی تومورهای مغزی می توانند علائم مشابهی ایجاد کنند. پزشک میتواند ارزیابی کاملی انجام دهد و در صورت لزوم آزمایشهای مناسب را برای رد سایر شرایط توصیه کند.
ثانیا، پزشک می تواند به تعیین مناسب ترین برنامه درمانی برای نوع خاص میگرن شما کمک کند. میگرن می تواند از نظر شدت و فراوانی متفاوت باشد و انواع مختلف میگرن ممکن است به درمان های متفاوتی نیاز داشته باشند. پزشک میتواند گزینههای دارویی و تغییرات سبک زندگی را که میتواند در مدیریت نوع خاص میگرن شما مؤثر باشد، بحث کند.
علاوه بر این، پزشک میتواند پیشرفت شما را کنترل کند و درمان را در صورت نیاز تنظیم کند. برخی از داروهایی که برای درمان میگرن استفاده می شوند می توانند عوارض جانبی داشته باشند و پزشک می تواند شما را از نظر هرگونه عارضه احتمالی تحت نظر داشته باشد. قرار ملاقات های منظم برای پیگیری با پزشک نیز می تواند در تعیین اثربخشی برنامه درمانی شما و انجام هرگونه تنظیمات لازم مفید باشد.
به طور کلی، مشاوره با متخصص مغز و اعصاب آنلاین برای درمان میگرن گام مهمی در مدیریت این بیماری است. پزشک می تواند به تشخیص بیماری شما کمک کند، گزینه های درمانی مناسب را توصیه کند و پیشرفت شما را تحت نظر داشته باشد تا مطمئن شود که بهترین مراقبت ممکن را دریافت می کنید.
Arofah
2 هفته پیش