جستجو...

haal application

IOS

pwa

اندروید

google play

طرز خوابیدن در بارداری باید چگونه باشد؟

طرز خوابیدن در بارداری
۲۱ شهریور

طرز خوابیدن در بارداری صرفاً یک ترجیح نیست و باید برای سلامتی مادر باردار و فرزندی که در درون او رشد می‌کند جدی گرفته شود. همانطور که بدن دستخوش تغییرات قابل توجهی می‌شود، موقعیت های خواب نیز باید تغییر کند و در ادامه این مقاله به آن اشاره خواهیم کرد. در هر مرحله از بارداری می‌توانید از بخش دکتر زنان آنلاین باید یک متخصص زنان و زابمان به صورت آنلاین صحبت کرده و در خانه خودتان مراحل درمان را طی کنید.

آیا طرز خوابیدن در بارداری مهم است؟

داشتن خواب با کیفیت و طرز خوابیدن در بارداری، هم برای سلامت مادر و هم برای جنین در حال رشد بسیار مهم است. اما چرا الگوهای خواب تا این حد اهمیت دارد؟

خوابیدن به پهلوی چپ اغلب توصیه می شود زیرا گردش خون را در قلب، رحم و کلیه ها بهبود می بخشد و از فشار دادن رحم به کبد جلوگیری می‌کند. همچنین به هضم غذا کمک کرده و خطر ابتلا به کمردرد، بواسیر و ورم مچ پا را کاهش می‌دهد.

به پشت خوابیدن، به خصوص در اواخر بارداری، منجر به کمردرد، مشکلات تنفسی، هموروئید، فشار خون پایین و کاهش گردش خون در قلب مادر و نوزاد می‌شود. همچنین می‌تواند باعث فشار رحم بر روی ورید اجوف، سیاهرگ اصلی که خون را از پایین بدن به قلب می‌بردشده و جریان خون را کاهش دهد.

از آنجا که طرز خوابیدن در بارداری مهم است، بهتر است برای حفظ سلامت نوزاد، با یک پزشک آنلاین نیز مشورت داشته باشید.

سلامت نوزاد به خواب مادر نیز بستگی دارد. خواب زمانی است که سلول‌ها در جنین به سرعت رشد می کنند. خواب آرام جریان خون را از طریق جفت بهینه می کند و اکسیژن و مواد مغذی را به کودک می‌رساند. خواب ضعیف مادر با کاهش وزن هنگام تولد و مشکلات شناختی بعدی مرتبط است.

طرز خوابیدن زن و شوهر در بارداری

در ادامه بحث طرز خوابیدن در بارداری، که یکی از مراقبت های دوران بارداری است، چند نکته درباره طرز خوابیدن زن و شوهر در بارداری وجود دارد که به آن اشاره می‌کنیم:

  • راحت ترین محل خواب را به زن باردار بدهید. او ممکن است به بالش های اضافی هم نیاز داشته باشد یا بخواهد در یک تکیه گاه یا به پهلو بخوابد.
  • زن باردار باید یک بالش را بین پاهای خود قرار دهد تا باسن خود را در یک راستا قرار دهد و فشار روی کمر را کاهش دهد.
  • خوابیدن به پهلوی چپ به طور کلی در دوران بارداری توصیه می شود، زیرا گردش خون را بهبود می بخشد و از جریان اکسیژن و مواد مغذی بهینه به نوزاد پشتیبانی می کند. شوهر می تواند طرفی را که برای او راحت تر است انتخاب کند.
  • اگر هر دو طرف ترجیح می دهند یک تخت مشترک داشته باشند، مطمئن شوید که فضای کافی برای پاسخگویی به نیاز زن باردار به بالش اضافی وجود دارد.
  • برای جلوگیری از کشیدن پتو یا لگد زدن تصادفی، سعی کنید از پتوهای جداگانه استفاده کنید.

تغییرات سینه در بارداری را بشناسید.

طرز خوابیدن زن و شوهر در بارداری

طرز خوابیدن زن باردار در سه ماهه اول

در طول سه ماهه اول، بدن یک زن در مراحل اولیه تغییرات خارق العاده ای است که با رشد کودک به وجود می‌آید. هورمون‌هایی مانند پروژسترون و استروژن افزایش می‌یابند، که اغلب باعث خستگی شدید از اوایل هفته چهارم بارداری یا هفته پنجم بارداری می‌شوند. حالت تهوع و تکرر ادرار نیز اغلب ظاهر می‌شود. برای بسیاری از زنان، خستگی به تنهایی به معنای نیاز به خواب بسیار بیشتر است – چرت زدن در طول روز و زودتر خوابیدن در شب‌ها.

در طول سه ماهه اول بارداری، طرز خوابیدن در بارداری ممکن است بسته به سطح راحتی و ترجیح شخصی او متفاوت باشد. با این حال، یکی از وضعیت‌های معمول خواب در این زمان، دراز کشیدن به پهلو، به‌ویژه پهلوی چپ است. این وضعیت اغلب توسط متخصصان توصیه می شود زیرا گردش خون در جنین و جفت را بهبود می‌بخشد و به کاهش خطر عوارضی مانند فشار خون بالا و تورم کمک می کند. علاوه بر این، خوابیدن به پهلوی چپ به کاهش فشار روی رحم و کاهش فشار روی پشت مادر نیز کمک می‌کند، که به ویژه با شروع رشد شکم موضوع بسیار مهمی می‌شود.

برخی از زنان باردار نیز ممکن است هنگام خوابیدن به بالشی بین زانوها برای حفظ تراز مناسب ستون فقرات، حمایت از لگن و جلوگیری از فشار بیش از حد بر روی عضلات و رباط ها نیاز داشته باشند.

طرز خوابیدن زن باردار در سه ماهه دوم

در طول سه ماهه دوم بارداری و با شروع رشد برآمدگی در شکم مادر، یافتن یک موقعیت راحت برای خوابیدن، سخت‌تر می شود. بسیاری از زنان باردار با خوابیدن به پهلو، مخصوصاً به پهلوی چپ، راحت‌تر هستند.

خوابیدن به پهلوی چپ در طول سه ماهه دوم، به بهبود گردش خون مادر و نوزاد کمک می کند، زیرا حداکثر جریان خون و مواد مغذی را به جفت می‌رساند. علاوه بر این، خوابیدن به پهلوی چپ، به کاهش تورم احتمالی، به ویژه در پاها و مچ پا نیز کمک خواهد کرد.

برای افزایش راحتی هنگام خوابیدن به پهلو، توصیه می شود از بالش های اضافی استفاده کنید. قرار دادن یک بالش بین پاها به تراز شدن باسن، لگن و ستون فقرات کمک کرده و هرگونه فشار را کاهش می‌دهد. ضمن اینکه می‌توانید از بالش دیگری برای حمایت از شکم و ایجاد حس امنیت استفاده کنید. در موضوع طرز خوابیدن در بارداری این بالش ها به حفظ یک موقعیت راحت و جلوگیری از دردهای بارداری کمک خواهند کرد.

راه های درمان نفخ شکم در بارداری را بشناسید.

طرز خوابیدن زن باردار

پوزیشن طرز خوابیدن زن باردار در سه ماهه سوم

در سه ماهه سوم، شکل بدن یک زن به طور چشمگیری تغییر کرده است تا بتواند کودک در حال رشد را در خود جای دهد. رحم به خارج از لگن منبسط شده است و به اندام های داخلی و رگ های خونی اصلی فشار می آورد. برای راحتی و جریان خون مناسب، خوابیدن به پهلو در حال حاضر ضروری است. به طور خاص خوابیدن به پهلوی چپ ایده آل است، زیرا وزن کودک را از کبد برداشته و گردش خون به جفت و کلیه ها را بهبود می بخشد.

برای حفظ نظم در خوابیدن به پهلو، خم کردن زانوها و قرار دادن بالش بین پاها توصیه می شود. یک بالش در زیر شکم و پشت نیز می‌تواند کمک کننده بوده و فشار عضلات و مفاصل را کاهش دهد. با اضافه شدن وزن، چرخش از یک طرف به سمت دیگر دشوارتر می‌شود، بنابراین داشتن بالش‌های اضافی این کار را برای شما راحت‌تر خواهد کرد.

داشتن خواب با کیفیت بسیار مهم است، اما برخی مواقع سخت می‌شود، زیرا ناراحتی های فیزیکی در سه ماهه سوم تشدید می‌شود و طرز خوابیدن در بارداری را دشوارتر می‌کند.

خوابیدن روی شکم در دوران بارداری

با پیشرفت بارداری، خوابیدن روی شکم ممکن است دشوارتر شده و همچنین ممکن است خطراتی را به همراه داشته باشد.

مشکل اصلی خواب رویش شکم در دوران بارداری این است که باعث فشار ناخواسته بر روی شکم و رحم خواهد شد. پس از حدود 20 هفته بارداری، وزن رحم و جنین محسوس شده و خوابیدن روی شکم، به این نواحی فشار وارد می‌کند و درنتیجه جریان خون را کاهش می‌دهد

به این دلایل، اکثر پزشکان به زنان باردار توصیه می کنند که با پیشرفت بارداری، به ویژه پس از سه ماهه اول، از خوابیدن روی شکم خودداری کنند. البته این کار تقریبا از ماه دوم یا سوم غیر ممکن خواهد شد زیرا با بزرگ شدن شکم دیگر نمی‌توانید ری آن بخوابید. موقعیت خواب ترجیحی در بارداری روی پهلوی شماست، در حالت ایده آل سمت چپ.

طرز خوابیدن اشتباه در زنان باردار

طرز خوابیدن در بارداری باید کاملا رعایت شود و وضعیت خوابیدنی که برای زنان باردار اشتباه تلقی می‌شود، خوابیدن صاف به پشت است، به خصوص با پیشرفت بارداری، این موقعیت رگ های خونی اصلی مانند ورید اجوف را فشرده خواهد کرد که ممکن است منجر به کاهش جریان خون و اکسیژن رسانی به مادر و جنین شود.

توصیه می‌شود به پهلو بخوابید، ترجیحاً به پهلوی چپ، زیرا گردش خون را بهبود می بخشد و جریان خون بهینه را به جفت می دهد. خوابیدن به پهلوی چپ نیز به کاهش ناراحتی های رایج مانند کمردرد و سوزش سر دل در دوران بارداری کمک ldکند.

خوابیدن اشتباه

تقویم و تغذیه هفته به هفته بارداری

طرز خوابیدن در بارداری هنگام پایین بودن جفت

استراحت کافی و خوب خوابیدن در زمانی که جفت پایین است بسیار مهم است و این مهمترین نکته در طرز خوابیدن در بارداری است. . اگر متوجه شدید که با جفت پایین در شکمتان مواجه هستید، باید بیشتر استراحت کنید. در حالی که هیچ فرمول مشخصی برای بالا رفتن طبیعی جفت وجود ندارد، همانطور که قبلاً در مورد آن صحبت کردیم، توصیه می‌شود که در طول بارداری از یک روال خواب ثابت پیروی کنید و خوابیدن به پهلو بهترین راه است.

حالت تهوع حین خواب در زنان باردار

حالت تهوع هنگام خواب که به عنوان حالت تهوع شبانه نیز شناخته می شود، یکی از نشانه های بسیاری از زنان باردار است. علت دقیق آن به طور کامل شناخته نشده است، اما احتمالا در درجه اول به تغییرات هورمونی و افزایش سطح گنادوتروپین جفتی انسانی (hCG) و استروژن در دوران بارداری مربوط می شود.

این نوسانات بر روی سیستم غذایی تاثیر می‌گذارد و باعث افزایش تولید اسید معده می‌شود. به همین دلیل محتویات معده به مری برگشته و به احساس تهوع، به ویژه در هنگام دراز کشیدن. منجر می‌شود

عوامل دیگری که ممکن است در ایجاد حالت تهوع در هنگام خواب در زنان باردار نقش داشته باشد در ادامه ذکر شده که ربطی به طرز خوابیدن در بارداری ندارد.

  • کاهش سطح قند خون: در طول خواب، تولید گلوکز در بدن کاهش می یابد که می تواند منجر به کاهش سطح قند خون شود. این می تواند باعث تهوع شود، به خصوص در زنان باردار که مستعد به قند خون پایین هستند.
  • افزایش گیاهان موجود در بوها و بوها: گیاهان بارداری می توانند حس بویایی را افزایش دهند و آنها را مستعد احساس تهوع از رایحه های تند یا بوهای نامطبوع در محیط خود کنند.
  • شکم پر یا غذا خوردن نزدیک به زمان خواب: مصرف مواد غذایی زیاد یا میان وعده ها نزدیک به زمان خواب می تواند احتمال تهوع شبانه را افزایش دهد. برای زنان باردار توصیه می‌شود که وعده‌های غذایی کوچکتر و مکرر در طول روز به جای وعده‌های غذایی بزرگ و سنگین مصرف شود.

شایان ذکر است که حالت تهوع در هنگام خواب در سه ماهه اول شایع تر است، اما می تواند در طول مدت طول بکشد.

طرز خوابیدن در بارداری

ماساژ برای داشتن خواب راحت در بارداری

تکنیک‌های ساده‌ای برای ماساژ وجود دارد که ممکن است به آرامش بدن شما و ایجاد خواب بهتر در دوران بارداری کمک کند.

  • با نشستن یا دراز کشیدن در یک وضعیت راحت شروع کنید. چند نفس عمیق بکشید تا ذهن و بدنتان آرام شود.
  • ماساژ پاها و مچ پا را با حرکات دایره ای ملایم شروع کنید. از نوک انگشتان یا شست خود برای اعمال فشار سبک شروع کنید.
  • دوباره با استفاده از حرکات دایره ای به سمت پایین ساق پا حرکت کنید. اگر گرفتگی پا یا تنش عضلانی را تجربه می‌کنید، کمی بیشتر روی این نواحی تمرکز کنید.
  • به آرامی کمر خود را با استفاده از نوک انگشتان خود ماساژ دهید تا دایره های کوچکی در امتداد دو طرف ستون فقرات ایجاد کنید. از اعمال فشار زیاد بپرهیزید.
  • از ماساژور بخواهید که در ماساژ شانه و گردن به شما کمک کند. این ناحیه اغلب تنش زیادی به خصوص در دوران بارداری ایجاد می‌کند. از ضربات آرام استفاده کنید.
  • با ماساژ بازوها و دستان خود کار را به پایان برسانید و برای این بخش نیز مجدداً از حرکات دایره ای استفاده کنید و مقدار مناسبی فشار وارد کنید.

سوالات متداول

من مشتاق خلق مطالبی جذاب هستم که مخاطبانم را مجذوب کند. خواه نوشتن پست‌های وبلاگ، تولید ویدیو، یا تولید محتوای رسانه‌های اجتماعی باشد، تلاش می‌کنم مطالب آموزنده‌ای را ارائه کنم و با نگاهی دقیق به جزئیات و درک عمیق ترجیحات مخاطبان محتوایی سرگرم کننده و یا آموزنده ارائه کنم.

مقالات مرتبط

هفته نهم بارداری
هفته نهم بارداری / علائم مادر و شکل جنین در هفته ۹ بارداری

هفته نهم بارداری زمان بسیار مهمی در رشد جنین است. این نشان دهنده پایان دوره جنینی و آغاز دوره جنینی است. در این مقاله، در مورد آنچه در هفته 9 بارداری باید انتظار داشت، از جمله علائم رایج، رشد جنین و راه‌های حفظ سلامتی صحبت خواهیم کرد. ضمن اینکه می‌توانید در هر مرحله از بارداری از بخش مشاوره آنلاین پزشکی استفاده کرده و با بهترین پزشکان به صورت آنلاین و در منزل گفتگو کنید.

تیم تحریریه
۱۲ / ۰۴ / ۰۲
هفته پانزدهم بارداری
هفته پانزدهم بارداری – تغذیه مادر و وضعیت جنین

هفته پانزدهم بارداری نقطه عطف مهمی در رشد جنین و بدن مادر است. در این مقاله به مواردی که باید در هفته 15 بارداری از جمله رشد و تکامل نوزاد، تغییرات در بدن مادر و راه های مراقبت از خود در نظر داشته باشید اشاره خواهد شد. در هر مرحله می‌توانید با دکتر زنان آنلاین مشورت کرده و در خانه خودتان راهنمایی دریافت کنید.

تیم تحریریه
۱۸ / ۰۵ / ۰۲
هفته دوم بارداری
هفته دوم بارداری / نشانه ها، علائم و تغذیه در هفته دوم بارداری

در هفته دوم بارداری، بدن شما برای تخمک گذاری آماده می شود و درواقع زمانی است که یکی از تخمدان های شما تخمک را برای آماده شدن برای لقاح آزاد می کند. همانطور که بدن شما برای تخمک گذاری آماده می شود، پوشش داخلی رحم (به نام آندومتر) شروع به ضخیم شدن می کند. این ضخیم شدن برای ایجاد یک محیط مغذی برای یک جنین بالقوه ضروری است. در این مرحله مهم است که به سیگنال های بدن خود توجه کنید. ممکن است گرفتگی خفیف، نفخ یا حساس شدن سینه‌ها را تجربه کنید که همه اینها طبیعی هستند زیرا بدن شما برای تخمک‌گذاری آماده می‌شود. در حالی که ممکن است هنوز باردار نشده باشید اما باید مراقبت از خود را طوری شروع کنید که انگارباردار هستید. یعنی یک رژیم غذایی سالم بخورید، هیدراته بمانید و استراحت کافی داشته باشید.

تیم تحریریه
۱۹ / ۰۲ / ۰۲
بهترین سن برای بچه دار شدن
بهترین سن برای بچه دار شدن

بدن زنان از ابتدای بلوغ و زمانی که قاعدگی آغاز می‌شود تا زمانی که یائسه شود، قدرت باروری دارد. سن باروری زنان به طور متوسط بین ۱۲ تا ۵۱ سال است. این اعداد در نژادها و اقوام مختلف می‌تواند کمی بالاتر یا پایین‌تر باشد. hlh بهترین سن برای بچه دار شدن چه سنی است؟ نکته مهم این است که قدرت باوری زنان با افزایش سن کاهش می‌یابد و این موضوع ممکن است برای باردار شدن در سنین بالاتر، مشکل ساز شود. بنابراین یافتن بهترین سن برای بچه‌ دار شدن بسیار مهم است. برای مشاوره با پزشک متخصص در این خصوص می‌توانید از پزشک زنان آنلاین حال استفاده کنید.

سارا صاحبی
۰۱ / ۰۳ / ۰۰
رابطه_جنسی-بارداری
رابطه‌ جنسی در دوران بارداری

زنان باردار و همسران‌شان اغلب این پرسش برایشان پیش می‌آید که آیا رابطه‌ جنسی در دوران بارداری برای سلامت جنین ضرر دارد یا خیر؟ آنها حتی این نگرانی را دارند که مبادا رابطه‌ جنسی در این دوران به سقط جنین منجر شود.

پشتیبانی حال
۰۳ / ۰۲ / ۹۸
هفته ششم بارداری
هفته ششم بارداری / رژیم غذایی و تغییرات هفته ۶ بارداری

هفته ششم بارداری یک دوره حیاتی برای رشد کودک شما است و اندازه کودک شما به اندازه یک عدس است. اکنون از سه لایه تشکیل شده است: اکتودرم، مزودرم و اندودرم. این سه لایه در نهایت به تمام اندام ها و بافت های بدن تبدیل می شوند.

تیم تحریریه
۲۳ / ۰۳ / ۰۲
نظرات کاربران
افزودن نظر