haal application

IOS

pwa

اندروید

google play

آزمایش آنزیم قلبی / کاربرد تست آنزیم های قلبی

آزمایش آنزیم قلبی
۰۵ فروردین

آزمایش آنزیم قلبی (Cardiac enzyme test) یک راهکار تشخیصی برای کمک به دکتر قلب آنلاین است تا تعیین کنند که آیا فرد دچار حمله قلبی شده یا خیر. این آزمایش در واقع میزان آنزیم‌هایی را که در صورت آسیب‌هایی مثل حمله قلبی، توسط عضله قلب در خون آزاد می‌شود، مورد بررسی قرار می‌دهد.

حمله قلبی یا انفارکتوس میوکارد به طرق مختلفی بروز می‌کند که درد قفسه سینه شایع‌ترین آن‌ها است. این آزمایش خون به پزشکان برای تشخیص این حمله کمک می‌کند. این تست همچنین می‌تواند نشان دهد که عضله قلب شما در حال حاضر اکسیژن کافی دریافت می‌کند یا خیر.

آزمایش آنزیم قلبی که در بخش آزمایش در منزل و در قسمت چکاپ کامل قابل انجام است،  یک آزمایش مهم و حیاتی است که به تشخیص زودهنگام و درمان‌ موثر مشکلات قلبی کمک می‌کند. ما در این مقاله به بررسی آزمایش آنزیم قلبی و تفسیر آن پرداخته‌ایم. اگر به دنبال یافتن پاسخ سوالات خود در این زمینه هستید، تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.

تست آنزیم قلب

آزمایش آنزیم قلبی چیست

آزمایش آنزیم قلبی نوعی آزمایش خون است که سطح آنزیم‌های قلبی را در خون می‌سنجد. این آنزیم‌ها عبارتند از تروپونین T و تروپونین I. هر دو نوع تروپونین در آزمایش آنزیم قلبی مورد بررسی قرار می‌گیرد؛ زیرا آن‌ها مهم‌ترین آنزیم‌ها برای حمله قلبی هستند. البته گاهی ممکن است پزشکان سطح کراتین فسفوکیناز و میوگلوبین را هم با توجه به شرایط بیمار بررسی کنند.

برای انجام آزمایش یک تکنسین آزمایشگاه با استفاده از سرنگی که به ورید بازوی شما وارد کرده است، مقداری از نمونه خونتان را دریافت می‌کند. این نمونه برای تجزیه و تحلیل از نظر آنزیم‌های قلبی مورد بررسی تخصصی قرار می‌گیرد. این آزمایش یک ابزار تشخیصی است که پزشکان از آن برای بررسی احتمال حمله قلبی در افراد استفاده می‌کنند. چنین آزمایشی در صورتی که احتمال انسداد شریان‌های قلب هم وجود داشته باشد، توسط پزشک تجویز می‌شود.

درد یا فشار در قفسه سینه، سرگیجه، عرق سرد، تنگی نفس و احساس ضعف یا خستگی از جمله علائمی هستند که پزشک با مشاهده آن‌ها این آزمایش را ضروری می‌داند. هر فشار شدید روی قلب می‌تواند به ماهیچه آن آسیب بزند. هنگامی که این اتفاق می‌افتد، قلب شما آنزیم‌های خاصی (نوعی پروتئین) را در خون آزاد می‌کند. پس از حمله قلبی سطح این آنزیم‌ها می‌تواند بسیار بالا باشد. بنابراین بررسی آن‌ها راه خوبی برای پزشک است تا حمله قلبی یا احتمال وقوع مجدد آن را تشخیص دهد. پزشک این آزمایش را درخواست می‌کند تا دقیقا بداند که در قلب شما چه اتفاقی افتاده است.

درباره آزمایش ویتامین دی و اهمیت آن بیشتر بدانید

آزمایش آنزیم قلبی

مفهوم بالا بودن آنزیم قلب

پزشکان با بررسی سطح آنزیم‌های قلبی افراد می‌توانند تشخیص دهند که آیا آن‌ها دچار حمله قلبی شده‌اند یا خیر. سطح آنزیم تروپونین به طور معمول آن‌قدر پایین است که در خون قابل شناسایی نیست. اگر این آنزیم در آزمایش خون فرد مثبت شود، احتمالا به معنی این است که او حمله قلبی را تجربه کرده یا دچار آسیب قلبی شده است.

پزشکان سطح تروپونین خون را بر حسب نانوگرم در میلی‌لیتر اندازه می‌گیرند. هر چه سطح این آنزیم در خون بالاتر باشد، یعنی احتمال حمله قلبی بیش‌تر یا آسیب وارد شده به قلب شدیدتر است. اگر آزمایش خیلی زود پس از آسیب به قلب انجام شود، ممکن است آنزیم‌ها به حالت عادی برگردد و به تدریج در طول ساعات آینده بالا روند. بنابراین پزشکان بعد از چند ساعت، آزمایش آنزیم قلبی را تکرار می‌کنند.

آزمایش cbc خون و کاربردهای آن را بشناسید

تفسیر تست آنزیم های قلبی

از آن‌جایی که آزمایش آنزیم‌ قلبی معمولا فوری است، نتایج آن به سرعت در اختیار پزشک قرار می‌گیرد. این نتایج نشان می‌دهد که چه مقدار آنزیم در بدن شما وجود دارد. آزمایش آنزیم بر حسب نانوگرم در میلی‌لیتر بیان می‌شود؛ بنابراین می‌تواند مقادیر بسیار کمی از آنزیم‌های آزاد شده را هم تشخیص دهد.

البته همیشه حمله قلبی دلیل اصلی بالا رفتن این آنزیم‌ نیست. گاهی افراد به دلایلی مثل فشار خون ریوی، ضربان قلب شدید یا تاکی کاردی، بیماری کلیوی، آسیب فیزیکی به قلب و ورزش شدید و طولانی هم ممکن است چنین وضعیتی را تجربه کنند. برای بررسی دقیق آن باید حتما با پزشک خود مشورت کنید و در صورت نیاز معاینه و آزمایشات تکمیلی انجام دهید.

در اینجا یک تفسیر نمونه از آزمایش آنزیم قلبی آورده شده است:

CK-MB: 0-24 U/L
تروپونین: <0.04 نانوگرم در میلی لیتر

CK-MB: 38 U/L
تروپونین: 0.1 نانوگرم در میلی لیتر
تفسیر:
نتایج آزمایش آنزیم قلبی نشان می دهد که این فرد دو آسیب عضله قلب را تجربه کرده است. سطح CK-MB او بالاتر از محدوده مرجع است که نشان می دهد آسیب عضلانی رخ داده است. سطح تروپونین او نیز افزایش یافته است که بیشتر نشان دهنده وجود آسیب عضله قلب است. در حالی که این نتایج به تنهایی برای حمله قلبی قطعی نیستند، افزایش سطح هر دو CK-MB و تروپونین با هم نشان دهنده یک رویداد قلبی است.

توجه به این نکته مهم است که این فقط یک تفسیر نمونه است و هر نتیجه ای باید توسط پزشک متخصص بررسی شود.

درباره آزمایش کلسیم و کاربردهای آن بیشتر بدانید

آزمایش آنزیم قلبی

داروهای درمان کاهش آنزیم های قلبی

زمانی که آزمایش خون نشان دهد سطوح آنزیم‌های قلبی در فرد به حد غیرطبیعی بالا رفته است، احتمالا نیاز به بستری در بیمارستان خواهد داشت. در چنین شرایطی پزشکان با استفاده از داروهای مختلف تلاش می‌کنند تا سطح آنزیم‌های قلبی را کاهش داده و از بروز حمله قلبی جلوگیری کنند. انواع مختلفی از داروها با توجه به شرایط بیمار قابل تجویز است؛ اما برخی از مهم‌ترین این داروها عبارتند از:

  • رقیق‌کننده‌های خون مثل هپارین، وارفارین، دابیگاتران و…
  • ترومبولیتیک‌ها یا داروهای ضد انعقاد خون
  • داروهایی که از بروز لخته خون جلوگیری می‌کنند مثل قرص آسپرین، پراسوگرل و…
  • داروهای مسدودکننده آلفا و بتا مثل کارودی لول و هیدروکلراید لابتالول
  • نیتروگلیسیرین و سایر داروهای گشادکننده عروق مثل ماینوکسیدیل

راهنمای کامل آزمایش تیروئید و نحوه انجام آن را در اینجا مطالعه کنید

راه های پیشگیری از بالا رفتن آنزیم های قلبی

برای این که جلوی بالا رفتن آنزیم‌های قلبی در خون خود را بگیرید، باید از کارهایی که احتمال بروز حمله قلبی را افزایش می‌دهند دوری کنید. داشتن یک سبک زندگی سالم و رعایت برخی نکات ساده می‌تواند به سلامت عمومی بدن و جلوگیری از چنین مشکلاتی کمک کند. برخی از راهکارها برای پیشگیری از بالا رفتن آنزیم‌های قلبی شامل موارد زیر است:

ورزش کردن

  • حفظ آرامش، کاهش استرس و خودداری از قرار گرفتن در فضای پرتنش
  • زندگی در محیط‌های سالم و دارای هوای پاک
  • تغذیه مناسب و خودداری از مصرف غذاهای فرآوری شده، چرب و شور مثل فست‌فودها. جایگزین کردن غذاهای ناسالم با میوه‌ها و سبزیجات تازه و منابع پروتئینی کم چرب و…
  • داشتن فعالیت بدنی کافی و منظم مثل پیاده‌روی روزانه یا دوچرخه سواری و شنا
  • خوابیدن به مقدار کافی، نه کم و نه زیاد. خوابیدن کم‌تر یا بیش‌تر از حد معمول می‌تواند به قلب و سایر ارگان‌های بدن آسیب بزند

درباره چکاپ کامل بدن و مزایای آن بیشتر بدانید

آزمایش آنزیم قلبی در منزل

آنزیم قلبی معمولا به دنبال مشاهده هر نوع نشانه‌ای از بروز حمله قلبی در افراد تجویز می‌شود. اما گاهی پزشکان آن را به عنوان یکی از آزمایش‌های دوره‌ای افراد به ویژه سالمندان و بیماران مبتلا به نارسایی قلبی در نظر می‌گیرند. شما می‌توانید این آزمایش را در هر آزمایشگاه یا مرکز درمانی انجام دهید. اما چنانچه تمایل دارید آن را در خانه و بدون مراجعه حضوری به آزمایشگاه انجام دهید، می‌توانید از خدمات آزمایش در منزل حال استفاده کنید. در این روش کارشناسان مربوطه به منزل شما مراجعه می‌کنند و نمونه خون دریافتی را به سرعت به آزمایشگاه منتقل می‌کنند. نتیجه آن هم در کوتاه‌ترین زمان ممکن برای شما ارسال خواهد شد.

تست آنزیم قلب

پزشک مناسب برای تفسیر تست آنزیم قلب

شما برای تفسیر آزمایش خون خود به راهنمایی تخصصی نیاز دارید. پزشکی که می‌تواند در این زمینه بهترین کمک را به شما ارائه کند، یک دکتر آنلاین قلب و عروق است. البته سایر پزشکان هم می‌توانند با بررسی این آنزیم‌ها متوجه وجود موارد مشکوک در آزمایش شوند و شما را به پزشک متخصص قلب و عروق ارجاع دهند. اگر برای تفسیر نتایج آزمایش خود به پزشک متخصص دسترسی ندارید، می‌توانید از مشاوران آنلاین سامانه حال کمک بگیرید. پزشکان آنلاین حال در تمام روزهای هفته به صورت ۲۴ ساعته آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند.

“مراقبت از سلامت فردی یک امر مهم انسانیست، زیرا بر فرصت‌های ما برای پیگیری اهداف زندگی تأثیر مستقیم دارد؛ درد و رنج را کاهش داده و شرایط مورد نیاز برای برنامه ریزی درباره آینده را فراهم می‌کند. «حال» با شعار حال خوب برای همه شکل گرفت تا خدمات پزشکی به شکلی کامل و جامع در اختیار همه افراد قرار بگیرد”

منابع

https://patient.info/heart-health/heart-attack-myocardial-infarction-leaflet/cardiac-enzymes

https://www.medicalnewstoday.com/articles/321684

https://www.webmd.com/heart-disease/cardiac-enzymes-studies

https://reverehealth.com/live-better/cardiac-enzyme-test/

 

 

سوالات متداول

مقالات مرتبط

آزمایش کبد چرب
آزمایش کبد چرب / تشخیص کبد چرب در آزمایش خون

آزمایش کبد چرب راهی برای تشخیص بیماری کبد چرب از طریق تست خون است. پزشکان با این روش احتمال بیماری کبد چرب را در بدن شناسایی می‌کنند و آزمایش‌های تکمیلی یا سونوگرافی را برای تشخیص دقیق‌تر تجویز می‌کنند. کبد چرب یک بیماری شایع است که به دلیل ذخیره شدن چربی اضافی در کبد روی می‌دهد.

سارا صاحبی
۰۵ / ۰۱ / ۰۲
نشانه های آنمی آپلاستیک و نحوه تشخیص آن
کم خونی آپلاستیک / نشانه های آنمی آپلاستیک و نحوه تشخیص آن

کم خونی آپلاستیک با نام انگلیسی Aplastic anemia یک اختلال خونی نادر است و زمانی اتفاق می‌افتد که سلول‌های بنیادی خون‌ساز مغز استخوان نتواند سلول‌های خونی کافی ایجاد کند. افراد مبتلا به این بیماری ممکن است دچار خستگی، کبودی یا تنگی نفس شوند. مصرف دارو در بسیاری از مبتلایان تا حدی علائم بیماری را کاهش می‌دهد؛ اما در موارد شدید، نیاز به پیوند مغز استخوان وجود دارد. این مقاله شما را با علل و علائم این بیماری و راهکارهای درمانی آن آشنا می‌کند. ضمن اینکه درباره انواع آزمایش و تفسیر جواب آزمایش می‌توانید این مطلب را بخوانید.

سارا صاحبی
۰۶ / ۰۹ / ۰۱
آزمایش ویتامین دی
آزمایش ویتامین دی / ویتامین D در آزمایش خون

آزمایش ویتامین دی سطح ویتامین D را در خون اندازه گیری می کند. این آزمایش برای غربالگری سطوح پایین ویتامین D مورد استفاده قرار می گیرد تا قبل از ایجاد مشکلات سلامتی با مکمل ها درمان شود. ویتامین D به بدن کمک می کند تا کلسیم را جذب و استخوان های قوی را حفظ کند.

ادمین
۱۴ / ۰۱ / ۰۲
آزمایش چربی خون
آزمایش چربی خون / تست چربی خون در خانه

آزمایش چربی خون می‌توانددرمیان بیماری‌هایی که باید توجه ویژه‌ای به آن‌ها داشت، بسیار مهم باشد زیرا یکی از عوامل مهم در ایجاد زمینه‌های بیماری‌های قلبی و عروقی، میزان چربی خون است. سطح چربی خون با میزان تحرک، برنامه غذایی و رفتارهایی مانند استعمال دخانیات ارتباط معناداری دارد. برای درک بهتر این موضوع ابتدا به بررسی چربی خون می‌پردازیم. لیپیدها گروهی از چربی‌ها و مواد شبه‌چربی هستند که از عناصر مهم در ترکیبات مهم سلول‌ها و منابع انرژی به شمار می‌آیند. یک آزمایش چربی خون میزان لیپیدهای خاص خون را اندازه‌گیری می‌کند. این آزمایش که از بخش آزمایش در منزل در خانه خودتان نیز قابل انجام است، می‌تواند به شما در تعیین میزان خطر تجمع رسوبات چربی یا پلاک در رگ‌ها که منجر به تنگ شدن یا انسداد رگ‌ها (تصلب شرایین) در سراسر بدن شما می‌شود کمک کند.

پشتیبانی حال
۱۵ / ۰۴ / ۰۰
آزمایش ایدز در خانه
آزمایش ایدز در خانه / نحوه انجام آزمایش HIV و هزینه آن

آزمایش ایدز در خانه یک راه آسان اما موثر برای آگاهی از وجود ویروس ایدز در بدن است. به دلیل مسائل فرهنگی نادرست و قبح اجتماعی نسبت به بیماری ایدز، برخی افراد از انجام آزمایش ایدز خودداری می‌کنند و این موضوع می‌تواند سلامت و آینده آن‌ها را تحت تاثیر قرار دهد. در صورتی که برخی از انواع این آزمایش، به ویژه در مدت زمانی کوتاه بعد از قرار گرفتن در معرض ویروس ایدز، بیماری را تشخیص می‌دهد و این موضوع می‌تواند برای تشخیص زودهنگام ابتلا و پیشگیری از تشدید بیماری موثر باشد.

سارا صاحبی
۱۲ / ۰۲ / ۰۲
آزمایش پروتئین خون
آزمایش پروتئین خون / تست پروتئین خون برای چیست

آزمایش پروتئین خون یک آنالیز پزشکی است که سطح پروتئین های خاص در خون را اندازه گیری می کند. این آزمایش وجود، کمیت و عملکرد پروتئین های مختلف را که برای عملکرد طبیعی بدن مهم هستند، تعیین می کند. پروتئین های اندازه گیری شده در این آزمایش شامل آلبومین، گلوبولین و فیبرینوژن در میان سایرین است. این پروتئین ها نقش های مختلفی در بدن دارند، مانند حفظ تعادل مایعات، انتقال مواد مغذی و حمایت از سیستم ایمنی. سطوح غیر طبیعی این پروتئین ها در خون می تواند نشان دهنده بیماری های مختلف مانند بیماری های کبدی یا کلیوی، التهاب و اختلالات خونی باشد.

سارا صاحبی
۱۵ / ۰۱ / ۰۲