haal application

IOS

pwa

اندروید

google play

درمان افسردگی با ورزش

درمان-افسردگي-با-ورزش
۰۷ بهمن

چگونه با ورزش کردن افسردگی را درمان کنید؟

افسرده که باشید، ورزش آخرین کاری‌ست که ممکن است دل‌تان بخواهد. با انرژی کمی که دارید، هر تصمیم تازه‌ای به چالش بزرگی تبدیل می‌شود. اما اگر اراده کنید و فعالیت بدنی را وارد برنامه‌های روزانه کنید، تفاوت بزرگی در زندگی‌تان رخ می‌دهد. تحقیقات زیادی انجام شده که نشان می‌دهند ورزش در درمان افسردگی نقش دارد. چرا شما امتحان نکنید؟

از طرف دیگر،‌ ورزش ترشح آندروفین را تحریک می‌کند. آندروفین که به اسم هورمون حس خوب هم معروف است، شما را سرحال می‌کند. هر چه زمان و شدت فعالیت‌ بدنی بیشتر باشد، ترشح آندروفین هم بیشتر خواهد بود.

ببینیم چه مدت ورزش در درمان افسردگی موثر است؛ پزشکان می‌گویند ۱۵۰ دقیقه، یعنی ۶ نوبت ۲۵ دقیقه‌ای در هفته کافی‌ست. با این‌همه بهترین کار واقع‌بینی‌ست. اگر هیچ‌وقت ورزش نکرده‌اید، این مقدار فعالیت بدنی می‌تواند سخت باشد. پس با زمان کوتاه شروع کنید و اجازه دهید بدن‌تان کم‌کم عادت کند. به‌هر حـال فعالیت بدنی کم از هیچی بهتر است.

۱۰ دقیقه پیاده‌روی سریع در روز به ریلکس شدن ذهن و بدن کمک می‌کند. ورزش‌ روزانه و سبک راه خوبی برای پیشگیری از افسردگی یا درمان افسردگی‌های خفیف است.

باید هدف‌های کوچک و دست‌یافتنی برای خودتان تعریف کنید. شاید یک پیاده‌روی کوتاه برای روز اول مناسب باشد. روز بعد کمی مسیر را طولانی‌تر کنید.

نباید ورزش کردن به وظیفه تبدیل شود، وگرنه ممکن است راه به جایی نبرید. قرار است فعالیت بدنی یک برنامه در کنار جلسه‌های تراپی باشد، ابزاری که قرار است حس و حـال بهتری به شما ببخشد.
درمان افسردگی با ورزش غیرممکن نیست.

هر بار که در ورزش پیشرفت می‌کنید و انعطاف بدن‌تان را می‌بینید، احساس موفقیت می‌کنید. هر چالش کوچکی را که پشت سر می‌گذارید، اعتماد به‌نفس بیشتری به‌دست می‌آورید. به‌مرور متوجه می‌شوید اندام متناسب‌تری پیدا کرده‌اید و سلامتی بیشتری دارید. همه‌ی این‌ها حس خوب ایجاد می‌کنند و در درمان افسردگی موثرند.

پیشنهاد می‌کنیم فعالیت بدنی موردعلاقه‌تان را پیدا کنید، یوگا، والیبال، شنا، هر چه را دوست دارید. وقتی کاری را دوست داشته باشید، بیشتر برای آن وقت می‌گذارید. خودتان را محدود به باشگاه رفتن نکنید. شاید بخواهید با باغبانی سرگرم شوید، با دوچرخه برای خرید بروید یا همراه بچه‌ها تا مدرسه قدم بزنید.

اگر همچنان سخت است از روی کاناپه بلند شوید، باید بررسی کنید مانع‌های ذهنی شما کدامند. از خانه بیرون رفتن سخت به‌نظر می‌رسد؟ جلوی پنجره نرمش کنید. ترجیح می‌دهید تنها نباشید؟ در نزدیک‌ترین باشگاه ثبت‌نام کنید یا با دوستان قرار پیاده‌روی در پارک بگذارید.

تحقیقات علمی نشان داده علائم افسردگی و اضطراب در افرادی که فعالیت بدنی دارند، کمتر است. در بعضی افراد ورزش مانند دارو عمل می‌کند و نشانه‌های افسردگی را کاهش می‌دهد. به‌ یاد داشته باشید روزهایی که دل‌تان نمی‌خواهد از زیر پتو بیرون بیایید، ورزش از همیشه مهم‌تر است. کافی‌ست اراده کنید و اولین حرکت را انجام بدهید، نتیجه از روزهای دیگر هم بهتر خواهد بود.

 

 

تیم کارشناسی سامانه مشاور آنلاین «حال» می‌تواند شما را با یک کلیک به مشاور وصل کند. ما در «حال» باور داریم حق هر کسی‌ست که امکان مشاوره‌ی امن، راحت و با قیمت مناسب را داشته باشد.
اگر شما هم می‌خواهید از شر فکرهای آزاردهنده و مشکلات فکری راحت شوید، همین الان اپلیکیشن موبایل را نصب کنید. یا از نسخه‌ی وب آن استفاده کنید و به یکی از مشاوران آنلاین «مشورت»‌ وصل شوید.

مقالات مرتبط

افسردگی موقعیتی
افسردگی موقعیتی / چگونه از افسردگی موقعیتی نجات پیدا کنیم

افسردگی موقعیتی (Situational depression) یک وضعیت روانی است که می‌تواند عمیقا بر زندگی افراد تاثیر بگذارد. اگرچه همه انسان‌ها در موقعیت‌هایی با احساس غم و اندوه مواجه می‌شوند، اما افسردگی به هر شکلی، فراتر از یک اندوه موقتی است. افسردگی موقعیتی یک اصطلاح برای توصیف حالتی است که به طور رسمی، به عنوان نوعی «اختلال سازگاری» تشخیص داده شود.

سارا صاحبی
۰۶ / ۱۲ / ۰۱
کمک-به-فرد-افسرده
پیشنهادهای ساده برای کمک به فرد افسرده

این که بدانیم باید به یک فرد مبتلا به افسردگی چه چیزهایی بگوییم همیشه هم کار آسانی نیست. چیزی که می‌گوییم قرار نیست عمیق یا شاعرانه باشد و فقط کاربردی‌ بودنش مهم است. باید بتوانیم بدون انتقال نگرانی‌مان حرف درست را بزنیم، هم‌دردی کنیم و راه‌حل داشته باشیم.خیلی وقت‌ها گفتن این‌که «نمی‌دانم چه باید بگوییم» کمک بزرگی است و در ادامه بهتر است اضافه کنیم که «حواس‌مان به او هست.» اما خیلی وقت‌ها هم باید بیشتر بگوییم و این‌جا انتخاب کلمات درست برای کمک به فرد افسرده اهمیت زیادی دارد.

پشتیبانی حال
۱۹ / ۰۱ / ۹۸
مهم ترین نشانه های افسردگی و تفاوت آن در زنان و مردان

چقدر با نشانه ‌‌های افسردگی آشنا هستید؟ افسردگی اصطلاحی است که اغلب به راحتی برای توصیف احساس خود بعد از یک هفته بد کاری یا دوری از یک دوست به کار می‌‎بریم. اما اختلال افسردگی پیچیده‎‌تر از این حرف‌‌هاست! نشانه ‌‎های افسردگی ویژگی‎‌های خاص و متفاوتی از یک غمگینی چند روزه که اکثر ما در زندگی تجربه می‌‎کنیم دارند. احساس غم و ناراحتی که در زمان فقدان‌‎ها، چالش‌‎های زندگی و... پشت سر می‎‌گذاریم، در واقع واکنش طبیعی بدن در برابر آن‎‌هاست. اما وقتی این احساسات طاقت‎‌فرسا شوند، نشانه‌‎های جسمی ایجاد کنند و برای مدت طولانی ادامه یابند، ممکن است ما را از زندگی طبیعی و فعال بازدارند. مخصوصا علائم افسردگی در جوانان می‌تواند خیلی متغیر باشد. تعیین این که آیا احساسات تاریک، دائمی و متزلزل ما در نتیجه افسردگی است یا نه، باید اولین قدم برای درمان و بهبودی باشد.

پشتیبانی حال
۲۸ / ۱۰ / ۹۹
مشاوره-آنلاین-افسردگی-شدید
افسردگی شدید چیست؟

فردی که به نظر میرسد یک زندگی کامل دارد را تصور کنید. او یک شغل عالی دارد، یک همسر دوست داشتنی و سرگرمی های فراوان در اوقات فراغت. سر وقت رسیدن سر کار برایش هیچ مشکلی نیست و او یکی از کارآمدترین کارکنان در شرکت است.اما  ، یک مشکل وجود دارد: او درمانده است، او از بسیاری از چیزهای مختلف احساس شادی نمی کند . از آنجا که او با افسردگی شدید زندگی می کند، برای بقیه دشوار است که بدانند ایراد از کجاست .

پشتیبانی حال
۰۸ / ۰۵ / ۹۷
افسردگی چیست
افسردگی چیست و چرا به زندگی ما راه می یابد؟

برای پاسخگویی به این سوال اساسی که افسردگی چیست باید در ابتدا تفاوت آن را با احساس خمودگی و غمگینی عادی درک کنیم.  همه انسان‌ها در طول زندگی خود و در مواقع خاصی غم و اندوه را تجربه می‎‌کنند. این واکنش طبیعی بدن در برابر فقدان‌ها یا چالش‌های پیش روی افراد است. در بیشتر مواقع این احساس بعد از گذشت مدتی و با برگشت زندگی به روال عادی برطرف می‌شود.

سارا صاحبی
۳۰ / ۱۰ / ۹۹
افسردگی بعد از زایمان و علائم و روش های درمان آن

دوره بارداری یک دوره متفاوت و منحصر به فرد در زندگی زنان است که می‌تواند برای برخی چالش برانگیز باشد. این دوره با فرآیندی به نام زایمان به پایان می‌رسد. برای آشنایی با آن‌چه که یک مادر باردار در طول این دوره تجربه می‌کند می‌توانید به مقاله مرتبط با آن در وب‌سایت حال مراجعه کنید. پس از زایمان، مادر با تغییراتی در روح و جسم خود مواجه می‌شود که می‌تواند زمینه ساز افسردگی بعد از زایمان در او شود. این بیماری نوعی افسردگی اساسی است که معمولا از چهار هفته اول پس از زایمان شروع می‌شود. این اختلال با تغییرات شیمیایی، اجتماعی و روانی مرتبط است که به علت تولد نوزاد رخ می‌دهد.

سارا صاحبی
۲۶ / ۱۱ / ۹۹

4 دیدگاه