عناوین مقاله
یکی از مشکلات شایع در میان زوج ها، عدم رضایت طرفین از رابطه جنسی است. معمولا هر دو طرف یا یکی از آن ها عدم تمایل به رابطه جنسی داشته و به طرف مقابل احساس سرخوردگی و طرد شدگی القا می کند. در بسیاری از موارد ممکن است که طرفین حتی یکدیگر را هم دوست داشته باشند اما باز هم تمایلی به برقراری رابطه با یکدیگر نداشته باشند.
دلایل کاهش یا عدم تمایل به رابطه جنسی
فشارهای روحی و استرس
جالب است بدانید مردان و زنان در مقابل فشارها روحی و رابطه جنسی واکنشی کاملا متفاوت دارند. هنگامی که یک مرد تحت فشار روحی است برای به دست آرامش و یا فراموش موقتی مساله تمایل شدیدی به رابطه جنسی پیدا می کند، اما در مورد زنان کاملا شرایط متفاوت است. استرس و فشارهای روانی یکی از دلایل اصلی کاهش یا عدم تمایل به رابطه جنسی در خانمها است.
عدم وجود رابطه صمیمانه بین زوجین
یکی دیگر از دلایل مهم در کاهش یا عدم تمایل به رابطه آن است که زن و شوهر با یکدیگر رابطه عاطفی و غیر جنسی صمیمانه و عمیقی ندارند. هر چه میزان محبت، ابراز علاقه، درک متقابل بین طرفین بیشتر باشد، تمایل به رابطه جنسی نیز بیشتر است.
مشکلات جنسی
کاهش یا عدم تمایل به رابطه جنسی میتواند دلیل فیزیکی و غیر روحی نیز داشته باشد. مشکلاتی مانند زود انزالی، اختلال نعوظ و غیره می تواند بر رابطه جنسی تاثیر منفی بسیار زیادی بگذارد.
کم کاری تیروئید
یکی دیگر از دلایل فیزیکی کاهش یا عدم تمایل به رابطه جنسی، کم کار شدن کم کار شدن تیروئید در بدن است. هیپوتیروئید بر ترشح هورمون های جنسی تاثیر مستقیم می گذارد و اختلال در عملکرد آن می تواند میل جنسی را تا حد زیادی کاهش دهد.
مصرف دارو
یکی دیگر از دلایل شایع کاهش یا عدم تمایل به رابطه جنسی مصرف دارو های مختلف است. عوارض جانبی بسیاری از داروها باعث کاهش سطح تستسترون در بدن شده که تاثیر بسیار زیادی بر کاهش میل جنسی میگذارد.
یائسگی در زنان
دلیل شایع دیگر در زنان، تغییر هورمونها یا به اصطلاح یائسگی در زنان است. میزان تستسترون در سن ۲۰ سالگی در بدن به بیشترین میزان خود رسیده و به تدریج کاهش مییابد. به دلیل عوارض یائسگی در زنان این هورمون به اندازه چشمگیری کاهش پیدا کرده و میل جنسی در زنان را بسیار کم میکند.
کاهش یا عدم تمایل به رابطه جنسی میتواند عامل مخربی برای هر زندگی زناشویی باشد.
احساس گناه
متاسفانه در بسیاری از خانواده ها دید بسیار منفی نسبت به رابطه جنسی داشته و بیان نیازها جنسی یک زن به همسرش را بی حیایی میدانند. این دید در بسیاری از خانوادهها به دختران حس گناه القا می کند و باعث کاهش یا عدم تمایل به رابطه جنسی و کاهش میل جنسی در آنها میشود.
بیشتر بخوانید: غذاهای مضر برای فیبروم رحمی
راضی نبودن از بدن خود
یکی دیگر از دلایل کاهش یا عدم تمایل به رابطه جنسی آن است که یکی از طرفین از بدن خود ناراضی است و خجالت میکشد. دیدن فیلمها یا نگاه کردن مجلات مد باعث می شود مدام خودشان را با مدلها یا بازیگران فیلم مقایسه کرده و خود را زشت و نامتناسب ببینند. این دید باعث می شود که زن یا مرد از نشان دادن بدن خود به همسر و برقراری رابطه جنسی احساس خجالت و ناراحتی کند.
بیشتر بخوانید: راهکارهای افزایش اعتماد به نفس
جمعبندی
کاهش یا عدم تمایل به رابطه جنسی می تواند عامل مخربی برای هر زندگی زناشویی باشد. کاهش میل جنسی میتواند دلایل فیزیکی مانند کمکاری تیروئید، مصرف دارو و کاهش سطح تستسترون در بدن داشته باشد، یا به دلایل مختلف روحی مانند خستگی، استرس، عدم درک متقابل و غیره باشد. بنابراین در صورت مشاهده کاهش یا عدم تمایل به رابطه جنسی در خود یا همسرتان سعی کنید ابتدا علت را پیدا کرده و سپس آن را رفع کنید.
در صورتی که از کاهش میل جنسی خود رنج میبرید و میخواهید آن را بهبود ببخشید، سامانه خدمات آنلاین پزشکی- سلامت حال به شما امکان میدهد که در تمام ساعات شبانه روز و همه روزهای هفته به مجموعهای از پزشکان باتجربه و آگاه دسترسی داشته و کلیه اطلاعات مورد نیاز خود را در هر زمینه از آنها به دست آورید. علاوه بر این، به کمک این سامانه، میتوانید در منزل کلیه آزمایشات خود را انجام داده و لینک جواب آزمایش را به پزشک مورد نظر خود فرستاده و مشاوره آنلاین دریافت کنید. برای تماس با پزشکان و مشاوران حال کافی است که اپلیکیشن این سامانه را بر روی تلفن همراه خود نصب کرده یا بهوبسایت آن مراجعه کنید. پس از ثبت درخواست مشاوره، پزشکان این سامانه در کمترین زمان ممکن با شما تماس گرفته و پاسخگوی سوالات شما خواهند بود. حال همیشه و همه جا همراه شماست.
سوالات متداول
دلایل کاهش یا عدم تمایل به رابطه جنسی چیست؟
مشکلات روحی و جسمی و استرس و همچنین یائسگی در زنان و نوع تغذیه میتواند از دلایل کاهش یا عدم تمایل به رابطه جنسی باشد.
آیا راضی نبودن از بدن خود منجر به کاهش تمایل جنسی می شود؟
فیلمها یا مجلات مد و فشن ممکن است باعث مقایسه افراد با با مدلها یا بازیگران فیلم شود و خود را زشت و نامتناسب ببینند. بهتر است روی اعتمادبهنفس و عزتنفس خود کار کنیم تا ارزش خود را بیشتر بشناسیم.