haal application

IOS

pwa

اندروید

google play

ناتوانی جنسی / انواع راه های درمان ناتوانی جنسی در مردان

ناتوانی جنسی
۲۸ آبان

ناتوانی جنسی (Impotence) وضعیتی است که در آن آلت تناسلی قادر به ایجاد یا حفظ وضعیت مطلوب برای مقاربت جنسی نیست. این موضوع اختلال نعوظ (Erectile dysfunction) هم نامیده می‌شود و نباید آن را با انزال زودرس که در آن مردان در حین رابطه جنسی به سرعت به انزال می‌رسند اشتباه گرفت. اگرچه احتمال بروز ناتوانی جنسی با افزایش سن، بیش‌تر می‌شود، اما مردان جوان هم ممکن است تحت تاثیر آن قرار بگیرند.

این عارضه می‌تواند جوانان مبتلا به برخی از بیماری‌های زمینه‌ای مثل دیابت و مشکلات جسمی و روانی دیگر را درگیر کند. اگر می‌خواهید بدانید ناتوانی قوای جنسی چیست و چرا ایجاد می‌شود، این مقاله را مطالعه کنید. ما در ادامه شما را با برخی از راهکارهای درمانی این اختلال هم آشنا می‌کنیم.

ناتوانی جنسی

ناتوانی جنسی چیست

ناتوانی جنسی یا اختلال نعوظ یک عارضه شایع در میان مردان است که با بالارفتن سن، بیش‌تر تکرار می‌شود. محققان تخمین می‌زنند که نیمی از مردان چهل تا هفتاد ساله، به درجات مختلفی از آن مبتلا هستند. منظور از ناتوانی جنسی این است که فرد نمی‌تواند به طور مطلوب به نعوظ برسد یا آن را در طول رابطه، حفظ کند. اختلال در نعوظ، ناتوانی در حفظ آن و کاهش میل جنسی از مهم‌ترین نشانه‌های آن هستند. می‌توانید درباره رضایت جنسی و راه های آن این مطلب را نیز بخوانید.

این عارضه در میان مردان میان‌سال، معمولا موضوع نگران‌کننده‌ای نیست؛ اما اگر بیش از چند هفته دچار چنین اختلالی شده‌اید، لازم است که با یک پزشک مشورت کنید. بسیاری از افراد ممکن است از بیان مشکلات جنسی خود در مقابل پزشک احساس نگرانی یا خجالت داشته باشند. مشاوره جنسی برای این افراد یک گزینه مناسب و راهگشا است تا بتوانند در محیطی امن و به صورت محرمانه با بهترین پزشکان متخصص مشورت کنند.

مشاوره آنلاین روانشناسی

علل ناتوانی جنسی در مردان

نعوظ یک اختلال جنسی است که دلایل مختلفی دارد. این دلایل معمولا به دو دسته جسمی و روانی تقسیم می‌شوند. در ادامه به معرفی هر یک از آن‌ها می‌پردازیم.

علل جسمی ناتوانی جنسی

گروهی از مشکلات یا بیماری‌های جسمی می‌توانند باعث اختلال در نعوظ شوند. مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از:

  • مشکلات قلبی و عروقی شامل کلسترول بالا، افزایش فشار خون، بیماری آترواسکلروز یا انسداد رگ‌های خونی و…
  • بیماری‌های غدد درون‌ریز مثل دیابت
  • مصرف برخی از داروها شامل داروهای شیمی درمانی، بتابلاکرها، آنتی هیستامین‌ها، مواد مخدر، داروهای ضدافسردگی، مهارکننده‌های انتخابی بازجذب سروتونین مثل قرص فلوکستین و هورمون‌های مصنوعی
  • اختلالات عصبی مثل تومورهای مغزی، آلزایمر، پارکینسون، ام اس و سکته
  • مشکلات هورمونی مثل پایین‌بودن میزان تستوسترون
  • ابتلا به برخی از بیماری‌ها مثل عفونت‌های مقاربتی، سرطان و…

درباره بیماری های مقاربتی در این مظلب بیشتر بخوانید

علل روانی ناتوانی جنسی

مشکلات روانی، اعتیاد، اختلالات شخصیتی و… از دلایلی هستند که می‌توانند کیفیت یک رابطه جنسی را تحت تاثیر خود قرار دهند. به طور کلی، افرادی که دچار افسردگی یا اضطراب هستند یا در روابط جنسی خود در گذشته دچار مشکلات درمان‌ نشده بوده‌اند، بیش از دیگران در معرض کاهش توان جنسی قرار دارند.

رازهای‌ پایداری رابطه عاشقانه را در این مقاله بخوانید

دلایل روانی ناتوانی جنسی

راه های درمان ناتوانی جنسی در آقایان

ناتوانی قوای جنسی در درجه اول با شناسایی و پیگیری مشکلات جسمی و روانی درمان می‌شود. یکی از شایع‌ترین دلایل ناتوانی قوای جنسی، آترواسکلروز یا باریک‌شدن شریان‌ها است. در این شرایط، پزشکان می‌توانند برای کاهش خطر این بیماری و مشکلات قلبی و عروقی ناشی از آن، اصلاح سبک زندگی، کاهش وزن و ورزش را پیشنهاد دهند. این کار علاوه بر بهبود سلامتی عمومی بدن، نقش موثری در افزایش توانایی جنسی فرد خواهد داشت.

دلایل کاهش تمایل به رابطه جنسی را در این مقاله بخوانید

علاوه بر این تغییرات، برای درمان ناتوانی جنسی درمان دارویی هم در رفع ناتوانی قوای جنسی موثر است. اگرچه برخی از این داروها را می‌توان بدون نسخه تهیه کرد، اما توصیه ما این است که حتما پیش از مصرف هر داروی شیمیایی یا گیاهی، با یک پزشک آنلاین مشورت کنید.

درمان ناتوانی جنسی

به طور کلی، درمان‌های ناتوانی قوای جنسی در سال‌های اخیر پیشرفت زیادی داشته است و اکثر بیماران می‌توانند دوباره رابطه زناشویی موفق در زندگی را تجربه کنند. تعداد کمی از این افراد نیاز به استفاده از روش‌های فیزیکی مثل دستگاه وکیوم یا عمل جراحی دارند و بیش‌تر آن‌ها با دارودرمانی بهبود پیدا می‌کنند. دارودرمانی برای رفع ناتوانی قوای جنسی را به دو بخش زیر تقسیم می‌کنند:

قرص ناتوانی جنسی

با توجه به این که چه چیزی باعث کاهش توان جنسی در بیمار شده است، پزشک می‌تواند داروهای مختلفی را تجویز کند. استاتین‌ها از پرکاربردترین داروها برای درمان آترواسکلروز هستند و در کاهش کلسترول و فشار خون نقش دارند. طبق آمارها، حداقل در دو سوم موارد ابتلا به ناتوانی قوای جنسی، می‌توان از داروهایی مثل سیلدنافیل یا ویاگرا، تادالافیل، آوانافیل و… استفاده کرد.

برای آشنایی با قرص افزایش میل زنان خواندن این مطلب نیز پیشنهاد می‌شود

درمان گیاهی برای ناتوانی مردان

همه افراد مبتلا به ناتوانی قوای جنسی نیاز به مصرف منظم داروهای شیمیایی ندارند. روش‌های درمانی طبیعی و گیاهی هم برای رفع این اختلال وجود دارد. از این گیاهان می‌توان به عنوان روش‌های تکمیلی در کنار سایر تکنیک‌های درمانی هم استفاده کرد. برخی از مهم‌ترین گیاهی دارویی برای این منظور عبارتند از:

  • جینکوبیلوبا: این گیاه با بازکردن رگ‌های خونی، باعث افزایش جریان خون به اندام‌های جنسی می‌شود
  • جنسینگ: جنسینگ همان گیاهی است که پزشکان طب سنتی کره‌ای، آن را به عنوان موثرترین داروی تقویت جنسی معرفی می‌کنند. این گیاه علاوه بر افزایش جریان خون، می‌تواند بر هورمون‌های موثر بر نعوظ هم تاثیر بگذارد
  • یوهیمبین: این مکملی است که از پوست یک درخت آفریقایی به دست می‌آید و در ترشح هورمون‌های اپی ‌نفرین و نوراپی ‌نفرین نقش دارد. ترکیبات موجود این مکمل می‌تواند بر عوامل منقبض‌کننده عروق خونی آلت تناسلی هم تاثیر ‌بگذارد
  • اپیمدیوم: این گیاه چینی برای کاهش علل مرتبط با اختلال عملکرد جنسی از جمله اختلال نعوظ استفاده می‌شود. اگرچه مکانیسم عمل آن به طور دقیق مشخص نیست، اما به نظر می‌رسد مصرف آن می‌تواند بر سطح هورمون‌های موثر بر عملکرد جنسی افراد تاثیر بگذارد

درباره رابطه جنسی پس از بچه دار شدن این مطلب را بخوانید

درمان گیاهی برای تقویت جنسی

سخن پایانی درباره ناتوانی جنسی

ناتوانی جنسی یک اختلال شایع است که زندگی، اعتماد به نفس و به طور کلی، سلامت عمومی مردان را تحت تاثیر قرار می‌دهد. این عارضه در اثر دلایل مختلفی ایجاد می‌شود و لازم است برای انتخاب روش درمانی مناسب، ابتدا علت ایجادکننده آن شناسایی شود. در حال حاضر، انواع مختلفی از روش‌های درمانی برای رفع ناتوانی قوای جنسی وجود دارد.

به جز درمان‌های دارویی و فیزیکی، درمان‌های روانشناسی هم تاثیر شگفت‌انگیزی در رفع این اختلال خواهد داشت. اگر در اثر ابتلا به افسردگی، اضطراب و… دچار ناتوانی جنسی شده‌اید، می‌توانید با مراجعه به سامانه حال، از مشاوره جنسی و زناشویی آنلاین به صورت محرمانه کمک بگیرید.

مشاوره آنلاین روانشناسی

سوالات متداول

[sc_fs_multi_faq headline-0=”h3″ question-0=”آیا ناتوانی جنسی درمان دارد؟” answer-0=”بله. در بیش‌تر موارد می‌توان این اختلال را با استفاده از راهکارهایی مثل اصلاح سبک زندگی، مصرف داروهای شیمیایی یا گیاهی، تکنیک‌های فیزیکی و نهایتا عمل جراحی درمان کرد. اکثر افراد پس از برطرف‌شدن علت ایجاد‌کننده ناتوانی، می‌توانند رابطه جنسی طبیعی داشته باشند.” image-0=”” headline-1=”h3″ question-1=”راه درمان ضعف جنسی چیست؟” answer-1=”به نظر پزشکان افراد می‌توانند با کمک بهبود تغذیه، کاهش وزن، ورزش‌کردن و در موارد جدی‌تر، مصرف داروهای گیاهی یا شیمیایی، درمان‌های فیزیکی و… ضعف جنسی خود را برطرف کنند. کاهش استرس، ترک سیگار و مواد مخدر و خواب مناسب هم در این زمینه موثر است.” image-1=”” count=”2″ html=”true” css_class=””]

منابع

mayoclinic.org

nhs.uk

healthline.com

prioritymensmedical.com

nhsinform.scot

medicalnewstoday.com

مقالات مرتبط

اختلالات جنسی
اختلالات جنسی / شناخت انواع مشکلات جنسی و درمان آن

اختلالات جنسی می‌تواند موضوعی حساس و بسیار مهم باشد زیرا تأثیرات قابل توجهی بر کیفیت زندگی، عزت نفس و روابط فرد دارد. بسیاری از افراد در مقطعی از زندگی خود نوعی مشکل جنسی را تجربه می کنند که این مسائل می تواند ناشی از عوامل مختلفی، مانند شرایط جسمانی، استرس، مشکلات رابطه، یا حتی فقط تغییرات در سطح هورمون باشد.

میلاد توکلی
۱۳ / ۰۲ / ۰۲
تاثیر کرونا بر عملکرد جنسی مردان
اختلال جنسی در مردان مبتلا به کرونا؛ دلایل و راهکارها

می‌دانیم که کرونا روی بسیاری از بخش‌ها و ارگان‌های بدن اثر می‌گذارد؛ از سلامت موها گرفته تا اختلال نعوظ در مردان! هرچند که همه عوارض کرونا و کووید طولانی‌مدت (Long Covid) مثلِ ریزش مو، تپش قلب، مشکل در حافظه کوتاه مدت و غیره، بسیار مهم‌اند، اما ایجاد اختلالات نعوظ، مردان زیادی را درباره ابتلا به این بیماری و عوارض طولانی‌مدت‌ آن و البته تاثیری که بر رابطه جنسی‌شان دارد، نگران کرده است. قبل از آن‌که بخواهیم بدانیم این عارضه چطور به وجود می‌آید، نباید فراموش کنیم که تشخیص زودهنگام و شروع درمان به موقع کرونا می‌توان عوارض جنسی کمتری را برای مردان به وجود آورد. پس اگر مشکوک به کووید هستید، هرچه سریع‌تر با تست کرونا در منزل درمان را شروع کنید.

پشتیبانی حال
۰۹ / ۱۱ / ۰۰
بیماری های مقاربتی
بیماری های مقاربتی / علائم، تشخیص و درمان بیماری‌ STD

بیماری های مقاربتی هنوز هم یکی از نگرانی‌های مهم سازمان‌های سلامت و بهداشت در سراسر جهان است؛ به‌ویژه آنکه همه‌گیری کرونا در سال 2020 موجب شد که اقدامات پیشگیرانه و آموزشی دربارۀ بیماری‌های جنسی کمتر مورد توجه قرار بگیرد. گزارش‌ها هم نشان می‌دهد که در این مدت نظارت بر این بیماری‌ها کافی نبوده است.

تیم تحریریه حال
۱۰ / ۰۸ / ۰۱
علائم ایدز
مهم‌ترین علائم ایدز و راه‌ های پیشگیری و درمان آن کدامند؟

ایدز یا HIV  ویروسی است که به سیستم ایمنی بدن آسیب‌ می‌رساند. ویروس HIV سلول‌های CD4 را که نوعی سلول ایمنی به نام سلول T  هستند‌، تحت تأثیر قرار داده و آن‌ها را از بین می‌برد. با گذشت زمان‌، از آنجا که  HIV سلول‌های CD4 بیشتری را از بین می‌برد‌، بدن احتمالا به انواع مختلف بیماری‌ها و سرطان‌ها مبتلا‌ می‌شود.

پشتیبانی حال
۰۹ / ۰۳ / ۰۰
بلوغ جنسی زودرس
بلوغ زودرس چیست؟ علائم + آمپول های درمان بلوغ زودرس

بلوغ زودرس در کودکان، باعث نگرانی والدین می‌شود که البته این دلواپسی به جاست؛ چون کودک آمادگی کافی برای مواجه شدن با مسائل مربوط به بلوغ را ندارد و چنین شرایطی معمولا کودک را در برابر همسالانش مضطرب و شرمسار می‌کند. بنابراین دانستن این که بلوغ زودرس چیست و آگاهی از پیامدهای آن برای والدین لازم است تا بتوانند به کودک خود کمک و از او محافظت کنند.

تیم تحریریه حال
۱۸ / ۰۴ / ۰۱
بیماری سیفلیس
بیماری سیفلیس چگونه افراد را آلوده می‌کند؟

بیماری سیفلیس نوعی بیماری عفونی است که باعث ایجاد زخم یا تاول در دستگاه تناسلی، مقعد یا دهان می‌شود. این بیماری جزو بیماری‌های مقاربتی یا STI شناخته شده و در بیشتر موارد، از طریق رابطه جنسی محافظت نشده از افراد آلوده به سالم منتقل می‌شود. طبق آمار ارائه شده از سوی مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها در سال ۲۰۱۸، بیش از شصت درصد موارد گزارش شده بیماری سیفلیس، از طریق مردان به مردان دیگری که با آن‌ها ارتباط جنسی داشته‌اند، منتقل شده است. این بیماری قابل درمان است؛ بنابراین افرادی که در معرض ابتلا به آن قرار دارند باید به طور منظم آزمایش شوند تا در صورت ابتلا، درمان مناسب و زودهنگام در مورد آن‌ها انجام شود. برای کسب اطلاعات و مشورت با پزشک درباره این بیماری می‌توانید از مشاوره آنلاین حال استفاده کنید.

پشتیبانی حال
۰۴ / ۰۶ / ۰۰

2 دیدگاه